Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 20:05:25 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 27
  Print  
Author Topic: Хранене на кучето  (Read 342229 times)
0 Members and 26 Guests are viewing this topic.
Happy dog
Newbie
*

« Reply #300 on: March 07, 2014, 16:00:51 PM »

Напълно съм съгласен с  Александър Христов така си беше докато я имаше стоката кучетата намазваха сега само с хляб мисля, че не е достатъчно поне докато растат трябва да си получат необходимото, а за гранулите не се знае какво има в тях поне тия дето са за бг

според мен рецептата ти е добра аз моите май малко си ги глезя в повече
Пеньо
Hero Member

« Reply #301 on: March 07, 2014, 16:03:12 PM »

На Сашо манджата е хубава.
Александър Христов
Hero Member

« Reply #302 on: March 07, 2014, 16:49:20 PM »

На Сашо манджата е хубава.
Ха хааа, майтап няма, като бърках качамака оня ден минава сина ми и ми вика: -  Тате тука ми мирише на пуканки!  smile
Ама и на мен ми се ще да гребна с черпака. А царевицата, щото е много хранителна, обръща гърбовете на кучета!

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Пеньо
Hero Member

« Reply #303 on: March 07, 2014, 16:57:42 PM »

Умната!!! На Каракачанеца не му е много комфортно да е ХХL !
aborigen
Sr. Member

« Reply #304 on: March 07, 2014, 17:24:19 PM »

Хей много ги глезите тия кучета.Моите ядът какво им падне.Ядът най евтината гранула.Когато има месо им го давам сурово.Кой ще им се разправя да го вари.До сега не помня куче да е минало 1 година и да е боледувало от нещо.
И още само нещо ще ви кажа.Вълка като убие жертвата първо изяжда лайната във шкембето. biggrin
GTR
Newbie
*

« Reply #305 on: March 11, 2014, 23:28:48 PM »

Хубаво е, че споделихте методи/начини на хранене за да се знае.
Мога да посъветвам и да препоръчам  на тези които хранят редовно с консерви, да ги забравят, ако си обичат кучетата.
Евтините гранули както и да ги смятате, едва ли са под 1 лв./кг. - за толкова има патешки фенери, които са много по-добър вариант със сигурност.
При все, че аборигенните породи  са по-малко претенциозни към храната и по-икономични от заводските,
не мога се съглася с ето такива съждения като на Пеньо:"Това, ако ще става куче, и капали сливи да яде, пак ще стане!!! Честно, имал съм период (не малък), през който храних само със сух, бракуван хляб. Какви кучета станаха... "
Това е ала бала. Храната прави борбата - това е истината.

Пеньо
Hero Member

« Reply #306 on: March 11, 2014, 23:35:52 PM »

Това за сливите, естествено е шега, но че с хляб стават кучета-факт.
GTR
Newbie
*

« Reply #307 on: March 12, 2014, 00:20:16 AM »

Това за сливите, естествено е шега, но че с хляб стават кучета-факт.
Нали се сещаш, че твоята дефиниция за "стават" не е еталон!
М/у КК хранена с хляб и КК хранена правилно, разликата е голяма.
И тези с хляба са рахитни. ако не им добавят и друго в храната...
Виж снимката на женската, която съм пуснал в темата нашите кучета, хранена е с хляб.
При мен е от колко 10-11 месеца.
Сега се храни много по-пълноценно.

« Last Edit: March 12, 2014, 00:24:49 AM by GTR » Logged
Happy dog
Newbie
*

« Reply #308 on: March 12, 2014, 01:28:10 AM »

Наистина има разлика в това дали кучето се храни пълноценно или не гледали сме много животни предимно крави и коне и си има значение храната всеки, които гледа стока знае за дати даде и ти трябва да дадеш
Пеньо
Hero Member

« Reply #309 on: March 12, 2014, 06:17:21 AM »

Аз сега също не храня хляб, но преди време минах през такъв период и кучетата "станаха" кучета, и като им кажеш "рахит", те питаха ''К'во е това?''. Далече съм от мисълта, че хляба може да се сравни с една прилична гранула (среден клас). Имах в предвид, че КК е примитивно и непретенциозно. Запознат съм и с високия клас гранули - в къщи имам джак ръсел, който яде ''Еукануба". Мой приятел от години гледа НОК и ги храни само с хубави гранули и кучетата му живеят по 15-16 години и до последно са в цветущо здраве. Въобще не исках да отрека качествата на по-доброто, балансирано хранене.
Пеньо
Hero Member

« Reply #310 on: March 12, 2014, 06:30:10 AM »

Другото нещо, което искам да отбележа по темата е, че без значение с какво се храни кучето, голям проблем е прехранването. Никой не може да ме убеди, че едно куче със свръх тегло се чувства комфортно. Дори да съм краен, мисля, че е по-добре да е малко под нормата, отколкото обратно. Естествено нямам в предвид драстични случаи, при които студентите по вет. медицина да могат да изучават костната система. Но ме заболява сърцето, като видя куче XXXL.
Пеньо
Hero Member

« Reply #311 on: March 12, 2014, 06:32:39 AM »

Наистина има разлика в това дали кучето се храни пълноценно или не гледали сме много животни предимно крави и коне и си има значение храната всеки, които гледа стока знае за дати даде и ти трябва да дадеш

Мисля, че има малка разлика м-у продуктивните животни и кучето.
Happy dog
Newbie
*

« Reply #312 on: March 12, 2014, 19:39:37 PM »

Разбира се, че когато човек има трудни моменти и с хляб ще храни то е ясно по добре с хляб отколкото на улицата
Относно прехранването съм съгласен ,но добре гледано куче не значи прехранено или дебело

За мен разлика няма, ако добре гледано куче застане до занемарено или такова което не си е взело всичко ще има ли разлика

И да добавя само м/у теле което си е взело млякото и такова което не е има разлика
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #313 on: March 12, 2014, 20:19:35 PM »

Ихааа , та вие сте се активизирали бре!

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #314 on: March 12, 2014, 21:06:11 PM »

Здравейте, интересува ме някой експериментирал ли е с  захранване на КК от ранна възраст (2 месеца) с качествена суха храна с високо съдържание на протеин?!
По принцип за храни с високо съдържание се водят всичко, що е над 27% протеин.
Аз визирам тъй наречените без зърнени храни като Акана, Нутрам,Чикопи.
Там съдържанието на протеин е над 30%.
Ще очаквам да споделите опит.

Аз храня моите с про план от 45-ят им ден средно. И като свърши чувала отварям педигри. И после пак.
 Не прехранвам или угоявам кучетата. Всъщност са малко и затова давам пари. Тази диета е до около12-месечна възраст, след което минаваме плавно, но сигурно на парено мляно брашно с мръвка. Говоря за каракачанки. Всъщност растат много добре и са досто жизнени и палави гадините.

Разгледах и други високи класове храна, ама то май е по-добре човек за 10 лв. да ом вземе два хляба и кило свински бут или кило риба за тея пари, не мислите ли?

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Pages: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 27
  Print  

Jump to: