DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #45 on: December 24, 2012, 14:49:01 PM » |
|
Имам въпрос към д-р Вучков,а и към всеки друг,който е запознат с материята. Та въпроса ми е: ако се направи примерно инбридинг на едно куче II-II, т.е. полубрат по полусестра и от такова кучило се остави женско кутре,което впоследствие се пусне отново на основоположника,по който се инбридира, как трябва да се запишат получените кутрета?Инбридинг I-III,защото е основата + негова внучка; I-II,II защото е основата + кучка,която е резултат от близък инбридинг или I-III(II-II),защото е основата + внучка и в скобите се пояснява,че самата внучка е еди-какъв си инбридинг? Според мен най-правилния вариант е последният, но това е само според мен,вие ще кажете. И отделно ако от основата и внучката(резултат от инбридинг) се остави кутре,което се пусне пак на основата как ще се запише пък то и въобще записва ли се или се пише само,че е правнучка(IV) и отделно който се интересува може да види в родословието или другаде какъв точно инбридинг е назад?  П.П. Пояснявам,че нито съм тръгнал да правя подобни схеми нито нещо подобно,просто ми е интересно номерирането на инбридинговите кучета 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #46 on: December 24, 2012, 15:02:05 PM » |
|
Краси, приетото означение на Инбридинга който масово използваме тук във форума е именно този на Шапо-Руж, чрез обозначаване с римски цифри поясите където се среща общият прародител. като се следят поясите в родословието от ляво надясно, т.е. от половината на майката към половината на бащата. С запетайки се отделят цифрите ако общият прародител се повтаря няколко пъти в едната половина в различни пояси на родословието (например майчиното) и след това с тире се посочва че се прехвърляме в половината на бащата. Ако и там се среща няколко пъти, същия прародител то там също се отделят със запетаи поясите, където се среща той.
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #47 on: December 24, 2012, 15:10:14 PM » |
|
Ахаа,значи първо се пише майката после бащата(мислех,че е обратното) и се означава с цифри присъствието на общия прародител във всеки отделен пояс(родитери,прародители и т.н.),а не да се отбелязва за всяко отделно куче по веригата колко пъти го има докато се стигне до крайния резултат. Мисля,че разбрах 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
говедар
|
 |
« Reply #48 on: January 03, 2013, 17:10:17 PM » |
|
Тук има едни овчари много мераклии и много табиетлии . Но характера им е малко терсене . Смятат че от тяхното по хубаво няма и затова нито взимат друг дамазлък нито дават . И кучетата са им така . Заплождат само от тяхните си . Толкова са терсене че ако случайно чужда кучка се бесува от тяхно куче и разберат немогат да спът и ядат докато не я утрепят , да им не хване някой от дамъзлъка . Малки недават на никой , което не им трябва го трепат . И така е някъде от 70 години на миналия век . Даже на зет им бяха дали кастрирано куче " да го не изпуснел по кучки " . Кучетата са им КУЧЕТА .
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #49 on: January 03, 2013, 17:25:28 PM » |
|
Кучетата са им КУЧЕТА Може и така да е,да имат хубави кучета,ама те не са фред  (ще ме прощаваш)
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #50 on: January 03, 2013, 18:39:55 PM » |
|
Тук има едни овчари много мераклии и много табиетлии . Но характера им е малко терсене . Смятат че от тяхното по хубаво няма и затова нито взимат друг дамазлък нито дават . И кучетата са им така . Заплождат само от тяхните си . Толкова са терсене че ако случайно чужда кучка се бесува от тяхно куче и разберат немогат да спът и ядат докато не я утрепят , да им не хване някой от дамъзлъка . Малки недават на никой , което не им трябва го трепат . И така е някъде от 70 години на миналия век . Даже на зет им бяха дали кастрирано куче " да го не изпуснел по кучки " . Кучетата са им КУЧЕТА .
Ще ме извиняваш, но се съмнявам, че са чак толкова хубави при тоя як и не контролиран имбридинг  И ако са толкова хубави нищо, че не дават, айдуците отдавна да са гепили някое  С тия нови технологии и упойки даже и сайбията не ще разбере, кво е станало 
|
|
|
|
|
|
|
говедар
|
 |
« Reply #51 on: January 03, 2013, 18:40:48 PM » |
|
Че неса -неса  и аз съм на това мнение
|
|
|
|
|
|
|
na Brad Pit- brat my
|
 |
« Reply #52 on: January 03, 2013, 19:08:30 PM » |
|
Че неса -неса  и аз съм на това мнение оппаа, кво съм чел  е няма как да са. и аз съм свидетел на такива неща и има наблюдение, но резултата не ми харесва 
|
|
|
|
|
|
|
говедар
|
 |
« Reply #53 on: January 03, 2013, 19:15:41 PM » |
|
За кражби -крадени са им , и с примки ,и след разгонена женска , но донякъде така им се пада . Как и контролират ли самите скачки не ми е ясно, и да ги питаш неказват . Но подбора спрямо новородени и подрастващи е много свиреп . Все ми се струва че за толкова време само близкородствено кръстосване трябва да има изродени и с дефекти , но даже и чакъресто нямат . Миналата година от три кучки имаха пет кучила , оставиха четери малки . До тази година остана само едно ,другите ги изтрепаха -не били свясни . Луда работа ,даже еднодневни като хвърлят първо ги трепат ,да не ги намери някой и да успее да ги одгледа с капкомер или спринцовка .
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #54 on: January 04, 2013, 17:04:21 PM » |
|
От мерака до лудостта пътя е много кратък и често безвъзвратен. Разбирам ги, но не им се възхищавам и не бих последвала подобен пример. Да ги съди човек и одумва си е чиста загуба на време и емоция. ...
|
|
|
|
|
|
|
goce_07
|
 |
« Reply #55 on: January 05, 2013, 13:07:58 PM » |
|
За кражби -крадени са им , и с примки ,и след разгонена женска , но донякъде така им се пада . Как и контролират ли самите скачки не ми е ясно, и да ги питаш неказват . Но подбора спрямо новородени и подрастващи е много свиреп . Все ми се струва че за толкова време само близкородствено кръстосване трябва да има изродени и с дефекти , но даже и чакъресто нямат . Миналата година от три кучки имаха пет кучила , оставиха четери малки . До тази година остана само едно ,другите ги изтрепаха -не били свясни . Луда работа ,даже еднодневни като хвърлят първо ги трепат ,да не ги намери някой и да успее да ги одгледа с капкомер или спринцовка .
да не би за едни ов4ари от Банско да става въпрос?
|
|
|
|
|
|
|
говедар
|
 |
« Reply #56 on: January 05, 2013, 16:03:15 PM » |
|
Не тия са тук по Средногорието . И там ли има такива ? 
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #57 on: July 24, 2013, 14:29:37 PM » |
|
Д-р Вучков пренасям се тук,защото мисля, че това е правилната тема. От дискусията ни покрай Ботьо изниква и още един мой въпрос,който съм задавал и преди но повторението е майка на знанието  Та въпроса ми: Сега, след като Ботьо е веднъж инбреден III-III, втори път и майка му от своя страна е инбредна II-II това как би следвало да се запише?Инбридинг III-III, и отделно да се поясни,че и единия родител е инбреден(II-II) или да се пише инбридинг II,II-III......  Знам, че и преди бях питал нещо подобно но не можах да разбера в подобни случаи, когато не просто кучето е инбредно,а и неговите родители са как е най-точно да се запише това,защото само отбелязването на поясите не става,примерно ако е само на кучката е лесно II-II но като се отнася за потомството и веднъж самата майка е II-II и освен това тя се явява и III в схемата на кутрето таа....... Май ще е II,II-III? И ти се сещай, че щом е II-II е III(внук/чка) резултат от инбридинг II-II, така ли е или да се отказвам вече.............
|
|
|
|
|
|
|
Mad Max
|
 |
« Reply #58 on: July 24, 2013, 14:31:56 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #59 on: July 24, 2013, 14:36:29 PM » |
|
Еми искам да съм сигурен, че като се публикува куче с "повишен инбридинг" ще мога правилно да си разчета схемата и да я разбера  Не е веднъж и дваж да се пускат кучета примерно инбридинг IV,IV,IV,V-VII,V,IV,IV или нещо от тоя род........а ходи разбирай, ако си нямаш друга работа 
|
|
|
|
|
|
|
|