Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 20:07:55 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 27
  Print  
Author Topic: Хранене на кучето  (Read 342237 times)
0 Members and 34 Guests are viewing this topic.
dandi
Hero Member

« Reply #150 on: November 02, 2011, 16:01:42 PM »

Той проблема май не е само при кучетата,а при двукраките за съжаление.
Светла
Sr. Member

« Reply #151 on: November 02, 2011, 16:11:44 PM »

Мисля, че начина по който храня кучетата ми е добър и изобщо не е толкова скъп, колкото може би изглежда.
И моите домашни любимци са здрави и изглеждат добре, имайки пред вид лошия старт в живота им.

Ето малко снимки:

Това е Зоро в деня, в който ми го донесоха. Прекарал 2-3 дни в багажника на една кола без храна и вода. Рахитичен, пълен с паразити и ....крастав.
И с характер, който прояви веднага, и с който ме спечели завинаги. Никой не очакваше, че ще оживее.

И сега.

Съжалявам, че няма как да се види бързото му е красиво тичане.

А тук "охраняват" с Лия най-малкия член на семейството, моя внук.

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #152 on: November 02, 2011, 16:14:15 PM »

Как да не гледаме така Ariman.Да не кажа голяма дума,но съм виждали хиляди чобански кучета хранени единствено с фураж(качамак,каша).Е  цвик,плаценти,уловен някой друг дребен дивеч...и това го има.Е от тия хранените с гранули и какви ли не щуротии такива здрави,добре сложени,пъргави и как да го кажа.....правилни кучета не съм видяла.Все нещо им куца,я крайници,я гръб,я болести.Виждала съм куче хранено с гранули,бульони,оризи ,месо,кайма на една година станало като да е на пет,дръпнало бързо,обаче краката на горкото като на коза,разстоянието м/у предните крака няма и 4 пръста.Сега е 4 години и си е същото.Гърба му 2 педи,а предницата....че то едвам пази равновесие.Чобанските дето ядат фураж на една година са си кажи речи кутрета,обикновено при нас растат да 3-тата си година с по пестелива храна,но май това е правилно.Развиват се  растат по дълго време но проблеми с рахити,тесни гърди,криви Х крайници няма.И това не е от движението,има дето стоят вързани по няколко месеца,без дори да се извеждат на разходка,защото не са домашни любимци.И то в процес на растеж.Но израстват здрави без проблеми.А по изложбите виждам от тия хранени с какви ли не "набухватели" кучета които нестига че едва се движат,но се и препъват .
Това виждат очите ми,това ми е мнението.
cheers

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #153 on: November 02, 2011, 16:20:18 PM »

Той проблема май не е само при кучетата,а при двукраките за съжаление.
Така е Даниела! Едно от първите ми впечатления от западната "култура" беше: малиии какво безпаметно плюскане! Днес май бая сме прихванали от тая култура. Е, нали казват че кучето мязало на стопанина си.....

Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Светла
Sr. Member

« Reply #154 on: November 02, 2011, 16:35:21 PM »

...
Едно от първите ми впечатления от западната "култура" беше: малиии какво безпаметно плюскане! Днес май бая сме прихванали от тая култура. Е, нали казват че кучето мязало на стопанина си.....

Ние сега за кучета ли ще си говорим или за хора?
Често казано, виждала съм овчари, които не си виждат краката от големите си кореми, но хранят кучетата си с по две филии хляб на ден.
Нищо лично! Говоря само и единствено за мои познати.
« Last Edit: November 02, 2011, 16:36:22 PM by Светла » Logged

Джек Лондон
dandi
Hero Member

« Reply #155 on: November 02, 2011, 17:12:53 PM »

Има овчари и овчарчета(чирачета),както и човеци и човечета.
Кучета, които има работа да вършат и то в излишък,които понякога не заспиват с дни както е на повечето места тук в Родопите напоследък няма как да им мяташ 2-филийки хляб.Тия дето мятат по 2 филийки и стоката им такава,говоря от опит и лично виждане.
Ariman
Hero Member

« Reply #156 on: November 02, 2011, 17:14:36 PM »

Бях се заканил да съм само сеирджия, на нещо очевидно безплодно, но нещата толкова се изкривиха, че се радвам, че се намеси, dandi - по тази тема може да ви е безкрайно полезна с мнение правилно, изградено от опит. Предполагам си наясно dandi, че една шепа само ще те разберат, но това е може би, заради липсата на досег с овчарския живот.  smile
Така че,колеги вместо да се държим като талибани и да повтаряме едно и също: "От качамак не става куче!" и какви ли още не словосъчетания - нека се позаитересуваме, поразпитаме по - стари, по - запознати или пък в крайна сметка хранете, както намерите за добре, но тогава не се противете, когато ви се обяснява.
Ама хептен се отплеснахме, защото думата не беше за кучехраненето като цяло, а по - скоро за храненето на овчарското куче, и сега който ме пита защо разграничавам нещата, обещавам да му викна едно пиене!

Да внеса и шегувитата нотка:
Кекавите кучета са жертва на болните амбиции на стопаните им.А по отношение на гранулите първоначалният им замисъл се изроди в огромна индустрия.Има марки които слагат овкусители водещи до привикване, а консервантите-да не мислите че издържат по една година благодарение само на аскорбиновата киселина.Ами пепелното съдържание-това означава че се ползва трупно брашно.За зърнения пълнеж по някога се използва освен ориз и царевица която отвъд океана е ГМО.Хайде да не продължавам.
Срещам надписи - "С нов подобрен вкус!" на чувалите кучешка храна. Та питам - кой по дяволите... Huh?

За финал Н.Хайтов го е казал в разказа "Катерин": "Та да ти кажа,сбъркал съм се и на кучетата с храната съм нащрек: даваш ли малко - стават на вълците ортаци, прехранваш ли ги - надебеляват и не гонят. Затова с храната съм нащрек!"
« Last Edit: November 02, 2011, 17:16:31 PM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #157 on: November 02, 2011, 17:20:07 PM »

Кекавите кучета са жертва на болните амбиции на стопаните им.А по отношение на гранулите първоначалният им замисъл се изроди в огромна индустрия.Има марки които слагат овкусители водещи до привикване, а консервантите-да не мислите че издържат по една година благодарение само на аскорбиновата киселина.Ами пепелното съдържание-това означава че се ползва трупно брашно.За зърнения пълнеж по някога се използва освен ориз и царевица която отвъд океана е ГМО.Хайде да не продължавам.

clap и какви ли не боклуци се слагат...
Светла
Sr. Member

« Reply #158 on: November 02, 2011, 18:19:39 PM »

Има овчари и овчарчета(чирачета),както и човеци и човечета.
Кучета, които има работа да вършат и то в излишък,които понякога не заспиват с дни както е на повечето места тук в Родопите напоследък няма как да им мяташ 2-филийки хляб.Тия дето мятат по 2 филийки и стоката им такава,говоря от опит и лично виждане.

С това съм 100% съгласна!!! Не е нормално да мислиш само за собствения си търбух, а около теб да гладуват!!!

Ама хептен се отплеснахме, защото думата не беше за кучехраненето като цяло, а по - скоро за храненето на овчарското куче, и сега който ме пита защо разграничавам нещата, обещавам да му викна едно пиене!

Няма да попитам, защото правя разлика между кучехранене и хранене на овчарското куче.
.....Изпуснах пиенето! Wink   cheers

Джек Лондон
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #159 on: November 02, 2011, 19:05:19 PM »

Говорихме за храненето на КК като цяло, на служба или не! Смятам че диетата трябва да се съобразява с начина живот на съответното животно. Смятам също че храненето е също толкова отговорно в 21- век колкото и чистопородното развъждане за да запазим породата!
Призовавам всички които професионално могат да обосноват необходимостта от правилно хранене на КК, с оглед на запазване на оригинала да се включат тук!

Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Светла
Sr. Member

« Reply #160 on: November 02, 2011, 19:09:58 PM »

Говорихме за храненето на КК като цяло, на служба или не! Смятам че диетата трябва да се съобразява с начина живот на съответното животно. Смятам също че храненето е също толкова отговорно в 21- век колкото и чистопородното развъждане за да запазим породата!
Призовавам всички които професионално могат да обосноват необходимостта от правилно хранене на КК, с оглед на запазване на оригинала да се включат тук!

Отдавна и на мен ми се иска да прочета професионално мнение!

Джек Лондон
dandi
Hero Member

« Reply #161 on: November 02, 2011, 19:19:42 PM »

С това съм 100% съгласна!!! Не е нормално да мислиш само за собствения си търбух, а около теб да гладуват!!!

Мислят за собствения си търбух,защото не са почнали да им вземат от това за търбуха им(не им се е явил хищтник).Не са се стряскали насън при всяко прозвъняване на звънците,освен от монотонното такова от преживянето на животните.Не са скачали от колибата навън да търсят тия четирикраките си помощници и другари и единствена надежда дори когато се отърси овца и тюмбелекът(звънецът) и се раздрънка по сербез все едно побягнала подплашена от нещо.Не са усъмвали без сън слушайки как кучетата въртят гората наоколо по цели нощи и подсказвайки ти ,че в гората не си само ти,те и стадото,а има и такива чиято храна е стадото ти.Чуеш ги до кошарата,после по долищата,после се "загубят" в някое дълбоко дере....понякога пролаят на отсрешния баир на километри.И ти стоиш навън и следиш слухом къде са и ако биват надхитрени им свирнеш или викнеш ще разберат и ще дойдат.
Е как да не ги храниш,винаги им хартисва качамака в коритото,да са сити.

Давали сме им и гранули,спечелени от изложби или купени.Първия ден ги ядат,нещо различно е или незнам,после ги недолюбват,предпочитат си качамака,особено лятото като е варен вместо с вода с цвик дори понякога със суроватка.Той тъй вкусно мирише ,че ти идва и ти да ядеш с тях.

Те много Родопчани предимно с качамак са израстнали или каша рядка.
Светла
Sr. Member

« Reply #162 on: November 02, 2011, 19:24:26 PM »

Не знам, дали някъде съм публикувала съвета за хранене, който ми даде ветеринарният лекар, още при първия преглед на кучето ми.
Ще напиша най-същественото, с риск да се повторя:
 - Консерви, не; прясно мляко, не; гранули - само за обучение.
 - Кисело мляко колкото иска кучето, оризът също е много полезен.

Джек Лондон
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #163 on: November 02, 2011, 19:25:48 PM »

Мислят за собствения си търбух,защото не са почнали да им вземат от това за търбуха им(не им се е явил хищтник).Не са се стряскали насън при всяко прозвъняване на звънците,освен от монотонното такова от преживянето на животните.Не са скачали от колибата навън да търсят тия четирикраките си помощници и другари и единствена надежда дори когато се отърси овца и тюмбелекът(звънецът) и се раздрънка по сербез все едно побягнала подплашена от нещо.Не са усъмвали без сън слушайки как кучетата въртят гората наоколо по цели нощи и подсказвайки ти ,че в гората не си само ти,те и стадото,а има и такива чиято храна е стадото ти.Чуеш ги до кошарата,после по долищата,после се "загубят" в някое дълбоко дере....понякога пролаят на отсрешния баир на километри.И ти стоиш навън и следиш слухом къде са и ако биват надхитрени им свирнеш или викнеш ще разберат и ще дойдат.
Е как да не ги храниш,винаги им хартисва качамака в коритото,да са сити.

Давали сме им и гранули,спечелени от изложби или купени.Първия ден ги ядат,нещо различно е или незнам,после ги недолюбват,предпочитат си качамака,особено лятото като е варен вместо с вода с цвик дори понякога със суроватка.Той тъй вкусно мирише ,че ти идва и ти да ядеш с тях.

Те много Родопчани предимно с качамак са израстнали или каша рядка.
Дънди,  както винаги мога само да уважавам твоето мнение  notworthy

Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #164 on: November 02, 2011, 19:27:45 PM »

Не знам, дали някъде съм публикувала съвета за хранене, който ми даде ветеринарният лекар, още при първия преглед на кучето ми.
Ще напиша най-същественото, с риск да се повторя:
 - Консерви, не; прясно мляко, не; гранули - само за обучение.
 - Кисело мляко колкото иска кучето, оризът също е много полезен.

Светла, това в общи линии припокрива становището на Даниела!

Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 27
  Print  

Jump to: