Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 19:58:24 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 27
  Print  
Author Topic: Хранене на кучето  (Read 342209 times)
0 Members and 7 Guests are viewing this topic.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #60 on: November 08, 2009, 15:47:19 PM »

Така и така сме почнали да кажа че се надявах в календара за 2010 да видя и Шабан освен Балабан ама... smile
Както и дае-догодина(надявам се)да има по пъстра картинка че в тая криза като и календара се чернее... lol

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #61 on: November 08, 2009, 15:51:25 PM »

Не че няма да си го купя в Търново ако успея да ида на изложбата ама да си кажа naughty

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
dandi
Hero Member

« Reply #62 on: November 08, 2009, 16:30:48 PM »

За моя жълтия Шабан ли става въпрос Дон Краси жълтурко.no
Той е как да ти кажа-него не сме го водили на изложба и си има причина.Той е сираче и не си дорасна,но за сметка на това смелостта му е в излишък,той е тартора на глутницата.Много е непридвидим и много пъргав.И хване ли не прощава.Плюс това с нищо не си издава намеренията,ни с лаене ни с поглед.На изложбите има хора които смело тръгват към кучетата да ги погалят ли незнам и колкото да им обясняваш,че това не са социализирани кучета ,че може да стане беля не слушат.А често има и деца чиито родители дори ги поощряват колко добрички са кучетата......
Шабан иначе е слушлив,но докато те послуша и е направил белята,неможеш да реагираш с неговата бързина.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #63 on: November 08, 2009, 17:51:48 PM »

Точно него имам предвид,те с Балабан са ми хванали окото,пък на теб ти трябват пазачи не манекени,колкото до хапането-БРАВО
на него clap

dandi
Hero Member

« Reply #64 on: November 08, 2009, 18:26:21 PM »

За манекените-прав си.Тия кутрета показани по напред в тая тема са от Шабан и са си негова милост.
Не пропускат да джафкат по всичко дето се движи.На скоро дойде един приятел на гости да се видим(и той гледа овце и кози) и едното го беше хванало за панталона.Сега постоянно се обажда да го вземе.Не ни се дава ни едно от тях.Много ни ядосват че к подстрекават и големите с тяхното постоянно джафкане по всичко.Викнеш големите веднага спрат и се върнат.Малките обаче още не са научени да слушат,като спрат големите тия не спират и големите пак тръгнат.Но като има малки винаги е така.Докато пораснат и поумнеят са си постоянна грижа.Но неможе без тях.Ако няма подрастващи няма да има и възрастни.
Отделно че ти понякога ти се налага с часове да си търсиш цървулите,щото ако не някоя клечка те им служат за игра и кой зной къде са ги отнесли lol lol lol
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #65 on: November 08, 2009, 18:38:11 PM »

Тея дето са снимани като малки как ядът и като малко по-големи с овцете?Значи са негово произведение,кафявото предполагам е наследило цвета от дядо си Мечкул или греша?Мисля че и по-рано си показвала кутрета от Шабан и казваше че са се метнали на дядо си(Мечкул и Мечкулка ли бяха?Ако бъркам имената не се смей много biggrin)

dandi
Hero Member

« Reply #66 on: November 08, 2009, 18:44:26 PM »

Точно така е,не си сбъркал никак.И в двете кучила от него има кучета,които са копирали украската на бащата на Шабан-Мечкул.
dandi
Hero Member

« Reply #67 on: November 08, 2009, 18:47:59 PM »

От това си оставихме за нас.Другите които се родиха при приятел от негова женска са при овчари,но точно това жълтото не съм го виждала от съвсем малко.
А Мечкулка не е от Шабан,тя е от друг син на Мечкул-Чакър.
cordinator
Newbie
*

« Reply #68 on: November 11, 2009, 16:48:27 PM »

хахаха машалла...храни с качамак и чакай да стане куче,
а бе госпожа ти не знаеш ли , че поне докато расте -поне до 1 година акучето трябва да се храни пълноценно, дай сега да храним с боклуци пък то нали е каракачанско нищо му няма... no
Абре господине,знете ли че Родопчани навремето също са преживявали предимно с качамак,дори понякога правен от брашно от корите на картофите?И са доживявали дълбока старост.
Кое е боклук брашното дето почти аз си го мелям и знам какво има в него ли.
Ти знеш в хляба дето го ядеш какво ти слагат.
Господине,овчарските кучета се гледат по този начин векове.За градските и апартаментските не знам,ти кажи.
 За мен това е пълноценно,и се вижда.да виждаш да им има нещо?
Да виждаш краката да са им като на кози,каквито са на повечето градски кучета.

o sancta simplicitas
maria
Newbie
*

« Reply #69 on: January 03, 2010, 17:10:35 PM »

Аз имам кутре (каракачанче) на 4 месеца храним го с хляб но той яде като прасенце и непрекъснато е гладен.какво да го правим no

Вълкът козината си мени,но нрава не!
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #70 on: January 03, 2010, 18:00:28 PM »

Ами давайте му повече хляб lol
Извън шегата мога да кажа за моето(източно-европейска овчарка)че му дробех хляба на попара със смивки,помия,кокали даже любимите му мезета са лист от зеле и бананова кора(като изключим костите и месцето разбира се)случва се и то често да яде и сух хляб ама като цяло яде каквото ядът и прасетата-помийка,пробвал съм и с трици заляти с вода-излапа ги biggrin

miroslav
Full Member

« Reply #71 on: January 04, 2010, 08:26:34 AM »

pone spored men trebva vsichko da qde ... no vse pak koi kakto si go nauchi ...   a inache moito e na hlqb,granuli,trici,brashno,bulioni obshto vzeto vsichko ....  kakto starite kucheta ot edno vreme  lol
chobancho
Newbie
*

« Reply #72 on: April 24, 2010, 09:11:26 AM »

Кучето ми е на 11 месеца и тежи 35 кг. а преди месец и нещо тежеше около 38.
Не ще да яде много. :confused:Забелязвам същото и при други кучета.Дали е някаква ''пролетна умора'' или има проблем с кучето Huh?  Моля ако някой знае нещо по въпроса да пише help
DIO
Sr. Member

« Reply #73 on: April 25, 2010, 05:24:33 AM »

Обезпаразити го :smile:може да качи някой келце smile
« Last Edit: April 25, 2010, 05:25:04 AM by DIO » Logged
Ariman
Hero Member

« Reply #74 on: April 25, 2010, 10:03:06 AM »

DIО е прав,пробвай за начало с обезпаразитяване.А иначе кучето какво е,с какво го храниш,колко пъти на ден го храниш,все важни въпроси, в които може да се крие ключа към загадката,нищо не си упоменал,а искаш конкретен отговор.
    Ако твърде често сменяш храната му,може да "хитрува" ,ако прехранваш,ако е женско в зависимост от цикъла има етапи, когато яде много и други, когато храната вобще не я интересува.Летните горещини също пречат на някои кучета и започват да я карат само на вода...особено ако живее на вън,тогава храни по - късно вечер, когато е прохладно.
    Но все пак заведи го да го прегледа ветеринар,ако нещата се задълбочат - но знай, че доста често клинично здрави и жизнени кучета ,правят такива "номера".Направи си експеримента да го оставиш ден,два без ядене и на третия му дай храна,при някой действа...и нещата се нормализират.
« Last Edit: April 25, 2010, 11:33:57 AM by Ariman » Logged

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 27
  Print  

Jump to: