Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 10, 2025, 19:03:33 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 31
  Print  
Author Topic: База данни - анализи, изводи, коментари  (Read 283156 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
Newbie
*

« Reply #330 on: January 10, 2019, 12:25:43 PM »

...

пс. казал съм се срещат, а не всички!!! Недей да извърташ думите ми!

Да де, не всички, само тея в НОКК. Разбрах те от първия път.
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #331 on: January 10, 2019, 12:31:06 PM »

Ами то банването е въпрос на интелект, обща култура и ниво на интелигентност.
Но понеже даваш заявки, че знаеш всичко за "горанското" развъждане, за "преди" и за "сега", редно е да споделиш най-накрая как стоят нещата.
Което е съвсем по темата, а не встрани от нея.
Нито го знам, нито ме интересува. Въпроса е защо излизат такива от елитни родители? Ако можеш отговори, ако ли не млъкни и ми подминавай коментарите!
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #332 on: January 10, 2019, 12:35:53 PM »

...

Нищо не си разбрал, но карай да върви.
Относно съдиите: не познавам г-н Генко Стоянов и да ме извинява човека, че го намесваме косвено в нашия диалог. Виждам, че човека има афинитет към автентичното излъчване на породата. Няма си и на идея как съди на изложби и не коментирам. Познавам Светлин Стоев от около 25г., та знам ако види това куче как ще реагира. Предвид, че харесва кучета с много сух тип и хубави ъгли , което липсва в показания екземпляр, какъв ли би бил коментара му  biggrin
rex
Hero Member

« Reply #333 on: January 10, 2019, 12:37:00 PM »

А, и що така биеш задна?
Преди малко обещаваше да ни водиш на Велинград за да ни обясняваш истината за "гораните", сега искаш да ти подминавам коментарите.
Що такава шизофренна развръзка се получава при тебе - хем знаеш древната истина, хем искаш някой друг да ти я казва?
ПП В духа на добрия тон на дискусията ще те помоля да се въздържаш от милиционерщини от типа на "млъкни", завършващи с удивителен знак.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Newbie
*

« Reply #334 on: January 10, 2019, 12:46:57 PM »

...

Нищо не си разбрал, но карай да върви.
Относно съдиите: не познавам г-н Генко Стоянов и да ме извинява човека, че го намесваме косвено в нашия диалог. Виждам, че човека има афинитет към автентичното излъчване на породата. Няма си и на идея как съди на изложби и не коментирам. Познавам Светлин Стоев от около 25г., та знам ако види това куче как ще реагира. Предвид, че харесва кучета с много сух тип и хубави ъгли , което липсва в показания екземпляр, какъв ли би бил коментара му  biggrin

За това куче коментара му беше ясен, то е за другия Ринг, но пак изваждаш конкретното куче от обобщенията които сам направи. Но както и да е. Ще помислим над идеята ти за нова порода, таман няма да бъркаме в очите на доброжелателите. Как пък един не каза за някое куче , от тези дето качваме, че е хубаво, но пък не се пропуска първия удобен случай да се наплюе дейността на доста хора.

Мога да те зарина с компроматни снимки на кучета от която организация кажеш, но какъв ще е смисъла. А ако ми кажеш че при вас или при които и да е други не излизат нетипични кучета, значи не си откровен. А това куче в никакъв случай не е фрапантно нетипично - да има по-масивна глава и по-заоблено чело, ама сякаш само по горани се раждат подобни кучета. Да не говорим че на снимките е на 11 месеца и тепърва тази глава ще се оформя.

Айде давам ти тема за размисъл - Това заоблено чело идва от инбридинга по Сирак. Провиснали клепачи излизат по кучета по Горан. Високи уши и изправени скакателни стави излизат по Злия. Ентропия излиза по Черния. Хайде обори ме ако можеш. Дай факти, че посочените от мен кучета са мелези и не е трябвало да работим с тях. Или пък дай конкретен отговор в кое от Драгановите кучета в родословието на Мечан има кавказец.
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #335 on: January 10, 2019, 13:31:25 PM »

Пак ми изопачаваш думите. Когато едно куче ми харесва, независимо от клубна принадлежност, как да си кривя душата. Кога съм казал лоша дума за черните кучетата на развъдник Мировяне. Кога за кучетата на Номад или старите кучета на Тошко от Говедарци, че не се сещам за името на развъдника му.
Ама няма да подмина и такива екземпляри. Пак ти казвам, след като претендирате за чистопородно развъждане ще си носите кръста. И няма как аз да ти обяснявам от къде идват тези нетипични белези. Това си е Ваш проблем. Не ти искам обясненията тях ги дай на тези хора дето имат бракувани взети от развъдници.
А темата за размисъл си е за теб, за Вас. Вижда се, че можеш и сам да сглобиш пъзела.  Продължавай! Истината е някъде там  biggrin
Newbie
*

« Reply #336 on: January 10, 2019, 13:56:14 PM »

Пак ми изопачаваш думите. Когато едно куче ми харесва, независимо от клубна принадлежност, как да си кривя душата. Кога съм казал лоша дума за черните кучетата на развъдник Мировяне. Кога за кучетата на Номад или старите кучета на Тошко от Говедарци, че не се сещам за името на развъдника му.
Ама няма да подмина и такива екземпляри. Пак ти казвам, след като претендирате за чистопородно развъждане ще си носите кръста. И няма как аз да ти обяснявам от къде идват тези нетипични белези. Това си е Ваш проблем. Не ти искам обясненията тях ги дай на тези хора дето имат бракувани взети от развъдници.
А темата за размисъл си е за теб, за Вас. Вижда се, че можеш и сам да сглобиш пъзела.  Продължавай! Истината е някъде там  biggrin

Е тогава не мисля, че има какво да дискутираме. А относно пъзелите, редим ги и ги пренареждаме всеки ден. Но интересно че 2-3 месеца нямаше никакви теми за разговор и добре че жената си публикува снимка на домашния любимец, за да се раздвижат нещата. Явно навсякъде е мед и масло и само мелезаторите от НОКК развалят рая на земята. И въпреки всичко ние претендираме за чистопородно развъждане.
И мисля че дори резултата на кучилото на Мечан е приемлив, от селекционна гледна точка.

Братчета и сестричета на Мечан

И когато всички започнат да показват своята развъдна дейност поне с по 5 кучета от кучило, може да седнем и да си мерим чистопородността.

Както и да е.

Лек ден!
Newbie
*

« Reply #337 on: January 10, 2019, 14:02:09 PM »

А и още нещо. Предлагам ви да направим една среща, на която ще имам грижата да поканя Димитър Драганов, а вие се съберете всички - там от Велинградско, Разложко и където искате, да седнем и в очите да му кажета кой кога и къде е видял еди коя си кучка в клетката на Тигран, как събира улични кучета от кофите за буклук и ги вкарва в развъждане и т.н. и т.н. Мисля че е добре един път завинаги тези неща да се изяснят очи в очи и пред свидетели.
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #338 on: January 10, 2019, 14:33:17 PM »

Мислиш ли, че някой се интересува от развъждането Ви  biggrin Правете си сбирки, семинари и конференции ако щете. Канете си тайнствения "гуро" и слушайте проповедта му  biggrin
Колко от близкото бъдеще познати на кучкарската аудитория овчари и кучкари са взели кучета Ваше развъждане? Можеш ли да ми отговориш ?
Newbie
*

« Reply #339 on: January 10, 2019, 14:50:06 PM »

Мислиш ли, че някой се интересува от развъждането Ви  biggrin Правете си сбирки, семинари и конференции ако щете. Канете си тайнствения "гуро" и слушайте проповедта му  biggrin
Колко от близкото бъдеще познати на кучкарската аудитория овчари и кучкари са взели кучета Ваше развъждане? Можеш ли да ми отговориш ?

Ми като не ти пука какво се занимаваш с нас при всеки удобен случай. Гледай си там безценната селекция дето никой не е виждал и дерзай. А да вероятно старите овчари ти я изземат преди да можеш да я покажеш, затова никой не я е виждал. Разбрах че май имаш куче от МАКК, що ли? Нали до преди 2 години не пропускаше да хвърляш плюнки по МАКК, ама сега сте приятелчета с Наско, дай да се ядем с другите и да правим сеир. Ама иначе си неутрален. Да ти имам неутралитета.
na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #340 on: January 10, 2019, 21:11:25 PM »

Аз ли се занимавам с Вас hmm Май вповечко ти идват нервите. Я го карай по спокойно и не намесвай други хора. Нямат отношение, освен ако не те гони параноя. И те ли са виновни за селекцията?  Аз си коментирах снимката и ти се появи да се оправдаваш. Как беше гузен негонен бяга  biggrin Моите кучета са безпородни мастии, за енти път го казвам. Ни селекця, ни родословие, че съм ги намирал изхвърлени по къра. Та като роди кучката и подарявам кутре и 20 лева давам за чувал храна та белким го земат. Ама друго си като продадеш породно кутре с родословие за 200 левчета и нагоре, а после като го покажат хората в нета да се похвалят и получават за награда огромно разочарование. Това не мога да подмина просто така  Wink

Сега по темата:
Преди доста години така бяха раздадени и разпродадени едно кучило. Оказа се в последствие, че кутретата не са читави, по модерно му- брак. Един мъж който нямаше пряко отношение към кучилото, но като човек в същата организацията отиде при всеки един от собственици, обясни, откупи кутретата и после ги кастрира. За съжамение тия времена мисля че отминаха.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #341 on: January 11, 2019, 05:49:10 AM »

Чакайте малко бе хора. Не ме разбрахте правилно. Въобще не говоря за нечистопородност! А за проява на комплекс екстериорни недостатъци със силна експресия. Ако искате пак можем да се върнем в темата без да "си ги мерим"?
rex
Hero Member

« Reply #342 on: January 11, 2019, 06:39:55 AM »

Аз ли се занимавам с Вас ...

Не, изобщо не се занимаваш с тях. Преди им брои колко кучета трябва да бъдат бракувани, сега ги обвиняваш в мелезация за пореден път. Слухтиш из нета, само и само да изпадне някоя снимка, която да ти даде възможност да оплюваш и да се лигавиш с производството на хората. Черните кучета от Мировяне толкова много ги харесваш, че Нане първо го изкара нисък, а после нямаше изразен полов диморфизъм.
     Вано много хубаво ти предложи среща с Драганов, да му ги кажеш тия всичките работи за неговото развъждане в очите, ама тогава веднага се изхлузваш на непричом. Сигурно щото е по-удобно да се приказват приказки „една жена каза, че видяла на пазара един да продава едни работи и казала на друга жена”.  И то във форума на друга организация, пред трети лица. Което удобно спестява червенето и потенето при директен контакт с адресата на обвиненията.
     Цялата тая работа обаче е една голяма смешка, защото всички знаят кой си, какво куче гледаш, от коя асоциация И как през цялото време неистово се опитваш да го прикриваш. Предполагам се притесняваш някой да не започне да ти дава от собственото ти лекарство. Което всъщност би било резонно.

na Brad Pit- brat my
Hero Member

« Reply #343 on: January 11, 2019, 07:24:31 AM »

Аз ли се занимавам с Вас ...

Не, изобщо не се занимаваш с тях. Преди им брои колко кучета трябва да бъдат бракувани, сега ги обвиняваш в мелезация за пореден път. Слухтиш из нета, само и само да изпадне някоя снимка, която да ти даде възможност да оплюваш и да се лигавиш с производството на хората. Черните кучета от Мировяне толкова много ги харесваш, че Нане първо го изкара нисък, а после нямаше изразен полов диморфизъм.
     Вано много хубаво ти предложи среща с Драганов, да му ги кажеш тия всичките работи за неговото развъждане в очите, ама тогава веднага се изхлузваш на непричом. Сигурно щото е по-удобно да се приказват приказки „една жена каза, че видяла на пазара един да продава едни работи и казала на друга жена”.  И то във форума на друга организация, пред трети лица. Което удобно спестява червенето и потенето при директен контакт с адресата на обвиненията.
     Цялата тая работа обаче е една голяма смешка, защото всички знаят кой си, какво куче гледаш, от коя асоциация И как през цялото време неистово се опитваш да го прикриваш. Предполагам се притесняваш някой да не започне да ти дава от собственото ти лекарство. Което всъщност би било резонно.

http://nokkbg.org/forum/index.php?topic=9.30 Виж какво съм казал за черното куче и престани и ти да преиначаваш. Вижда се кой търси интригата. Аз искам правда, относно "коректност и не насаждане на мнение", нищо повече  Wink Нямам претенции кой как развъжда и какво излиза, но да бъде всичко коректно. Ако стоката е "китайска" да се пише такава, а не "немска". Не може някой да ми твърди по "сурат- тефтер", че само проследени кучета с родословие са истински, чисти и т.н, а пък да се получават дефектни Wink Ти ако си купиш такова дали ще ти бъде приятно ?
rex
Hero Member

« Reply #344 on: January 11, 2019, 07:48:04 AM »

Хайде, хайде. Остави тази песен, че си радетел за коректност. Очевадно е, че плюеш единствено и само по кучета с „горанска” кръв. А всичко що е развъждане на МАКК в нежелан тип или недобри като качество кучета подминаваш без грам коментар.
     Обективно е това, което ти каза Вано – че при всяко едно развъждане има кучета близо до породния идеал, кучета от средно ниво и животни, които не стават за селекционна работа. Както е важно да се записва и показва цялото кучило, а не да се подбират едно-две и да говорим, че правим голяма работа. Ето това е обективно. И е в помощ на селекционната работа, защото така се виждат грешки, недостатъци и въобще работи, които трябва да се чистят за вбъдеще.
      И ако знаеше наистина нещо, дето „едни хора са ти казвали” и „едни развъдчици така направили” – ми що не го напишеш тук открито? Както си е редно, щом си радетел всичко да е ясно и да няма излъгани и разочаровани.
     Предполагам и на теб не би ти било приятно някой да ти плюе по кучката, а собствените си кучета да крие, за да няма коментар за тях. Ама шарен свят ...
     ПП За черното куче така, ама след като първо беше ръст и диморфизъм, ако трябва да сме конкретни във фактологията. Апропо, ти накрая и Захари похвали, което не ти попречи преди това да му оплюеш поне дузина животни.

Pages: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 31
  Print  

Jump to: