trayko.asenov
|
 |
« Reply #765 on: July 28, 2019, 08:46:48 AM » |
|
Аарон и Биляна ТОРЛАК, кучета останали в развъдника защото проявяват кръвта си!  
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #766 on: July 31, 2019, 11:00:46 AM » |
|
Още ли не можеш нищо да измислиш? Не се ли наспа ментора? Две мъжки кучета ли закачи та правиш инбридинг на Мрако и съответно на линия Мечо?! По кое мое женско куче водя линия?
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #767 on: July 31, 2019, 13:37:11 PM » |
|
Болкуче горно, нали знаеш, че мъдрият български народ е казал: “От високо се пада и боли!” А щом си седнал да търсиш под вола теле, значи бая съм ти бръкнал в гордостта, която е само въздух и мъгла. Толкова си далеч от мен, животните ми и фермата ми, че там ще си останеш. Търсещ, копащ инфо, аз за теб нито копам, нито си ми интересен. Red nose, ама е в стандарта на породата, на асоциацията, в която си се настанил. Така, че отново съвета е да не плюеш, там където лижеш. Относно кучетата си, не се кахари, аз си ги следя, ти си гледай канчето.
А относно женските кучета, дето си пльоснал във фотогалерията си по линия Шабан, ти обясних десет пъти, че женски животни не вървят по линия. Ама от къде толкова акъл да ме разбереш и да си признаеш грешката?!
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #768 on: July 31, 2019, 17:25:51 PM » |
|
След близо денонощие,падрето се събуди и ти продиктува какво да отговориш. А падрето се оказа точно този когото подозирах.Човека,който от мен изкара толкова пари от кучета,колкото не беше изкарал от както му е замирисало на куче. Същия,който прескача от Асоциация в Клуб,от Клуб в Организация,а сигурно вече е подал за членство и в Светия Синод.Защо ли?! Да разбере нещо за кучетата си ли,да му върви официално търговията ли,нещо друго ли,но е като цветарка.Едни и същи кучета ги именува на различни породи. Зависи от къде му духа на каскета.Не знам при мене какво е създал,но е видно какво разруши при него.Но нямам неприязън.По-скоро го съжалявам. След толкова години четене,писане,чертаене,смятане,раздаване на книжки...единствения му слушател на тема кучкарлък остана Трайчо Асенов. Това е жалко,това е дъно.Чак и връзките му планира.Резил.Толкова за падрето. Трайчо,ти на жена си никъде не бръкна толкова време,а само дебелее и грознее,та на мен ли?! Женското куче и поколението женски от него са по фамилия,но бащата на това женско куче е по кръвна линия и то е носител на тази линия. Прочети си първия поуст-по женско куче съм водил линия.Кое е то?Как инбридираш линия в еди кой си пояс,като според тебе( и падрето) при женската съществува само фамилия? Red носа е в стандарта на МАКК,но извън умствения стандарт на всеки един,който се интересува от Каракачанското куче и неговата история.На тия морковени носни гъби май само ти и Стефан Попов останахте ревностни защитници!
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #769 on: July 31, 2019, 18:32:04 PM » |
|
Страшна параноя те гони, кво падре, кви пет лева, каква зелена бира?! Разбира се, че ще съжаляваш човек дето ти даде кучка, от която си направи не лошо поголовие! То хората, дето са ти помагали заслужават поне твоето съжаление! Не разбра ли, че не падрето ти няма нищо общо с моето наблюдение на твоите грешки. Това, което ти написах днес го написах и вчера десет минути след публикацията ти. Ама от де толкоз акъл?!
Много се разточи отново. Беше въпроса за женските ти кучета представени по линия. Ама то ти не разбра какво направи. А не се бой, всеки път когато си повярваш, твърде много ще съм насреща да те сваля на земята!
Ама какво да чета, аз ти казвам, че от позицията на дългогодишен кучкар се излагаш, като плясна кучките по линия Шабан.
Изписва се red nose, и щом е част стандарта на породата ти, значи е част от породата ти, без значение дали ти харесват или не!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #770 on: July 31, 2019, 18:42:38 PM » |
|
Мъжкия родител на тези кучки е по тази кръвна линия и те са носители на нея. Попитах-как сметна инбридинга на Мечо?! Аз не си вярвам.Аз мога! Снимай си мелезачетата да върви търговията и лъжи баламите,че каракачанеца е бил като red-оносните. Бая има да ме дърпаш докато сляза до тебе!
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #771 on: August 01, 2019, 07:52:54 AM » |
|
Абе трЕбва да я посетя аз тая твоя булка! Кво толкова не ти дава, че се си вреш рунтавия задник в чужди кревати!
Тъпанар, от три дни обяснявам, че има разлика от поколението на Еди кой си и да е по линия на Еди кой си! Ама много си тъп!
Няколко пъти ти писах, че не ме интересува колко кинти правиш на входа на София с помощта и на гърба на цялото ти семейство и си гледай канчето, както аз си гледам в моето!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #772 on: August 01, 2019, 12:29:36 PM » |
|
Като те видях на какво си заприличал с тия непрани дънки и не мита коса от дни,сигурно ще се наложи и към вашия креват да намина. Че освен стерилен се оказваш и много нечистоплътен.Та ще ти ударя едно овчарско рамо,въпреки,че с този вълк трудно ще ми се получат нещата. Той него си не ще да опере,та чакам овцете да остриже и подслони. Да те светна,че и на агнетата добри пари взех.Почти никой не съм чул да продава на такава цена. но си имам агнета-продавам си.А твойте,кои влака ги отнесе,кои си отидоха рано-рано. Всяко куче има кръвна линия по мъжкия родител. Не бягай от въпроса-защо определи червената като куче по Китан тъпчо?!
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #773 on: August 01, 2019, 13:17:13 PM » |
|
Оу, ама ти си ме видял, като съм си тръгвал от жена ти ли бре и не си се обадил да пием по ракия?! Кво да направа, такъв ме харесва женицата, немит и по-автентичен!
А за стоката ми ти не се кахари, тя си е на мястото. Щом доя млеко, щом ми се агнят два пъти в годината, щом яре ражда яре, значи аз моята работа съм си я свършил. А приказките и плювните ти край нямат, ама срещу фактите само може да поплювкваш и толкоз! Относно агнетата, кой както го учи главата. Аз продавам както може, ти как знаеш и те така. Като гледам и там как селекция водиш подпрен на портата на Сидер всяко лято, просто ми е тъжно за теб.
Така, няма ли накрая да се допиташ до някой с повече акъл от твоя, да ти каже, че женски кучета по линия не вървят?! Червената, като куче по Китан не съм определял, тъпчо горен. Определих я като Китаново куче или така се наричат всички кучета излезли от развъдник КараКитан или работено с тях извън него. Ти ли не знаеш калво пиша, та си въртиш рунтавото дупе чист да излезеш от неграмотността, с която се опитваш да впечатляваш?!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #774 on: August 01, 2019, 14:35:11 PM » |
|
Та и за red nose да ти разкажа, че поплювкваш и ги наричаш мелези! Мелези ама на изложбите медали и предни места взимат, така, че виж си ревизирай сметките, че ставаш за пореден път смешен!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #775 on: August 01, 2019, 17:18:50 PM » |
|
Зад името на червената кучка не пише КараКитан. Определи я като Китаново куче,а Китан е мъжко куче и е обособена кръвна линия по него в МАКК.Е как за твоите женски може да са по мъжко куче носител на линия,а за моите не може?!Сам се оплете Селекционере! По стечение на обстоятелствата сме проверявани от едни и същи институции във връзка с животните ни.На някои от проверяващите още им се повръща от видяната мизерия при тебе.Държали са се за оградната мрежа за да слязат до овцете ти да не потънат в кал и гюбре!А колко женски ти маркираха тази година?Ако щеш и три пъти агни,смъртността при агнетата ти е в чудовищни размери.Също така и не доиш или ако е обратното,представям си в тия катакомби чистотата на млякото какво е.Доколкото разбрах си без ток и течаща вода.Личи,че мизеруваш дори от снимката с гайдата.Голям оръфляк си заприличал. Мелезията при тебе дойде още от първото съешаване на кучета.Дори не мога да го нарека кучило.Мелезачката се окучи,част от мелезчетата продаде,а с други не се знае какво стана.И от тук на татък не се знае кой миндил ти скача кучките и какво има в поколението.Така,че не ми слагай думи в устата за Китански мелези.Това просто ти се иска да го чуеш от устата ми,но няма как.Критикувал съм и Китански и Драгански,а най-много мой си кучета. Това за Сидер ми звучи като реклама.Благодаря.Все пак ме пуска да избирам най-добрия.За тебе обаче не съм сигурен как ще те посрещне.А не ти и трябва.Ти избистри селекцията-не доиш,не стрижеш,агнета корави-от 100 родени оцеляват най-здравите 10.Естествен подбор.За какво им е кошара. Освен МАКК,много други хора развъждат Каракачанско куче.Същевременно организират и нещо като изложби.Та такива red носове почти не можеш да видиш в ринга,камо ли медали да им дават.Щом медалите са ти критерии си ги въди!
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #776 on: August 02, 2019, 09:03:12 AM » |
|
Така, не спре да ревеш на КУРАа от край време! Не спря да ти бърка по дупките и отново да го търсиш да те почеше!
Обясних ти, обяснявам ти, че женските кучета от развъдник КараКитан и отродие то от се наричат Китанови, въпреки, че в тях има кръв и от Мечо, Пепеляновия и др. Ама ти си кух и въртиш гъза по вЕтъра. Па и нагъл, осрал се ма и се и маже на всичкото отгоре!
По приказки на хората ще слушаш за мен и животните ми! А леко леко ще спреш и да чуваш, щото ще спра да показвам какво имам и гледам.
За водата и тока има да чакаш, както и за останалите легенди. А общите институции може вече да не са общи, така, че си гледай канчето и там късай!
А гайдата надувам щото имам и мога, пък ми и приляга и на ръста и на КУРа! Тя твоята невеста на дълг по се кефи, не като твоя на лилипут!
За кошарата и легендите, които разказваш напред назад, ще ти кажа, че си много долен и жалък българин, язък ти за дедите, които за мъже на честта и не биха паднали на това ниво, на което си ти! За агнетата да ти напиша, че не спря да си пълниш устата с лайна през цялото време - смъртността ми не е била различна от нормалното. Но на мен колкото са умрели, на теб дваж повече да измрат, за да разбереш, че с чуждото нещастие не се гаври човек! И ако тогава го не разбереш, да измрат повече, за да ти узрее камбанарията куха!
И каква реклама е всяка година да взимаш нов коч, щом от твоите животни не можеш да отчетеш ми си легнал на чужда селекция, като уж си разбирач! Като с кучеъата подпираше се на Драганов камара години! Пък нагъл, устат и неграмотен на всичкото отгоре!
Пак ти повтарям, ако не ти харесва МАКК и червените кучета обирай си песовете и марж където искаш! Иначе си Мери малко приказките и се съобразявай и уеажавай труда на другите, ясно ли ти е!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #777 on: August 02, 2019, 09:25:43 AM » |
|
А кошарата ще ти я наснимам специално, за да ти затворя вунящата уста, бълваща говна постоянно!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #778 on: August 02, 2019, 11:07:59 AM » |
|
И от близо и от далеч все тия са кошарите. Пак ти казвам линия се води по мъжки кучета.
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #779 on: August 02, 2019, 12:04:51 PM » |
|
И защо да не намесваме Доктора, нека се изкаже, може аз да не съм разбрал правилно, аз да бърк
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
|