vano
Guest
|
 |
« Reply #390 on: April 24, 2015, 07:17:37 AM » |
|
И аз си имам един злояд в къщи 
|
|
|
|
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #391 on: April 24, 2015, 07:27:16 AM » |
|
И аз си имам един злояд в къщи  Подобни ли са нещата и с него? Как го храниш и по слаб ли изглежда 
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #392 on: April 24, 2015, 08:07:19 AM » |
|
И аз си имам един злояд в къщи  Подобни ли са нещата и с него? Как го храниш и по слаб ли изглежда  Харня го както и другиото - ако яде яде, ако не ще не ще. Няма специална диета, а иначе изглежда тънколяв.
|
|
|
|
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #393 on: April 24, 2015, 08:18:42 AM » |
|
Значи няма оправия. Ще го караме така някак си 
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #394 on: April 24, 2015, 20:41:19 PM » |
|
Пет, десет минути дръж храната при него,после вдигай.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #395 on: April 25, 2015, 15:41:39 PM » |
|
Пет, десет минути дръж храната при него,после вдигай.
Ще опитам и така.
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
Anckor
Newbie

|
 |
« Reply #396 on: August 22, 2017, 12:58:43 PM » |
|
Здравейте , имаме мъжко кученце на около 75 дни. Храним го с Про План 3 пъти дневно по 100гр. ,което е малко повече от дозата на чувала. Кученцето е лакомо, облизва си паницата за норматив. Все се притеснявам дали храната му е достатъчно, вижда ми се слабичко, като го галя му напипвам ребрата. Тежи 8кг и малко , добре ли е като килограми? Иначе е много активно тича ,скача по цял ден в двора,показва характер.
|
|
|
|
|
|
|
Vlado_Suhodol
Newbie

|
 |
« Reply #397 on: August 22, 2017, 13:40:59 PM » |
|
Здравейте , имаме мъжко кученце на около 75 дни. Храним го с Про План 3 пъти дневно по 100гр. ,което е малко повече от дозата на чувала. Кученцето е лакомо, облизва си паницата за норматив. Все се притеснявам дали храната му е достатъчно, вижда ми се слабичко, като го галя му напипвам ребрата. Тежи 8кг и малко , добре ли е като килограми? Иначе е много активно тича ,скача по цял ден в двора,показва характер.
Не го зоби толкова много,повече да тича и играе,не му се плаши.
|
|
|
|
|
|
|
skolev
|
 |
« Reply #398 on: August 22, 2017, 19:49:57 PM » |
|
На тази възраст 4-5 пъти дневно още по-добре ще му се отрази, да не преяжда наведнъж, а порциона може и да го увеличи двойно над посочения, не е страшно 
|
|
|
|
|
|
|
Anckor
Newbie

|
 |
« Reply #399 on: August 23, 2017, 08:37:26 AM » |
|
Благодаря за съветите и успокоението. Нямам възможност да го храня 4-5 пъти дневно. Храни се към 8.30 сутринта, 17.30 когато се прибера от работа и към полунощ преди лягане. Вечер към 8-9 получава някоя наградка , когато учим команди и поведение. През деня си похапва круши и къпини от двора. Особено ги обича. 
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #400 on: August 25, 2017, 19:15:06 PM » |
|
Кутрето е на близо 3 месеца вече спокойно може да мине на двудневно хранене с евентуално едно междинно. Каракачанското куче е примитивна порода с изключително висока способност на усвояване на хранителните вещества в храната. От тук произтича и сериозната грешка при хранене която правят повечето хора. В стремежа си да не оставят кучето си гладно му дават повече от колкото е необходимо. Това от своя страна води до редица други проблеми. Препоръчително е даже кучето да има и един "гладен" ден в седмицата. Така храносмилателната система се "разтоварва" и нормално функционират ензимните системи на хищника.
|
|
|
|
|
|
|
Anckor
Newbie

|
 |
« Reply #401 on: August 28, 2017, 09:10:36 AM » |