Пеньо
|
 |
« Reply #360 on: February 17, 2019, 17:16:08 PM » |
|
Андро, прав си! Трябва да има комуникация и информация между приятели и съмишленици. Относно новия развъдник "Войвода" мога да кажа наколко думи, защото с титуляра Илиян Ватралов, подвизаващ се тук като Vatrali, сме големи приятели. Той е от Казанлък, но живее в Канада. Голям мераклия за кучета. На Железница беше с мен и даже ми помагаше в ринга. Негови са Димана СТРАХИЛ, Ачо БРЕСТА и Ежка ВУЧО. Благодарение на Атила, скоро при мен вече е Гаракуш ВУЧО. С този пес и Димана ще се работи по линия на Мечо Асеновградския. Другата линия, по която ще работи развъдника е Китан.
|
|
|
|
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #361 on: February 17, 2019, 19:40:10 PM » |
|
Благодаря Пеньо.Сега като писа за новия развъдник,видях,че е участва във форума.Да е жив и здрав и успех! Точно,идеята ми беше,че напоследък се губи "топлата връзка" при хора уж обединени в една кауза.Да не говорим,че ще е добре да се придържаме поне на 50% към прословутия Правилник за развъждане.Какво остава пък и за някоя приятелска сбирка.Тези наглед дребни камъчета,дано не разклатят каруцата в това "Време разделно"!
Той в Канада ли ще развъжда?
|
|
|
|
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #362 on: February 17, 2019, 19:53:13 PM » |
|
Не. Кучетата засега са при мен. Илиян купи дворно място, близо до моето. Като си дойде ще ги мести там. Той си стои тук по няколко месеца.
|
|
|
|
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #363 on: February 17, 2019, 20:22:51 PM » |
|
Досега na Brad Pit- brat my (Николайчо) се упражнява доста ентосиазирано на СНИМКА , айде сега да се проба и на КУЧЕ..... пък после ще видим, ако трябва, ще продължим.... https://www.youtube.com/watch?v=39a5Wrl-mAQ&feature=youtu.be
|
|
« Last Edit: February 17, 2019, 20:29:34 PM by SIMBEN »
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #364 on: February 18, 2019, 06:57:15 AM » |
|
Педераска история, лицемерна! Колкото по-големи лайната, толкова по-малка щетата, моралната де, не материалната. Всеки в някакъв цирк играе и мисли, че е в главната роля.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #365 on: February 18, 2019, 07:01:20 AM » |
|
... и какво му е на кучето?
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #366 on: February 19, 2019, 08:55:40 AM » |
|
... Благодарение на Атила, скоро при мен вече е Гаракуш ВУЧО. С този пес и Димана ще се работи по линия на Мечо Асеновградския. ...
Пеньо, искам да те попитам как смятате да работите по Мечо от Асеновград с посочените от теб кучета (Димана Страхил х Гаракуш Вучо). Ако човек дори бегло си поиграе да посмята конфигурацията на едно такова кучило, се получава нещо от сорта на: IV-III по Враня (и кучетата зад нея); III-IV по Вранка Вучо (с което зад нея и Бела се получава и V;IV-V – по Арзан КК) V-V – по самия Китан до пети пояс. Плюс многоцифрения инбридинг по животни, водещи до Китан, наплъстяващ се в по-задните пояси на родословието. Да не го разписвам и него, че ще стане дълго и отегчително Ако някъде в сметките имам грешка – извинявам се предварително. Но положението е такова като цяло. Същевременно това хипотетично кучило няма инбридинг по Мечо в първите пет пояса на родословието, в които той самият фигурира само веднъж. Особена фенотипна прилика с основоположника на линията няма и хипотетичния баща на кучилото. Нито неговият баща. В случая дори се абстрахираме от процента кръвност по Китан на хипотетичните родители, тъй като както стана въпрос преди време, той бил само статистическа величина без никакво практическо значение. С теб винаги сме си говорили нормално, така че се надявам и този път да приемеш въпросите ми така. Наистина ми е любопитно твоето виждане по въпроса – как с такава двойка виждаш ти работата по линията на Мечо от Асеновград? И какво се очаква от връзки като тази?
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #367 on: February 19, 2019, 09:06:38 AM » |
|
Щях да задам същият въпрос, но щях да бъда отново обвинен, че търся под вола теле. Затова ти благодаря Николай за въпроса, чиито отговор ще е информативен и за мен.
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #369 on: February 19, 2019, 19:09:59 PM » |
|
Ники, принципно си прав. Само ще уточня, че инбридинг имаме само по първото куче, което се явява от страна на майката. В случая е Вранка. III-IV Сега моето виждане за хипотетичната връзка. Гаракуш е един от малкото живи наследници на Мечо, през сина му Караилан. В моите очи, това го прави много ценен. На него подлагаме Димана, която е инбредна IV-II на другия син на Мечо, Мрако. Хипотечното кучило е с баща, продължител на линията и майка, инбредна на негов син. Не търсим инбридинг. Работим по линията с материала, който имаме.
|
|
« Last Edit: February 19, 2019, 19:14:52 PM by Пеньо »
|
|
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #370 on: February 19, 2019, 19:12:08 PM » |
|
Трайко, ти си толкова тъп, че никога не можеш да формулираш такъв върос! Пак търсиш под вола теле, този път зад параван!
|
|
« Last Edit: February 19, 2019, 19:12:38 PM by Пеньо »
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #371 on: February 19, 2019, 19:36:03 PM » |
|
Трайко, ти си толкова тъп, че никога не можеш да формулираш такъв върос! Пак търсиш под вола теле, този път зад параван!
Тактично ще запазя мълчание, понеже треперя от страх. На мен ми е ясно какво се опитвате да направите. Въпросът е, че наистина няма много животни по тази линия. Дано Захари успее да с животните, които има да създаде типична популация.
|
|
« Last Edit: February 19, 2019, 19:37:00 PM by trayko.asenov »
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #372 on: February 19, 2019, 19:47:08 PM » |
|
Трайко, какво имаш предвид под израза "типична популация"?
|
|
|
|
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #373 on: February 19, 2019, 20:02:48 PM » |
|
Искрено пожелавам успех на Захари! Трайко, да разбирам ли, че плановете с Гаракуш за теб са обречени и затова таиш надежди към братовчедите му?
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #374 on: February 19, 2019, 20:48:24 PM » |
|
Искрено пожелавам успех на Захари! Трайко, да разбирам ли, че плановете с Гаракуш за теб са обречени и затова таиш надежди към братовчедите му?
Аз съм тъп, както каза. Нищо не тая.
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
|