Pagan_fire
|
 |
« Reply #90 on: February 24, 2011, 17:48:21 PM » |
|
Кой има уплаха от тях? И това не е темата за подобни разисквания.
|
|
|
|
"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си" Леонардо да Винчи
|
|
|
ТИТО
|
 |
« Reply #91 on: February 25, 2011, 11:34:07 AM » |
|
sensation . Кучето скачало според тоягата ..То нали не може да говори -няма как да каже кога се чувства много добре или зле и какво му се яде..В крайна сметка ще яде каквото му даде стопанина и все ще е доволно.
|
|
|
|
"Каракачанското куче побеждава или не се връща"...!
|
|
|
sensation
Jr. Member

|
 |
« Reply #92 on: February 25, 2011, 17:18:33 PM » |
|
sensation . Кучето скачало според тоягата ..То нали не може да говори -няма как да каже кога се чувства много добре или зле и какво му се яде..В крайна сметка ще яде каквото му даде стопанина и все ще е доволно.
Така е прав си Тито.
|
|
|
|
|
|
|
- Master
Jr. Member

|
 |
« Reply #93 on: April 09, 2011, 09:39:09 AM » |
|
Абе хора как се заграшваше онова кадето е за кучетата ни ? Това което е с качемак ? Защото споря с един ... а искам да му заграша ?!? 
|
|
|
|
Умното Каракачанско куче знае как да ту помогне
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #94 on: June 17, 2011, 11:15:27 AM » |
|
Въпреки, че тук има хора с огромен опит, а според мен опитът е изключително важен, аз ще споделя и моите наблюдения относно храненето на овчарското куче. Опитът ми не е много голям, но за сметка на това отглеждам с много любов кучетата ми. И им отделям доста време. За мен всяко куче си има свой вкус - не че ги храня различно всеки път. Но докато мъжкият обича гранули, давам им педигри, женската предпочита попара. Във водата, в която им варя пилешки фенери, на мъжкия слагам повече трици, а на женската - хляб - това харесват. Иначе и двамата обичат млечни продукти - правя им сандвичи с кашкавал или сирене. Знам, че е вредно пърженото, но те с удоволствие хапват и пържени филии. За мен огромно значение за доброто здраве и кондиция на кучетата има не само храната, но и мястото, където живеят. Не може да се сравни живота на градското куче с това, което живее в планината, просто нещата са несъвместими. В потвърждение на моите думи ще разкажа един случай от живота ми. Синът ми беше малък, на около две години и беше болен, имаше хрема и кашляше. Какви ле не антибиотици му давах, никакъв ефект. Наложи се да заминем за Пампорово /командироваха съпруга ми и ние - с него/. След първия ден на чист въздух хремата спря, а на следващия ден - и кашлицата. Изхвърлих лекарствата, вече нямаше нужда от тях! Примерът, който давам е с дете. А какво ли остава за кучета, чиито гени помнят какво ли не от живота в планината!
|
|
|
|
„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА” Джек Лондон
|
|
|
vlado
|
 |
« Reply #95 on: June 17, 2011, 12:39:44 PM » |
|
Въпреки, че тук има хора с огромен опит, а според мен опитът е изключително важен, аз ще споделя и моите наблюдения относно храненето на овчарското куче. Опитът ми не е много голям, но за сметка на това отглеждам с много любов кучетата ми. И им отделям доста време. За мен всяко куче си има свой вкус - не че ги храня различно всеки път. Но докато мъжкият обича гранули, давам им педигри, женската предпочита попара. Във водата, в която им варя пилешки фенери, на мъжкия слагам повече трици, а на женската - хляб - това харесват. Иначе и двамата обичат млечни продукти - правя им сандвичи с кашкавал или сирене. Знам, че е вредно пърженото, но те с удоволствие хапват и пържени филии. За мен огромно значение за доброто здраве и кондиция на кучетата има не само храната, но и мястото, където живеят. Не може да се сравни живота на градското куче с това, което живее в планината, просто нещата са несъвместими. В потвърждение на моите думи ще разкажа един случай от живота ми. Синът ми беше малък, на около две години и беше болен, имаше хрема и кашляше. Какви ле не антибиотици му давах, никакъв ефект. Наложи се да заминем за Пампорово /командироваха съпруга ми и ние - с него/. След първия ден на чист въздух хремата спря, а на следващия ден - и кашлицата. Изхвърлих лекарствата, вече нямаше нужда от тях! Примерът, който давам е с дете. А какво ли остава за кучета, чиито гени помнят какво ли не от живота в планината!
Сандвичите препичаш ли ги,а на пържените филии слагаш ли панировка?  :biggrin:Мойто ако чуе с какво ги храниш-пътник съм! 
|
|
|
|
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #96 on: June 17, 2011, 12:52:27 PM » |
|
Защо пътник?!?!  Сандвичите ги слагам в преса: две филийки, между тях малко настърган кашкавал или сиренце и ги запичам. Филийки панирам с яйца, разбити с брашно и прясно мляко и изпържвам. Давам на кучетата ми, когато приготвям за нас, за закуска. Знам, че пърженото е вредно за тях, но пък не е всеки ден. Когато има баница, не се отказват; обичат и содени питки. Това е закуската им. Фенерите и шийките са за вечеря. Гранулите са добавка към храната, от време на време. Няколко пъти опитвах да им дам качамак, не го искат. 
|
|
« Last Edit: June 17, 2011, 12:54:08 PM by Светла »
|
|
|
|
|
vlado
|
 |
« Reply #97 on: June 17, 2011, 13:38:39 PM » |
|
Е на тези вкусотии какъв качамак ще ядат.Куче да си в твоята къща! 
|
|
|
|
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #98 on: June 17, 2011, 14:47:12 PM » |
|
Е на тези вкусотии какъв качамак ще ядат.Куче да си в твоята къща!  В нашата къща качамакът не се пренебрегва от хората,  ама кучетата.... 
|
|
|
|
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #99 on: June 17, 2011, 15:07:57 PM » |
|
Е на тези вкусотии какъв качамак ще ядат.Куче да си в твоята къща!  Вярно е, че варя пилешки фенери и пилешки шийки на кучетата ми. Аз поне, не знам по-евтино месо да се продава в магазините. Но се опитвам да им разнообразявам храната. Ще цитирам изказване, прочетено в нета. Не посочвам източника, за да не наруша по някакъв начин правилата на форума: "... - Храната , която яде отразява ли се на козината му? -Отразява се разбира се. Но то се храни с всичко, с което се храним и ние в къщи. Само че без подправки. И ако може без картофи..."
|
|
|
|
|
|
|
Pagan_fire
|
 |
« Reply #100 on: June 17, 2011, 17:46:33 PM » |
|
Каракачанското куче-какво ли не съм видял да яде,плодове,сурово,карантии фекалии.,мърши......визирам работните
нямаш проблем с храната за тези кучета
|
|
« Last Edit: June 17, 2011, 17:47:21 PM by Pagan_fire »
|
|
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #101 on: June 18, 2011, 04:18:30 AM » |
|
Каракачанското куче-какво ли не съм видял да яде,плодове,сурово,карантии фекалии.,мърши......визирам работните
нямаш проблем с храната за тези кучета
Това сигурно е така. Едно улично куче яде каквото намери; клошарите ровят по кофите и оцеляват.... Но така ли трябва да е?! Според мен, решим ли да гледаме куче, трябва да му осигурим нормални условия за живот. Нямам пред вид луксозни, а оптимални. Така мисля. 
|
|
|
|
|
|
|
Pagan_fire
|
 |
« Reply #102 on: June 18, 2011, 05:47:07 AM » |
|
Написаното от мене в по-горния пост е пример,за който ми е разказвано и който аз съм видял,не казвам,че е правилен. Има една приказка,която харесвам на 100% и е голяма истина "всеки храни с каквото има" ако можеш да даваш кучешка храна,давай им,ако имаш време да им готвиш-готви,или качамаци,всеки сам решава,някои имат възможност и ги глезят. Тук споделяме какво сме научили от други хора и какво сме видели с очите си и научили от нашия опит. 
|
|
|
|
|
|
|
Светла
|
 |
« Reply #103 on: June 18, 2011, 05:55:14 AM » |
|
Написаното от мене в по-горния пост е пример,за който ми е разказвано и който аз съм видял,не казвам,че е правилен. Има една приказка,която харесвам на 100% и е голяма истина "всеки храни с каквото има" ако можеш да даваш кучешка храна,давай им,ако имаш време да им готвиш-готви,или качамаци,всеки сам решава,някои имат възможност и ги глезят. Тук споделяме какво сме научили от други хора и какво сме видели с очите си и научили от нашия опит.  Всеки храни с каквото има! Така би трябвало да бъде, ако считаме кучетата за равностойни членове на семейството. Знам, че за много хора е така! Преди няколко дни разговарях с един ветеринарен лекар - не този, на моите кучета /който много уважавам и на когото вярвам/. Та, въпросният лекар ми каза: - К-во толкова, даваш две филии сух хляб на кучетата си и готово. А има достатъчно средства. Така че, хора разни.
|
|
|
|
|
|
|
Don_Diego
Newbie

|
 |
« Reply #104 on: June 20, 2011, 15:07:51 PM » |
|
Моя пес спрях да го храня с гранули (сам престана да ги яде) и вече набива кокали и мръвки (винаги имат и разни зеленчуци като добавка), като към всяко ядене прибавям хранителна добавка (съдържа калции, витамини и минерали, които може би липсват на домашно приготвената храна). За момента нямам никакви грижи с кучето. Вече е на почти 8 месеца, тежи около 35кг и е висок около 67см при холката. От време на време му давам и голями сурови телешки кокали
|
|
|
|
|
|
|
|