Ariman
|
 |
« Reply #165 on: October 19, 2016, 14:17:21 PM » |
|
vano, Шаро Горан ли ще е нова линия в МАКК?
|
|
« Last Edit: October 19, 2016, 14:17:38 PM by Ariman »
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #166 on: October 19, 2016, 14:30:54 PM » |
|
Нямам идея. Засега не е обсъждан въпроса за нови линии.
|
|
|
|
|
|
|
Bojko Dobrevski sbg
|
 |
« Reply #167 on: October 19, 2016, 14:56:39 PM » |
|
...имаше възможност, но не и желаещи (навярно заради връзката си с Пепеляновия)...
Божко, какво имаш предвид? Мисълта ,а и мнението ми е че винаги ще си има предрасъдаци за това или онова куче ,независимо какво се казва или се показва или кой работи с него , практиката през последните може би 10-15г показва ( или поне това което аз наблюдавам ) че предпочитанията са към по леки глави и по възможност допира с много обсъжданите и плютите кучета да е по малък ( хубави са ,харесвани са но нека друг да работи с тях и да ги развива ) ще е хубаво ако нещата за които се говори писмено да бъдат и на практика , но предрасъдаците са си присъща черта и не мисля че би била изкоренена независимо какво се говори .Друг е момента че и самия Барон в момента в който дойде в Пловдив беше със доста сериозно наднормено тегло ( което при малко по тежко куче дава голямо отражение на външния му вид ) и в първия момент като го види човек си казва - брех (в момента в който дойде )– . От своя страна когато беше приведено във нормален вид , кучето беше повече от добре изглеждащо ,а и при поколенията които даде част от белезите за които беше докаран в Пловдив бяха на лице . По същото време в което беше докаран , паралелно с това бях взел кучка която беше с 30дневни кутрета пак от Баро които бяха не по различни от тези които той даде на Наско . Правилно решение тогава взе Наско да го вземе за да се опита да извади кутрета , но на сам човек му идва по нанагорно , още повече че и тогава при него имаше още няколко подобни пенсии които си чакаха реда за последно . Както и да е минало е вече , та идеята с примера ми е да приканя при подобни ситуации да се дава и помощ от други места ,поне за тази част която включва подобно използване на кучета в края на живота си  Божко, извини ме, но не ми стана особено ясно, даже напротив. Разделям отговора ти на две части, за да бъде по-пригледно: 1. Какви предразсъдъци има за Шаро (Пепеленовия)? Точно масивността на главата и муцуната го правят известен и желан, че даже основоположник, нали? Има и официален произход, тук е публикуван. Къде е притеснението? 2. Значи ти също имаш кръв от Гуджо през този Барон, така ли ? Останал бях с впечатление, че си челен на друга организация, пък ти явно най-много знаеш за въпросното куче! МАКК и СРОК работят с едни животни или това е единичен случай? 1. Мисля и по горе в поста си съм го написал. 2. Когато има интерес към дадени кучета е нормално да има работа по тях в различните клубове и това не са единични случаи. .. в това число влиза Медун който даде няколко кучила 2009-2013г. при нас (от които няколко не лоши синове и дъщери ) ,също от брат му Шаро (Юруковското куче) от което имахме женски приплоди,както и сестра имаше на Касе при наши членове, но за съжаление имаше заболяване и тя не остави нищо ,а колкото до Барон то той беше собственост на голям мой приятел а тогава имах интерес от кучката на която беше пускан и като я взимах я взех с последното кутре от връзката и с Баро, но както казах нямах интерес и махнах кутрето .
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #168 on: October 19, 2016, 15:11:13 PM » |
|
Нямам идея. Засега не е обсъждан въпроса за нови линии. Все по разумно и логично ми звучи.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #169 on: October 19, 2016, 16:48:46 PM » |
|
Да разбирам ли, че всички разплодници по Горан са през Дързък и Шаро?
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #170 on: October 19, 2016, 17:04:37 PM » |
|
Да разбирам ли, че всички разплодници по Горан са през Дързък и Шаро?
