Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 14, 2025, 19:14:17 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 [2] 3 4
  Print  
Author Topic: Херпес вирус  (Read 63838 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
vano
Guest
« Reply #15 on: August 01, 2016, 16:28:16 PM »

Сега се зачетох по разни материали и ми направи впечатление че за ваксината пише, че трябва да се поставя на здрави кучета  confused
Пеньо
Hero Member

« Reply #16 on: August 01, 2016, 17:12:22 PM »

Здрави, в смисъл?  Клинично здрави или кучета, които не са лепнали само ХВ.
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #17 on: August 01, 2016, 17:27:06 PM »

Здрави, в смисъл?  Клинично здрави или кучета, които не са лепнали само ХВ.

Във всеки смисъл - здрав - до колкото на мен ми е известно не е добре да се прави  ваксинация на заразени животни , без значение от заболяването , както и би трябвало да има профилактика в подобни на твоя случаи , а при този Херпес вирус има ли вероятност и самото заразяване да бъде предадено и от мъжкото куче - да кажем че е заплодило преди твоята кучка друга кучка която го е имала ?
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #18 on: August 01, 2016, 17:32:30 PM »

Иначе аналогичен на твоя случаи имаше при кучката на мой приятел ,но пък там се оказа някакъв вид салмонела по думи на единия лекар който беше взимал проба от едно от умрелите кутрета , но този  процес се повтаряше на всяко едно раждане - раждат се живи , майката има мляко ,но малките до 2-рия ден най много и умираха . След измирането на малките - на кучката се започват терапии и процедири и пак същия резултат .
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #19 on: August 01, 2016, 17:46:32 PM »

Иначе аналогичен на твоя случаи имаше при кучката на мой приятел ,но пък там се оказа някакъв вид салмонела по думи на единия лекар който беше взимал проба от едно от умрелите кутрета , но този  процес се повтаряше на всяко едно раждане - раждат се живи , майката има мляко ,но малките до 2-рия ден най много и умираха . След измирането на малките - на кучката се започват терапии и процедири и пак същия резултат .
Типична клиника за Херпес вирусна инфекция!
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #20 on: August 01, 2016, 18:01:29 PM »

Типична клиника за Херпес вирусна инфекция!

Така е но когато човек не се е сблъсквал с подобно нещо ,а и неговите познати също ....и за капак като в района няма опитен и добър лекар и картинката става за съжаление като  при Пеньо . Надявам се Пеньо да успее да се пребори с това заболяване и нещата да си тръгнат с нормален ход .
Пеньо
Hero Member

« Reply #21 on: August 01, 2016, 18:03:56 PM »

Божка, в статията, която Вано е качил, общо взето пише, че този ХВ може да бъде хванат буквално от всичко, в т.ч. и от мъжкото куче.
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #22 on: August 01, 2016, 18:08:35 PM »

Божка, в статията, която Вано е качил, общо взето пише, че този ХВ може да бъде хванат буквално от всичко, в т.ч. и от мъжкото куче.

Нямах време да я прочета та затова и така направо с въпроса , което пък от своя страна не е никак добре . Живот и здраве се надявам нещата да тръгнат в положителна посока при теб и се надявам да ни държиш в течение за това , кое и как си постъпил ,та за в бъдеще да сме по информирани , честно казано за първи път чувам за ХВ .
Пеньо
Hero Member

« Reply #23 on: August 01, 2016, 19:37:08 PM »

Вече го приемам като мисия. Да се преборя, да разбера правилния начин за противодействие на ХВ и моите неволи да бъдат в полза за в бъдеще, ако някой пострада като мен.
Пеньо
Hero Member

« Reply #24 on: August 02, 2016, 05:01:05 AM »

В тоя ред на мисли, моите кучки рискови ли са за евентуални връзки с мъжки на колеги? Риск ли е да ми дойде някой колега на гости при кучетата? Трябва ли да съм "под  карантина"?
« Last Edit: August 02, 2016, 05:04:40 AM by Пеньо » Logged
vano
Guest
« Reply #25 on: August 02, 2016, 06:44:59 AM »

В тоя ред на мисли, моите кучки рискови ли са за евентуални връзки с мъжки на колеги? Риск ли е да ми дойде някой колега на гости при кучетата? Трябва ли да съм "под  карантина"?

Кучешкия херпес вирус не се предава на хора. За кучките ако ти се занимава има тестове, които да покажат дали са заразени или само носители на херпес вируса. Доколкото знам половият път е един от начините за предаване на този вирус, но той се предава и по въздушно капков път, така че трудна работа да се опазят. Четох и че кучетата с по-силен имунитет го преборват. В този ред на мисли си мисля дали лечение с ацикловир и после с някакви имуностимуланти може да подобри положението. Само че никъде не прочетох дали едно куче което веднъж се е заразило може да се излекува от този вирус - май си остава вечен носител. Някой ветеринар да се изкаже по въпроса.
« Last Edit: August 02, 2016, 06:45:44 AM by vano » Logged
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #26 on: August 02, 2016, 08:16:27 AM »

За съжале ние 100 диагноза на хв ми каза дистрибутора на ваксината, че може да се даде сама в лаборатория извън страната. ВсичкИ изследвания на чужди автори казват че гаранция при лечение няма. Просто се изчаква момента когато имунитета на кучката ще се повиши и ще настъпи само излекуване. Носителството си остава според повечето автори.
Пеньо
Hero Member

« Reply #27 on: August 02, 2016, 09:49:14 AM »

Кучешкия херпес вирус не се предава на хора. За кучките ако ти се занимава има тестове, които да покажат дали са заразени или само носители на херпес вируса. Доколкото знам половият път е един от начините за предаване на този вирус, но той се предава и по въздушно капков път, така че трудна работа да се опазят. Четох и че кучетата с по-силен имунитет го преборват. В този ред на мисли си мисля дали лечение с ацикловир и после с някакви имуностимуланти може да подобри положението. Само че никъде не прочетох дали едно куче което веднъж се е заразило може да се излекува от този вирус - май си остава вечен носител. Някой ветеринар да се изкаже по въпроса.
Знам, че не се предава на хора. Въпросът ми е, ако ми дойдеш на гости, дали не рискуваш да си занесеш ХВ на твоите кучета?
« Last Edit: August 02, 2016, 09:50:22 AM by Пеньо » Logged
Пеньо
Hero Member

« Reply #28 on: August 02, 2016, 22:20:17 PM »

Един въпрос ме тормози. Може би докторите ще отговорят. ХВ се предава по въздушно капков път, а сащевременно не вирее в открита среда. ?!?.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #29 on: August 03, 2016, 04:54:32 AM »

За кратко. Не е устойчив във външната среда.
Pages: 1 [2] 3 4
  Print  

Jump to: