Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 03, 2025, 21:42:11 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 74
  Print  
Author Topic: Развъдник "Торлак" - фотопредставяне. Изключен! Извън селекционен контрол  (Read 549237 times)
0 Members and 12 Guests are viewing this topic.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #60 on: November 17, 2015, 07:15:25 AM »

- Публично заявявам, че работя с линията на "Белио зъб"!
 - С кой разплодник?
 - Няма да ти кажа.

Лека нощ.

Смятам, че не нужно да ми спамите темата, колега съфорумец.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
vano
Guest
« Reply #61 on: November 17, 2015, 07:59:18 AM »

Усещам някакви нападки към Трайко, породени от личностна неприязън, което не е добре. Все пак е редно да бъде оставен да работи спокойно, а времето ще покаже дали е прав или не в решенията които взима и връзките, които осъществява.
За младото куче и аз съм против, но така си е преценил - не е прецедент. Относно линия Горан, не мисля че ако си решил да работиш с дадена линия, задължително трябва да имаш мъжки разплодник при себе си. Друг е въпроса че на този етап в МАКК няма кучета, които да са обявени за разплодници, пък камо ли по линии.
Ariman
Hero Member

« Reply #62 on: November 17, 2015, 08:24:43 AM »

Какво искаш да знаеш повече?

Да речем, че искам да бъда ползвател на услугата, която предлагаш. НАучният тговор, който ми беше даден, чета във всеки учебник, забележи по билогия, дори в начален етап на обарзoвание. Но интересното е, че се пораждат нови въпроси... частта с виждането на кучетата, движения, характер и интелект... говорим за отдавана мъртви животни, които надали повечето от нас, а конкретно и самият ти. И не на послено място "извънредните решения" за ранно плодене, че те вече не са извънредни... и при първата, и сега при втората легитимна вече връзка в развъдника ти, те са нещо практикувано, при положениече позицията ти беше абсолютно обратна на вършеното до момента.

Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
rex
Hero Member

« Reply #63 on: November 17, 2015, 08:51:16 AM »

vano, ако имаш предвид моето отношение, не си прав в случая. Зададох съвсем обикновен въпрос, тъй като нито видях представено мъжко куче по линия на Горан на Драганов, нито обявена връзка с мъжкар по тази линия. А имаше анонс, цитирам :“ Развъдника работи с екземпляри по следните линии …“. Не за някой ден в бъдеще време, а че сега се работи – затова и попитах, защото ми стана интересно.
Много подобни въпроси съм задавал  когато нещо съм искал да науча или разбера. И на д-р Вучков, и на Захари, и на Пеньо - и то многократно, както сигурно си забелязал.
Това, че Трайчо  ми отговаря като ощипана госпожица на „Вие“ звучи като заяждане, а не моя въпрос. А и в крайна сметка като не искаш да те питат, що въобще си представяш кучетата публично?
Поздрави,

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #64 on: November 17, 2015, 09:02:11 AM »

Да речем, че искам да бъда ползвател на услугата, която предлагаш. НАучният тговор, който ми беше даден, чета във всеки учебник, забележи по билогия, дори в начален етап на обарзoвание. Но интересното е, че се пораждат нови въпроси... частта с виждането на кучетата, движения, характер и интелект... говорим за отдавана мъртви животни, които надали повечето от нас, а конкретно и самият ти. И не на послено място "извънредните решения" за ранно плодене, че те вече не са извънредни... и при първата, и сега при втората легитимна вече връзка в развъдника ти, те са нещо практикувано, при положениече позицията ти беше абсолютно обратна на вършеното до момента.

Виж, не ми се влиза в празна полемика. Зададох въпрос, но не получих отговор. Следва ли да продължавам да обръщам внимание?

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #65 on: November 17, 2015, 09:11:36 AM »

Колега съфорумец, имам правото да ти отговарям както преценя. Също така имам правото да те игнорирам, когато преценя. Тона ти ясно показва отношението ти.

Какво искаш от мен? Информацията, която ти е нужна имаш. За другото обясних, че е нужно малко търпение.

Както и да е приключвам дискусията на тази тема.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Ariman
Hero Member

« Reply #66 on: November 17, 2015, 10:29:19 AM »

Трайко, имам два въпроса(за сега) - първият, какъв е търсеният резултат от тази първа легитимна връзка в развъдника(като отговора не е римските цифри) и вторият, предвид че преди време имаше позицията относно ранното заплождане и как то не е желателно, не е ли млад да става татко Кардам?

Зададох два въпроса, но не получих отговор и ти започна празната полемика.

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #67 on: November 17, 2015, 11:59:30 AM »

Така, нека опитам още веднъж. Когато споменавам фенотип, движения, характер и интелект, визирам животните, които развъждам.
Решението да заплода Ира с Кардам на тази възраст има своите основания. Интересно е да се отбележи, че както ти, така и други, не питате какви са основанията, а започвате да гадаете и философствате. Въпросите ти са провокативни, какъвто бе и на друг. Не цели получаване на информация, но показване на превъзходство, както и натякване на гледаната точка. Това е неправилно и не смятам, че съм длъжен да реагирам за в бъдеще на подобни провокации.
« Last Edit: November 17, 2015, 11:59:44 AM by trayko.asenov » Logged

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Ariman
Hero Member

« Reply #68 on: November 17, 2015, 12:19:50 PM »

Провокация? Не. Това са нормални въпроси, по които всеки определящ себе си като развъдчик трябва да може да говори - избор на развъдна двойка, цели, очаквания и вече след време резултата, също да държи на вече утвърдена позиция, която е взел(визирам ранното заплождане), мен основанията не ме интересуват, аз очи имам да видя кога, как и с какво си заслужава да бъде направен компромис. Двата въпроса си стоят.

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #69 on: November 17, 2015, 12:40:51 PM »

Търсеният резултат е, както вече описах фенотип, движения, характер, които се наблюдават при избраната двойка. В детайли се търси поколение отговарящо на стандарта, ПЗФ, глава, костна система, косъм, характер и т.н. Ако това не ти е достатъчно, Задай въпросите си по-точно.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #70 on: November 17, 2015, 12:52:56 PM »

Търсеният резултат е, както вече описах фенотип, движения, характер, които се наблюдават при избраната двойка. В детайли се търси поколение отговарящо на стандарта, ПЗФ, глава, костна система, косъм, характер и т.н. Ако това не ти е достатъчно, Задай въпросите си по-точно.
Трайко споменаваш ПЗФ,а доколкото аз си спомням родителите имат липси на зъб(с такъв спомен останах от изложбата в Желвзница),та тук аз се питам не затвърждаваш ли този недостатък?

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #71 on: November 17, 2015, 13:38:49 PM »

Тодор, няма затвърждаване на недостатък. Кои родители имат липси по спомен? Липса има Ира, така наречената липса на Китан. Кардам има всички зъби.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #72 on: November 17, 2015, 13:47:45 PM »

Тодор, няма затвърждаване на недостатък. Кои родители имат липси по спомен? Липса има Ира, така наречената липса на Китан. Кардам има всички зъби.
Трайко недей да ми скачаш,кат "ощипана невеста", казах,че с такъв спомен съм останал за показаните от теб кучета,че имаха липса или липси,явно се бъркам за Кардам. Просто попитах,не се засягай,щом си решил да направиш тази връзка,ти ще си береш плодовете Smiley

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #73 on: November 17, 2015, 13:53:52 PM »

Разбира се, че аз ще си бера плодовете. Да видя как ще се развият кутретата и ще реша дали да я повторя, защото търся мъжко куче от Ира и Кардам.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #74 on: November 17, 2015, 16:21:01 PM »

И така продължавам със снимки ...