Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 20:00:08 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 27
  Print  
Author Topic: Хранене на кучето  (Read 342219 times)
0 Members and 17 Guests are viewing this topic.
Светла
Sr. Member

« Reply #180 on: November 05, 2011, 18:33:46 PM »

.......
защото думата не беше за кучехраненето като цяло, а по - скоро за храненето на овчарското куче, ....

На вечеря се сетих за тези думи.
Бях омесила питка. Още докато беше във фурната, кучетата ми дойдоха при нас и седнаха в очакване. Дадох им разбира се по едно парче с малко сирене. Изядоха ги с голямо удоволствие, въпреки че ги бях нахранила.

Не съм историк, нямам и овчари в рода си, за да имам претенции за специални познания.
От това, което съм чела знам, че тези кучета са уникални. Знам, че гените им помнят и гладуване и суров живот. notworthy
Но все си мисля, че там горе в планината млечните продукти не са липсвали в храната им. Както и домашно приготвения хляб.

И още нещо. Мъжкото ми куче, родено в овчарник, обича трици!!!...

За това цитирах Ariman. Нали си говорим "за храненето на овчарското куче"?

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон
Ariman
Hero Member

« Reply #181 on: November 05, 2011, 19:02:51 PM »

Разграничих двете неща нарочно, Светла - при този тип овчарски кучета, към който спада и нашето в стари времена, а и сега където традициите не са променени то е хранено буквално с всичко, уникалността на тези кучета идва именно в това, че от малкото предложено и да речем бедно меню, те трябва да усвоят максималното - чисти опортюнисти (цвик при доен период, плаценти, мърша, дребни гризачи при възможност, дори скакалци и какво ли още не). SIMBEN чудено обясни по - горе, нека ги нарека 3 - те основни принципа на същността на храненто на едно куче, аборигените правят изключение именно в добрата усвояемост на въглехидратите.(качамак, различни типове "каши" и т.н.) С менюто на овчарското куче, никое друго не би издържало да живее, каму ли пълноценно да работи! Май искате да Ви почерпа! lol Поздрави!
« Last Edit: November 05, 2011, 19:04:02 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Светла
Sr. Member

« Reply #182 on: November 05, 2011, 19:47:10 PM »

Разграничих двете неща нарочно, Светла - при този тип овчарски кучета, към който спада и нашето в стари времена, а и сега където традициите не са променени то е хранено буквално с всичко, уникалността на тези кучета идва именно в това, че от малкото предложено и да речем бедно меню, те трябва да усвоят максималното - чисти опортюнисти (цвик при доен период, плаценти, мърша, дребни гризачи при възможност, дори скакалци и какво ли още не). SIMBEN чудено обясни по - горе, нека ги нарека 3 - те основни принципа на същността на храненто на едно куче, аборигените правят изключение именно в добрата усвояемост на въглехидратите.(качамак, различни типове "каши" и т.н.) С менюто на овчарското куче, никое друго не би издържало да живее, каму ли пълноценно да работи! Май искате да Ви почерпа! lol Поздрави!

Аз много добре разбрах написаното! И много добре виждам моите кучета какво обичат да ядат.
Чела съм, че овчарите са хранили своите кучета с хляб и остатъци от трапезата, че кучетата умеят да икономисват енергията си, за да я използват когато има нужда от нея.
Друг е въпросът, че докато имам възможност, ще храня добре кучетата ми, според разбиранията си, с натурална храна.

Колкото до почерпката, изпуснах я! naughty Защото и аз разграничавам храненията на различните породи кучета.  lol

...
Ама хептен се отплеснахме, защото думата не беше за кучехраненето като цяло, а по - скоро за храненето на овчарското куче, и сега който ме пита защо разграничавам нещата, обещавам да му викна едно пиене!
....

Написах предишния си пост, защото не веднъж ме е впечатлявало предпочитанието на кучетата ми към натуралната храна пред гранулите.
Надявам се, тези мои думи да не предизвикат спорове и негативни емоции.
Просто споделям скромния си опит.
Поздрави!

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон
georgi.dzhoglov
Newbie
*

« Reply #183 on: December 25, 2011, 12:57:46 PM »

Здравейте колеги.Скоро се снабдих с евтин ориз,с който храня едно каракачанско,и две ловни кучета.За мен разбрах,че добре сварен е отлична храна за тях,проблема обаче е,че в него има и неолющен ориз-арпа,който изхождат цял.Моля за съвети,ако сте вещи по въпроса!Честита коледа,и много здраве!         
ТИТО
Hero Member

« Reply #184 on: December 25, 2011, 22:36:42 PM »

Ако ще даваш ориз давай го чист иначе дразни стомаха на кучето и ще има проблеми...И го давай с още нещо ,че само ориз все едно въздух..

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
georgi.dzhoglov
Newbie
*

« Reply #185 on: December 26, 2011, 05:54:49 AM »

Давам го с мръвки.Благодаря ти!
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #186 on: March 19, 2012, 19:10:08 PM »

Днес на кучето му открих лек рахит - лапите са леко навътре.Имам калции+витамин Д 600 мг за хора някой да знае по-колко таблетки трябва да му давам?Сега е на 7 месеца и е около 35-40 кг.
pitbul
Sr. Member

« Reply #187 on: March 19, 2012, 20:49:34 PM »

Днес на кучето му открих лек рахит - лапите са леко навътре.Имам калции+витамин Д 600 мг за хора някой да знае по-колко таблетки трябва да му давам?Сега е на 7 месеца и е около 35-40 кг.
една таблетка на 10кг тегло
vano
Guest
« Reply #188 on: March 20, 2012, 07:32:10 AM »

Ти ли му откри рахита?
Как разбра че е рахит?
Няма ли ветеринар около тебе?
А предозирането с калций може ли да е по-вредно от недостига му?
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #189 on: March 20, 2012, 10:35:07 AM »

Johnny
Давай му дажба с повече мляко и възможности за доста и активно движение. И остави хапчетата на етежерката.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #190 on: March 20, 2012, 11:21:09 AM »

Просто лапите са му малко навътре и друг човек го потвърди.Не е много едър за възраста си, а колко трябва да е долу-горе високо на 7 месеца?Прясно мляко или кисело да му се дава?
vano
Guest
« Reply #191 on: March 20, 2012, 16:39:54 PM »

Просто лапите са му малко навътре и друг човек го потвърди.Не е много едър за възраста си, а колко трябва да е долу-горе високо на 7 месеца?Прясно мляко или кисело да му се дава?

Я сложи една снимка да ги видим. Да не се окаже че има извъртени навън лакти, а не рахит.
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #192 on: March 20, 2012, 17:07:03 PM »

Ако се забелязва как лапата е леко навътре.Кучето не е при мен,за да направя хубава снимка на която се вижда.
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #193 on: July 27, 2012, 19:56:24 PM »

Намалиха ли храната кучетата ви?
- Master
Jr. Member
**

« Reply #194 on: August 02, 2012, 01:05:26 AM »

Здравейте ,аз имам малка женска каракачанка на два месеца и се чудя с какво да я храня  no на гранулите ... мм  яде ги ама им се мръщи консервите и тях ги яде ама пак се мръщи вече се чудя с какво да я храня ?? confused

Умното Каракачанско куче знае как да ту помогне
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 27
  Print  

Jump to: