DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #60 on: November 08, 2009, 15:47:19 PM » |
|
Така и така сме почнали да кажа че се надявах в календара за 2010 да видя и Шабан освен Балабан ама...  Както и дае-догодина(надявам се)да има по пъстра картинка че в тая криза като и календара се чернее... 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #61 on: November 08, 2009, 15:51:25 PM » |
|
Не че няма да си го купя в Търново ако успея да ида на изложбата ама да си кажа 
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #62 on: November 08, 2009, 16:30:48 PM » |
|
За моя жълтия Шабан ли става въпрос Дон Краси жълтурко.  Той е как да ти кажа-него не сме го водили на изложба и си има причина.Той е сираче и не си дорасна,но за сметка на това смелостта му е в излишък,той е тартора на глутницата.Много е непридвидим и много пъргав.И хване ли не прощава.Плюс това с нищо не си издава намеренията,ни с лаене ни с поглед.На изложбите има хора които смело тръгват към кучетата да ги погалят ли незнам и колкото да им обясняваш,че това не са социализирани кучета ,че може да стане беля не слушат.А често има и деца чиито родители дори ги поощряват колко добрички са кучетата...... Шабан иначе е слушлив,но докато те послуша и е направил белята,неможеш да реагираш с неговата бързина.
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #63 on: November 08, 2009, 17:51:48 PM » |
|
Точно него имам предвид,те с Балабан са ми хванали окото,пък на теб ти трябват пазачи не манекени,колкото до хапането-БРАВО на него 
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #64 on: November 08, 2009, 18:26:21 PM » |
|
За манекените-прав си.Тия кутрета показани по напред в тая тема са от Шабан и са си негова милост. Не пропускат да джафкат по всичко дето се движи.На скоро дойде един приятел на гости да се видим(и той гледа овце и кози) и едното го беше хванало за панталона.Сега постоянно се обажда да го вземе.Не ни се дава ни едно от тях.Много ни ядосват че к подстрекават и големите с тяхното постоянно джафкане по всичко.Викнеш големите веднага спрат и се върнат.Малките обаче още не са научени да слушат,като спрат големите тия не спират и големите пак тръгнат.Но като има малки винаги е така.Докато пораснат и поумнеят са си постоянна грижа.Но неможе без тях.Ако няма подрастващи няма да има и възрастни. Отделно че ти понякога ти се налага с часове да си търсиш цървулите,щото ако не някоя клечка те им служат за игра и кой зной къде са ги отнесли 
|
|
|
|
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #65 on: November 08, 2009, 18:38:11 PM » |
|
Тея дето са снимани като малки как ядът и като малко по-големи с овцете?Значи са негово произведение,кафявото предполагам е наследило цвета от дядо си Мечкул или греша?Мисля че и по-рано си показвала кутрета от Шабан и казваше че са се метнали на дядо си(Мечкул и Мечкулка ли бяха?Ако бъркам имената не се смей много  )
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #66 on: November 08, 2009, 18:44:26 PM » |
|
Точно така е,не си сбъркал никак.И в двете кучила от него има кучета,които са копирали украската на бащата на Шабан-Мечкул.
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #67 on: November 08, 2009, 18:47:59 PM » |
|
От това си оставихме за нас.Другите които се родиха при приятел от негова женска са при овчари,но точно това жълтото не съм го виждала от съвсем малко. А Мечкулка не е от Шабан,тя е от друг син на Мечкул-Чакър.
|
|
|
|
|
|
|
cordinator
Newbie

|
 |
« Reply #68 on: November 11, 2009, 16:48:27 PM » |
|
хахаха машалла...храни с качамак и чакай да стане куче, а бе госпожа ти не знаеш ли , че поне докато расте -поне до 1 година акучето трябва да се храни пълноценно, дай сега да храним с боклуци пък то нали е каракачанско нищо му няма...  Абре господине,знете ли че Родопчани навремето също са преживявали предимно с качамак,дори понякога правен от брашно от корите на картофите?И са доживявали дълбока старост. Кое е боклук брашното дето почти аз си го мелям и знам какво има в него ли. Ти знеш в хляба дето го ядеш какво ти слагат. Господине,овчарските кучета се гледат по този начин векове.За градските и апартаментските не знам,ти кажи. За мен това е пълноценно,и се вижда.да виждаш да им има нещо? Да виждаш краката да са им като на кози,каквито са на повечето градски кучета. o sancta simplicitas
|
|
|
|
|
|
|
maria
Newbie

|
 |
« Reply #69 on: January 03, 2010, 17:10:35 PM » |
|
Аз имам кутре (каракачанче) на 4 месеца храним го с хляб но той яде като прасенце и непрекъснато е гладен.какво да го правим 
|
|
|
|
Вълкът козината си мени,но нрава не!
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #70 on: January 03, 2010, 18:00:28 PM » |
|
Ами давайте му повече хляб  Извън шегата мога да кажа за моето(източно-европейска овчарка)че му дробех хляба на попара със смивки,помия,кокали даже любимите му мезета са лист от зеле и бананова кора(като изключим костите и месцето разбира се)случва се и то често да яде и сух хляб ама като цяло яде каквото ядът и прасетата-помийка,пробвал съм и с трици заляти с вода-излапа ги 
|
|
|
|
|
|
|
miroslav
|
 |
« Reply #71 on: January 04, 2010, 08:26:34 AM » |
|
pone spored men trebva vsichko da qde ... no vse pak koi kakto si go nauchi ... a inache moito e na hlqb,granuli,trici,brashno,bulioni obshto vzeto vsichko .... kakto starite kucheta ot edno vreme 
|
|
|
|
|
|
|
chobancho
Newbie

|
 |
« Reply #72 on: April 24, 2010, 09:11:26 AM » |
|
Кучето ми е на 11 месеца и тежи 35 кг. а преди месец и нещо тежеше около 38. Не ще да яде много. :confused:Забелязвам същото и при други кучета.Дали е някаква ''пролетна умора'' или има проблем с кучето  Моля ако някой знае нещо по въпроса да пише 
|
|
|
|
|
|
|
DIO
|
 |
« Reply #73 on: April 25, 2010, 05:24:33 AM » |
|
Обезпаразити го :smile:може да качи някой келце 
|
|
« Last Edit: April 25, 2010, 05:25:04 AM by DIO »
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #74 on: April 25, 2010, 10:03:06 AM » |
|
DIО е прав,пробвай за начало с обезпаразитяване.А иначе кучето какво е,с какво го храниш,колко пъти на ден го храниш,все важни въпроси, в които може да се крие ключа към загадката,нищо не си упоменал,а искаш конкретен отговор. Ако твърде често сменяш храната му,може да "хитрува" ,ако прехранваш,ако е женско в зависимост от цикъла има етапи, когато яде много и други, когато храната вобще не я интересува.Летните горещини също пречат на някои кучета и започват да я карат само на вода...особено ако живее на вън,тогава храни по - късно вечер, когато е прохладно. Но все пак заведи го да го прегледа ветеринар,ако нещата се задълбочат - но знай, че доста често клинично здрави и жизнени кучета ,правят такива "номера".Направи си експеримента да го оставиш ден,два без ядене и на третия му дай храна,при някой действа...и нещата се нормализират.
|
|
« Last Edit: April 25, 2010, 11:33:57 AM by Ariman »
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
|