Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 13, 2025, 21:30:04 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 27
  Print  
Author Topic: Хранене на кучето  (Read 343163 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
mirko_kz
Newbie
*

« Reply #285 on: March 06, 2014, 18:59:01 PM »

Месна Консерва - Tomy,среден клас гранула,кисело домашно мляко + домашна извара + варено яйце и малко ориз  за белтъчини.
Александър Христов
Hero Member

« Reply #286 on: March 06, 2014, 19:05:03 PM »

Така, да споделя рецепта, безплатна  smile
На пиростията в казан кипвам 2-3 кофи вода. Добавям 5 - 6 кила пилешки глави (с човките  smile ). Като се сварят ги вадя и в бульона започвам да добавям царевична ярма. Бъркам на бавен огън докато не се получи гъста каша.
Казана отива в мазето на хладно. С така приготвената гозба храня 4 кучета 3 дни.  Три, четири глави + три четири черпака  качамак поддържат възрастно куче в перфектна кондиция.
Мнооого са ми интересни мненията ви относно тази диета!  cheers

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #287 on: March 06, 2014, 20:40:13 PM »

ярмата и бульона е супер , но при нея съм забелязал че е хубаво да е възможно по ситно смляна за да се усвои по добре , иначе аз съм пробвал жито ,ечемик и царевица в консистенция - два чувала жито на един ечемик на половин царевица и съм доволен много ..... и пак като теб ,но пускам вода да заври ,през това време обърквам с малко студена вода за да не се получават бучки ,като се изсипе врялата вода и като се слага накрая врялата вода слагам по един черпак мас или бульон както ти правиш и също го харесват много ,така че диетата ти е хубава ,а и е народна нашенска без чужда намеса ,ако ти се отвори случай пробвай и различни комбинации при ярмата ,но само ,ако ти си я мелиш за да знаеш какво има вътре   cheers 
Пеньо
Hero Member

« Reply #288 on: March 06, 2014, 20:49:29 PM »

Ударихте Ути в земята... biggrin
vladovasilev
Jr. Member
**

« Reply #289 on: March 06, 2014, 21:07:19 PM »

На нашата мома (вече на 6м.) и варя гръкляни с ориз, като обем сварено долу горе едно към едно. Преди и купувах Про План, взимах и прясно мляко и и дробях попара...абе и двете ги ядеше, но откакто е на ориз с гръкляни, кучето направи гърбина, има апетит за трима...А преди това бях купил някаква храна насипна от зоомагазин, нея пък даже не я и опита.
Пеньо
Hero Member

« Reply #290 on: March 06, 2014, 21:21:41 PM »

Момчета, без да се засягате, за КК ли става въпрос? Това, ако ще става куче, и капали сливи да яде, пак ще стане!!! Честно, имал съм период (не малък), през който храних само със сух, бракуван хляб. Какви кучета станаха... Не става въпрос за настоящите ми животни, които в интерес на истината не се хранят, бог знае, колко "по-луксозно". 
Пеньо
Hero Member

« Reply #291 on: March 06, 2014, 21:28:48 PM »

Най-новото ми откритие е суров патешки фенер (между 1кг и 1.5 кг х 1лв/кг), разделен на три кучета.
mirko_kz
Newbie
*

« Reply #292 on: March 06, 2014, 21:36:19 PM »

Пена в Сопот е към 70 ст килото без мазната трътка
Пеньо
Hero Member

« Reply #293 on: March 06, 2014, 21:47:00 PM »

Мирко, мазната трътка е важна. Днес на едното куче, утре на другото и т.н. въртележка. Ти поне знаеш какви са нашите кучета с това хранене. Знаеш и старите ми кучета, които ядяха хляб или гранула 1,30лв/кг.
« Last Edit: March 06, 2014, 21:48:16 PM by Пеньо » Logged
Happy dog
Newbie
*

« Reply #294 on: March 06, 2014, 21:55:51 PM »

Здравейте нещо поста ми изчезна та пак ще пиша, че темата ми е интересна
Гледам 2 големи кучета варя им всякаква карантия и към нея свински крачета и уши плюс ориз  
Дажбата на ядене е по краче или ухо плюс парчета карантия, ориз,морков и хляб това на попара и от време на време варени яйца и извара към попарата понякога им давам и само хляб
Докато бяха малки от мерак да ги гледам добре им давах роиял и проплан, но от роияла изобщо не съм доволен, а от проплана им ставаше лъскава козината, но и двете храни са много скъпи, а роиала си е прехвалена работа за Аканата и другите от нейния клас не знам доста солено излиза да храниш само с такива гранули
Попарата е основното им ядене и от време на време среден клас гранула това им давам

Ще ми бъде интересно мнението ви за карантията
Пеньо
Hero Member

« Reply #295 on: March 06, 2014, 21:59:39 PM »

Каракачанки ли са?
Пеньо
Hero Member

« Reply #296 on: March 06, 2014, 22:03:20 PM »

Ей, човек, има заведения за хранене с по-бедни менюта. Кучетата ти живеят в кулинарен рай!!!
Happy dog
Newbie
*

« Reply #297 on: March 07, 2014, 00:04:42 AM »

Кучетата са шарпланинец и мелез на унгарска визла относно храненето искам да ги гледам добре на времето си хранехме кучетата с попарен фураж с лъжица мас, а зимата когато се колят прасетата кожата я пърлехме после на пача смесена с фураж(ние си го меляхме) и хляб през останалото време фураж с мас и хляб и ако остане мляко от кравите най-хубавото тогава беше коластрата на нея се радваха най-много
Наистина на времето животните бяха по-здрави от сега
Пеньо
Hero Member

« Reply #298 on: March 07, 2014, 06:08:57 AM »

Кой ли е виновен, днешните кучета да са по-кекави...?
Александър Христов
Hero Member

« Reply #299 on: March 07, 2014, 06:29:13 AM »

сега, да адвокатствам аз на себе си. Моята диета, споделена по горе:                                                                                                                  1. Не е задължителна. Хранил съм и хляб, и фенери и остатъци от домашната трапеза. И сурово и термично обработено.                                                                         
2. Тя е автентична.  smile Така са хранили кучетата си чобаните по нашите земи, знам го от дядо си, пък и във форума е писано нееднократно. Различното е че добавям няк'ви месни продукти (пилешки/патешки глави, пилешки/патешки фенери, свински кости и др.). И веднага обяснявам- ако върнем 50- 60 години назад по селата беше пълно със стока. Помня как чобанските кучета се събираха и давеха на някой конски труп, плаценти, умрели агнета и други благинки чрез които животните си набавяха така необходимите им протеини. Сега за жалост стоката я няма та за това помагам. Иначе ярмата си е ярма!

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 27
  Print  

Jump to: