Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 19:59:58 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 27
  Print  
Author Topic: Хранене на кучето  (Read 342217 times)
0 Members and 15 Guests are viewing this topic.
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #90 on: February 24, 2011, 17:48:21 PM »

Кой има уплаха от тях? И това не е темата за подобни разисквания.

"Искай съвет от този, който умее да побеждава самия себе си"
   Леонардо да Винчи
ТИТО
Hero Member

« Reply #91 on: February 25, 2011, 11:34:07 AM »

sensation .
 Кучето скачало според тоягата ..То нали не може да говори -няма как да каже кога се чувства много добре или зле и какво му се яде..В крайна сметка ще яде каквото му даде стопанина и все ще е доволно.

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
sensation
Jr. Member
**

« Reply #92 on: February 25, 2011, 17:18:33 PM »

sensation .
 Кучето скачало според тоягата ..То нали не може да говори -няма как да каже кога се чувства много добре или зле и какво му се яде..В крайна сметка ще яде каквото му даде стопанина и все ще е доволно.

Така е прав си Тито.
- Master
Jr. Member
**

« Reply #93 on: April 09, 2011, 09:39:09 AM »

Абе хора как се заграшваше онова кадето е за кучетата ни ? Това което е с качемак ? Защото споря с един ... а искам да му заграша ?!? blush smile

Умното Каракачанско куче знае как да ту помогне
Светла
Sr. Member

« Reply #94 on: June 17, 2011, 11:15:27 AM »

Въпреки, че тук има хора с огромен опит, а според мен опитът е изключително важен, аз ще споделя и моите наблюдения относно храненето на овчарското куче. Опитът ми не е много голям, но за сметка на това отглеждам с много любов кучетата ми. И им отделям доста време. За мен всяко куче си има свой вкус - не че ги храня различно всеки път. Но докато мъжкият обича гранули, давам им педигри, женската предпочита попара. Във водата, в която им варя пилешки фенери, на мъжкия слагам повече трици, а на женската - хляб - това харесват. Иначе и двамата обичат млечни продукти - правя им сандвичи с  кашкавал или сирене. Знам, че е вредно пърженото, но те с удоволствие хапват и пържени филии.
За мен огромно значение за доброто здраве и кондиция на кучетата има не само храната, но и мястото, където живеят. Не може да се сравни живота на градското куче с това, което живее в планината, просто нещата са несъвместими.
В потвърждение на моите думи ще разкажа един случай от живота ми. Синът ми беше малък, на около две години и беше болен, имаше хрема и кашляше. Какви ле не антибиотици му давах, никакъв ефект. Наложи се да заминем за Пампорово /командироваха съпруга ми и ние - с него/.
След първия ден на чист въздух хремата спря, а на следващия ден - и кашлицата. Изхвърлих лекарствата, вече нямаше нужда от тях!
Примерът, който давам е с дете. А какво ли остава за кучета, чиито гени помнят какво ли не от живота в планината!

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
                                                                                       Джек Лондон
vlado
Full Member

« Reply #95 on: June 17, 2011, 12:39:44 PM »

Въпреки, че тук има хора с огромен опит, а според мен опитът е изключително важен, аз ще споделя и моите наблюдения относно храненето на овчарското куче. Опитът ми не е много голям, но за сметка на това отглеждам с много любов кучетата ми. И им отделям доста време. За мен всяко куче си има свой вкус - не че ги храня различно всеки път. Но докато мъжкият обича гранули, давам им педигри, женската предпочита попара. Във водата, в която им варя пилешки фенери, на мъжкия слагам повече трици, а на женската - хляб - това харесват. Иначе и двамата обичат млечни продукти - правя им сандвичи с  кашкавал или сирене. Знам, че е вредно пърженото, но те с удоволствие хапват и пържени филии.
За мен огромно значение за доброто здраве и кондиция на кучетата има не само храната, но и мястото, където живеят. Не може да се сравни живота на градското куче с това, което живее в планината, просто нещата са несъвместими.
В потвърждение на моите думи ще разкажа един случай от живота ми. Синът ми беше малък, на около две години и беше болен, имаше хрема и кашляше. Какви ле не антибиотици му давах, никакъв ефект. Наложи се да заминем за Пампорово /командироваха съпруга ми и ние - с него/.
След първия ден на чист въздух хремата спря, а на следващия ден - и кашлицата. Изхвърлих лекарствата, вече нямаше нужда от тях!
Примерът, който давам е с дете. А какво ли остава за кучета, чиито гени помнят какво ли не от живота в планината!
Сандвичите препичаш ли ги,а на пържените филии слагаш ли панировка? naughty :biggrin:Мойто ако чуе с какво ги храниш-пътник съм! Wink
Светла
Sr. Member

« Reply #96 on: June 17, 2011, 12:52:27 PM »

Защо пътник?!?! confused
Сандвичите ги слагам в преса: две филийки, между тях малко настърган кашкавал или сиренце и ги запичам.
Филийки панирам с яйца, разбити с брашно и прясно мляко и изпържвам. Давам на кучетата ми, когато приготвям за нас, за закуска. Знам, че пърженото е вредно за тях, но пък не е всеки ден.
Когато има баница, не се отказват; обичат и содени питки.
Това е закуската им. Фенерите и шийките са за вечеря. Гранулите са добавка към храната, от време на време.
Няколко пъти опитвах да им дам качамак, не го искат. no no no
« Last Edit: June 17, 2011, 12:54:08 PM by Светла » Logged

Джек Лондон
vlado
Full Member

« Reply #97 on: June 17, 2011, 13:38:39 PM »

Е на тези вкусотии какъв качамак ще ядат.Куче да си в твоята къща! biggrin
Светла
Sr. Member

« Reply #98 on: June 17, 2011, 14:47:12 PM »

В нашата къща качамакът не се пренебрегва от хората, smile ама кучетата....  no

Джек Лондон
Светла
Sr. Member

« Reply #99 on: June 17, 2011, 15:07:57 PM »

Вярно е, че варя пилешки фенери и пилешки шийки на кучетата ми. Аз поне, не знам по-евтино месо да се продава в магазините. Но се опитвам да им разнообразявам храната. Ще цитирам изказване, прочетено в нета. Не посочвам източника, за да не наруша по някакъв начин правилата на форума:
 "...
- Храната , която яде отразява ли се на козината му?
-Отразява се разбира се. Но то се храни с всичко, с което се храним и ние в къщи. Само че без подправки. И ако може без картофи..."

Джек Лондон
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #100 on: June 17, 2011, 17:46:33 PM »

Каракачанското куче-какво ли не съм видял да яде,плодове,сурово,карантии фекалии.,мърши......визирам работните

нямаш проблем с храната за тези кучета
« Last Edit: June 17, 2011, 17:47:21 PM by Pagan_fire » Logged

Леонардо да Винчи
Светла
Sr. Member

« Reply #101 on: June 18, 2011, 04:18:30 AM »

Каракачанското куче-какво ли не съм видял да яде,плодове,сурово,карантии фекалии.,мърши......визирам работните

нямаш проблем с храната за тези кучета

Това сигурно е така.
Едно улично куче яде каквото намери; клошарите ровят по кофите и оцеляват....
Но така ли трябва да е?!
Според мен, решим ли да гледаме куче, трябва да му осигурим нормални условия за живот. Нямам пред вид луксозни, а оптимални.
Така мисля. Wink

Джек Лондон
Pagan_fire
Hero Member

« Reply #102 on: June 18, 2011, 05:47:07 AM »

Написаното от мене в по-горния пост е пример,за който ми е разказвано и който аз съм видял,не казвам,че е правилен.
Има една приказка,която харесвам на 100% и е голяма истина "всеки храни с каквото има" ако можеш да даваш кучешка храна,давай им,ако имаш време да им готвиш-готви,или качамаци,всеки сам решава,някои имат възможност и ги глезят.
Тук споделяме какво сме научили от други хора и какво сме видели с очите си и  научили от нашия опит.
 cheers

Леонардо да Винчи
Светла
Sr. Member

« Reply #103 on: June 18, 2011, 05:55:14 AM »

Написаното от мене в по-горния пост е пример,за който ми е разказвано и който аз съм видял,не казвам,че е правилен.
Има една приказка,която харесвам на 100% и е голяма истина "всеки храни с каквото има" ако можеш да даваш кучешка храна,давай им,ако имаш време да им готвиш-готви,или качамаци,всеки сам решава,някои имат възможност и ги глезят.
Тук споделяме какво сме научили от други хора и какво сме видели с очите си и  научили от нашия опит.
 cheers

Всеки храни с каквото има!
Така би трябвало да бъде, ако считаме кучетата за равностойни членове на семейството. Знам, че за много хора е така!
Преди няколко дни разговарях с един ветеринарен лекар - не този, на моите кучета /който много уважавам и на когото вярвам/.
Та, въпросният лекар ми каза:
- К-во толкова, даваш две филии сух хляб на кучетата си и готово.
А има достатъчно средства.
Така че, хора разни.

Джек Лондон
Don_Diego
Newbie
*

« Reply #104 on: June 20, 2011, 15:07:51 PM »

Моя пес спрях да го храня с гранули (сам престана да ги яде) и вече набива  кокали и мръвки (винаги имат и разни зеленчуци като добавка), като към всяко ядене прибавям хранителна добавка (съдържа калции, витамини и минерали, които може би липсват на домашно приготвената храна). За момента нямам никакви грижи с кучето. Вече е на почти 8 месеца, тежи около 35кг и е висок около 67см при холката. От време на време му давам и голями сурови телешки кокали
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 27
  Print  

Jump to: