Buikov
Newbie

|
 |
« Reply #345 on: June 26, 2014, 10:55:24 AM » |
|
Някой храни ли малки кученца със сурова кучешка кайма или трябва да премине термична обработка?
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #346 on: June 26, 2014, 11:48:14 AM » |
|
Аз съм хранил няколко пъти с кучешка кайма, но първо я сварявах за да стане водата на бульон и да ползвам и него. Хубава попарка ставаше. Но винаги сварена, да си е преминала, както казваш, термична обработка, че то в продуктите дето продават за хората не е много ясно какво има та какво остава за кучешките продукти.....
|
|
« Last Edit: June 26, 2014, 11:49:01 AM by DonKrasi »
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #347 on: October 08, 2014, 15:06:29 PM » |
|
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #348 on: October 08, 2014, 21:30:32 PM » |
|
Аз бих ти казал да разгледаш интернет магазините и да видиш, че има по-висок клас храна на по-ниски цени, гранула разбира се на поруна. Аз храня само гранула и са в добра форма животните. Бягам от педигрии и съм ОК.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #349 on: October 09, 2014, 15:14:19 PM » |
|
Аз бих ти казал да разгледаш интернет магазините и да видиш, че има по-висок клас храна на по-ниски цени, гранула разбира се на поруна. Аз храня само гранула и са в добра форма животните. Бягам от педигрии и съм ОК.
Аз честно казано не разбирам много от класове, но храних по -принцип няколко години малки кучета с педигрий сега пробвам с тази и не виждам голяма разлика  Ако може да ми дадеш конкретен пример за гранула ще съм благодарен 
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
pitbul
|
 |
« Reply #350 on: October 09, 2014, 19:37:22 PM » |
|
Аз честно казано не разбирам много от класове, но храних по -принцип няколко години малки кучета с педигрий сега пробвам с тази и не виждам голяма разлика  Ако може да ми дадеш конкретен пример за гранула ще съм благодарен  Гошо-луд,следя всички твои постове,ти наистина си луд,всички гранули са пресован фураж,един с повече мазнина друг с по малко,ти избираш,поздрави 
|
|
|
|
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #351 on: October 09, 2014, 20:37:46 PM » |
|
Аз честно казано не разбирам много от класове, но храних по -принцип няколко години малки кучета с педигрий сега пробвам с тази и не виждам голяма разлика  Ако може да ми дадеш конкретен пример за гранула ще съм благодарен  Гошо-луд,следя всички твои постове,ти наистина си луд,всички гранули са пресован фураж,един с повече мазнина друг с по малко,ти избираш,поздрави  Добре. Нали за това е този форум приятел, да питам като не знам. Не съм производител на гранули да разбирам от съдържанието на тия боклуци, поздрави 
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #352 on: October 09, 2014, 20:40:18 PM » |
|
На пазара има по-евтино месо.
|
|
|
|
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #353 on: October 09, 2014, 20:47:06 PM » |
|
На пазара има по-евтино месо. Наистина бих ги хранил само с месо ако има за тия пари, че все намирам някакви кокали замразени и тем подобни. Явно не знам от къде да купувам или поне тук в нашия град не карат месо освен това в консервите
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #354 on: October 09, 2014, 20:49:11 PM » |
|
Между другото е вярно, че вътре има фураж, основно царевица. Ако имаш време да приготвяш храната на кутретата, наистина има евтино месо, яйца, зеленчуци, вариш и даваш. Ако нямаш време- гранула, разбира се все пак не най-евтината с пясък вътре.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #355 on: October 09, 2014, 20:57:29 PM » |
|
На пазара има по-евтино месо. Наистина бих ги хранил само с месо ако има за тия пари, че все намирам някакви кокали замразени и тем подобни. Явно не знам от къде да купувам или поне тук в нашия град не карат месо освен това в консервите При нас в Казанлък се продава пилешки "супник" на цена 1.25 лв/кг. Това го купуват заведенията да правят пилешка супа. Сети се сам дали става за кучета. Или пилешки шийки за 1.30-1.40 лв. Да не говорим за фенери за 80-90 ст. И к'во като са замразени ?!?
|
|
« Last Edit: October 09, 2014, 21:06:16 PM by Пеньо »
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #356 on: October 10, 2014, 07:26:19 AM » |
|
Аз преди взимах фенери, имаше доста месце по тях и бях много доволен. По-късно започнаха да ги докарват прекалено обрязани и почти без месо по тях и се отказах. От доста време вече съм на шийки, тях няма как да ги обрязват, а и госпожиците ми много ги харесват. Отделно по магазините има и по-евтино мляко, консерви и т.н. При добро желание може да им се набява сравнително разнообразно меню на прилични цени. Гранули също има по-евтини, но добри.
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #357 on: October 10, 2014, 07:48:13 AM » |
|
Не знам, моите капризници не ядат каква да е гранула. Пробвах ги с какви ли не хай резолюшън  храни, но не и не. Накрая им купих евтин български любимец - ядат та ушите им пръщят.
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #358 on: October 10, 2014, 08:06:38 AM » |
|
Ааа кое му е евтиното - 20 кинта за 10 кг., не е никак евтино, при положение, че има и 10 кг. за 12 лв., и двете съм пробвал и двете ги ядат. Естествено докато бяха по-малки взимах от по-скъпата, но сега праскат и от по-евтината и не се оплакват. При нас имаше само една гранула, която беше по-скъпа, но не и запомних името  А и при мен гранулата не е основна храна, а само една от храните 
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #359 on: October 10, 2014, 08:32:09 AM » |
|
Ааа кое му е евтиното - 20 кинта за 10 кг., не е никак евтино, при положение, че има и 10 кг. за 12 лв., и двете съм пробвал и двете ги ядат. Естествено докато бяха по-малки взимах от по-скъпата, но сега праскат и от по-евтината и не се оплакват. При нас имаше само една гранула, която беше по-скъпа, но не и запомних името  А и при мен гранулата не е основна храна, а само една от храните  Ако 20 лв за 10 кг ти се струват много, какво да кажем за 140 лв 15 кг Роял Канин и Траян да се мръщи над гранулите и да ги побутва с крак  Виж, оня малкия дебелак в нас бая облажи  , той не подбира - яде всичко, от гранули до джапанки 
|
|
|
|
|
|
|
|