trayko.asenov
|
 |
« Reply #990 on: June 15, 2020, 08:19:52 AM » |
|
Тъй, Пенев, айде, че нещо си много тъп и злобен, обясни какво е сезонна полицикличност и каква е връзката и с моят начин на селекция, при условие, че от години показвам как овцете ми се агнят два пъти в годината?
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #991 on: June 15, 2020, 08:31:37 AM » |
|
Щом ти харесва си го гледай.Задействай си селекционерските способности и направи така,че това агне да роди агне до Нова Година,та да може догодина да роди още два пъти и така да му запазиш гена и селекцията да върви. Но не знам какво да му гледам на това животно? Нали знаеш Сидер какво казва?! Кой не разбира от каракачански овце им гледа само вълната. От тая снимка ми се чини,че предните крака са му късички,а съм чул от стари овчари,че така надуват тумбака,когато системно гладуват.
Тъй, когато изкараш такова агне тогава ще ми пишеш за селекция. До тогава Сидер ще ти диктува кое с каква вълна и кое с каква опашка! Ти виждаш ли, че агнето е зарунено със същата структура на вълната, както на тялото, така и на главата?! Не, не виждаш и шляпаш глупости! Ти виждаш ли, че животното е приземно, приземно, означава, че не стърчи на високо, както много от твоите едри животни? А за глада и тумбака, попитай старите овчари как изглеждат напасани агнета и как системно гладуващи животни дават здрави и хубави агнета, не веднъж годишно, а дваж годишно! Тъй, че само можеш да гледаш, щото хората купували агнета и кочове за дамазлък от теб, сега ми се редят на вратата и все тъй ще бъде, защото знам какво правя, а не оставям лаещи кучета да ме спъват по пътя, по който вървя! И така, какъв ли не бях, психично болен, педерас, курва, какъв ли още няма да бъда, но това абсолютно не ме интересува! Работата и интересът на хората към нея доказва само, че ти и Пенев, и подобни на вас лица, сте толкова далеч от фактите и истината, че да е не се усещате къде сте! Но там ще си останете!
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #992 on: June 15, 2020, 09:12:47 AM » |
|
Забравих,че за тебе по-важен е палеца във фейсбук,отколкото реалната картина. Ако прогрес е търговия,бълване на мелези,живот без ток,течаща вода,елементарни санитарни условия,глад,заеми....тогава продължавай.Ти си знаеш.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #993 on: June 15, 2020, 09:17:01 AM » |
|
Забравих,че за тебе по-важен е палеца във фейсбук,отколкото реалната картина. Ако прогрес е търговия,бълване на мелези,живот без ток,течаща вода,елементарни санитарни условия,глад,заеми....тогава продължавай.Ти си знаеш.
Ама си толкова далеч от реалността ми, че не спираш да фантазираш измислици. Да, ще продължавам напред!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #994 on: June 15, 2020, 10:28:57 AM » |
|
Тъй, Пенев, айде, че нещо си много тъп и злобен, обясни какво е сезонна полицикличност и каква е връзката и с моят начин на селекция, при условие, че от години показвам как овцете ми се агнят два пъти в годината?
Явно наистина съм тъп, щом не мога да проумея, как един велик животновъд и селекционер, за какъвто се имаш и парадираш, иска съвети за основни и елементарни за животновъдството неща от човек, който няма една овца в двора си!!! Един велик животновъд и селекционер, за какъвто се имаш и парадираш, трябва на сън да го бутнеш да ги знае тези неща. И не само да ги знае, а да ги прилага на практика, което при тебе явно не се случва. Припкай при доцентите!
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #995 on: June 15, 2020, 11:00:27 AM » |
|
Пенев, отново нищо не ми написа, освен глупости! Просто даже не се усещаш какви ги пишеш! Ще се обосновеш ли най-накрая? Пак ти пиша каква е връзката между моята работа и сезонна полицикличност при овцете?
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #996 on: June 15, 2020, 11:12:31 AM » |
|
За палеца, Иванов, та палецът чи е на десетки декари ливади в Натура и парка, върху елитни, автентични Каракачански овце, Калоферски кози, Каракачански кучета, които всеки ден са в среда на хищник. Кучета, селектирани за работа с овцете, да живеят и умрат до овцете. Това, че знам как да си презентирам продукти и работата са неща, от които можеш само да се учиш.
А за глупостите, които не отговарят на истината за личният ми живот, попитай хората, които слагам на маса, като ми дойдат на гости! Много злобен и тъп, “колега”!
Мелези, ... съобразявай се малко от малко!
|
|
« Last Edit: June 15, 2020, 11:18:36 AM by trayko.asenov »
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #997 on: June 15, 2020, 12:22:53 PM » |
|
Истинския овчар не презентира нищо. Истинския овчар не дава да му се ловят овце от стадото каквато и цена да му предлагат. Нали тези на Доброслав по ценоразпис трябваше да са от елитните ти? Обещах му твърдо вече да не показвам снимки от деня в който дойдоха от тебе. Да си видиш сеира - голите незарунени чела и още по-голи кореми.На едната агнето достигна 37 килограма за 4 месеца.Нещо на примес с месодайна порода ми прилича селекцията ти. А тия приказки си ги разтягай за Натура,автентичност и хищници.В тоя северозапад отдавна ти казах,че ще си умреш гладен. Сигурно ти чешат егото група аутсайдери на които продаваш на смешни цени. Поне си преценявай какви снимки пускаш защото мизерията се вижда от тях,без да ми се налага да идвам до тебе. На овцата-родилка светиш с телефон,защото знам,че си без електричество. Ярето пък родило яре,потънало в лайна до ушите.Същия мизерник си и като в предишното село,дето те изгониха с бой. Но съвсем случайно разбрах,че и в новите ти балкански дебри вече си изял пердаха. Злобно същество си и деградиралия ти мозък през час мисли нещо и го пише.Но с тоя примитивен начин на живот е нормално. Гледай си елитното вълнесто агне и ги прави все такива.На такива им викат пуряци.Това и след една година ще е 20 сантиметрови предни крачета.
|
|
|
|
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #998 on: June 15, 2020, 20:25:12 PM » |
|
Пенев, отново нищо не ми написа, освен глупости! Просто даже не се усещаш какви ги пишеш! Ще се обосновеш ли най-накрая? Пак ти пиша каква е връзката между моята работа и сезонна полицикличност при овцете?
Интересен въпрос: каква е връзката между сезонната полицикличност на овцете с работата на Трайко Асенов, който гледа... овце. Ами сигурно има някаква връзка. Все пак едва ли става въпрос за разгонването на катериците.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #999 on: June 16, 2020, 05:57:12 AM » |
|
Интересен въпрос: каква е връзката между сезонната полицикличност на овцете с работата на Трайко Асенов, който гледа... овце. Ами сигурно има някаква връзка. Все пак едва ли става въпрос за разгонването на катериците. Спри с тези красиви, женски маньоври и отговори на въпроса, при условия, че полицикличността на животните ми не е сезонна! Само глупости пишеш и никаква логична мисъл не протича, може би ме бъркаш с някое от лакейчетата си!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #1000 on: June 16, 2020, 06:28:51 AM » |
|
Истинският овчар ... цени труда, ЦЕНИ ТРУДА на другите, защото знае и РАЗБИРА колко тежко се гледат животни и как страдаш с всяко болно животно!!! Ти ли си истински овчар?!
С Доброслав историята беше ... чакай малко, ама ТИ къде беше та знаеш кой какво е искал и кой какво му е дал? И разбира се, че ще изкара по-едри агнета, както явно добре знаеш, защото и при теб излизат такива, и аз гледам от овцете от нуклеуса, а там, дребни, приземни животни много рядко.
А аз дали ще си умра гладен или ще си ям агнешко и сирене, май не е твоя работа! И тия лъжи, дето ги бълва долната ти уста по мой адрес, тук ме били, там ме били! Никой, никъде не ме е бил и от никъде не ме е гонил! Не е лошо да спреш да ги бращолевиш, че и аз знам къде да те намеря, за да обсъдим набързо кой кого и как е бил, щото малко не се усещаш!
Сега да ти обясня накратко, че то освен теб и други четат тоя форум, и като не са наясно вземат, че ти повярват на глупостите!
1. Аз, за разлика от теб, не живея на 20мин. от София. Днес, София е покупателната способност на голяма част от Западна България! 2. Аз, за разлика от теб, търсех до преди година подходящо място, където да отглеждам животните си в естествен хабитат, както едно време каракачаните и го намерих. Тоест аз нямам на готово, пазар, ливада, кошара, цялото семейство да помага, че отгоре на всичко да оставиш жена си, при все, че знае що за недоносен си. 3. Това, че на кошарата, в момента няма ток, не означава, че след месец няма да има. Но това по никакъв начин не променя факта, че животните ми надхвърлят 200, че пасищата ми са богати, че кучетата ми са сърцати и знаят защо са при мен, че хората плащат за мъжко агне за дамазлък по 500- 600 лв, че плащат по 300 лв. за кутре, че си продавам киселото мляко по 10 лв. под носа ти в София, че си продавам сиренето по 30-40 лв. пак там, че хората идвам при мен и реват от теб как или си ги излъгал, или ги измамил и бягат от соя ти. Но по-важното е, че въпреки всичките ви злобни нападки и глупости, аз си гоня целите и ще си ги постигна, защото знам какво искам и как да стигна там!
А дали съм злобен и деградирал, хората, с който ям и пия, ... всъщност истината е, че ако не ядях и пиех с хората на определени нива, нямаше да съм това, което съм днес! Тъй, че шляпай, близо е времето, когато ще игнорирам тотално такива недоносени, като теб! И тук няма злоба, просто факти!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #1001 on: June 16, 2020, 09:38:34 AM » |
|
Най-лошото за теб, а и за самия бранш е, че и при тези цени да продаваш пак едвам свързваш двата края. Ако малко имаше отмет на нещата,отдавна щеше да си погасил дълга към чичото на вече неискащата да чуе нищо за България австриика. Горките и роднини се довериха на българския партизанин и наляха пари в една куха кауза.Куха като главата ти.Сега ще си върнат парите ама друг път. Агнето вървеше тежко,широко,с дълга опашка защото стадото ти е бъкано с кръстоски.От тези които искаше да продадеш на Емил от Полена.Само,че навреме се вразуми защото и той по телефона ти каза какво те чака ако му пробуташ от мелезите. Какъв хабитат си търсел като до тебе е 3 часа разбит път? Намери евтин,тенекиен обор без грам удобства,но до там опря,че и него не можа да платиш.Та изкара половината стадо за продан.Това " след месец ще има или голям инвестиционен проект " го слушам всяка година.Ама кел файда. Покажи ми един от тия излъганите.Или ако е така защо на тебе се оплакват? Пазара ти е евтин,затова идват.Пък и с тия червендалести овце правещи агнета по 30-40 кила ще са по-на далавера.Как па при мен или както викаш нуклеуса едно не излезе такова,а при твойта елитна селекция. Под носа ми продаваш,просто защото си ценя здравето и в 21 век нямам намерение да доя на ръка.Представям си и като си без течаща вода как се оправяш с тоя процес около доенето.Май трябва да сезирам БАБХ в най-скоро време. И за финал-какво точно ядеш и пиеш с хората,като сам си признавал,че караш с един хляб цяла седмица?!И някоя снимка с печурки и боровинки! А ако си пияч колкото си и еб@ч-ясен си ми 
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #1002 on: June 16, 2020, 10:25:24 AM » |
|
За пореден път се убеждавам, че дори и фактите да ти избодат очите, пак няма да ги приемеш. Но нали знаеш през къде си ми! Карай милиционерската пенсия и не злобей за хората, който успяват днес, а ще успяват и утре! Кога изкараш агне, като това на снимката ми, те тогава се обаждай!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #1003 on: June 16, 2020, 10:54:50 AM » |
|
И за последно те каня, най-любезно, да си мериш приказките и лъжите по мой адрес, защото всяко действие си има последици.
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #1004 on: June 22, 2020, 05:44:34 AM » |
|
Йото ТОРЛАК пътува към ферма Перун ... жив и здрав да е чорбаджията си! 
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
|