Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 05, 2025, 20:50:20 PM

Login with username, password and session length

Poll
Question: ЗА или ПРОТИВ близкородствените връзки? Защо?
+ - 34 (57.6%)
- - 25 (42.4%)
Total Voters: 58

Pages: 1 [2] 3 4 ... 6
  Print  
Author Topic: ИНБРИДИНГЪТ - ЗА и ПРОТИВ  (Read 118391 times)
0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
DIO
Sr. Member

« Reply #15 on: December 13, 2008, 10:49:13 AM »

Много точно казано Диамандиев :clap:това Инбридинга нее за всеки даго прави особено в тия породи
petko
Hero Member

« Reply #16 on: December 15, 2008, 12:35:06 PM »

niama da glasuvam shtoto sym edin ot tezi deto go kazvat "imbreding ".....no ne mislia che e tolkova strashno ,kato se ima v predvid i pliusovete .ne e po strashno ot tova da krystosash s dryga poroda ma go pravim samo deto ne si priznavame  lol,pomislete si v edin raion kyv inbriiding e staval po nashte koshari  ,ako se proslavi edno kuche vsichki iskat soi ot nego i v edin moment se okazava che v celia raion e bykel ot bratia i sestri ili pone polu a tva mai se vodi jestok inbriiding ,napravo kryvosmeshenie ,dori horata sa se jeneli edno vreme brat za sestra ,poglednete carskite dinastii v evropa do leidi di vsichki biaha roda i dokato te sa hora(daje i malko poveche ) i ne mojem da gi otpishem shtoto sa hemofilici darechem ,kucheta spoko mojeme da gi ostavim da si "pochinat".kak kazvat vadi se nai hubavoto i nai loshoto samo che dali mojem da iskarame nai loshoto kogato se poiavi ,v prirodata niama problem nito po kosharite, v "selekciata ni " neznam veche ,nikoi neshte da priznava greshkite na razplodnika si i svoite

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
DIO
Sr. Member

« Reply #17 on: December 15, 2008, 14:50:44 PM »

niama da glasuvam shtoto sym edin ot tezi deto go kazvat "imbreding ".....no ne mislia che e tolkova strashno ,kato se ima v predvid i pliusovete .ne e po strashno ot tova da krystosash s dryga poroda ma go pravim samo deto ne si priznavame  lol,pomislete si v edin raion kyv inbriiding e staval po nashte koshari  ,ako se proslavi edno kuche vsichki iskat soi ot nego i v edin moment se okazava che v celia raion e bykel ot bratia i sestri ili pone polu a tva mai se vodi jestok inbriiding ,napravo kryvosmeshenie ,dori horata sa se jeneli edno vreme brat za sestra ,poglednete carskite dinastii v evropa do leidi di vsichki biaha roda i dokato te sa hora(daje i malko poveche ) i ne mojem da gi otpishem shtoto sa hemofilici darechem ,kucheta spoko mojeme da gi ostavim da si "pochinat".kak kazvat vadi se nai hubavoto i nai loshoto samo che dali mojem da iskarame nai loshoto kogato se poiavi ,v prirodata niama problem nito po kosharite, v "selekciata ni " neznam veche ,nikoi neshte da priznava greshkite na razplodnika si i svoite
То за това сме на това положение,щото всички са безгрешни Wink
ТИТО
Hero Member

« Reply #18 on: January 06, 2009, 17:13:47 PM »

Незнам за инбрида колко е опасен но знам ,че една голяма част от каракачанските кучета е запазила типа си и работните качества именно в следствие на инбридинг.
 Аз съм твърдо за инбридинг ...Поне 5 кучета много изявени в България познавам които са получени от инбридинг.

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
primeval (chokush)
Full Member

« Reply #19 on: January 06, 2009, 17:27:35 PM »

Оди питаи некой овчар за ИНБРИДИНГ и после ни пиши как ти го е разяснил тоя термин.

Или всичко е как го е обяснил Жел по долу.

================================================================
Mad Max
Hero Member

Re: КАРАКАЧАНСКИ КУЧЕТА пазачи на стадата
« Reply #128 on: August 27, 2008, 11:08:28 PM »

Бабаджан Вучо. Гърбът на стадото.   Огненият юнак. Верен приятел, страшен барутлия. Точен колега.   
И за него ще разказвам, но нека първо се напускам на снимки.  След като Калпазан почина, стана дясна ръка на Мърчо. Миналата година тайно бе издебнал вожда и бе заплодил всички кучки, които са със стадото. Само Шарка не му даде. Чакаше си Мърчо.   Голям любовчия е, освен и добър работник. Има невероятно излъчване - куче, което трябва да видите наживо, щото снимките не могат да предадат заряда му.
-----------------------------------------------------------------------------------
Тъй като във форума на ООД-то,няма как да получа отговор.Ще попитам тук:
Това ли е племенната работа с породата Shocked
Като Ви написах преди време в затворените така наречени ТОМОВЕ І,ІІ,ІІІ, че овчарите не знаят,коя кучка с кое куче е заплодена,и че като слязат в селото кучетата им заплождат или се заплождат от безпородни миндили и отрочета на тези връзки имащи белезите на породата тръгват със стадото  и че много често такива кучета са вкарани в развъждането/като сина на джамииската кучка/,някои ме убеждаваше ,че само наи- силното куче заплождало кучките с овцете.
Мад Макс  призна:
"Миналата година тайно бе издебнал вожда и бе заплодил всички кучки, които са със стадото. "
Ашколсун на таз селекция cool

Не плачи майко не тъжи че станах ази каракачанин кракачанин майко предател та тебе оставих за първо чедо да жалиш но кълни маико проклинай таз каракачанска черна прокуда дето наз млади НАМАМИ за пусти гръцки парици
petko
Hero Member

« Reply #20 on: January 06, 2009, 17:31:34 PM »

koi e foruma na ood-to  i tam kudeto go pusna niama redaktor ,ne poluchi li otgovor ?

Бай Пич
Jr. Member
**

« Reply #21 on: January 06, 2009, 17:35:12 PM »

може  и  някои   селски  "уличен"  побоиник  да  е  заплодил   каракачанките  но  на   снимките  ще  пише  че  са  под  селекцията  на   макк
petko
Hero Member

« Reply #22 on: January 06, 2009, 17:37:37 PM »

може  и  някои   селски  "уличен"  побоиник  да  е  заплодил   каракачанките  но  на   снимките  ще  пише  че  са  под  селекцията  на   макк
ti nali gi poznavashe po glavite ne po tva na koi sa deca pisani ....bez dokazatelstva niama da pliuesh

KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #23 on: January 07, 2009, 13:56:55 PM »

Оди питаи некой овчар за ИНБРИДИНГ и после ни пиши как ти го е разяснил тоя термин.

Или всичко е как го е обяснил Жел по долу.

Mad Max
Hero Member

Re: КАРАКАЧАНСКИ КУЧЕТА пазачи на стадата
« Reply #128 on: August 27, 2008, 11:08:28 PM »

Бабаджан Вучо. Гърбът на стадото.   Огненият юнак. Верен приятел, страшен барутлия. Точен колега.   
И за него ще разказвам, но нека първо се напускам на снимки.  След като Калпазан почина, стана дясна ръка на Мърчо. Миналата година тайно бе издебнал вожда и бе заплодил всички кучки, които са със стадото. Само Шарка не му даде. Чакаше си Мърчо.   Голям любовчия е, освен и добър работник. Има невероятно излъчване - куче, което трябва да видите наживо, щото снимките не могат да предадат заряда му.
-----------------------------------------------------------------------------------
Тъй като във форума на ООД-то,няма как да получа отговор.Ще попитам тук:
Това ли е племенната работа с породата Shocked
Като Ви написах преди време в затворените така наречени ТОМОВЕ І,ІІ,ІІІ, че овчарите не знаят,коя кучка с кое куче е заплодена,и че като слязат в селото кучетата им заплождат или се заплождат от безпородни миндили и отрочета на тези връзки имащи белезите на породата тръгват със стадото  и че много често такива кучета са вкарани в развъждането/като сина на джамииската кучка/,някои ме убеждаваше ,че само наи- силното куче заплождало кучките с овцете.
Мад Макс  призна:
"Миналата година тайно бе издебнал вожда и бе заплодил всички кучки, които са със стадото. "
Ашколсун на таз селекция cool

