Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 23:50:02 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 27
  Print  
Author Topic: Хранене на кучето  (Read 342302 times)
0 Members and 6 Guests are viewing this topic.
ТИТО
Hero Member

« Reply #75 on: June 13, 2010, 19:08:25 PM »

Борбата се прави с храна..

Моите са работни и пак ядат гранули.Хранят се с всичко.Определено кучето се игражда до 2 години.
 Според мен всеки храни възможностите си с каквото може.То е и като при стоката.Не мога да имам и да го гледам как яде качамак.Докато мога животните ми ще бъдат добре един ден като не мога ще му мисля...
 Тия дето разправят че кучето се прави с качамак.Може ама не и на мен.Като искаш да имаш хубаво кутре и да става куче където и да е ще го гледаш добре.Ако трябва и отделно ще му даваш и пак ще стане.
 Качамак.Абе кой си храни кучето изцяло само с качамак-майка му стара -то да не е прасе.А не яде ли цвик,сурватка,плаценти,кокали,мръвка,мърша и така нататък-аре сега...наистина като е каракачанско дайте и с камъни да го храним за по-добри зъби... notworthy
« Last Edit: June 13, 2010, 19:33:44 PM by kennel tito » Logged

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
vankata
Jr. Member
**

« Reply #76 on: June 14, 2010, 12:52:53 PM »

По принцип е така, само не съм сигурен до каква степен това важи за каракачанеца. Според мен най непретенциозната и издражлива порода. Познавах овчари стари хора(вече не са между живите)  дето си хранеха кучетата се една две филии стар хлеб на ден и им се виждаше много. А животните си бяха в идеална кондиция и си вършеха работата и доживяваха до преклона възраст. Не знам до ген ли е, до природа ли е или нещо друго, но каракачанеца може да живее и работи на такава диета на която други кучета не биха оцелели.

А качакамака и суроватаката си е супер премиум храна за работните кучета според мен. Така тея кучета са хранени от хиляди години и са станали това което са днес. Месо те сами си набавят я от остатъците на хората, я от животинките в гората.
« Last Edit: June 14, 2010, 13:07:08 PM by vankata » Logged
ТИТО
Hero Member

« Reply #77 on: June 14, 2010, 22:51:32 PM »

Ванката по принцип си прав ама нали я знаеш дето "кучето скачало според тоягата"...Зависи от стария човек и доколко е стиснат.ДЯдо ми и той една песен пееше"абе голямо куче в гората от глад няма да мре,нали затова е куче и голямо да си намери"..
 А относно издържливоста .Незнам дали има кучета на друг развъдник дето да са издържали повече ТИТОВите.Май водя класацията от всякъде.. notworthy  naughty.КАкто Светлин Стоев казва...:"Каракачанското куче трябва да живее в мизерия за да се доказва".Ех моите са едни от най-доказаните тогава.Сега вече не.С друг поглед ме гледат по-старите оцелели..
 Което исках да кажа обаче в предните постове е следното:

ЗА мен няма вид животно било то овца,крава,кон ,куче ,слон,жираф и т.н което да не се нуждае и да иска по-добра храна.Това е заложено в природата му.Подобно и на нас хората и ние ако ядем само хляб с чушки няма да умрем и защо тогава него правим а?Не може и да се сравнява никога едно добре отгледано от малко животно с едно отгледано мизерно. А и в последствие след като порасне животинчето пак си иска неговото.Или пък някой ще каже че по-лошо изглеждащото животно е по-добре от добре изглеждащото. Никога.Те нали не могат да говорят животните за да си кажат" шшшшшшш ало цървул дай ми да ям бе,кво си се стиснал .А искаш да работя аааааах мамицата ти/.Няма как някой да ме убеди в противното..
« Last Edit: June 15, 2010, 06:03:07 AM by kennel tito » Logged

maria
Newbie
*

« Reply #78 on: June 18, 2010, 08:44:26 AM »

ЕДНО КУЧЕ НА ОКОЛО 10 МЕСЕЦА КОЛКО КИЛОГРАМА ТРЯБВА ДА ТЕЖИ?

