Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 20:03:49 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 22 23 [24] 25 26 27
  Print  
Author Topic: Хранене на кучето  (Read 342225 times)
0 Members and 22 Guests are viewing this topic.
Buikov
Newbie
*

« Reply #345 on: June 26, 2014, 10:55:24 AM »

Някой храни ли малки кученца със сурова кучешка кайма или трябва да премине термична обработка?
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #346 on: June 26, 2014, 11:48:14 AM »

Аз съм хранил няколко пъти с кучешка кайма, но първо я сварявах за да стане водата на бульон и да ползвам и него. Хубава попарка ставаше.
Но винаги сварена, да си е преминала, както казваш, термична обработка, че то в продуктите дето продават за хората не е много ясно какво има та какво остава за кучешките продукти.....
« Last Edit: June 26, 2014, 11:49:01 AM by DonKrasi » Logged

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
go6o_lud
Full Member

« Reply #347 on: October 08, 2014, 15:06:29 PM »

А какво ще кажете за гранулите Дарлинг джуниър на пурина? Понеже са в по-приемливия ценови клас около 25-26 лв. за 8 килограма чувалче. Стават ли за основна храна на кученца от 2 до 12 месеца да кажем?  confused hmm biggrin

Георги Кънчев
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #348 on: October 08, 2014, 21:30:32 PM »

Аз бих ти казал да разгледаш интернет магазините и да видиш, че има по-висок клас храна на по-ниски цени, гранула разбира се на поруна. Аз храня само гранула и са в добра форма животните. Бягам от педигрии и съм ОК.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
go6o_lud
Full Member

« Reply #349 on: October 09, 2014, 15:14:19 PM »

Аз бих ти казал да разгледаш интернет магазините и да видиш, че има по-висок клас храна на по-ниски цени, гранула разбира се на поруна. Аз храня само гранула и са в добра форма животните. Бягам от педигрии и съм ОК.
Аз честно казано не разбирам много от класове, но храних по -принцип няколко години малки кучета с педигрий сега пробвам с тази и не виждам голяма разлика confused Ако може да ми дадеш конкретен пример за гранула ще съм благодарен  cheers

Георги Кънчев
pitbul
Sr. Member

« Reply #350 on: October 09, 2014, 19:37:22 PM »

Аз честно казано не разбирам много от класове, но храних по -принцип няколко години малки кучета с педигрий сега пробвам с тази и не виждам голяма разлика confused Ако може да ми дадеш конкретен пример за гранула ще съм благодарен  cheers
Гошо-луд,следя всички твои постове,ти наистина си луд,всички гранули са пресован фураж,един с повече мазнина друг с по малко,ти избираш,поздрави smile
go6o_lud
Full Member

« Reply #351 on: October 09, 2014, 20:37:46 PM »

Гошо-луд,следя всички твои постове,ти наистина си луд,всички гранули са пресован фураж,един с повече мазнина друг с по малко,ти избираш,поздрави smile
Добре. Нали за това е този форум приятел, да питам като не знам. Не съм производител на гранули да разбирам от съдържанието на тия боклуци, поздрави Smiley

Георги Кънчев
Пеньо
Hero Member

« Reply #352 on: October 09, 2014, 20:40:18 PM »

А какво ще кажете за гранулите Дарлинг джуниър на пурина? Понеже са в по-приемливия ценови клас около 25-26 лв. за 8 килограма чувалче. Стават ли за основна храна на кученца от 2 до 12 месеца да кажем?  confused hmm biggrin
На пазара има по-евтино месо.
go6o_lud
Full Member

« Reply #353 on: October 09, 2014, 20:47:06 PM »

Наистина бих ги хранил само с месо ако има за тия пари, че все намирам някакви кокали замразени и тем подобни. Явно не знам от къде да купувам или поне тук в нашия град не карат месо освен това в консервите

Георги Кънчев
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #354 on: October 09, 2014, 20:49:11 PM »

Между другото е вярно, че вътре има фураж, основно царевица. Ако имаш време да приготвяш храната на кутретата, наистина има евтино месо, яйца, зеленчуци, вариш и даваш. Ако нямаш време- гранула, разбира се все пак не най-евтината с пясък вътре.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member

« Reply #355 on: October 09, 2014, 20:57:29 PM »

А какво ще кажете за гранулите Дарлинг джуниър на пурина? Понеже са в по-приемливия ценови клас около 25-26 лв. за 8 килограма чувалче. Стават ли за основна храна на кученца от 2 до 12 месеца да кажем?  confused hmm biggrin
Наистина бих ги хранил само с месо ако има за тия пари, че все намирам някакви кокали замразени и тем подобни. Явно не знам от къде да купувам или поне тук в нашия град не карат месо освен това в консервите
При нас в Казанлък се продава пилешки "супник" на цена 1.25 лв/кг. Това го купуват заведенията да правят пилешка супа. Сети се сам дали става за кучета. Или пилешки шийки за 1.30-1.40 лв. Да не говорим за фенери за 80-90 ст. И к'во като са замразени ?!?
« Last Edit: October 09, 2014, 21:06:16 PM by Пеньо » Logged
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #356 on: October 10, 2014, 07:26:19 AM »

Аз преди взимах фенери, имаше доста месце по тях и бях много доволен. По-късно започнаха да ги докарват прекалено обрязани и почти без месо по тях и се отказах. От доста време вече съм на шийки, тях няма как да ги обрязват, а и госпожиците ми много ги харесват. Отделно по магазините има и по-евтино мляко, консерви и т.н. При добро желание може да им се набява сравнително разнообразно меню на прилични цени. Гранули също има по-евтини, но добри.

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
vano
Guest
« Reply #357 on: October 10, 2014, 07:48:13 AM »

Не знам, моите капризници не ядат каква да е гранула. Пробвах ги с какви ли не хай резолюшън Smiley храни, но не и не. Накрая им купих евтин български любимец - ядат та ушите им пръщят.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #358 on: October 10, 2014, 08:06:38 AM »

Ааа кое му е евтиното - 20 кинта за 10 кг., не е никак евтино, при положение, че има и 10 кг. за 12 лв., и двете съм пробвал и двете ги ядат. Естествено докато бяха по-малки взимах от по-скъпата, но сега праскат и от по-евтината и не се оплакват.
При нас имаше само една гранула, която беше по-скъпа, но не и запомних името biggrin А и при мен гранулата не е основна храна, а само една от храните smile

vano
Guest
« Reply #359 on: October 10, 2014, 08:32:09 AM »

Ааа кое му е евтиното - 20 кинта за 10 кг., не е никак евтино, при положение, че има и 10 кг. за 12 лв., и двете съм пробвал и двете ги ядат. Естествено докато бяха по-малки взимах от по-скъпата, но сега праскат и от по-евтината и не се оплакват.
При нас имаше само една гранула, която беше по-скъпа, но не и запомних името biggrin А и при мен гранулата не е основна храна, а само една от храните smile

Ако 20 лв за 10 кг ти се струват много, какво да кажем за 140 лв 15 кг Роял Канин и Траян да се мръщи над гранулите и да ги побутва с крак Smiley Smiley Smiley Виж, оня малкия дебелак в нас бая облажи Smiley Smiley Smiley, той не подбира - яде всичко, от гранули до джапанки Smiley
Pages: 1 ... 22 23 [24] 25 26 27
  Print  

Jump to: