Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 20:05:55 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 27
  Print  
Author Topic: Хранене на кучето  (Read 342231 times)
0 Members and 28 Guests are viewing this topic.
dogie_karakachan
Newbie
*

« Reply #120 on: November 01, 2011, 15:24:54 PM »

Здравейте, искам да кажа няколко думи за храненето с гранули, аз смятам че храненето с гранули изобщо не вреди на кучето, да не кажа обратното, защото съм виждала ефекта от супер премиум клас - кучетата стават страхотни. Аз смятам също, че както казвате - това са химии, ами то не е баш така, защото саламите и месото което купувате от магазина, те не са ли химии, вие може така да смятате това за добро за кучето ама айде се замислете като му дадете посинял кокал с боядисано месо!
СВЕТЛА, в какво се изразява основното ястие на твоите любимци?
Смятам че от малко трябва да бъде хранено с гранули, защото те не са направени от боклуци, тъй като се развиват в продължение на години и всякакви развъдници, от които няма да се купуват кучетата ако са някакви слаби, кекави! Замислете се, че що развъдници хранят кучетата си с гранули, само си помислете и то така като си мислите, че от гранулите в които както казвате има само "химии"  хранете си ги вие с тлъсти, мазни боядисани пържоли и кокали пък аз ще си го храня с гранули, за да стане здрав, защото вътре има достатъчно витамини - те са изпитани доста време и са тествани!И е атрупан доста богат опит с разработването и употребата на тези храни до момента!
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #121 on: November 01, 2011, 15:31:29 PM »

Мда,по-добре е да се храни с домашно приготвени бульони - например от варени шиики,телешко/свинско рагу,пилешки гръбнаци,черен дроб,виме.Варя ги и ги обезкостявам.Също така им взимам кайма "Народна" или от Била на "Clever" (тази неща стават само за кучетата,какви ли работи не съм намирал в тях...) и варя с ориз.Гранули давам по-рядко или за обучение(Purina Pro Plan и Darling).Ако нямам бульон,отварям консерва(Pedigree,Chappi,Президент) със малко топла вода,хляб и гранули,но това е доста рядко.Иначе и на мен ми е интересено какво ще е произведението от тази цаца lol
ТИТО
Hero Member

« Reply #122 on: November 01, 2011, 19:57:24 PM »

Проблема при повечето собственици е ,че мислят кучетата и котки обикновенно в повечето случаи за хора -не те не са.

Доказано с факти е ,че гранулираните добре балансирани -наистина качествени храни са най-благоприятни за здравето и кондиция на кучето .
 Наслушал съм се на какви ли не измишльотини за изхранване на кучета...Всеки по единично си мисли ,че е най-големия гений/и особено тук в БГ/. Че като забърка някакъв бъркоч и сложи това и онова и ще направи добре за кучето си ..НЕ ,,уви той никога няма да може да балансира храната както се прави в фабрики с повече от 150 год. опит в производството на гранули. КАчествените гранули не се правят така:...-ще сложа кайма и това и онова/все пак не са прасета/....Г-да това са опити,тестове,факти,експерти и т.н. и то не от български произход и т.н.
 Все пак се отнася до компетенцията на развъдчика...Нека всеки сам избере с какво да храни кучетата си...
 Един съвет от мен ако може..
Ако имате средства не ги жалете а хранете кучетата си няколко години подред с качествени гранули и нека след това пак се срещнем тук и да разкажем...
поздрави,,,

« Last Edit: November 01, 2011, 19:59:49 PM by ТИТО » Logged

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
Светла
Sr. Member

« Reply #123 on: November 01, 2011, 20:33:34 PM »

....
СВЕТЛА, в какво се изразява основното ястие на твоите любимци?
....

Мисля, че въпросът е зададен към мен, за това ще отговоря.
Обикновено храня кучетата си сутрин /предимно с млечни продукти и хляб/ и вечер /сварени пилешки фенери, по 0.5кг на куче, с нещо/.
Никога само един път през деня.
Днес например, менюто им беше следното:
 - закуска: сандвичи със сирене /две филийки хляб, между тях сирене и запечени в тостер/ и кисело мляко.
 - вечеря: пилешки фенери, сварени с ориз.

Предполагам, че скъпите гранули са и много качествени. но едва ли са по джоба на всеки.

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон
Johnny
Jr. Member
**

« Reply #124 on: November 01, 2011, 20:36:10 PM »

ТИТО ние им взехме кучешкото на кучетата.Сега специални храни,консерви,кожени кокали,лакомства,та специални играчки и други джунджурии.Не трябвало да яде кокали - преди 500 години кучетата какво са яли?Гранули ли?Преди е нямало такова глезене,я се разболее кола в главата и това е.Ветеринарните се опитват да си пробутат гранулите,какво ли няма да измислят за пари... no
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #125 on: November 01, 2011, 20:49:00 PM »

- закуска: сандвичи със сирене /две филийки хляб, между тях сирене и запечени в тостер/ и кисело мляко.
Ама Светла, Вие сериозно ли? confused

Не трябвало да яде кокали - преди 500 години кучетата какво са яли?Гранули ли?Преди е нямало такова глезене,я се разболее кола в главата и това е.
Напълно съм съгласен cheers Куче да не яде кокали или котка риба!? Мен вета ме караше да му давам кокали,като направи 3-4 месеца Wink
А това за кола е самата истина,харесва ли ни или не Wink
« Last Edit: November 01, 2011, 20:51:27 PM by DonKrasi » Logged

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
Светла
Sr. Member

« Reply #126 on: November 01, 2011, 21:00:53 PM »

Абсолютно сериозно.
Запичам ги, защото знам, че хлябът трябва да е колкото може по сух.
Нещо лошо ли написах, честно!

Джек Лондон
mirko_kz
Newbie
*

« Reply #127 on: November 01, 2011, 21:08:07 PM »

Храним кучетата със суха храна -гранула и остатък от трапезата.Каня всеки желаещ да види как при наличната храна кутраците ближат ярма направо от яслите на поразия.
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #128 on: November 01, 2011, 21:14:20 PM »

Четейки горните постове, и без да претендирам за каквито и да е научни познания, си мисля:
ако еволюцията е резултат от редица фактори един от които е средата, и КК е такова каквото е, до голяма степен благодарение на средата,то...какво точно се опитваме да "запазим"Huh??

Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Светла
Sr. Member

« Reply #129 on: November 01, 2011, 21:17:45 PM »

Според кучето БАФИК:
"Кучетата обичат кокали" е лозунг, измислен от хората, които предпочитат да изядат месото сами. lol

Джек Лондон
pitbul
Sr. Member

« Reply #130 on: November 01, 2011, 21:19:13 PM »

ТИТО ние им взехме кучешкото на кучетата.Сега специални храни,консерви,кожени кокали,лакомства,та специални играчки и други джунджурии.Не трябвало да яде кокали - преди 500 години кучетата какво са яли?Гранули ли?Преди е нямало такова глезене,я се разболее кола в главата и това е.Ветеринарните се опитват да си пробутат гранулите,какво ли няма да измислят за пари... no
да тук съм съгласен с джони,и като допълнение,искуствени храни,искусвени кучета.поздрави
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #131 on: November 01, 2011, 21:19:25 PM »

Абсолютно сериозно.

Не,но ми се стори малко пресилено,все пак става въпрос за закуска на куче,не на първолак biggrin
Колкото и да ги обичаме да не забравяме,че са кучета и чак такива глезотийки са излишни мисля smile
Не се засягаите,просто мнение Wink

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
Алекс Христов
Sr. Member

« Reply #132 on: November 01, 2011, 21:22:24 PM »

Абсолютно сериозно.

Не,но ми се стори малко пресилено,все пак става въпрос за закуска на куче,не на първолак biggrin
Колкото и да ги обичаме да не забравяме,че са кучета и чак такива глезотийки са излишни мисля smile
Не се засягаите,просто мнение Wink
Аз бих препоръчал куче за подобна диета- пинчерче би паснало добре!  naughty

Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #133 on: November 01, 2011, 21:23:52 PM »

Пинчер да го яде или да замести сиренцето naughty
Не за друго питам,а защото не разбрах smile
« Last Edit: November 01, 2011, 21:24:39 PM by DonKrasi » Logged

Светла
Sr. Member

« Reply #134 on: November 01, 2011, 21:31:27 PM »

Ето един откъс от "Вълча пътека" на Ангел Каралийчев
....
И като бръкна в торбата си, дядо Жота изкара една пита, стъргана с огрибка, и я разчупи надве, сетне отвори и захлупците с ножа си и разряза сиренето на две равни половини. Положи сиренето върху хлебните половини.

- Избирай! - рече той. - Да не кажеш сетне, че съм ти дал по-малко.

Страшникът вече стоеше пред трапезата и въртеше радостно опашката си. Той разгледа дяловете, избра си единия, дигна дясната си лапа и го затисна. Сиренето глътна наведнъж, питата изяде бавно с голяма наслада. Облиза се и без да погледне към храната на дяда Жота, се върна пак на мястото си, легна и отправи очи към лешниковата горица, където отново изчезнаха овцете.
......

Джек Лондон
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 27
  Print  

Jump to: