В статията си го пишеше, че кучетата с по-силен имунитет са по-устойчиви на този вирус. Вероятно Джак Ръслеите са с такъв.
Според мен вариянтите са да прилагаш някоя от схемите - с двете ваксини или схемата на Цецо. Аз лично бих направил пълна дезинфекция на мястото където се раждат кученцата, след като съм завършил превенцията с ацикловир-а или след втората ваксина. Все пак кученцата до 3-тата си седмица така или иначе нямат достъп до външния свят.
Звучи тъпо, дори само като си го помисля, но се подведох от случилото се с Димана и Куна. Дезинфекция правя задължително. Без да се оправдавам, струпаха ми се три кучки наведнъж. Парите не са важни, но са фактор. Една ваксина струва 60 лв. За реваксинация още толкова. В този момент трябваше да ваксинирам и чипирам и малките на Куна. А дяволчето в мен тогава проговори "сигурни ли сме, че кучките са бременни, за да се хвърлят пари на сляпо". Този въпрос, между другото винаги ще стои. По същия начин стои въпроса, кога коварния вирус ще се появи въобще за пръв или пореден път. Някой знае ли?
Да. Варианта, който трябва да се прилага е дезинфекция, ваксинация, третиране с "ацикловир" и реваксинация. И да не се задават горните въпроси.
Каквото и да се случи, аз ще се боря с вируса и ще намеря начин за победа. На първо време няма да заплождам всички разгонени кучки, за да се концентрирам само с една.
Сто тояги на чужд гръб са малко, но дано моите проблеми служат за пример, какво трябва и какво не трябва да се прави. Не пожелавам на никой да ползва тези знания.