Светла
|
 |
« Reply #180 on: November 05, 2011, 18:33:46 PM » |
|
....... защото думата не беше за кучехраненето като цяло, а по - скоро за храненето на овчарското куче, ....
На вечеря се сетих за тези думи. Бях омесила питка. Още докато беше във фурната, кучетата ми дойдоха при нас и седнаха в очакване. Дадох им разбира се по едно парче с малко сирене. Изядоха ги с голямо удоволствие, въпреки че ги бях нахранила. Не съм историк, нямам и овчари в рода си, за да имам претенции за специални познания. От това, което съм чела знам, че тези кучета са уникални. Знам, че гените им помнят и гладуване и суров живот. Но все си мисля, че там горе в планината млечните продукти не са липсвали в храната им. Както и домашно приготвения хляб. И още нещо. Мъжкото ми куче, родено в овчарник, обича трици!!!... За това цитирах Ariman. Нали си говорим "за храненето на овчарското куче"?
|
|
|
|
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА” Джек Лондон
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #181 on: November 05, 2011, 19:02:51 PM » |
|
Разграничих двете неща нарочно, Светла - при този тип овчарски кучета, към който спада и нашето в стари времена, а и сега където традициите не са променени то е хранено буквално с всичко, уникалността на тези кучета идва именно в това, че от малкото предложено и да речем бедно меню, те трябва да усвоят максималното - чисти опортюнисти (цвик при доен период, плаценти, мърша, дребни гризачи при възможност, дори скакалци и какво ли още не). SIMBEN чудено обясни по - горе, нека ги нарека 3 - те основни принципа на същността на храненто на едно куче, аборигените правят изключение именно в добрата усвояемост на въглехидратите.(качамак, различни типове "каши" и т.н.) С менюто на овчарското куче, никое друго не би издържало да живее, каму ли пълноценно да работи! Май искате да Ви почерпа!  Поздрави!
|
|
« Last Edit: November 05, 2011, 19:04:02 PM by Ariman »
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #182 on: November 05, 2011, 19:47:10 PM » |
|
Разграничих двете неща нарочно, Светла - при този тип овчарски кучета, към който спада и нашето в стари времена, а и сега където традициите не са променени то е хранено буквално с всичко, уникалността на тези кучета идва именно в това, че от малкото предложено и да речем бедно меню, те трябва да усвоят максималното - чисти опортюнисти (цвик при доен период, плаценти, мърша, дребни гризачи при възможност, дори скакалци и какво ли още не). SIMBEN чудено обясни по - горе, нека ги нарека 3 - те основни принципа на същността на храненто на едно куче, аборигените правят изключение именно в добрата усвояемост на въглехидратите.(качамак, различни типове "каши" и т.н.) С менюто на овчарското куче, никое друго не би издържало да живее, каму ли пълноценно да работи! Май искате да Ви почерпа!  Поздрави! Аз много добре разбрах написаното! И много добре виждам моите кучета какво обичат да ядат. Чела съм, че овчарите са хранили своите кучета с хляб и остатъци от трапезата, че кучетата умеят да икономисват енергията си, за да я използват когато има нужда от нея. Друг е въпросът, че докато имам възможност, ще храня добре кучетата ми, според разбиранията си, с натурална храна. Колкото до почерпката, изпуснах я!  Защото и аз разграничавам храненията на различните породи кучета.  ... Ама хептен се отплеснахме, защото думата не беше за кучехраненето като цяло, а по - скоро за храненето на овчарското куче, и сега който ме пита защо разграничавам нещата, обещавам да му викна едно пиене! ....
Написах предишния си пост, защото не веднъж ме е впечатлявало предпочитанието на кучетата ми към натуралната храна пред гранулите. Надявам се, тези мои думи да не предизвикат спорове и негативни емоции. Просто споделям скромния си опит. Поздрави!
|
|
|
|
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА” Джек Лондон
|
|
|
georgi.dzhoglov
Newbie

|
 |
« Reply #183 on: December 25, 2011, 12:57:46 PM » |
|
Здравейте колеги.Скоро се снабдих с евтин ориз,с който храня едно каракачанско,и две ловни кучета.За мен разбрах,че добре сварен е отлична храна за тях,проблема обаче е,че в него има и неолющен ориз-арпа,който изхождат цял.Моля за съвети,ако сте вещи по въпроса!Честита коледа,и много здраве!
|
|
|
|
|
|
|
ТИТО
|
 |
« Reply #184 on: December 25, 2011, 22:36:42 PM » |
|
Ако ще даваш ориз давай го чист иначе дразни стомаха на кучето и ще има проблеми...И го давай с още нещо ,че само ориз все едно въздух..
|
|
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
georgi.dzhoglov
Newbie

|
 |
« Reply #185 on: December 26, 2011, 05:54:49 AM » |
|
Давам го с мръвки.Благодаря ти!
|
|
|
|
|
|
|
Johnny
Jr. Member

|
 |
« Reply #186 on: March 19, 2012, 19:10:08 PM » |
|
Днес на кучето му открих лек рахит - лапите са леко навътре.Имам калции+витамин Д 600 мг за хора някой да знае по-колко таблетки трябва да му давам?Сега е на 7 месеца и е около 35-40 кг.
|
|
|
|
|
|
|
pitbul
|
 |
« Reply #187 on: March 19, 2012, 20:49:34 PM » |
|
Днес на кучето му открих лек рахит - лапите са леко навътре.Имам калции+витамин Д 600 мг за хора някой да знае по-колко таблетки трябва да му давам?Сега е на 7 месеца и е около 35-40 кг.
една таблетка на 10кг тегло
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #188 on: March 20, 2012, 07:32:10 AM » |
|
Ти ли му откри рахита? Как разбра че е рахит? Няма ли ветеринар около тебе? А предозирането с калций може ли да е по-вредно от недостига му?
|
|
|
|
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #189 on: March 20, 2012, 10:35:07 AM » |
|
Johnny Давай му дажба с повече мляко и възможности за доста и активно движение. И остави хапчетата на етежерката.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
Johnny
Jr. Member

|
 |
« Reply #190 on: March 20, 2012, 11:21:09 AM » |
|
Просто лапите са му малко навътре и друг човек го потвърди.Не е много едър за възраста си, а колко трябва да е долу-горе високо на 7 месеца?Прясно мляко или кисело да му се дава?
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #191 on: March 20, 2012, 16:39:54 PM » |
|
Просто лапите са му малко навътре и друг човек го потвърди.Не е много едър за възраста си, а колко трябва да е долу-горе високо на 7 месеца?Прясно мляко или кисело да му се дава?
Я сложи една снимка да ги видим. Да не се окаже че има извъртени навън лакти, а не рахит.
|
|
|
|
|
|
|
Johnny
Jr. Member

|
 |
« Reply #192 on: March 20, 2012, 17:07:03 PM » |
|
 Ако се забелязва как лапата е леко навътре.Кучето не е при мен,за да направя хубава снимка на която се вижда.
|
|
|
|
|
|
|
Johnny
Jr. Member

|
 |
« Reply #193 on: July 27, 2012, 19:56:24 PM » |
|
Намалиха ли храната кучетата ви?
|
|
|
|
|
|
|
- Master
Jr. Member

|
 |
« Reply #194 on: August 02, 2012, 01:05:26 AM » |
|
Здравейте ,аз имам малка женска каракачанка на два месеца и се чудя с какво да я храня  на гранулите ... мм яде ги ама им се мръщи консервите и тях ги яде ама пак се мръщи вече се чудя с какво да я храня ?? 
|
|
|
|
Умното Каракачанско куче знае как да ту помогне
|
|
|
|