Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 20:06:05 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 27
  Print  
Author Topic: Хранене на кучето  (Read 342231 times)
0 Members and 28 Guests are viewing this topic.
p_mihailow
Newbie
*

« Reply #255 on: February 06, 2014, 06:17:07 AM »

Здравейте!
Искам да Ви попитам цвика не е ли вреден за кучето, тъй като съдържа лактоза?
Аз давам на моето куче от време на време и много му харесва, не получава диария от него, но все пак се притеснявам да не би да му навредя по някакъв начин, тъй като четох статии в които пише че кучетата не могат да усвояват лактозата.
 Благодаря предварително!
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #256 on: February 06, 2014, 08:23:33 AM »

Предполагам, че в малки количества като му давате нищо няма да му стане, освен да му е хубаво на пупата biggrin
То ако е бил толква вреден цвика тия дето имат много животни да са останали без кучета smile

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
p_mihailow
Newbie
*

« Reply #257 on: February 06, 2014, 08:33:56 AM »

В малки количества му давам и то не всеки ден. Значи да продължавам в същия дух Wink
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #258 on: February 06, 2014, 08:40:27 AM »

Ми да кажат и по-запознатите, но според мен по малко като е му няма нищо.  Ако е малко кутре не знам, там или съвсем малко или хич ама ако го голямо куче му няма нищо  smile

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #259 on: February 12, 2014, 20:55:18 PM »

Бих искал да споделя скромното си мнение. Каракачанското куче е хранено по различни начини през годините- факт. Разбирам кучето да се храни основно със запарено брашно. Даже одобрявам такова хранене и го прилагам. Но докато кучето не навърши поне година и половина не мисля, че е редно да не се дава калции и да не се храни с качествена и разнообразна храна! Не смятам за допустимо да се правят компромиси и при обезпаразитяването от ранна възраст! За да расте здраво и голямо кучето иска особени грижи в началото! Иска хранене, движение и обучение! На мнение съм, че който си обича животните и има мерак се грижи за тях и те за него. И не ми разказвайте, че всичко е наред, няма значение как го храниш. Никой от вас, никой, който развъжда кучета или иска да си купи каракачанското куче, не би си дал парите за "някакво куче"!
Пожелавам успех на всички нека не се правят компромиси!

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #260 on: February 12, 2014, 21:03:00 PM »

Калций само ако има нужда, иначе може да е и вреден, ако не му трябва, а го "зобиш"  Wink
Трябва да се прецени според кутрето, не да се дава профилактично smile

Habits
Hero Member

« Reply #261 on: February 13, 2014, 08:07:22 AM »

Калций само ако има нужда, иначе може да е и вреден, ако не му трябва, а го "зобиш"  Wink
Трябва да се прецени според кутрето, не да се дава профилактично smile

Не че имам голям опит, но ако кучето не е работно и не му се предоставя възможност за достатъчно движения, е хубаво да се дава калций спрямо теглото му.

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #262 on: February 13, 2014, 08:29:49 AM »

Бе то и аз нямам кой знае какъв опит ама ето напримар моето. Не е работно, движение съм се мъчил да му осигурявам - ако не всеки ден то поне през ден съм го разхождал, вали, вее на ...  censored  ... ми не е - хващам го и айде в парка до нас. Е сега вече не толкова редовно, защото имам и по-важни задължения от разхождането на куче но пак гледам да не го оставям без движение много време. Не е изяло и едно хапче калций, мляко, яйца, гранули - да, но калций не. Това ми е 4 или 5 куче как гледам, е по-подвижно, пъргаво и живо куче не съм имал, а какъв отскок има от място не е истина biggrin
Ако е вързано постоянно и без движение и калция няма да му помогне.

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #263 on: February 13, 2014, 20:12:20 PM »

А да яде и ръфа стени и да яде куришки по-добре ли е?! Не мисля, че трябва да се лишават от най-нужните елементи малки кученца.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #264 on: February 13, 2014, 20:24:42 PM »

Никой не говори за лишения - четете внимателно  Wink
Ако виждаш, че не го държат краката, кривят се, много ясно че ще му даваш, но ако си се развива добре и е подвижно и няма проблеми за какво да го зобиш!?
Влечението към екскременти(курешки, фъшкии и т.н. ) няма да отшуми, каквото и да яде. Всички го правят, "кучешка" им работа, не е че им липсва нещо, просто го правят, инстинкти ли, друго ли, не знам.
В крайна сметка кучето си е ваше, като пък ви е толкова мерак да му давате - ваша си работа smile
« Last Edit: February 13, 2014, 20:25:46 PM by DonKrasi » Logged

Пеньо
Hero Member

« Reply #265 on: February 13, 2014, 20:56:15 PM »

Краси е прав. Калцийя само при нужда. КК е примитивна порода, с минимална, да не кажа нулева човешка намеса. И колкото по-малко се намесваме, толкова по-добре. Кой чобанин на времето, в най-силните години на КК, е давал калций?  Или хапчета за паразити? Или пудра за бълхи? Първа, втора, трета ваксина...? Да не говорим за храненето! Тези "необходимости", предписани от напарфюмирани ветеринари с бели престилки, с маратонки Адидас, работещи в лачени клиники, са за едни други породи с панделки по главите, създадени от ненормалници с идеята да забавляват благородниците на времето, а днес разни кифли да ги носят на ръце из МОЛ-овете.

ПП. Истинския ветеринар е с гумени ботуши и мирише на друго. Но той е изчезващ вид.
« Last Edit: February 13, 2014, 21:00:33 PM by Пеньо » Logged
Пеньо
Hero Member

« Reply #266 on: February 13, 2014, 21:31:54 PM »

В този ред на мисли, ще попитам: ще запазваме ли КК в автентичния му вид, или ше го приравняваме (по начин на отглеждане) на разни китайски, японски и не знам к'ви други канис недоразумения?
Александър Христов
Hero Member

« Reply #267 on: February 14, 2014, 05:00:03 AM »

В този ред на мисли, ще попитам: ще запазваме ли КК в автентичния му вид, или ше го приравняваме (по начин на отглеждане) на разни китайски, японски и не знам к'ви други канис недоразумения?
clap  clap  clap

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #268 on: February 14, 2014, 07:23:38 AM »

Краси е прав. Калцийя само при нужда. КК е примитивна порода, с минимална, да не кажа нулева човешка намеса. И колкото по-малко се намесваме, толкова по-добре. Кой чобанин на времето, в най-силните години на КК, е давал калций?  Или хапчета за паразити? Или пудра за бълхи? Първа, втора, трета ваксина...? Да не говорим за храненето! Тези "необходимости", предписани от напарфюмирани ветеринари с бели престилки, с маратонки Адидас, работещи в лачени клиники, са за едни други породи с панделки по главите, създадени от ненормалници с идеята да забавляват благородниците на времето, а днес разни кифли да ги носят на ръце из МОЛ-овете.

ПП. Истинския ветеринар е с гумени ботуши и мирише на друго. Но той е изчезващ вид.
Пеньо и съм съгласен с теб и не съм.... Да КК е примитивна порода,да едно време не е имало вяксини,пудри за бълхи и обезпаразитяване,но има едно голямо НО-тогава кучетата са живяли в планината,а там болестите които днес мъчат ги е нямало... Аз гледам кучетата си в града,ако не ги ваксинирам и обезпаризитявам или ще умират малки от разни болести (не един и два случая има такива) или комшиите ще ме убият заради бълхите.... А ветеринарни доктори си има все още,поне при нас се намират Smiley

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Habits
Hero Member

« Reply #269 on: February 14, 2014, 07:33:12 AM »

Пеньо и съм съгласен с теб и не съм.... Да КК е примитивна порода,да едно време не е имало вяксини,пудри за бълхи и обезпаразитяване,но има едно голямо НО-тогава кучетата са живяли в планината,а там болестите които днес мъчат ги е нямало... Аз гледам кучетата си в града,ако не ги ваксинирам и обезпаризитявам или ще умират малки от разни болести (не един и два случая има такива) или комшиите ще ме убият заради бълхите.... А ветеринарни доктори си има все още,поне при нас се намират Smiley

Тошко тъкмо тръгнах да пиша същото.
Едно време си е било за едно време. Да обезпаразитяваш кучето и да се грижиш за него не значи да го пудриш и кичиш с панделки.
Аз мисля да загърбя старите закостенели разбирания и да си обезпразитявам кучето вместо да ми скачат бълхи по врата и да се чудя аз с какво да се ваксинирам, за да не пипна някоя болест. Да не говорим за хората около мен...
Пеньо, кучето си го водя при един ветеринар, който е с ботуши и мирише на фъшкии, защото по цял ден се грижи за животните на хората в околията. Е той лично ми препоръча въпреки всичко да си му давам калции на песа докато е малък.

В крайна сметка, както Краси намекна, всеки да си гледа кучето както намери за добре.

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 27
  Print  

Jump to: