Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 20:07:31 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 27
  Print  
Author Topic: Хранене на кучето  (Read 342235 times)
0 Members and 32 Guests are viewing this topic.
Светла
Sr. Member

« Reply #210 on: February 04, 2013, 14:38:31 PM »

Възможно е някъде във форума да пише, но нямам възможност да го прегледам целия, за това ще попитам. Знае ли някой какво се съдържа в готовата кучешка кайма? Твърде евтина е, за да има месо в нея. И има ли изобщо месо?
Моля, някои ако е запознат, да пише.
Благодаря!

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #211 on: February 04, 2013, 16:06:31 PM »

Кучешката кайма се прави от отпадъчните меса,кости - боклуци.Преди и аз давах от кучешката кайма намирах кости,нокти,очи,ама я спряха.На кучето я давах варена,а на котките и сурова.Ядяха я с голям апетит,но миришеше ужасно.
Светла
Sr. Member

« Reply #212 on: February 04, 2013, 16:22:06 PM »

Днес купих за първи път, по 0,90 лв/кг. Беше много добре смляна. Сварих я в бульона, в който бях варила фенерите на кучетата ми. Размесих я с гранули и им я дадох. Подушиха, подушиха и се оттеглиха. Ами ще изчакам днес, утре, дано я изядат. Но се съмнявам дали ще повторя.
Много благодаря за отговора!

Джек Лондон
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #213 on: February 04, 2013, 17:05:02 PM »

По-добре фенери давай поне виждаш какво е.Аз давам през зимата патешки,че са по-мазнички.
Светла
Sr. Member

« Reply #214 on: February 04, 2013, 17:16:21 PM »

Ами фенерите са основната им храна. При това не взимам замразени, защото са доста обрани от месо и пълни с вода. Но, реших да пробвам...

Джек Лондон
Светла
Sr. Member

« Reply #215 on: February 04, 2013, 17:19:31 PM »

Като стана дума за по-мазничко през зимата. При отрицателни температури давам на кучетата ми и по малка сланина. Много я харесват, но дали не е вредна за тях?

Джек Лондон
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #216 on: February 04, 2013, 18:47:28 PM »

Препичаш ли им сланинката  biggrin Ако се дава по малко защо да е вредна.В другия форум ми отговориха,че свинската мас е много добра добавка за през зимата smile
Светла
Sr. Member

« Reply #217 on: February 04, 2013, 19:00:13 PM »

Ами не знам, дали е вредна. От началото я варях, но после започнах да им я давам сурова.

Джек Лондон
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #218 on: February 04, 2013, 21:33:39 PM »

Големи рецепти Smiley))

Хора! Не се тормозете,това са кучета..и не от ония декоративните.
Аз редувам царевична ярма със сух хляб...и няма ядове.

Между другото избягват патешките кости.

"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си"
   Леонардо да Винчи
Светла
Sr. Member

« Reply #219 on: February 05, 2013, 06:23:56 AM »

Големи рецепти Smiley))

Много хора хранят така кучетата си. Чувала съм някои с гордост да казват: "По цял хляб ми изяжда кучето!" И какви хранителни вещества получава от хляба това куче, освен че не гладува?!
Ама тя, тая порода оцелявала и с малко ядене. Ами то и ние оцеляваме понякога и без ядене. Проблемите идват по-късно.
Не искам да влизам в спор с никой. Въпросът ми беше съдържа ли се месо в евтината кайма, защото искам кучетата ми да се хранят пълноценно.
Това е!

Джек Лондон
skolev
Sr. Member

« Reply #220 on: February 05, 2013, 08:17:52 AM »

I az si mislia che hraneneto triabva da e pulnotzenno...A BTW, sravneni feneri i butcheta kato tzena i kolichestvo meso, a i pileshkata kojata, koiato e dosta mazna plus hrushtialite, mai po na smetka sa butchetata. Az pone taka go hrania moia-varia go na bulion mesoto i na poparka s hiab-tova e vecher, a sutrin granuli..sushto i vareno iatze prez den.  Wink
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #221 on: February 05, 2013, 09:51:30 AM »

Големи рецепти Smiley))

Много хора хранят така кучетата си. Чувала съм някои с гордост да казват: "По цял хляб ми изяжда кучето!" И какви хранителни вещества получава от хляба това куче, освен че не гладува?!
Ама тя, тая порода оцелявала и с малко ядене. Ами то и ние оцеляваме понякога и без ядене. Проблемите идват по-късно.
Не искам да влизам в спор с никой. Въпросът ми беше съдържа ли се месо в евтината кайма, защото искам кучетата ми да се хранят пълноценно.
Това е!

О,аз не съм и искал да става спор Smiley за това сме тук да контактуваме. Наистина пилешките кожички са много добра храна,но и разбира се не трябва да се прекалява.Често давам и сурови месни продукти,когато имам възможност,друг е въпроса,че си и намерят някоя кокошка понякога  biggrin
Но става ли въпрос за храна,КК трябва да яде всичко (и според още по-запознатите кучкари)
Без хляб не става работата Smiley

Леонардо да Винчи
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #222 on: February 05, 2013, 09:54:54 AM »

Хората казват: "Всеки храни с каквото има" най-точно казано.

Леонардо да Винчи
vano
Guest
« Reply #223 on: February 05, 2013, 10:08:18 AM »

...

Абе тя става, ама ако имаш 10-15 кучета, трябва само за тях да работиш, ако искаш да ги храниш пълноценно.
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #224 on: February 05, 2013, 10:10:35 AM »

...

Абе тя става, ама ако имаш 10-15 кучета, трябва само за тях да работиш, ако искаш да ги храниш пълноценно.

не мога и да си помисля за 10-15  biggrin  но  това е,всеки си преценява за себе,според ситуацията и т.н.

Леонардо да Винчи
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 27
  Print  

Jump to: