KaraKitan
|
 |
« Reply #300 on: February 12, 2018, 11:50:53 AM » |
|
Атила, някак си с детска упоритост се мъчиш да постигнеш днешен аромат, чоплейки в отдавна изсъхнали лайна и пак и пак.... Не се ли убеди, че никой няма да захапе тая кука, няма да се върне в първи клас и да започне сега да говори, припомня и доказва за Китан, за Буян, за санбернарите, как и по какъв начин сте взели Мечо (Асеновградския), с кое друго куче сте го взели от дядото, от къде идват жълтите ви кучета, за безследно изчезнали кучила, за незнайна поява на други и т.н. и т.н.......... това са все отдавна приключили неща. Хората са им обърнали гръб и си вървят по своя път днес и сега, отдавна не се занимават с глупости. Затворена страница. Разговорът, който между другото отдавна приключи за мен, а и не само за мен, беше друг и с днешна дата. И за да не се объркат, както ти ги наричаш "страничните наблюдатели" само щрихирам, всъщност за какво идеше реч:
--------- ----------
П.П. Явно, а и по всичко личи, че въпросният Димитър Драганов ви е голям трън в очите. Ами преглътнете го най-сетне и престанете да занимавате непрекъснато хората с вашите кошмари...... Мисля, това е по-разумния подход. Бъдете живи и здрави, оставете скелетите в гардероба и е крайно време да започнете да се занимавате със самото куче по същество.
Оги, не смятам да ти влизам в изключително принизеното ниво, което демонстрираш. И няма да крия, че съм много неприятно изненадан от промяната. Е поне разбрах още какви извратени тези се тиражират за нас, в кръга в който си сега. Очевидно вродената жлъч и болезнена амбиция на гуруто Д.Д. не могат да преглътнат, че преди 30 години не успя да купи Китан и Мечо и, че собствениците им не пожелаха да са част от едноличния му проект. Което ясно показва кой на кого е трън от вече няколко десетилетия. Много жалка работа. Съвсем приятелски още преди 5 дни ти написах да се въздържиш от бълване на още безсмислици, защото сгромолясваш стремително образа, който си градил през изминалите години. Видно от последния ти пост е, че не само не си взел предвид жеста ми, а дори засилваш турболенцията. В крайна сметка имаш лично право на избор. За разлика от теб с Драганов съм приключил още през лятото на 1995г. И хич не го мисля. Но периодично все излиза по някой, който му е налапал въдицата до плувката и като ретранслатор тиражира подадени му манипулативни тези и изречения. Та ми се налага да споделям и показвам реалните факти от историята. За да може всеки според интелектуалния си багаж да си направи заключенията и изгради информирана позиция. И в крайна сметка иде реч за простичките неща - за истина и за лъжа. А за тях няма давност.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #301 on: February 22, 2018, 13:03:23 PM » |
|
И понеже екипът rex-Ариман отново е активиран, е време да ги попитам: При цялата ви подробна аналитичност и старателно търсене на сламчици в МАКК, как не видяхте цял дървен МЕЧ в регистъра на алтернативата НОКК?Не само, че го подминахте МЕЧ-а без никакво внимание, а дори коментирахте анализи на линии, лягайки на базата на умишлено манипулирана лъжлива информация чрез фантома МЕЧ за наследниците на Шабан . Логично остава да попитам, кога да очакваме публикация на анализа ви с разбивка по окраски на линията на този фамозен МЕЧ? Щото той според БгГоран и НОКК е реално куче, нямащо нищо общо с нито една друга линия. И поради тази си независимост от други линии би бил ценен за формалното калкулиране на ниско нивото на инбридинг в популация. Скрииншотове от регистъра на НОКК. Фантомът Меч е подчертан в червено. 
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #302 on: February 22, 2018, 13:34:23 PM » |
|
Атила, значи с Ариман като направим съвместно дружество (още се чудим дали да е ООД или АД), първото уведомително писмо ще е до тебе. За момента обаче това не е факт, така че ще ти отговоря от мое име. Няма как да съм убеден, че куче Меч не е съществувало, не е влизало в разплод и не е оставило поколение. Това, че ти казваш, че според теб било нямало такова куче, лично за мен не е достатъчно основание. Според теб и Караман № 00012 беше основоположник на линия, но уви. А тук говорим за куче, което не е развъждано под контрола на МАКК и се предполага да си следил линията още по-отдалеч. Надявам се през годините си се убедил и лично, че слухове не коментирам. Съжалявам!
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #303 on: February 22, 2018, 14:06:37 PM » |
|
rex, благодаря ти за отговора. Той е показателен за много неща, включително за специфичната ти едностранчива активизация от почти година. Полагаш старание да изглеждаш уж безпристрастен, но не ти се удава. Прозира! Много прозира. Народа го е казал за такива случаи съвсем ясно "никой не е по сляп от този, който не желае да види".
Значи МЕЧ вписан от БгГоран и постфактум от НОКК за теб е слух? Или е слух Шабан на Сл.Балджийски вписан в регистъра на МАКК/и не само/. Артистично пропускаш дребната подробност, че първия никой не го е виждал, а втория е реално известно куче, което реално е заплодило кучка пред няколко живи свидетели и от връзката има поколение с белезите на бащата. От думите и действията ти личи, че за теб няма проблем, ако любимият ти "ЦСКА" е картотекирал виртуални играчи за да получи лиценз. Същевременно старателно отбелязваш с драматизъм всеки играч от противников отбор, който си е навил чорапите асиметрично или не се е обръснал по твой вкус. Народа е казал и още нещо, което е подходящо за случая: "скъп на триците, евтин на брашното".
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #304 on: February 22, 2018, 14:23:01 PM » |
|
Атила, през времето в което се интересувам от автохтонното ни куче съм се нагледал и наслушал на бая версии, румъри и откровени брътвежи. За кучетата на Драганов, за твоите кучета. Предполагам не си забравил времената, в които усилено се дискутираше произхода на Китан. На многократните призиви да покажеш снимки на родителите му, ти или запазваше мълчание или лаконично отговаряше, че не е сега момента да се вади фото архива. Не се сещам обаче някога да съм изпадал в хипотезата да приема версията на противниковата страна в спора с теб страна. Което беше обективната позиция, каквато е и сегашната. Не знам на теб какво и от къде ти прозира, но ще се повторя, че лично за мен е наивно да се коментират недоказани твърдения.
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #305 on: February 22, 2018, 14:47:59 PM » |
|
 Произхода на Китан никога не е спирал да се обсъжда, най-често зад гърба ми. Отдавна не отдавам значение на безкрайното количество съчинени версии, често диаметрално противоречащи си. Даже спрях да ги колекционирам. А снимки не съм показал защото няма. Както няма снимки за още няколко стотин кучета аборигени или техни предци. Но липсата на снимка не ги прави несъществували. Не че за някой злонамерен коментатор и снимката би имала значение. Все пак плюенето е превърнато в национален спорт - разделени на отборчета, а в отборчетата на фракцийки. От скоро спорта е и виртуален. Стига да имаш желание има как и лично да се убедиш в "недоказаните" твърдения. Но тогава ще трябва да обърнеш пушката си в друга посока. А очевидно не го искаш и не го правиш.
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #306 on: February 22, 2018, 15:00:13 PM » |
|
... А снимки не съм показал защото няма. Както няма снимки за още няколко стотин кучета аборигени или техни предци. Но липсата на снимка не ги прави несъществували. ...
Мисля, че преди малкото казах абсолютно същото, ако и да е било с други думи. Относно пушките, ти писах какво мисля - с празно чифте, не ми се гърми.
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #307 on: February 22, 2018, 15:34:11 PM » |
|
KaraKitan, не толкова отдавна ти беше извадил отново една хипотеза, че куче Гарант Горан едва ли е с баща Сирак, а по-скоро бащинството е в посока Китан. И понеже работиш с ФАКТИ, да попитам - в случа какви са фактите, освен твои лични предположения? Май никакви, което обаче не ти попречи да лансираш предположенията си публично. Даже оспори потвърждение от собственика на мъжкото куче, че той едва ли не незнаел коя точно кучка му била карана.  Лично за мен (а и не само) ФАКТИ са снимков и писмен материал. Като този, който изтече тук преди известно време под формата на снимки. Как с вашите овце ходят кучета, за които като те попитаха, ти отговори, че са как беше – „не представляват ценност като някаква породност”. Предполагам си представяш в една нормална ситуация, при една нормално менажирана порода и една нормално критична членска маса – какъв огромен скандал щеше да гръмне ...
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #308 on: February 22, 2018, 15:42:47 PM » |
|
Патрони има бол, но се иска някой да си ги зареди в чифтето.
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #309 on: February 22, 2018, 19:48:47 PM » |
|
KaraKitan, не толкова отдавна ти беше извадил отново една хипотеза, че куче Гарант Горан едва ли е с баща Сирак, а по-скоро бащинството е в посока Китан. И понеже работиш с ФАКТИ, да попитам - в случа какви са фактите, освен твои лични предположения? Май никакви, което обаче не ти попречи да лансираш предположенията си публично. Даже оспори потвърждение от собственика на мъжкото куче, че той едва ли не незнаел коя точно кучка му била карана.  Лично за мен (а и не само) ФАКТИ са снимков и писмен материал. Като този, който изтече тук преди известно време под формата на снимки. Как с вашите овце ходят кучета, за които като те попитаха, ти отговори, че са как беше – „не представляват ценност като някаква породност”. Предполагам си представяш в една нормална ситуация, при една нормално менажирана порода и една нормално критична членска маса – какъв огромен скандал щеше да гръмне ... Фактите навеждащи ме на тази хипотеза са генетично проявени признаци в съчетание с лоши практики на развъждача по подмяна на реален баща с виртуален. Споделил съм я още през 2006г. с тогавашния собственик на Гарант от Горан на Драганов, Тодор Петров и колеги. Добре беше да си виждал Гарант на живо за да разбереш за какво пиша. Най-важни доводи: 1. Типа на Гарант, с обилно окосмяване и масивни, богато окосмени крайници е близък до типа на Китан и негови F1 потомци, а не до Сирак и негови F1 потомци.2. Гарант беше с липса на един премолар P4. Идентична липса имаше Китан. Сирак нямаше липси, както и негови F1 потомци. 3. Има снимки/свидетелство според теб/ и свидетели, че Тара Горан е заплождана на Китан. Няма снимки дори да е била някъде със Сирак. 4. Гарант, въпреки липсата на P4, която според Драганов е елиминиращ от селекция недостатък не е изключен от разплод, а е баща на доста кучета/кучила, вписани в регистъра на клуба. И това въпреки многократно декларираното в статии и ТВ предавания, че селекцията на р-к Горан е чиста от такива недостатъци и кучета с такива безкомпромисно се кастрират и изваждат от селекция. 5. Гарант до ветеранска възраст е законспириран дълбоко в Димитровградския филиал на р-к Горан и развъждан много активно.6. Публично известната измама на Д.Драганов при връзката на Шара с Шабан на Сл.Балджийски - случаят с фантомът Меч. Достатъчно е човек да събере горните пунктове и така наречената от теб хипотеза започва да добива съвсем реални очертания. И какъв скандал щеше да гръмне драги с 3 песа използвани временно да ходят с овцете след екстремна ситуация с МАСОВО ОТРАВЯНЕ на работните ни кучета? Тогава ясно обясних защо не взехме чистокръвни и ценни кучета от колеги, които бяха готови да ни ги предоставят. Съществуваше риск и те да бъдат отровени от разхвърляните масово в района отровни примамки. С което щетата за породата щеше да се мултиплицира. Ама на скрит зад монитор "счетоводител", какво да се обяснява. Той все си търси теленце под вола.
|
|
« Last Edit: February 22, 2018, 19:51:36 PM by KaraKitan »
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #310 on: February 23, 2018, 09:42:13 AM » |
|
KaraKitan, не знам дали се усещаш, но тук силно изземваш компетенциите на Шерлок Холмс в случая с пърхота по обувките. Ако произхода на едно куче можеше да се гарантира по пътя на твоята логика, отдавна щеше да е отпаднала необходимостта от водене на родословни книги и издаване на родословия. На текст като горния, изпълнен с конспирации и фантоми, не виждам какво повече мога да отговоря.
Скандалът щеше да гръмне в посока на това, че един от стожерите на породата и най-силните прокламатори на работните качества на каракачанското куче ползва за охраната на стадото си мелези (поправи ме ако греша, но според това как ги определи ти, май иде реч за такива). Същият човек, който обясняваше, че породното куче няма аналог като работни качества. И същият човек, който убеждаваше американците, че нашата порода е по-добра от редица други със сходно предназначение.
Представям си ако ти имаше такава достоверна информация за любимеца ти Драганов, как би реагирал и какво би написал! Щеше да започне едно проучване въпросните кучета кастрирани ли са, има ли свидетели на кастрацията. След това в родословните поколения какви кутрета излизат, кой на кого прилича. И на кой какво Р му липсва или му е в повече.
В крайна сметка всички зададени до тук въпроси са на база нещо или написано, или показано под формата на снимки. Което днес и сега може да се прочете или види на страниците на този форум. Така, че няма нужда да демонизираш всеки, на който тези неща му правят впечатление и не се притеснява да попита на глас. Ако забелязваш въпросите към теб са доста по-щадящи и никой не си е позволил да влезе в тона, с който ти обсъждаш кучетата на трети лица. А и далеч не включват фантомни хипотези, характерни за Зоната на здрача.
П.С. Добре е сам за себе си да уточниш чий син е Гарант Горан – на Китан, както ти твърдиш или на Сирак, какъвто произход защитаваш в развъдната си програма.
|
|
« Last Edit: February 23, 2018, 09:43:03 AM by Ariman »
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #311 on: February 23, 2018, 11:00:23 AM » |
|
Ariman, продължавай да търсиш под вола. Може пък да стигнеш и до теле. Успех! От смучене на пръсти, като че ли отказваш да разбираш какво ти пише събеседника. Или разбираш, но не е подходящо да го признаеш, че ще наруши подетата от теб линия на поведение. Все пак проблема си е твой. Изнесъл съм достатъчно данни. Неведнъж. Открито. Те са за хора, които наистина ги интересува, ги касае и имат капацитет да си направят заключения.
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #312 on: February 23, 2018, 11:04:29 AM » |
|
Ariman, това продължаваш да го пропускаш. Имаш ли нужда от специални очила? И понеже екипът rex-Ариман отново е активиран, е време да ги попитам: При цялата ви подробна аналитичност и старателно търсене на сламчици в МАКК, как не видяхте цял дървен МЕЧ в регистъра на алтернативата НОКК?Не само, че го подминахте МЕЧ-а без никакво внимание, а дори коментирахте анализи на линии, лягайки на базата на умишлено манипулирана лъжлива информация чрез фантома МЕЧ за наследниците на Шабан . Логично остава да попитам, кога да очакваме публикация на анализа ви с разбивка по окраски на линията на този фамозен МЕЧ? Щото той според БгГоран и НОКК е реално куче, нямащо нищо общо с нито една друга линия. И поради тази си независимост от други линии би бил ценен за формалното калкулиране на ниско нивото на инбридинг в популация. Скрииншотове от регистъра на НОКК. Фантомът Меч е подчертан в червено. 
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #313 on: January 09, 2019, 20:15:00 PM » |
|
  Днес стар авер и голям познавач на "гораните" ми изпрати тези снимки. Оценката му бе- Пародия! Не се сдържах и ги качвам в форума. Анализирайки родословните справки на родители 99% са с "горанска кръв". При най стриктно развъждане от доста години в контролирана киноложка среда с проверени родители се раждат такива.  Има проблем. Работите не вървят на хубаво 
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #314 on: January 09, 2019, 22:42:33 PM » |
|
А допускал ли си варианта че проблемът е във въпросния един процент друга кръв !?
|
|
|
|
|
|
|
|