Бъчо и синовете му не са през Шаро. При Иван от Елин Пелин имаше по Карат, който е баща на Дързък. Но като цяло след като Огнян се прибра в родния дом  а Иван вече не се занимава с тези кучета мисля че в МАКК всички кучета са по Шаро.
|
|
« Last Edit: October 19, 2016, 17:07:53 PM by vano »
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #171 on: October 19, 2016, 17:28:28 PM » |
|
Щом всеки се е ориентирал на някъде, нека действаме.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #172 on: October 19, 2016, 18:04:29 PM » |
|
Тази ти мисъл не я разбрах.
|
|
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #173 on: October 19, 2016, 18:19:00 PM » |
|
Когато има интерес към дадени кучета е нормално да има работа по тях в различните клубове и това не са единични случаи. .. в това число влиза Медун който даде няколко кучила 2009-2013г. при нас (от които няколко не лоши синове и дъщери ) ,също от брат му Шаро (Юруковското куче) от което имахме женски приплоди,както и сестра имаше на Касе при наши членове, но за съжаление имаше заболяване и тя не остави нищо ,а колкото до Барон то той беше собственост на голям мой приятел а тогава имах интерес от кучката на която беше пускан и като я взимах я взех с последното кутре от връзката и с Баро, но както казах нямах интерес и махнах кутрето .
Благодаря за информацията Божко, аз бях останал с впечатление, че не са били известни и са открити съвсем скоро - вече грохнали, а ти си ги знаел преди 7 години, когато са били в разцвета на силите си! Радвам се, че сте успели да работите с тях във време! Ако имаш снимки и разбира се желание да ги споделиш, ще се радвам да видя как са изглеждали и брата на Медун - Шаро(Юруковското куче), както и сестрата на Касе, независимо от това, че не е дала поколение. Поздрави!
|
|
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #174 on: October 19, 2016, 18:29:46 PM » |
|
Тази ти мисъл не я разбрах. В смисъл, щом Огнян е на някъде и този Иван също няма нищо на лице, значи можем да действаме с линията Шаро. Но се питам по Бъчо нищо ли няма на линия?
|
|
« Last Edit: October 19, 2016, 18:32:34 PM by trayko.asenov »
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #175 on: October 19, 2016, 18:41:25 PM » |
|
Тази ти мисъл не я разбрах. В смисъл, щом Огнян е на някъде и този Иван също няма нищо на лице, значи можем да действаме с линията Шаро. Но се питам по Бъчо нищо ли няма на линия? Има, но вече са в клуб Български Горан - и Бъчо и Белко, и Рунко, и малките от Белко и т.н. Е при тебе има 1 женско от Белко 
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #176 on: October 19, 2016, 18:43:41 PM » |
|
Да, сигурно са в Горан. Наистина има при мен, но не е разплодник.
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #177 on: October 19, 2016, 19:21:18 PM » |
|
Вано, в графиката за Шаро, грешка ли е: Медун КАЛИН (3) Куна КАЛИН (1) ?
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #178 on: October 19, 2016, 19:40:07 PM » |
|
Вано, в графиката за Шаро, грешка ли е: Медун КАЛИН (3) Куна КАЛИН (1) ?
Да, грешка е. И трите наследника на Медун, засега, са от Куна.
|
|
« Last Edit: October 19, 2016, 19:40:40 PM by vano »
|
|
|
|
|
Bojko Dobrevski sbg
|
 |
« Reply #179 on: October 19, 2016, 19:53:56 PM » |
|
Когато има интерес към дадени кучета е нормално да има работа по тях в различните клубове и това не са единични случаи. .. в това число влиза Медун който даде няколко кучила 2009-2013г. при нас (от които няколко не лоши синове и дъщери ) ,също от брат му Шаро (Юруковското куче) от което имахме женски приплоди,както и сестра имаше на Касе при наши членове, но за съжаление имаше заболяване и тя не остави нищо ,а колкото до Барон то той беше собственост на голям мой приятел а тогава имах интерес от кучката на която беше пускан и като я взимах я взех с последното кутре от връзката и с Баро, но както казах нямах интерес и махнах кутрето .
Благодаря за информацията Божко, аз бях останал с впечатление, че не са били известни и са открити съвсем скоро - вече грохнали, а ти си ги знаел преди 7 години, когато са били в разцвета на силите си! Радвам се, че сте успели да работите с тях във време! Ако имаш снимки и разбира се желание да ги споделиш, ще се радвам да видя как са изглеждали и брата на Медун - Шаро(Юруковското куче), както и сестрата на Касе, независимо от това, че не е дала поколение. Поздрави! Качвам ги в - Нашите кучета - за да няма излишни снимки в тази графа
|
|
|
|
|
|
|
|