trayko.asenov
|
 |
« Reply #1050 on: July 28, 2020, 07:58:03 AM » |
|
Напротив, мога да ти обясня, но няма да го направя. Твое е животното, обяснявай. А приятелите и месото ми показват, че лъжите ти са много долни и, че си долен човек, щото не спираше да тръбиш, че живея, като отшелник и, че имам хляб само за снимка. Нивото и езикът ти демонстрират ясно душевното ти качество. Тъй, че продължавай да се учиш да стрижеш и не забравяй да намазваш главите на кочовете с балсамче, барем на третата година не стригане докарат перчем, като моите агнета на шест месеца, които всеки необременен с долното ти мнение, може ясно да види!
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #1051 on: July 28, 2020, 08:22:39 AM » |
|
Друг приятел и доволен клиент, вносител на сръбските фуражи “Gebi” в България ... 
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #1052 on: July 28, 2020, 09:23:29 AM » |
|
Белите зъбки на Еспор ТОРЛАК, част от охраната на стадото ни в БалканЪ ... 
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #1053 on: July 28, 2020, 11:03:55 AM » |
|
Снимка от елитната ферма Торлак.21 век ,овцете заместват нуждата си от вода с близане на сняг.А и коча от елитна селекция-очите не му се виждат от вълна  Още от елита-погледнете пода,при каква хигиена се отглеждат и раждат животните.И още един елитен коч със зарунено чело. Еко продукти произведени в изключително чисти и дезинфекцирани помещения. 
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #1054 on: July 29, 2020, 05:51:03 AM » |
|
Ферма ТУРЛА оглежда автентични, запиши си го някъде, автентични Каракачански овце, каквито са гледали дедите ми, щото твоите незнам какво са гледали. Като такива животните ми без проблем се ядат сняг и пасат в сняг или слана. А твоите от извора, видят ли слана абортират. Тъй, че на мен за ген и гледане на овце не ми обяснявай, научи се да стрижеш, че е кашмер след 7 години още да ги нахапваш с ножицата тъй грозно.
Относно постелята, не разбирам защо торта да е проблем. Дедите ни са я събирали и продавали, защото са знаели, неща, които днес се учат. Попрочети малко, няма да ти е излишно.
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #1055 on: July 29, 2020, 06:10:31 AM » |
|
Не ми е известно цигани да са се занимавали с такава порода овце, ама щом казваш може и деда ти да ги е отглеждал.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #1056 on: July 29, 2020, 07:33:03 AM » |
|
На теб много неща не са ти известни, ама не е страшно, много са като теб! Ето част от менюто ми - Осо буко с ризото Миланезе. Гледай и се учи! 
|
|
« Last Edit: July 29, 2020, 07:33:37 AM by trayko.asenov »
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #1057 on: July 30, 2020, 06:23:01 AM » |
|
Ето линк на филм от преди повече от 50 години, показващ Каракачански овце, гледайте и си водете записки, барем се поограмотите малко от малко! https://youtu.be/In0SuKZj74s
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #1058 on: July 30, 2020, 07:10:25 AM » |
|
Кожи от Каракачански агнета ...  
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #1059 on: July 30, 2020, 07:12:17 AM » |
|
Снимка от елитната ферма Торлак.21 век ,овцете заместват нуждата си от вода с близане на сняг.А и коча от елитна селекция-очите не му се виждат от вълна  Още от елита-погледнете пода,при каква хигиена се отглеждат и раждат животните.И още един елитен коч със зарунено чело. Еко продукти произведени в изключително чисти и дезинфекцирани помещения.  Виждам, че си запаметяваш снимките ми, щото мен твоите не ме интересуват 
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #1060 on: July 31, 2020, 09:14:53 AM » |
|
Ако някой от старите ти прочете глупостите,по-скоро би ти опасал една тояга,а не да ти се смее.За пръв път чувам да се пускат овце в слана.Ако на тая каша от лайна и урина викаш постеля,то най-вероятно ти се изхождаш в леген,буташ го пълен под леглото и на другия ден пак.Но не се учудвам.Само не знам гостите на фермата къде се облекчават.Най-вероятно зад шипоците и трънките,балканския вятър да им вее гъзовете.Та фермата вие много атрактивна. Само подхвърляш това. Кои сте фермата ни? Виждайки на какво приличаш,най-вероятно си хванал някоя спяща по автогарите или бежанка от психодиспансера на 4-ти километър. Не виждам нормален човек как ще съжителства с тебе и при тия условия. Какво си купи с изобилието от субсидии? Мизерник,имаш да плащаш глоби към ДФЗ и БАБХ години на ред. И за елитните ти кочове нищо не каза.Тия ще са бащите на 40 килограмовите.Я какви кютуци са, с къдрава степана червена вълна и голи чела. А до септември ще успееш ли да си острижеш стадото?Не знам какво не ти харесва,но това семейство ги острига за пет часа всички.Препоръчаха ми ги колеги които познаваш,но те те изтриха щото си боклук.Та това семейство,потомствени каракачани от дупнишко остригаха стадата на половин Южна България.Най- старите са над 80 години.Само ръцете можеш да им целуваш въшльо. Казвам ти не за пръв път,че за едно си прав.Не съм ти на нивото.Аз си гледам животните предимно за удоволствие,докато при тебе е въпрос на оцеляване.За това драпаш толкова,но живота си е твой.Никой не в състояние да те изтегли от нанадолнището по което се търкаляш.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #1061 on: August 03, 2020, 10:06:49 AM » |
|
Лъжи, долни лъжи от пълен боклук, това чета! Като не съм ти на нивото, бягай от темата ми, не помня да съм те канил! Аз с боклуци не се занимавам, Андрешко! Даже няма намерение да ти влизам в обяснителен режим, щото си ми никакъв! Няма да ми хванете спатиите с тия боклуци около теб! За стрижбата ще прощаваш, за момент си помислих, че ти си стрижеш овцете. И какво излиза, нито ги пасеш, щото си на служба милиционер. Нито ги стрижеш, щото има хора за това. Не ги доиш, щото си в 21 век. Продаваш агнета живи, щото явно не можеш и да го оправиш. Старите овчари ми стискат ръката, виждайки какво и как го правя, а на такива като теб, дето ги гледат за удоволствие им казват субсидаджий. Като се замисля отговаряш напълно на тяхната представа, пък и на моята. Относно личните ми неща няма да измъкнеш нищо, щото с нищо не си показал, че си достоен българин, за да си около мен. В темата на развъдника ти написах, че ако аз съм в Железница, до стадиона и на 20 км от София, отдавна щях да съм години преди теб. Но аз не се оплаквам и от БалканЪ. Защото овцете ни тук са на свобода, сред хиляди декари пасища. И вълк има, и глутница работни кучета се създаде сърцата. Пък долни хора, като теб много! Но въпреки наличието им, ние вървим напред! Овцете ни растат и на брой и на качествен ген, автентичен. Защото можем да си го позволим!
Можеш да попрочетеш коя тор е по-хранителна за растенията с урина в нея или без и пак можеш да смяташ, че си истински овчар!
А да покажеш агнета, като моите, каквито е имало преди години по земите ни, никога няма да можеш, просто защото никога няма да изкараш!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #1062 on: August 03, 2020, 14:17:52 PM » |
|
Драги ми, Смехурко, Прехвърлям дискусията от темата на Андрей тук, защото твоята е по-благоприятна за осиране. На теб повече ти ходи такава атмосфера.  Аз когато гледах овце, ти беше наемен домоуправител. Като гледам, овчарлъка ти е същия, като домоуправителството. Ти си такъв капут, че с к'вото и да се захванеш, все тая. Интересно обаче е самохвалството ти. Избиваш комплекси, заради провалите си, като се хвалиш така, не знам. Може би, това е нормално за диагнозата ти. Ако нямаш диагноза, това е защото все още не си посетил психиатър. Разбери веднъж за винаги, че твоето самохвалство е прекалено, необосновано, ненормално. Достойният човек не се хвали. Той постига резултати и другите хора го хвалят. Представи си актьор, който сам си ръкопляска на сцената. Нелепо, нали? Ти представляваш нещо подобно. Ай стига толкова! Съмнявам се, че ще ме разбереш! Поздрав най-сърдечен... ПП А, ако имаш въпроси, относно овцете или кучетата, питай. На разположение съм. 
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #1063 on: August 04, 2020, 10:49:05 AM » |
|
А пък аз си го прехвърлих в другият крачул! Изобщо си толкова далеч от бизнеса, колкото си далеч и от овцете. Сигурно и ти си имал хора дето да се грижат за овцете ти, пък ти да си истинският овчар. Като ти чета постовете си ми ясен. Хваленето, както го наричаш ти, в цял свят го наричат реклама. Не е лошо да запишеш и една реклама след психологията, та барем малко от малко да си наясно защо хабиш въздуха. Конкретно ти си ми, като героинята от романа... https://www.vibes.bg/velichie-i-padenie-na-kurtizankite-otkys/
|
|
« Last Edit: August 04, 2020, 10:51:19 AM by trayko.asenov »
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #1064 on: August 04, 2020, 20:34:43 PM » |
|
Драги ми, Смехурко, Повтарям се: ти си такъв капут, че с к'вото и да се захванеш, все тая. Какъвто ти е овчарлъка, такова ти е наемното домоуправителство, такава ти е рекламата. Ти не можеш да разбереш, как звучиш отстрани. Самохвалството ти е всичко друго, но не и реклама. Даже не е и антиреклама. Нямаш идея, колко смешен и жалкък си. "Грохот от гръмотевици, тътен на копита..." и редица други смехории (нали си Смехурко) навяват само подигравателни усмивки и карат човек да казва "пази Боже" и да чука на дърво. Или пък "... защото качественото оборудване ни е важно, затова ползвам от най-добрите памперси, 'щото много се нааквам". Ама явно си толкова гламав, че не можеш да осъзнаеш, колко си смешен. Айде, поздрав най-сърдечен...
ПП Между другото, да си чакал скоро да ти се роди дете?
|
|
|
|
|
|
|
|