Вълкът козината си мени,но нрава не!
ТИТО
Hero Member

« Reply #79 on: June 18, 2010, 12:36:55 PM »

Едно куче е много общо понятие,може ли малко по-конкретно..

maria
Newbie
*

« Reply #80 on: June 22, 2010, 07:03:14 AM »

Кучето е каракачанско на 10 месеца

Вълкът козината си мени,но нрава не!
ТИТО
Hero Member

« Reply #81 on: June 22, 2010, 13:31:51 PM »

Според мен от приблизително от 25 до към 40кг. може и малко отгоре ако е мъжко и малко  по-малко ако е женско.Но това са доста общи параметри.Много зависи в какви условия и как се отглежда кучето.Също и доста зависи дали е от по-едри или по-средни или пък по-дребни родители. confused
поздрави...
« Last Edit: June 22, 2010, 13:33:00 PM by kennel tito » Logged

chobancho
Newbie
*

« Reply #82 on: January 30, 2011, 16:43:44 PM »

Възможно ли е солта да спира растежа на кучето ?
Don_Diego
Newbie
*

« Reply #83 on: February 22, 2011, 22:44:11 PM »

Храня го 3 пъти дневно - пилешки фенери, свински и телешки хрущяли, колена и кокали + висок клас гранулирана храна към бульона на месото.
Мойто КК го взех от Банско - според мен от сравнително едри родители, в момента е на 4 месеца и е подминал 20кг като тегло, а на ръст е над коляното ми (приблизително 45см). Добре ли е като развитие?
miroslav
Full Member

« Reply #84 on: February 23, 2011, 07:21:23 AM »

Щом кучето ти е от Банско мнение за него не очаквай ... тук за кучетата от Разлог, Банско и дума не се споменава... но сега след като написах това почти е сигорно че ще напишат нещо за да опровергаят думите ми ....  biggrin
sensation
Jr. Member
**

« Reply #85 on: February 23, 2011, 09:41:01 AM »

Щом кучето ти е от Банско мнение за него не очаквай ... тук за кучетата от Разлог, Банско и дума не се споменава... но сега след като написах това почти е сигорно че ще напишат нещо за да опровергаят думите ми ....  biggrin

Мой познат ,беше въвел следния режим на хранене - след първото обезпаразитяване на 20-тия ден ги почва с накисната гранула със сухо мляко по 2 пъти на ден постепенно минава на гранула въднъж дневно и веднъж с някаква манджа за второ, от там при започване смяната на зъбите почва с калции делис както е по рецепта и санал, след смяна  на всички зъби постепенно минава на попарена ярма(жито и ечемик -1 към 0.5) в добавка с 3-4 лъжици мас за кофата в която ги храни от време на време дава и хрущяли . Кучетата са били винаги в идеална кондиция и здраве.
ТИТО
Hero Member

« Reply #86 on: February 23, 2011, 14:19:09 PM »

sensation.
 ЗА какви кучета става въпрос на твоя приятел,при какви условия на живот и работа и доколко екстериора може да определи наистина здравословното състояние на кучетата.

sensation
Jr. Member
**

« Reply #87 on: February 23, 2011, 21:43:34 PM »

sensation.
 ЗА какви кучета става въпрос на твоя приятел,при какви условия на живот и работа и доколко екстериора може да определи наистина здравословното състояние на кучетата.

Става въпрос за овчарски кучета, които са работни, а това дали екстериора може да определи здравословното състояние незнам, има много по компетентни хора които могат да кажат ,лично според мен ,стопанина би усетил, ако нещо с кучето му не е наред.
Поздрави
Don_Diego
Newbie
*

« Reply #88 on: February 23, 2011, 21:51:13 PM »

Е че да не са прокажени кучетата от Банско и региона, още повече тия дето са от високо горе в планината  hmm
miroslav
Full Member

« Reply #89 on: February 24, 2011, 08:26:04 AM »

не са прокажени ... просто колегите имат уплаха от  тях   ...  biggrin
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 27
  Print  

Jump to: