Buikov
Newbie

|
 |
« Reply #375 on: October 14, 2014, 20:01:24 PM » |
|
Да попитам вещите в отглеждане на кучета: Ако кучето се храни само със сварени кости, месо и мазнини(патешки фенери). Диетата му не включва абсолютно никакви въглехидрати. Ще му липсва ли нещо? Кучето е на 5 месеца и половина, а при навършване на 6 месечна възраст смятам да пробвам със сурови фенери. Според мен често срещаното твърдение, че кучетата стават свирепи при хранене със сурово месо е мит. Така ли е? Благодаря предварително на отзовалите се.
|
|
|
|
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #376 on: November 11, 2014, 10:27:39 AM » |
|
То при тези цени на високият клас храна май ще е по евтино да ги храним с чисто месо от магазина, гледам свинското върви по 7 - 8 лева килото. Ама да се изкажат докторите и хората по запознати от мен, може ли кучетата да се хранят само с месо, или трябва и да им се добавят разни неща които не ги получават от месото.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #377 on: November 11, 2014, 12:06:37 PM » |
|
Искаш ли да ти кажа какви наблюдения имам от селският помяр,които се върти около кошарата. Който му даде хляб, даде. Както разбираш не много редовно. Това куче лови полски мишки и ги яде целите. Дали му има нещо?! Най-вероярно на кучетата им няма нищо, просто бихя яли месо от различни животни. А иначе има и по-евтино свинско.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #378 on: November 11, 2014, 12:30:59 PM » |
|
Спокойно можем да кажем, че в общи линии три са всеядните животни на земята. Плъха, свинята и човека, а четвъртото, за което третото полага неимоверни усилия да го направи такова е кучето. Кучето може и да бъде, но не е всеядно животно. Кучето може и да не бъде, но е суровоядно животно. Кучето може и да не бъде, но е месоядно животно. Който проумее това, всъщност е разбрал и как да си храни кучето.  Пичове, четете какво пише по темата бе. От 26 страници, изписани по нея, поне половината съдържат доста богата информация за храненето по време на различните фази от растежа и живота на овчарското куче.
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #379 on: November 12, 2014, 08:41:13 AM » |
|
Четем, четем, ама и постулатите написани отгоре не са баш така.
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #380 on: November 12, 2014, 09:53:45 AM » |
|
Що?
|
|
|
|
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #381 on: November 12, 2014, 11:34:12 AM » |
|
Ами най- малко щото от поколения наред кучето не се храни като диво животно, защото вече се обезпаразитява,защото вече се лекува и т. н. както и останалите домашни животни всъщност/ овце, кози и т. н. / не се отглеждат както са се отглеждали преди години.
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #382 on: November 12, 2014, 11:42:38 AM » |
|
В това което казваш, не виждам някакво противоречие с горния цитат, който поставих.
|
|
|
|
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #383 on: November 12, 2014, 12:08:51 PM » |
|
Ако някой си храни кучето само с месо да сподели наблюдения
|
|
|
|
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #384 on: November 12, 2014, 12:12:14 PM » |
|
А мисля , че не е точно така цитата пуснат от Рекс защото есенцията му както я разбирам аз е че трябва да се храни само с месо..........ама незнам някой да го прави.
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #385 on: November 12, 2014, 12:23:21 PM » |
|
Да ти кажа познавам поне 7-8 души, които хранят преобладаващо с месо. Като под месо имам предвид и всякаквите му там субпродукти, ползвани по различни схеми. Като започнем от по-заможни хорица, които през някой друг месец купуват по едно старо магаре или кон, които се съхраняват в кучешкия фризер докато свършат и после пак. И стигнем до приятели, които хранят даже и с това, което остава под машината за рязане на месо и е по-скоро месокостна смес някаква. Като под преобладаващо разбирай примерно на 90-95 % хранене само на такава диета. Кучетата са им в добра форма, даже много добра. Такова хранене не излиза скъпо, дори и да е само с истинско месо, стига човек да има време да обикаля да го търси, транжира и т.н.
А есенцията на горния цитат е, че по принцип кучето може да яде всякакви шитни, друг въпрос е как му се отразяват.
Поздрави,
|
|
|
|
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #386 on: November 12, 2014, 12:45:42 PM » |
|
Няма начин на един хищник да му се отрази зле, храненето само с месо !
|
|
|
|
|
|
|
EXIIIT
Jr. Member

|
 |
« Reply #387 on: November 12, 2014, 13:18:56 PM » |
|
Да това ме интересуваше......, че има и такива които хранят само с месо.То към заможни хора сигурно спадам и аз щото храня само с гранули от 7,80 килото, та то си е на цената на свинското в магазина.Та затова се замислям дали да не ги почна само на мръвки. Като се замисля храня ги само с гранули щото е по лесно не вариш не транжираш нищо сипваш и готово. Ама май ще сменям храната то има и по евтино месо.
|
|
|
|
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #388 on: November 12, 2014, 16:12:31 PM » |
|
Дори и сурово да им го даваш, не е проблем. В такъв случай е желателно по-често обезпаразитяване.
|
|
|
|
|
|
|
go6o_lud
Full Member

|
 |
« Reply #389 on: April 24, 2015, 06:42:26 AM » |
|
Момчета, случвало ли ви се е да имате т.н. "злоядо" куче? Имам в предвид каквото и да му давате, просто да хапва колкото да не е без хич, а дори и по 2 дни нищо да не яде?  Най- голямото ми куче е така.. моля му се да яде едва ли не.. Пробвах всичко, дори да му давам хапка по хапка в устата. По 1 час вися при него за да може поне малко да яде. Без значение, пържоли, друго месо или каквото се сетите - просто няма интерес към храната ( 2 вет лекаря казват, че е здраво, обезпаразитено е и т.н.)  ПП: В кръга на шегата, познати ми казват, че съм имал куче мечта - икономично  , ама на мен не ми харесва така..
|
|
|
|
Георги Кънчев
|
|
|
|