Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 23:49:52 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 27
  Print  
Author Topic: Хранене на кучето  (Read 342301 times)
0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
dandi
Hero Member

« Reply #45 on: November 07, 2009, 19:32:13 PM »

хахаха машалла...храни с качамак и чакай да стане куче,
а бе госпожа ти не знаеш ли , че поне докато расте -поне до 1 година акучето трябва да се храни пълноценно, дай сега да храним с боклуци пък то нали е каракачанско нищо му няма... no
Абре господине,знете ли че Родопчани навремето също са преживявали предимно с качамак,дори понякога правен от брашно от корите на картофите?И са доживявали дълбока старост.
Кое е боклук брашното дето почти аз си го мелям и знам какво има в него ли.
Ти знеш в хляба дето го ядеш какво ти слагат.
Господине,овчарските кучета се гледат по този начин векове.За градските и апартаментските не знам,ти кажи.
 За мен това е пълноценно,и се вижда.да виждаш да им има нещо?
Да виждаш краката да са им като на кози,каквито са на повечето градски кучета.
dandi
Hero Member

« Reply #46 on: November 07, 2009, 19:43:00 PM »

Големи сладури са dandi!
Да са ти живи и здрави!
Благодаря ви!Да ви се връща .
Сладури? Всъщност са големи беладжии lol
petko
Hero Member

« Reply #47 on: November 08, 2009, 12:40:33 PM »

Напоследък от модерния, нарязан на филии!
lol cheers,nema maitap tva e edno ot meniuto na moite ,nariazania e po hubav daje poruchash si sto(brakuvani razbira se) pruskash gi da izsyhnat i traiat mnogo drugia moje i da muhliasa ,kat stane kamuk veche samo vlaga da niama
mnogo mi e udoben ako ida po obed na jivotnite ,kuchetata sa na kura de ti kachamak da im nosia,pulnish chuvala i na baira davash im i se pribirash inak triaabva chakash da si doidat .prez liatoto do polunosht poniakoga

pp dandi niamash li poznat kasapin be ,znaesh li shto mruvka ostava ,drobove vimeta shkembeta koji .vse djoben ,puk ako ne te murzi vzimash edin varel s kokali i varish koga se sgysti buliona go staviash da istine v tava stava kato pitka ,jelatin mai mu vikaha .ta tva ti mi neshto rezvash po malko  v poparata i e smyrt mandja

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
dandi
Hero Member

« Reply #48 on: November 08, 2009, 13:03:35 PM »

Нямам познат касапин Петко,пък и останаха ли животни за касаповане.Иначе вземам и помия и какали от кръчми наоколо зимата да им забелваме качамака.Но да си знаят качамака,той си ги държи.
Е като има разнообразие има,като нама ....здраве да има.Те тия кучета знаеш не ядат много.Заситиш ли ти веднъж да са сити после лесно.Зимата като са затворени овцете и са вързани,понякога с дни не ядат нищо,случвало се е мръвка да има и да не ядат.Напролет като се затопли времето и почнат да ходят пак отказват да ядат ,все едно им тежи натрупаното през зимата и им пречи.Може и така да е,те си знаят.
petko
Hero Member

« Reply #49 on: November 08, 2009, 13:12:08 PM »

Нямам познат касапин Петко,пък и останаха ли животни за касаповане.Иначе вземам и помия и какали от кръчми наоколо зимата да им забелваме качамака.Но да си знаят качамака,той си ги държи.
Е като има разнообразие има,като нама ....здраве да има.Те тия кучета знаеш не ядат много.Заситиш ли ти веднъж да са сити после лесно.Зимата като са затворени овцете и са вързани,понякога с дни не ядат нищо,случвало се е мръвка да има и да не ядат.Напролет като се затопли времето и почнат да ходят пак отказват да ядат ,все едно им тежи натрупаното през зимата и им пречи.Може и така да е,те си знаят.

ia stga be ,magazin za meso niamate li si ? az prodavam na takiva i sym gi dresiral kat idvat s kolata za tele da pulniat remarketo s otpaduci inak mnogo skupi she sa im teletata ,puk i te i bez tva koliat koi kude nameri otpaduk bol i bez tva triabva da go hvurliat koeto pak e problem da niakude ,,edin daje iskash ot men kucheta za da ne se nalaga da hvurlia otpaduci mnogo ,hem i praseta imashe .abe pada si choveka po bezotpadnite tehnologii ama .ti det vikash kat se uiadata ele puk kakto sa vurzani pri nego i mu e chudno .vika ebato goliamoto kuchishte iade po malko ot drebnite pomiari det idvat  lol

pp atanasov mi razpraviashe che kuche shtialo da umre ako ide samo meso ,moje bi e verno toi uchenia ,obache az sum siguren che tozi pone polovin godina (ne sum go zasichal) gi e hranel samo s mryvki i voda

dandi
Hero Member

« Reply #50 on: November 08, 2009, 13:26:31 PM »

Имаме един смесен магазин бре Петко,то в село 56 човека сме останали жители.
На близо и кланница няма.Радвам се че ти има къде да си продаваш телетата.Тука няма кланници наоколо,най близката е на 20 км ,но май е пред фалит и там неможем да се вредим,другата е на 80км.

Атанасов да си разправя каквото ще,все по често се убеждавам че на книга е едно,в реалния живот съвсем друго.
petko
Hero Member

« Reply #51 on: November 08, 2009, 13:34:20 PM »

Имаме един смесен магазин бре Петко,то в село 56 човека сме останали жители.
На близо и кланница няма.Радвам се че ти има къде да си продаваш телетата.Тука няма кланници наоколо,най близката е на 20 км ,но май е пред фалит и там неможем да се вредим,другата е на 80км.

Атанасов да си разправя каквото ще,все по често се убеждавам че на книга е едно,в реалния живот съвсем друго.

kva klannica magazin za meso koli si gi u tiah  lol ,i hich ne e kelepir pri tiah 2,30 ,2,50 ama neshto se zakuchi pazara idvaha edni magali predi na pazarluk po hubavi pari davaha ama za malki po na 5 6 meseca davah po 4,5 stotaka ,vse pak moite sa vushki ne sa sharoleta .na takava vyzrast poveche ot sto i dvaise kila ne viarvam da sa kolkot i da sa iaki

pp kat stana na vypros za hranene s hliab i kachestvena hrana (imam vpredvid granuli za po sto kinta chuvala) si spomniam edin sluchai otivam vyv furnata da kupuvam hliab star ,s deset ne si igraia shtoto za nishto ne stigat ,ta tam naredeni edni starci i te chakat obache go vzimat za tiah si da go iadyt shtot e nai mnogo na polovin cena izbirat vcherashen ,puk ako niama niakoi ne muhliasul i si go stopliat na para ,az kat ida da go izkupia napravo me dosramia ,ostavih gi da si kupiat purvi ,predstaviate li si .gledat me stranno ,edinia se buzikashe hrani men be i az she laia .ako na tozi mu kaja che principno az ne si hrania kuchetata kakto triaba s granuli skupi sigurno she me anatemosa
« Last Edit: November 08, 2009, 13:40:50 PM by petko » Logged

dandi
Hero Member

« Reply #52 on: November 08, 2009, 13:44:26 PM »

Мен ако питаш за гвоите и повече грябва да дават.По начина по който ги гледаш по екологично чисти здраве му кажи.
Касапи в село има ама кво да колят?От 79 крави преди 3 години сега има 4.От 200селски овце преди 5 години сега освен наште са останали 30-тина на 4 човека.Такава е работата. confused
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #53 on: November 08, 2009, 13:58:00 PM »

Дънди,може ли да кажеш как ги учите да се връщат при подсвирване?Примерно хванали са на някъде пък ти се подплаши стадото,как ги учите да се връщат още с първото подсвирване без да се размотават?

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
petko
Hero Member

« Reply #54 on: November 08, 2009, 13:59:17 PM »

Дънди,може ли да кажеш как ги учите да се връщат при подсвирване?Примерно хванали са на някъде пък ти се подплаши стадото,как ги учите да се връщат още с първото подсвирване без да се размотават?
:lol:kupi si nok be

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #55 on: November 08, 2009, 14:06:14 PM »

Ако имаш предвид книга-мерси!Искам да питам някой който го е правил на практика,иначе и аз съм пробвал да изпълнявам инструкции от книга и да ти кажа не съм доволен.

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
petko
Hero Member

« Reply #56 on: November 08, 2009, 14:12:23 PM »

Ако имаш предвид книга-мерси!Искам да питам някой който го е правил на практика,иначе и аз съм пробвал да изпълнявам инструкции от книга и да ти кажа не съм доволен.
nok -nemsko ovcharsko kuche .istinski robot

....znaesh li moite idvat samo ako sa gladni ,chuiat da shumuli kesia ili vidiat da nosia kofa  lol
karakachansko kuche mnogo trydno she go upravliavash ,negledai dandi zadaval li si si vyprosa kakva chast ot jivota na tva kuche e minalo pokrai neia ..defakto celia.i tuk ne govoria ot mladosta na kucheto do negovata starost a tova che sa neprekusnato zaedno ,i az sum se ychudval kak na niakoi hora kuchetata she me iziadyt a kat im kaje 'sitir ba" mloukvat po burzo i ot nok ,no te imat vruzka koiato az niama s moite ,moite me imat za gotvach ,dumichkata ne ne ia poznavat poneje sum gi labutil ,v blizost do tiah ako ikreshtia spirat ,po tochno liagat ot strah.ot dvaise metra natatyk ne me brusnat .i ne syjaliavam ot tiah iskam da sa s govedata nishto drygo

DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #57 on: November 08, 2009, 14:20:40 PM »

Тва за кофата е верно lol и моето(източно-европеиска овчарка)като ме види с кофата и не само идва ами и нема отърване,ама
човек не може да влачи със себе си и кофа нали?Пък като нося вила вместо да се пази той скача по нeя да играе,докото си не дрънне кратуната празна ама него бърка ли го като е здрава lol

dandi
Hero Member

« Reply #58 on: November 08, 2009, 14:47:46 PM »

Дон Краси,как ги учим-това е много трудно да ти го напиша тук и да го разбереш.
Петко ти е отговорил.Връзката между каракачанско куче пазещо стадо и овчаря на това стадо е много силна.Живееш с тях,познавате се до кътните зъби.Понякога дори си мисля че разбират какво точно им приказваш или викаш.Може би по начина по който им викаш,по интоацията.Случвало се е да гонят и да им викнеш ,примерно са били прецакани(залудени) от диво животно и гонят в грешна посока.В един момент кучетата далече а нещо ти напада стадото в тоя момент им викаш паникьосан,объркан и те се връщат без да му мислят.Усещат начина по който им викаш.Но сега като си мисля  да им викна и ако са пръснати пак ще дойдат.Вечер и сутрин като ида аз или някой от семейството да ги храним те не чакат на копаните,а са някъде по легалките си и им свиркаме по определен начин ,че е време за ядене и те дотичват.През деня ако им свирнеш по тоя същия начин пак ще дойдат.Но като им свиркаш за ядене тия на които не им се яде не идват,те са си някъде наоколо.Та и тва не е начин да ги събереш всички.
Трудно е да се обясни с писане(поне за мен),на практика ми е много по лесно.Защото съм свикнала с тях и знам как да се разбирам с тях.На практика мога да ги накарам да пощуреят да гонят нещо ,а да няма нищо наоколо.Имам си начини.Дори мога и посока да им дам накъде да бягат.Ама как да го обясня тук не знам.Просто с кучетата се гледаме в очите(това в преносен смисъл разбира се) и се разбираме.

Сигурно не съм ти била от полза,но не мога до го обясня с писане
« Last Edit: November 08, 2009, 15:17:04 PM by dandi » Logged
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #59 on: November 08, 2009, 15:40:32 PM »

Напротив,благодарско за отговора cheers ясно е че на практика да се види е най-хубаво но фатката(ако съм разбрал правилно) е да се разбираш с кучето и да асоцираш свиркането с нещо(храна или др) Ако е рекъл господ може някой ден да го видя и наживо-кой знае? biggrin

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 27
  Print  

Jump to: