Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 11, 2025, 10:29:35 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 [2] 3 4 ... 27
  Print  
Author Topic: Хранене на кучето  (Read 365427 times)
0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
dandi
Hero Member

« Reply #15 on: October 21, 2008, 14:37:31 PM »

Там сме cheers
Mad Max
Hero Member

« Reply #16 on: October 24, 2008, 13:18:42 PM »

Приятно изкарване на празника!  cheers
И да направите хубави снимки!  Wink

velislav6
Full Member

« Reply #17 on: October 24, 2008, 13:24:15 PM »

ти няма ли да идваш
Mad Max
Hero Member

« Reply #18 on: October 24, 2008, 14:16:00 PM »

Не. Нямам възможност. Доста са ми ангажиментите напоследък. Ще гледам снимки, надявам се  naughty

velislav6
Full Member

« Reply #19 on: October 24, 2008, 14:23:26 PM »

и аз имах едни снимки да ти покажа но после като пораснат сама ще си ги снимаш
ТИТО
Hero Member

« Reply #20 on: January 06, 2009, 17:29:10 PM »

Как са ги хранили едно време каракачанските кучета ли?
По много различни начини според различните краища на България.

Според мен храненето зависи и от стопаните.Колкото един човек е по-стокар ,толкова и кучетата или каквато и стока да е ще изглежда по-мераклийска.
Каракачаните са рязали на дръвника опашки на кучетата ,защото целите са в тръни и за да не ги дразни -хоп на дръвника с секирето.
  Има и друго.Някои казват според възможностите и желанието.ЧУвали сме всички много разкази за това как се хранели на времетои кучетата само с качамак и това е.Аз съм чувал и друго "абе момче остави тая работа,с трушия щия не се прави.Гладно куче работа не върши.То ще дири ядене".
 Чувал съм как навремето по-мераклии овчари /по текезесарско/,дори са утрепвали някоя друга стара овца за да нахранят кучетата си -понеже нямат друго в балкана.
  Затова много зависи от овчарите...Знам само едно.За мераклията овчар както овцата така и кучето трябва да изглежда добре .

"Каракачанското куче  побеждава или не се връща"...!
ubuntu
Newbie
*

hello to everyone

« Reply #21 on: June 29, 2009, 15:38:05 PM »

zdraveite kolegi.imam edin shantav vapros:
e li vazmojno karaka4ankata da stane domashen ljubimec - sire4 moje li da se otglejda kato ku4e kompaniaon i da izpalniava osnovni komandi?az sam malko novak v tazi oblast... confused

Само глупаците се учат от собствените си грешки - умните хора се учат от чуждите грешки!
gorun
Newbie
*

« Reply #22 on: July 01, 2009, 10:25:11 AM »

Здравей,
ние имаме две каракачанки- майка и син. Майката е на 4,5 години. Взехме я, когато си купихме къща на село, защото очаквахме дете. Тя е израснала с дъщеря ми и е невероятен компаньон. Всъщност единственият приятел, който имам в това село, е кучката. Благодарение на нея съм обходила околностите с бебето и количката. Сигурно съм ви твърде поетична, но си е факт. Без нея ме е страх да мръдна по полетата и околните гори, но щом тя е там не ме е страх от никого. На няколко пъти са я заплашвали с пистолет, оказа се безобиден газов, защото е твърде агресивна към непознати тръшнати в храстите пияни елементи. Тогава озверявам и аз и вече всички ни познават и ни заобикалят отдалеч.
Тези животни обичат свободата и имат див характер. Могат да се опитомят или със сила или с много любов.
Нашите кучета са ни компаньони, в смисъла на думата, който мисля че влагате. Всичко си зависи от вас. Ако отглеждате пазач, ще стане пазач. Ако го отглеждате като компаньон, ще стане такова. Ама ще ви трябва търпение, мнооого търпение, защото главите им трудно увират. Нашата кучка прекрасно тегли шейна с три деца, но ми трябваше много време да я убедя да го направи.
geni
Newbie
*

« Reply #23 on: July 10, 2009, 20:38:36 PM »

С какво е най-добре да се хранят на 2 месеца
6a6o
Newbie
*

« Reply #24 on: July 15, 2009, 10:25:29 AM »

Здравейте, вече си имаме един прекрасен мъжкар в къщи. Малко рано го взехме, но майката нямаше възможност да изхранва котилото още. Сладура е на 30дни, и вече са започнали да го захранват с попарка от мляко и хляб. Молбата ми, е да ми дадете съвети как да процедирам по-отношение на храненето така че да расте здрав, и да достигне генетичния си потенциал. Знам че мнения има хиляда, но ми е интересно как процедирате вие. Четох предишните мнения, но там липсва конкретика. Аз съм от София, и нямам възможност да варя разни каши. Идеята е да го храня със гранулирана храна, и съответно да му давам разни добавки ако е необходимо. Ще се радвам, ако ми препоръчате конкретни фирми, а така също и свестен ветеринар.
STARTER
Hero Member

« Reply #25 on: July 16, 2009, 18:32:42 PM »

Ето тук има конкретика. Засегнато е и храненето с гранули.
http://bulgariandog.com/sraz.html
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #26 on: November 06, 2009, 15:25:57 PM »

Добре де сипва се качамака или ярмата и всички ядът,а малките щом проядът и те ли се хранят така или има и други съставки и само това достатъчно ли е за да израстът здрави и силни.Някои казват(не само за кк а и за други породи)без калций и специални храни(фенери,гранули и др.)не става.Интересно ми е кое е по правилно?

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
petko
Hero Member

« Reply #27 on: November 06, 2009, 15:43:02 PM »

.abe chovek ,koe pitash ,kak sa hranili chobanskite kucheta kak gi hraniat sega ,konkretno niakoi kak gi hrani ili kak da si gi hranish ti?
samo se zamisli dopredi sto godini kucheto ni s kakvo se e hranelo ,a to e mnogo po staro .shibai granula ,feneri i tam kvoto imash ,vinagi sum kazval che hranata pravi borbata NO pak niama da imash kuche i polovina

be az ne iam tolkova balansirana hrana kolkoto na niakoi hora kuchetata 

USTATA MI OTDAVA VSEKIMU DULJIMOTO
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #28 on: November 06, 2009, 17:19:48 PM »

Питам как ги хранят сега ама баш овчарите,точно за товa аз останах като гръмнат като ми казваха за богатото меню,а в интерес на истината си прав,всички кучета които съм виждал и са хранени с въпросните глезотии нещо не ги бива съвсем,вярно големи са ама тромави,мудни и трябва да ги будиш за да лаят lol

Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #29 on: November 06, 2009, 17:21:40 PM »

Колкото до мен за жалост нямам кк no

Pages: 1 [2] 3 4 ... 27
  Print  

Jump to: