KaraKitan
|
 |
« Reply #60 on: August 08, 2010, 17:15:30 PM » |
|
Доколкото се вижда от снимката на кученцето в другата тема, то е сиво с бяло петно на гърдите и без черна маска. Такава окраска се признава в стандарта. Ето и цитати от Стандарта на Каракачанското куче. Цвят на косъма: Окраската е двуцветна или трицветна, петниста. Предпочитат се големи, ясно ограничени тъмни петна на бял фон или големи бели петна на тъмен фон. Елиминиращи недостатъци:
- едноцветна окраска
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
kokosivia
Newbie

maks
|
 |
« Reply #61 on: August 08, 2010, 17:55:19 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #62 on: November 10, 2010, 19:38:20 PM » |
|
Коко, виж в фотогалерии на интересен цвят кучка!!
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #63 on: November 10, 2010, 20:30:37 PM » |
|
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #64 on: November 10, 2010, 20:44:30 PM » |
|
В регистрите на FCI има над 100 регистрирани ловни породи - някой от тях са се превърнали в изложбени, но повечето са си останали ловни.
Другото.. Кво ше рече останали са си ловни? А останаха ли породни? Колко породисти барака и гончета знаеш, вано?  Млада или не, Маd, хубаво е че виждаш нещата през сърцето си! Абсолютно съм съгласен с мнението ти. Мъдростта няма общо с възрастта!
|
|
|
|
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #65 on: January 03, 2011, 16:32:08 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #66 on: February 08, 2011, 13:41:03 PM » |
|
Имам въпрос.В стандарта за кк като недостатък е посочена тигровата окраска,а като елиминиращ недостатък едноцветната окраска.Въпроса ми е-защо?По-напред в темата,а и в други теми,са показвани както тигрови,така и едноцветни кучета(чисто бели,чисто черни и т.н.) и не виждам защо тази им окраска да е недостатък  По нищо не се различават от кое да е друго куче,дори някои от тях са по-хубави от много други със по-разпространена окраска. Защо тези окраски са посочени като недостатъци,като такива кучета си се въдят и поне аз не виждам нищо лошо в тях?
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #67 on: February 08, 2011, 15:19:15 PM » |
|
Имам въпрос.В стандарта за кк като недостатък е посочена тигровата окраска,а като елиминиращ недостатък едноцветната окраска.Въпроса ми е-защо?По-напред в темата,а и в други теми,са показвани както тигрови,така и едноцветни кучета(чисто бели,чисто черни и т.н.) и не виждам защо тази им окраска да е недостатък  По нищо не се различават от кое да е друго куче,дори някои от тях са по-хубави от много други със по-разпространена окраска. Защо тези окраски са посочени като недостатъци,като такива кучета си се въдят и поне аз не виждам нищо лошо в тях? Както се казва "ДОБЪР ВЪПРОС"  А ти къде си виждал чисто бяло куче?
|
|
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #68 on: February 08, 2011, 15:20:57 PM » |
|
Ами имаше назад в темата за пазачи на стада.И най-пресния пример-Снежинка на Абориген в темата за "нашите кучета".
|
|
« Last Edit: February 08, 2011, 15:23:59 PM by DonKrasi »
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #69 on: February 08, 2011, 15:23:11 PM » |
|
Ами имаше назад в темата за пазачи на стада.
Аз доколкото съм виждал,колкото и да са бели винаги имат някакви по-тъмни шарки 
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #70 on: February 08, 2011, 15:29:19 PM » |
|
Аз доколкото съм виждал,колкото и да са бели винаги имат някакви по-тъмни шарки  И аз съм виждал с петна ама има и бели.Пропуснах да спомена Тунджа и Бельо,пак на Абориген  Но въпроса тук е : Имам въпрос.В стандарта за кк като недостатък е посочена тигровата окраска,а като елиминиращ недостатък едноцветната окраска.Въпроса ми е-защо?По-напред в темата,а и в други теми,са показвани както тигрови,така и едноцветни кучета(чисто бели,чисто черни и т.н.) и не виждам защо тази им окраска да е недостатък  По нищо не се различават от кое да е друго куче,дори някои от тях са по-хубави от много други със по-разпространена окраска. Защо тези окраски са посочени като недостатъци,като такива кучета си се въдят и поне аз не виждам нищо лошо в тях?  чакаме включване от началството.
|
|
« Last Edit: February 08, 2011, 15:30:28 PM by DonKrasi »
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #71 on: February 08, 2011, 15:32:18 PM » |
|
Аз доколкото съм виждал,колкото и да са бели винаги имат някакви по-тъмни шарки  И аз съм виждал с петна ама има и бели.Пропуснах да спомена Тунджа и Бельо,пак на Абориген  Но въпроса тук е : Имам въпрос.В стандарта за кк като недостатък е посочена тигровата окраска,а като елиминиращ недостатък едноцветната окраска.Въпроса ми е-защо?По-напред в темата,а и в други теми,са показвани както тигрови,така и едноцветни кучета(чисто бели,чисто черни и т.н.) и не виждам защо тази им окраска да е недостатък  По нищо не се различават от кое да е друго куче,дори някои от тях са по-хубави от много други със по-разпространена окраска. Защо тези окраски са посочени като недостатъци,като такива кучета си се въдят и поне аз не виждам нищо лошо в тях?  чакаме включване от началството. Бельо има малко по-тъмни петна (имам такъв спомен,защото съм го виждал наживо),а от снимки знаеш,че е трудно да се прецени  Инак си напълно прав за въпроса 
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #72 on: February 08, 2011, 15:39:02 PM » |
|
Възможно е,не съм го виждал на живо,а от снимките останах с впечатление,че е бял. Въпроса наистина мисля че е интересен 
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #73 on: February 08, 2011, 15:43:51 PM » |
|
Възможно е,не съм го виждал на живо,а от снимките останах с впечатление,че е бял. Въпроса наистина мисля че е интересен  Сега чакаме отговор....................
|
|
|
|
|
|
|
aborigen
|
 |
« Reply #74 on: February 08, 2011, 17:26:35 PM » |
|
Аз доколкото съм виждал,колкото и да са бели винаги имат някакви по-тъмни шарки  И аз съм виждал с петна ама има и бели.Пропуснах да спомена Тунджа и Бельо,пак на Абориген  Но въпроса тук е : Имам въпрос.В стандарта за кк като недостатък е посочена тигровата окраска,а като елиминиращ недостатък едноцветната окраска.Въпроса ми е-защо?По-напред в темата,а и в други теми,са показвани както тигрови,така и едноцветни кучета(чисто бели,чисто черни и т.н.) и не виждам защо тази им окраска да е недостатък  По нищо не се различават от кое да е друго куче,дори някои от тях са по-хубави от много други със по-разпространена окраска. Защо тези окраски са посочени като недостатъци,като такива кучета си се въдят и поне аз не виждам нищо лошо в тях?  чакаме включване от началството. Мойте не ги гледайте те са МЕЛЕЗИ.  Иначе Тунджа и Снежинка са чисто бяли. Бельо има жълти петна.
|
|
|
|
|
|
|
|