"Новопрекръстения", пак стрелящ с мокър барут. lol

Хайде да ви спра яловите упражнения по темата.
Та голями коментари и умозаключения последваха след написан пасаж от Mad Max.  Да почнем от пасажа: Емоционални думи на по детски впечатлителната им авторка, подхождащи за нейните литературни произведения, но в случая не отразяващи действителните факти. Ще карам подред:
1.
Бабаджан Вучо. Гърбът на стадото. 
Няма такова куче Бабаджан Вучо. С нашето стадо има Бабаджан КараКитан син на Мрако КараКитан и Вранка Вучо. Бабаджан е роден в р-к КараКитан и поради това носи това презиме .
2.
Миналата година тайно бе издебнал вожда и бе заплодил всички кучки, които са със стадото. Само Шарка не му даде. Чакаше си Мърчо.

"Миналата година" това е зимата на 2006/2007г. Та тогава на Бабаджан КараКитан бе заплодена само една кучка Китана КараКитан. Родиха се черно-гриви и бяло-черни кутраци, като едната от женските я подарихме на пишещият тук "velislav6". Съответно Мърчо заплоди Шарка КараКитан, като дадоха второ кучило с тази комбинация. Едно от тях е Мърчо 2 КараКитан на пишещият тук "кюреница".
Със стадото овце върви и друга кучка Меца, но тя вече от няколко години не ражда и поради това не я изолираме, когато се разгони. Та в цитираният от Mad Max период като се разгони я оставихме да върви с овцете. Мърчо не прояви интерес към нея, а си гледаше работата. В тази ситуация Бабаджан се присламчи към Меца и намаза няколко дни ялов секс. Та толкоз по отношение на релната история.
Естествено Жельо не се стърпя да удари един язвителен коментар за написаното от Mad Max, но както се оказва и в този случай -ялово.  Wink
« Last Edit: January 07, 2009, 21:23:38 PM by KaraKitan » Logged

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
velislav6
Full Member

« Reply #24 on: January 07, 2009, 14:58:44 PM »

Гара КараКитанURL=http://www.radikal.ru][/URL]
kennel Kyurenitsa
Hero Member

« Reply #25 on: January 07, 2009, 15:01:01 PM »

Мърчо 2 "Каракитан" Wink

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

НАШИТЕ КУЧЕТА НЕУТРАЛИЗИРАТ АТАКИ НА ХИЩНИЦИТЕ !
rex
Hero Member

« Reply #26 on: January 10, 2009, 09:36:52 AM »

Според мен инбридингът е инструмент, който един развъдчик е наложително да ползва, просто търсения краен резултат го налага. В смисъл, че чрез ползването на инбредни кучета намалява шанса да се "инжектира" чужда кръв, каквато цел никой съвестен селекционер не вярвам да има. Особено в днешно време, когато освен очебийни мелези, съществуват и т.нар. "двойници" с ясна визия, но замъглен произход... И аз да съм, и аз бих наложил линия по проверени от мен производители. А човек не може да провери истински 100 производителя, дори и да иска. Или ще му отнеме толкова време, че няма да му остане такова за селекция.  smile
Предполагам, че и преди да се говори за целенасочена инбредна дейност, такава си е имало. Доминантни мъжкари с късмет да поживеят повече годинки, е много вероятно да са го налагали, недавайки шанс на "колегите" си. Или пък да им е "подарявана" тази възможност от собствениците им, точно с цел да запазят тези им качества. Пък и хората на времето едва ли са имали дори чисто финансовата възможност да държат голям брой кучета, че да поддържат много носители на различна кръв.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #27 on: January 14, 2009, 20:45:13 PM »

Амиго,както аз ти отговорих на теб ,опитай се и ти да го направиш а не да отбиваш просто номера.
Каквото съм ти казал за хората значи е така. Те ми казаха нещо-инбридинга го потвърждава..А при теб как е?
  И друго.Защо повечето в БОК сте против инбридинга според теб.Страх ви е да го приложите ли?

Не другарю, аз не съм против инбридинга, тои е доказан метод. Но всеки ''кучкар'' вече си мисли че това е нещо много лесно и просто. Чул ама какво е разбрал........? И си правят инбриди, кои как си знаи. И нали знаеш че инбридинга трябва да се доказва, ти как го доказваш с ДНК тест или на око? confused
Преди години в Германия на изложба на тяхното Овчарско куче, направиха инбрид/непозволен/, но кучето бе наи хубаво и спечели 1място. След като го обявиха на 1 място му направиха ДНК-тест и доказаха инбреда , след което беше дисквалифицирано. Предполагам можеш сам да си направиш изводите Амиго.
И откаде на каде, като ми кажеш някаква случка аз трябва да ти вярвам, а аз да ходя пред теб с ДОСТОВЕРНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА. Ти си ми бил казъл за хората и значи било така..... confused,амсн от такива ДОСТОВЕРНИ ФАКТИ.

Диамандиев с това "И нали знаеш че инбридинга трябва да се доказва..." направо ме разби!   hmm lol
Я обясни защо трябва да се доказва инбридинг?

И от кога в Германия взеха да заплождат кучета на изложбения ринг? Пък било и в инбредна комбинация!  hmm

п.п. И като чета как ерудирано пишеш дали трябва да ти се вярва?

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
S.Diamandiev
Newbie
*

« Reply #28 on: January 15, 2009, 11:34:24 AM »

Прав си, можеш и да не ми вярваш. Разбирам че за вас, никои не може да ви докаже нищо, а вие може да си говорите каквото и да искате и то винаги да е на 100% вярно. Видях какво пише Росен, видях какво означава за него ''ДОСТОВЕРНИ ФАКТИ'' , но те се свеждат само до- ''това му казали'', ''нали виждам какво дава'', и други такива. При положение че някои друг му излага същите аргументи и му казва че кучето е мелез , защо тои се сърди? confused Или тези неща ти не ги виждаш? Съгласен съм че на всичко не може да се вярва , дори и на написани неща, а аз не съм дете и не вярвам сляпо. Но по добре да си видял поне родителите на кучето което взимаш, отколкото някои да ти го даде и ти каже че е по Костенски кучета - примерно. За инбридинга няма смисъл повече да го коментираме , предполагам си видял 2-3 мои поста и вече знаеш какво мисля, но волните изпълнения не са инбридинг. Инбридинг 1-2- какво е това confused no няма такъв. Знам кои кучета Росен купи, дори повечето да съм ги виждал на снимки. Но кои 5 линии тои пази и развъжда confused Аз бих ли могъл да си взема пале от всичките 5 линии? Може и да мога ако ги има. Но ти ако не знаеш, Росен пред теб може лично да ти каже колко от тях са с пороци. В този форум има показано пале на което бащата е с обратна захапка, но това не му пречи тои да го плоди. Нямате ли комисия в МАКК.? Защо се допускат кучета които не препокриват стандарта? Аз теб лично те разбирам , Росен е голям коз за теб, Наи бурния защитник на БОК , вече е прогледнал и следва правата вяра. clap Но бъди адекватен и не го защитаваи сляпо. Не вкарваи интрига с ''моите приятели '' в Добрич. Замисли се защо е така, защото за тях кучето е същото каквото е и за теб. Защо с тях мога да се имам и да са ми приятели дори а с други това не става. Пак ще се върна на Росен, тои казва че кучето било на първо място и че ако трябва и с приятели ще се скара дори. Гръмки думи , ама само толкова. Тези кучета си патят и са на това положение само заради междуличностни отношения на хората. Ти самия разказа една история от 1995 година , която доказва че е така. Аз не вярвам на хора склонни към лъжата, и не натрапвам моето мнение. Всеки трябва сам да си преценява и оценява ситуациите. Пък какви изводи ще си прави и как ще си вика на кучето е лично негова работа. smile

Диамандиев, пак стреляш с халостни. В случая с Каплан в този форум бяха извадени данни и фотографии на кучетата подкрепящи данните. Другата страна само разтяга кухи локуми. Отдавна е ясно защо Ефтин така яростно оплюва кучетата на определени хора в МАКК. След като с Ванко2 се опитаха да примамят същите тези хора към идеята на Литов & со. за неутрализиране на Ст. Попов чрез някакви обединия, киноложки дружества по градове и обединителни изложби в Банско и Велинград. След като не успяха с приласкаванията във форума на marten.bg показаха другото си лице и подеха резервната стратегия - оплюване. А е казано за лъжа изречена 100 пъти...
За инбридинга вече ми се изяснява защо имаш такова отрицателно мнение - просто е непозната материя за теб. Но пък смело заявяваш като шопа дето гледал жирафа пред себе си -"няма такъв!"
Инбридинг II-I означава драги, че дадено куче е получено от връзка между майка и син. Примери за такива връзки сред аборигенната популация и за превъзходни резултати от нея има достатъчно. Ако в НОК въведоха силно рестриктвни мерки срщу близкият инбридинг то е защото популацията в голямата си част вече притежава едни и същи широко рекламирани за времето си шампиони в предците си. WUSV търси начини за излизане от това състояние. Но проблема им не ни касае.
Росен развъжда линиите както с аутбридинг така и с инбридинг. Коментара ти показва че не си запознат и гърмиш по инерция.
Коментираш че имало кучета с обратна захапка. Да има и стандарта позволява използване на такова куче ако недостатъка му е в определена степен. Не бъркайте "недостатъци" с "елиминиращи недостатъци". Само за информация Шаро пепеленовия също бе с обратна захапка и с липси на премолари, но май всички лагери искаха да го използват. А дали тези недостатъци бяха доспустими в стандартите на различните групи?
Росен бил коз за мен?!?! Радвам се че Росен реши да остане с кучетата от р-к Тито в МАКК. Това е!
Прочети пак историята от 1995г защото не си разбрал главната причина за напускането на хората от НККК - опитите на председателят да моделира породата само според ЛИЧНОТО му мнение.
Поздрави!
Убеждавам се че четеш това което искаш. Сега пак трябва на ново да се обесняваме. Разбираш що е то инбридинг, значи знаеш въпросния към кои се причеслява. Е ми мога само успех да ти пожелая. Поздрави и на теб.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #29 on: January 15, 2009, 15:35:04 PM »

Прав си, можеш и да не ми вярваш. Разбирам че за вас, никои не може да ви докаже нищо, а вие може да си говорите каквото и да искате и то винаги да е на 100% вярно. Видях какво пише Росен, видях какво означава за него ''ДОСТОВЕРНИ ФАКТИ'' , но те се свеждат само до- ''това му казали'', ''нали виждам какво дава'', и други такива. При положение че някои друг му излага същите аргументи и му казва че кучето е мелез , защо тои се сърди? confused Или тези неща ти не ги виждаш? Съгласен съм че на всичко не може да се вярва , дори и на написани неща, а аз не съм дете и не вярвам сляпо. Но по добре да си видял поне родителите на кучето което взимаш, отколкото някои да ти го даде и ти каже че е по Костенски кучета - примерно. За инбридинга няма смисъл повече да го коментираме , предполагам си видял 2-3 мои поста и вече знаеш какво мисля, но волните изпълнения не са инбридинг. Инбридинг 1-2- какво е това confused no няма такъв. Знам кои кучета Росен купи, дори повечето да съм ги виждал на снимки. Но кои 5 линии тои пази и развъжда confused Аз бих ли могъл да си взема пале от всичките 5 линии? Може и да мога ако ги има. Но ти ако не знаеш, Росен пред теб може лично да ти каже колко от тях са с пороци. В този форум има показано пале на което бащата е с обратна захапка, но това не му пречи тои да го плоди. Нямате ли комисия в МАКК.? Защо се допускат кучета които не препокриват стандарта? Аз теб лично те разбирам , Росен е голям коз за теб, Наи бурния защитник на БОК , вече е прогледнал и следва правата вяра. clap Но бъди адекватен и не го защитаваи сляпо. Не вкарваи интрига с ''моите приятели '' в Добрич. Замисли се защо е така, защото за тях кучето е същото каквото е и за теб. Защо с тях мога да се имам и да са ми приятели дори а с други това не става. Пак ще се върна на Росен, тои казва че кучето било на първо място и че ако трябва и с приятели ще се скара дори. Гръмки думи , ама само толкова. Тези кучета си патят и са на това положение само заради междуличностни отношения на хората. Ти самия разказа една история от 1995 година , която доказва че е така. Аз не вярвам на хора склонни към лъжата, и не натрапвам моето мнение. Всеки трябва сам да си преценява и оценява ситуациите. Пък какви изводи ще си прави и как ще си вика на кучето е лично негова работа. smile

Диамандиев, пак стреляш с халостни. В случая с Каплан в този форум бяха извадени данни и фотографии на кучетата подкрепящи данните. Другата страна само разтяга кухи локуми. Отдавна е ясно защо Ефтин така яростно оплюва кучетата на определени хора в МАКК. След като с Ванко2 се опитаха да примамят същите тези хора към идеята на Литов & со. за неутрализиране на Ст. Попов чрез някакви обединия, киноложки дружества по градове и обединителни изложби в Банско и Велинград. След като не успяха с приласкаванията във форума на marten.bg показаха другото си лице и подеха резервната стратегия - оплюване. А е казано за лъжа изречена 100 пъти...
За инбридинга вече ми се изяснява защо имаш такова отрицателно мнение - просто е непозната материя за теб. Но пък смело заявяваш като шопа дето гледал жирафа пред себе си -"няма такъв!"
Инбридинг II-I означава драги, че дадено куче е получено от връзка между майка и син. Примери за такива връзки сред аборигенната популация и за превъзходни резултати от нея има достатъчно. Ако в НОК въведоха силно рестриктвни мерки срщу близкият инбридинг то е защото популацията в голямата си част вече притежава едни и същи широко рекламирани за времето си шампиони в предците си. WUSV търси начини за излизане от това състояние. Но проблема им не ни касае.
Росен развъжда линиите както с аутбридинг така и с инбридинг. Коментара ти показва че не си запознат и гърмиш по инерция.
Коментираш че имало кучета с обратна захапка. Да има и стандарта позволява използване на такова куче ако недостатъка му е в определена степен. Не бъркайте "недостатъци" с "елиминиращи недостатъци". Само за информация Шаро пепеленовия също бе с обратна захапка и с липси на премолари, но май всички лагери искаха да го използват. А дали тези недостатъци бяха доспустими в стандартите на различните групи?
Росен бил коз за мен?!?! Радвам се че Росен реши да остане с кучетата от р-к Тито в МАКК. Това е!
Прочети пак историята от 1995г защото не си разбрал главната причина за напускането на хората от НККК - опитите на председателят да моделира породата само според ЛИЧНОТО му мнение.
Поздрави!
Убеждавам се че четеш това което искаш. Сега пак трябва на ново да се обесняваме. Разбираш що е то инбридинг, значи знаеш въпросния към кои се причеслява. Е ми мога само успех да ти пожелая. Поздрави и на теб.
Първо: чета това което ти пишеш и съответно го коментирам.
Второ: това което се опитвам да ти кажа и подскажа е че ТИ СИ СИ РЕШИЛ, ЧЕ НЯМА ТАКЪВ ИНБРИДИНГ. Но не се опитвай личното ти мнение на лаик да го налагаш като биологичен закон. Не само че има такъв инбридинг, но и се използва в селекцията. Нарича се инцест. Използван е от векове и сред овчарите чиито аборигенни кучета стоят в основата на съвременното развъждане. Има клубове по породи в които има ограничения по отношение на степента на инбридинг в развъдната двойка. В МАКК няма такива ограничения. Всеки селекционер има свободата да развъжда чрез аутбридинг или инбридинг и съответно носи отговорността за решенията си. Важно е крайният резултат да е добър.
Преди ти спестих въпроса, но сега ще го задам: Кое е кучето НОК което даде за пример? Онова което е било шампион и което след ДНК тест, който показал че е резултат от инбридинг, е било дисквалифицирано и му била отнета титлата. Любопитен съм какви са фактите от историята която дадеза пример.
 smile

First, it is ridiculed.
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Pages: 1 [2] 3 4 ... 6
  Print  

Jump to: