Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 18, 2025, 11:16:56 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 31
  Print  
Author Topic: База данни - анализи, изводи, коментари  (Read 290009 times)
0 Members and 8 Guests are viewing this topic.
Nomad
Hero Member

« Reply #315 on: January 10, 2019, 06:46:23 AM »

Brad...за много години,първо.
Това куче ( снимката е на Вано ) не е при мене,но е раждано при мене.Малко силно звучи,но по данните които имам,то па трябва да е на 100% "горанец".Е,чак миналата година на
изложбата на НОКК разбрах ,че два зъба в устата му липсват.Не,че е важно,но ако се иска конкретика,Вано участва във форума и мисля,че знае кои са точно.Така,че каквото
и да проверяваш и спазваш,как беше "Кучката връща девет поколения на зад".Отдавна вече се съмнявам,че някой е чак толкова стриктен и безкомпромисен!
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #316 on: January 10, 2019, 07:25:58 AM »

Това куче ( снимката е на Вано ) не е при мене,но е раждано при мене.Малко силно звучи,но по данните които имам,то па трябва да е на 100% "горанец".Е,чак миналата година на
изложбата на НОКК разбрах ,че два зъба в устата му липсват.Не,че е важно,но ако се иска конкретика,Вано участва във форума и мисля,че знае кои са точно.Така,че каквото
и да проверяваш и спазваш,как беше "Кучката връща девет поколения на зад".Отдавна вече се съмнявам,че някой е чак толкова стриктен и безкомпромисен!

За много години и на теб Nomad,
Проблема с зъбите на това куче за мен не е проблем! Кучето е с много добра и породна визия, особено главата която е най важния породен белег. Проблема е там, че някой хора тръбят в интернет- пространството, видите ли нашите са най- породни и от времето на "Хан Аспарух", а в същото време излизат такива с нетипични глави и се наричат -"брак".
Та много си прав, че кучката връща девет поколения. Дано се запитат някой хора от де идат тея нетипични глави. Поздрави!
Newbie
*

« Reply #317 on: January 10, 2019, 09:41:17 AM »

Двата кътника горе вдясно му липсваха.
Newbie
*

« Reply #318 on: January 10, 2019, 10:01:44 AM »

А допускал ли си варианта че проблемът е във въпросния един процент друга кръв !?

От 1% ще да е, ето го, казва се Меги. Намира се в 4-ти пояс на Мечан.

Трябва да сме безкомпромисни, предлагам да бракуваме. Какво значат някакви си около 500  кучета, в чието родословие фигурира кучката (337 при НОКК и още олколо 150 при МАКК), щом се е пръкнало 1 като Мечан. Жалко че я няма в кучилото на Ивайло, че тогава нещата щяха да си дойдат по местата.

Бах това грозно куче, трябва производителите му да се спрат от дейност доживот. В породата трябва да останат само хора, които никога не са получавали в кучилата си нетипични екземпляри.
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #319 on: January 10, 2019, 10:58:13 AM »

То и задните скакателни стави са му били зле. Съвкупност от дефекти се получава. Тая кучка е с коренно различна глава.  Не само на горния пример се наблюдава такъв тип глава. Като се усмихне кучето медиалната бразда се очертава доста, ушите високо и започва да изглежда на една друга порода, което се среща при бая кучета с горанска кръв.  Бракувайте, развъждайте, правете каквото искате, но не парадирайте  и не налагайте мнение за чистопородност  Wink Най добре е да си направите нова порода и няма да има почва за коментари.
Newbie
*

« Reply #320 on: January 10, 2019, 11:13:16 AM »

Добра идея, само кажи кои сме ние, та да се сберем и да реализираме идеята за нова порода.

Това с браздата само при горанските кучета ли се среща?
« Last Edit: January 10, 2019, 11:16:10 AM by Deleted User » Logged
Newbie
*

« Reply #321 on: January 10, 2019, 11:35:44 AM »

na Brad Pit- brat my, сега на събранието другия месец, като планираме изложба, ще предложа да я съдийстващ. Съгласен ли си. Така ще може да елиминираш всички горански мелези и всякакви други, за да видим дали ще остане нещо. Ако останат под 50%, ще го мислим - нова порода или приключваме, ако останат над 50 % ще има за последваща работа. Явно преди съдиите в МАКК и сега Светлин Стоев и Генко Стоянов не са достатъчно компетентни за да видят мелезите сред гораните и все ги премираха/т, а гледам все още подобни кучета печелят повечето изложби.

Време е да започнем чистака, така че кажи съгласен ли си да те цаним за съдия.
« Last Edit: January 10, 2019, 11:36:36 AM by Deleted User » Logged
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #322 on: January 10, 2019, 11:39:28 AM »

na Brad Pit- brat my, сега на събранието другия месец, като планираме изложба, ще предложа да я съдийстващ. Съгласен ли си. Така ще може да елиминираш всички горански мелези и всякакви други, за да видим дали ще остане нещо. Ако останат под 50%, ще го мислим - нова порода или приключваме, ако останат над 50 % ще има за последваща работа. Явно преди съдиите в МАКК и сега Светлин Стоев и Генко Стоянов не са достатъчно компетентни за да видят мелезите сред гораните и все ги премираха, а гледам все още подобни кучета печелят повечето изложби.

Събирайте се,правете, решавайте каквото си искате. Не най малко ме интересува. Ако водим някакъв нормален разговор да водим. А и сам си отговори на въпроса, кой сте Вие!
пс. казал съм се срещат, а не всички!!! Недей да извърташ думите ми!
« Last Edit: January 10, 2019, 11:41:48 AM by na Brad Pit- brat my » Logged
rex
Hero Member

« Reply #323 on: January 10, 2019, 11:42:24 AM »

na Brad Pit- brat my, сега на събранието другия месец, като планираме изложба, ще предложа да я съдийстващ. Съгласен ли си. Така ще може да елиминираш всички горански мелези и всякакви други, за да видим дали ще остане нещо. Ако останат под 50%, ще го мислим - нова порода или приключваме, ако останат над 50 % ще има за последваща работа. Явно преди съдиите в МАКК и сега Светлин Стоев и Генко Стоянов не са достатъчно компетентни за да видят мелезите сред гораните и все ги премираха/т, а гледам все още подобни кучета печелят повечето изложби.

Тъкмо ще се оцени най-накрая реалното състояние на задните скакателни стави на "горанското" поголовие. А след това и на предните.  biggrin

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #324 on: January 10, 2019, 11:47:31 AM »

ооо изпълзя ли biggrin Ти дали изобщо можеш да нахраниш вързано куче biggrin Това не е на снимка и е живо, мърда  biggrin
rex
Hero Member

« Reply #325 on: January 10, 2019, 11:52:17 AM »

ооо изпълзя ли biggrin Ти дали изобщо можеш да нахраниш вързано куче biggrin Това не е на снимка и е живо, мърда  biggrin
С развързано дали ще стане? Само се чудя дали няма да подскача на много на предните скакалки, като ме види да се задавам с обяда му.  biggrin

na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #326 on: January 10, 2019, 11:56:02 AM »

Съмнявам се  biggrin Като те усети, че те е страх и те натисне гледай твоите стави да са в свито положение, като вица за мечката  biggrin
Рексчо, обещал съм Ви с Ариманчо да ви водя по велинградско.  Да чуете от запознати с предци- горани, турани , какви са разликите и приликите със сегашните.
rex
Hero Member

« Reply #327 on: January 10, 2019, 12:02:40 PM »

Ама с предните скакалки ли се очаква да ме натисне или как?
Добре, Колчо, много мило от твоя страна. Ако искаш може да поканиш и Д. Драганов и той да разбере човека какво всъщност е въдил толкова години.
Пък за по-лесно, може и тука във форума да споделиш, ако не е голям секрет.

na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #328 on: January 10, 2019, 12:14:41 PM »

Бягаме от темата Рекс! Не си ми интересен и няма какво да обсъждам с теб! Най много да ме баннат заради теб !
rex
Hero Member

« Reply #329 on: January 10, 2019, 12:18:31 PM »

Ами то банването е въпрос на интелект, обща култура и ниво на интелигентност.
Но понеже даваш заявки, че знаеш всичко за "горанското" развъждане, за "преди" и за "сега", редно е да споделиш най-накрая как стоят нещата.
Което е съвсем по темата, а не встрани от нея.

Pages: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 31
  Print  

Jump to: