dogie_karakachan
Newbie

|
 |
« Reply #120 on: November 01, 2011, 15:24:54 PM » |
|
Здравейте, искам да кажа няколко думи за храненето с гранули, аз смятам че храненето с гранули изобщо не вреди на кучето, да не кажа обратното, защото съм виждала ефекта от супер премиум клас - кучетата стават страхотни. Аз смятам също, че както казвате - това са химии, ами то не е баш така, защото саламите и месото което купувате от магазина, те не са ли химии, вие може така да смятате това за добро за кучето ама айде се замислете като му дадете посинял кокал с боядисано месо! СВЕТЛА, в какво се изразява основното ястие на твоите любимци? Смятам че от малко трябва да бъде хранено с гранули, защото те не са направени от боклуци, тъй като се развиват в продължение на години и всякакви развъдници, от които няма да се купуват кучетата ако са някакви слаби, кекави! Замислете се, че що развъдници хранят кучетата си с гранули, само си помислете и то така като си мислите, че от гранулите в които както казвате има само "химии" хранете си ги вие с тлъсти, мазни боядисани пържоли и кокали пък аз ще си го храня с гранули, за да стане здрав, защото вътре има достатъчно витамини - те са изпитани доста време и са тествани!И е атрупан доста богат опит с разработването и употребата на тези храни до момента!
|
|
|
|
|
|
|
Johnny
Jr. Member

|
 |
« Reply #121 on: November 01, 2011, 15:31:29 PM » |
|
Мда,по-добре е да се храни с домашно приготвени бульони - например от варени шиики,телешко/свинско рагу,пилешки гръбнаци,черен дроб,виме.Варя ги и ги обезкостявам.Също така им взимам кайма "Народна" или от Била на "Clever" (тази неща стават само за кучетата,какви ли работи не съм намирал в тях...) и варя с ориз.Гранули давам по-рядко или за обучение(Purina Pro Plan и Darling).Ако нямам бульон,отварям консерва(Pedigree,Chappi,Президент) със малко топла вода,хляб и гранули,но това е доста рядко.Иначе и на мен ми е интересено какво ще е произведението от тази цаца 
|
|
|
|
|
|
|
ТИТО
|
 |
« Reply #122 on: November 01, 2011, 19:57:24 PM » |
|
Проблема при повечето собственици е ,че мислят кучетата и котки обикновенно в повечето случаи за хора -не те не са.
Доказано с факти е ,че гранулираните добре балансирани -наистина качествени храни са най-благоприятни за здравето и кондиция на кучето . Наслушал съм се на какви ли не измишльотини за изхранване на кучета...Всеки по единично си мисли ,че е най-големия гений/и особено тук в БГ/. Че като забърка някакъв бъркоч и сложи това и онова и ще направи добре за кучето си ..НЕ ,,уви той никога няма да може да балансира храната както се прави в фабрики с повече от 150 год. опит в производството на гранули. КАчествените гранули не се правят така:...-ще сложа кайма и това и онова/все пак не са прасета/....Г-да това са опити,тестове,факти,експерти и т.н. и то не от български произход и т.н. Все пак се отнася до компетенцията на развъдчика...Нека всеки сам избере с какво да храни кучетата си... Един съвет от мен ако може.. Ако имате средства не ги жалете а хранете кучетата си няколко години подред с качествени гранули и нека след това пак се срещнем тук и да разкажем... поздрави,,,
|
|
« Last Edit: November 01, 2011, 19:59:49 PM by ТИТО »
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #123 on: November 01, 2011, 20:33:34 PM » |
|
.... СВЕТЛА, в какво се изразява основното ястие на твоите любимци? ....
Мисля, че въпросът е зададен към мен, за това ще отговоря. Обикновено храня кучетата си сутрин /предимно с млечни продукти и хляб/ и вечер /сварени пилешки фенери, по 0.5кг на куче, с нещо/. Никога само един път през деня. Днес например, менюто им беше следното: - закуска: сандвичи със сирене /две филийки хляб, между тях сирене и запечени в тостер/ и кисело мляко. - вечеря: пилешки фенери, сварени с ориз. Предполагам, че скъпите гранули са и много качествени. но едва ли са по джоба на всеки.
|
|
|
|
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА” Джек Лондон
|
|
|
Johnny
Jr. Member

|
 |
« Reply #124 on: November 01, 2011, 20:36:10 PM » |
|
ТИТО ние им взехме кучешкото на кучетата.Сега специални храни,консерви,кожени кокали,лакомства,та специални играчки и други джунджурии.Не трябвало да яде кокали - преди 500 години кучетата какво са яли?Гранули ли?Преди е нямало такова глезене,я се разболее кола в главата и това е.Ветеринарните се опитват да си пробутат гранулите,какво ли няма да измислят за пари... 
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #125 on: November 01, 2011, 20:49:00 PM » |
|
- закуска: сандвичи със сирене /две филийки хляб, между тях сирене и запечени в тостер/ и кисело мляко.
Ама Светла, Вие сериозно ли? Не трябвало да яде кокали - преди 500 години кучетата какво са яли?Гранули ли?Преди е нямало такова глезене,я се разболее кола в главата и това е. Напълно съм съгласен  Куче да не яде кокали или котка риба!? Мен вета ме караше да му давам кокали,като направи 3-4 месеца  А това за кола е самата истина,харесва ли ни или не 
|
|
« Last Edit: November 01, 2011, 20:51:27 PM by DonKrasi »
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #126 on: November 01, 2011, 21:00:53 PM » |
|
- закуска: сандвичи със сирене /две филийки хляб, между тях сирене и запечени в тостер/ и кисело мляко.
Ама Светла, Вие сериозно ли? Абсолютно сериозно. Запичам ги, защото знам, че хлябът трябва да е колкото може по сух. Нещо лошо ли написах, честно!
|
|
|
|
|
|
|
mirko_kz
Newbie

|
 |
« Reply #127 on: November 01, 2011, 21:08:07 PM » |
|
Храним кучетата със суха храна -гранула и остатък от трапезата.Каня всеки желаещ да види как при наличната храна кутраците ближат ярма направо от яслите на поразия.
|
|
|
|
|
|
|
Алекс Христов
|
 |
« Reply #128 on: November 01, 2011, 21:14:20 PM » |
|
Четейки горните постове, и без да претендирам за каквито и да е научни познания, си мисля: ако еволюцията е резултат от редица фактори един от които е средата, и КК е такова каквото е, до голяма степен благодарение на средата,то...какво точно се опитваме да "запазим"  ?
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #129 on: November 01, 2011, 21:17:45 PM » |
|
Според кучето БАФИК: "Кучетата обичат кокали" е лозунг, измислен от хората, които предпочитат да изядат месото сами.
|
|
|
|
|
|
|
pitbul
|
 |
« Reply #130 on: November 01, 2011, 21:19:13 PM » |
|
ТИТО ние им взехме кучешкото на кучетата.Сега специални храни,консерви,кожени кокали,лакомства,та специални играчки и други джунджурии.Не трябвало да яде кокали - преди 500 години кучетата какво са яли?Гранули ли?Преди е нямало такова глезене,я се разболее кола в главата и това е.Ветеринарните се опитват да си пробутат гранулите,какво ли няма да измислят за пари...  да тук съм съгласен с джони,и като допълнение,искуствени храни,искусвени кучета.поздрави
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #131 on: November 01, 2011, 21:19:25 PM » |
|
Ама Светла, Вие сериозно ли? Абсолютно сериозно. Запичам ги, защото знам, че хлябът трябва да е колкото може по сух. Нещо лошо ли написах, честно! Не,но ми се стори малко пресилено,все пак става въпрос за закуска на куче,не на първолак  Колкото и да ги обичаме да не забравяме,че са кучета и чак такива глезотийки са излишни мисля  Не се засягаите,просто мнение 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
Алекс Христов
|
 |
« Reply #132 on: November 01, 2011, 21:22:24 PM » |
|
Ама Светла, Вие сериозно ли? Абсолютно сериозно. Запичам ги, защото знам, че хлябът трябва да е колкото може по сух. Нещо лошо ли написах, честно! Не,но ми се стори малко пресилено,все пак става въпрос за закуска на куче,не на първолак  Колкото и да ги обичаме да не забравяме,че са кучета и чак такива глезотийки са излишни мисля  Не се засягаите,просто мнение  Аз бих препоръчал куче за подобна диета- пинчерче би паснало добре! 
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #133 on: November 01, 2011, 21:23:52 PM » |
|
Пинчер да го яде или да замести сиренцето  Не за друго питам,а защото не разбрах 
|
|
« Last Edit: November 01, 2011, 21:24:39 PM by DonKrasi »
|
|
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #134 on: November 01, 2011, 21:31:27 PM » |
|
Ето един откъс от "Вълча пътека" на Ангел Каралийчев .... И като бръкна в торбата си, дядо Жота изкара една пита, стъргана с огрибка, и я разчупи надве, сетне отвори и захлупците с ножа си и разряза сиренето на две равни половини. Положи сиренето върху хлебните половини.
- Избирай! - рече той. - Да не кажеш сетне, че съм ти дал по-малко.
Страшникът вече стоеше пред трапезата и въртеше радостно опашката си. Той разгледа дяловете, избра си единия, дигна дясната си лапа и го затисна. Сиренето глътна наведнъж, питата изяде бавно с голяма наслада. Облиза се и без да погледне към храната на дяда Жота, се върна пак на мястото си, легна и отправи очи към лешниковата горица, където отново изчезнаха овцете. ......
|
|
|
|
|
|
|
|