Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 13, 2025, 11:35:32 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 28
  Print  
Author Topic: Развъдник "Чобан".Прекратено членство! Извън селекционен контрол!  (Read 204308 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Zahari
Hero Member

« Reply #210 on: December 01, 2015, 09:43:22 AM »

Тошко,за кое куче произведено от производителя на Шаро Горан,знаеш истината казана от него?
Захари не ти разбирам въпроса-Дали Драганов ми е казвал някаква версия за куче,или изобщо има ли истинска версия за куче произведено от него?!
[/quot
И една хубава снимка на Грета То По,правена от Вано  smile

По ирония на съдбата тук "гаранциите" за произхода на баща и на Грета,не са сигурни,но понеже е произведен от развъдник Горан и всичко е наред Smiley
Тук за Шаро Горан (Брежанския) ли става въпрос? Ако да, дай твоята версия.

Аз версия за Шаро нямам-кучето много ми харесеаше! Щом съм взел негова щерка,значи нямам грижи,тук е и момента да кажа голямо благодаря на Цецо р-к Мировяне,за това че ми даде тази кучка да работя с нея  cheers А доколкото ми е известно производителя на Шаро на няколко пъти смени версията за родителите,та затова казвам ,че гаранциите са несигурни Smiley

Тошко,за кое куче произведено от производителя на Шаро Горан,знаеш истината казана от него?
Захари не ти разбирам въпроса-Дали Драганов ми е казвал някаква версия за куче,или изобщо има ли истинска версия за куче произведено от него?!
В горния ти поуст написаното прозвуча,че едва ли не няма гаранция само за произхода на Шаро Горан от развъждането на Драганов.Мисля,че въпроса ми е разбираем smile
Аз говоря за Шаро,защото пряко ме засяга,а има ли или не други кучета незнам,а не ме и интересува на този етап Wink Просто дадох пример за тесногръдието ни в което изпадаме,залитайки в една или друга посока Smiley

Дъвкана тема Тошко ;)Има и взети решения за Драгановото развъждане и работата с кучетата му в МАКК.
Затова ми стана интересно за отново повдигнатата тема от теб smile
« Last Edit: December 01, 2015, 09:44:37 AM by Zahari » Logged
Zahari
Hero Member

« Reply #211 on: December 01, 2015, 09:49:15 AM »

Поустовете с Наско са ни се препокрили.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #212 on: December 01, 2015, 09:50:28 AM »

Нещо не ме разбиратае и ти и доктора-нямам проблеми с горановите кучета,не оспорвам нито чистопородността им нито нищо. Просто отбелязвам,че за Шаро Горан инфото в ПК на МАКК и думите на прпизводителя му се разминават,което само по себе си е негарантиран произход,искате или не това е положението Smiley Стига с тез капаци бе хора,гледайте обективно на нещата Smiley

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Zahari
Hero Member

« Reply #213 on: December 01, 2015, 09:55:56 AM »

!
« Last Edit: December 01, 2015, 09:58:05 AM by Zahari » Logged
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #214 on: December 01, 2015, 09:59:22 AM »

!
Абе човек,задай си въпроса разбираемо,за да ти отговоря!

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #215 on: December 01, 2015, 10:36:07 AM »

Нещо не ме разбиратае и ти и доктора-нямам проблеми с горановите кучета,не оспорвам нито чистопородността им нито нищо. Просто отбелязвам,че за Шаро Горан инфото в ПК на МАКК и думите на прпизводителя му се разминават,което само по себе си е негарантиран произход,искате или не това е положението Smiley Стига с тез капаци бе хора,гледайте обективно на нещата Smiley

Това че "производителя" има проблем с комуникацията усложнява нещата, да, но това означава ли че трябва да се буксува на едно място! Аз и до днес не съм чул същия човек да потвърди информация за куче произведено от него, но по един, или друг начин информация изтича и това дава основание да се възползваме от нея доколкото я има разбира се.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #216 on: December 01, 2015, 11:05:16 AM »

Колеги съфорумници, моля обмисляйте внимателно какво пишете, защото  е малко вероятно да се изтрие. Друго е, че темите, които засягате, няма как да бъдат изразени правилно тук във форума, защото пишеш едно, но се тълкува друго. Затова срещите очи в очи са най-благоприятни за подобни дискусии, дебати и коментари.

Смятам, че атаките помежду ни не са добра основа за правилна комуникация! Нагласата следва да се коригира. Форумът не е място да се избиват комплекси и да се натриват носове, не сте ли съгласни?

Именно това е хубавото на форума, че написаното остава, а не потъва като в модерния фейс. Когато в една организация няма скрито покрито, не виждам какво има да се притесняваме от всякакъв вид въпроси и дискусии. По-добре всеки да си каже къде го стяга чепика, да се види проблем в чепика ли е или просто има мазол и да се намери решение. Още навремето апостола го е казал "... кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все едно да вървим..."

Само мисля че мястото на тези дискусии не е в темата на Тошко, ако админа прецени нека да ги премести на подходящо място.

Съгласен съм от тази гледна точка. Но мястото на изправяне на кривите краставици не е форума, защото мненията си стоят като поустове, но не и като предложение за подобрения, които да се гласуват, приемат и да се работи по нов начин.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #217 on: December 01, 2015, 11:11:53 AM »

Както и да е, керванът си върви, кучетата си лаят ...

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
vano
Guest
« Reply #218 on: December 01, 2015, 11:17:38 AM »

...

Съгласен съм от тази гледна точка. Но мястото на изправяне на кривите краставици не е форума, защото мненията си стоят като поустове, но не и като предложение за подобрения, които да се гласуват, приемат и да се работи по нов начин.

Нищо не пречи да се дискутират и предложения за подобрения. От дискусия глава не боли. А ако някое предложение бъде подкреппено от болшинството в тези дискусии то най-лесно е после да се подложи на гласуване на събранието. Аз нямам нищо против да се срещаме и обсъждаме проблемите очи в очи, но както виждаш това е сравнително трудно осъществимо, поради ред причини. Така че по-добре нещата да се обсъждат във форума на организацията, отколкото да се създават групички от по няколко човека, които да си се самонавиват, а като дойде събранието тях, по една или друга причина, ги няма.

Ако искате да отваряме една тема Дискусионен форум или нещо от сорта и там да се поставят на обсъждане всякакви въпроси, идеи, проблеми, пък дори и глупави или налудничави да звучат за някой.
« Last Edit: December 01, 2015, 11:19:11 AM by vano » Logged
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #219 on: December 01, 2015, 11:24:53 AM »

Съгласен съм с теб. Дайте една по една да захващаме темите. Аз съм съгласен, че поради липсата на  финансов или човешки ресурс доста от нещата, които са описани в правилника ни за селекция и устав на организацията не се случват. Но това не означава, че до сега не са направени малко неща. Незнам, когато  да сега съм, споменавал проблеми излизам черен, защото ги посочвам. Каквото прецените, аз съм за. За, опазването на породата, за по-стриктни правила, за проследяването на животните, за по-раздвижена структура, като цяло за подобрения!
« Last Edit: December 01, 2015, 11:26:16 AM by trayko.asenov » Logged

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
vano
Guest
« Reply #220 on: December 01, 2015, 11:30:27 AM »

Съгласен съм с теб. Дайте една по една да захващаме темите. Аз съм съгласен, че поради липсата на  финансов или човешки ресурс доста от нещата, които са описани в правилника ни за селекция и устав на организацията не се случват. Но това не означава, че до сега не са направени малко неща. Незнам, когато  да сега съм, споменавал проблеми излизам черен, защото ги посочвам. Каквото прецените, аз съм за. За, опазването на породата, за по-стриктни правила, за проследяването на животните, за по-раздвижена структура, като цяло за подобрения!

Защо каквото прецените - кой трябва да прецени, не трябвали да преценим всички ние, които сме членове на тази организация - ако чакаме някой друг да прецени няма да стане. Всеки който има някакво конкретно предложение или го вълнува конкретен въпрос да го излага и да се дискутира. И е добре тези дискусии да са на едно място, в един форум, за да не се повтарят переодично, а който не е чел да може да прочете преди да зададе същия или идентичен въпрос.
Habits
Hero Member

« Reply #221 on: December 01, 2015, 11:34:41 AM »

Ок, хайде да прехвърлим тази дискусия на друго място, за да се изчисти темата на Тошко.
След това нека да започнем с предложенията. Аз лично имам едно-две предложения.  smile

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #222 on: December 01, 2015, 12:03:46 PM »

Открита е нова дискусионна стая в раздел " МАКК".
Нека всякакви дискусии от организационно естество да се провеждат там.
Разговора до тук ще си остане в тази тема защото касае обсъждане на куче на р-к Чобан.
Ако желаете тя да прерасне в дискусия за принципи на работа, моля използвайте или създайте нова тема в "Дискусионната стая".

http://www.karakachan.org/forum/index.php/board,40.0.html

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #223 on: December 01, 2015, 12:50:47 PM »

Това че "производителя" има проблем с комуникацията усложнява нещата, да, но това означава ли че трябва да се буксува на едно място! Аз и до днес не съм чул същия човек да потвърди информация за куче произведено от него, но по един, или друг начин информация изтича и това дава основание да се възползваме от нея доколкото я има разбира се.
Напълно съгласен! Просто дадох пример,без никакви помисли Smiley Та дано целия разговор,да е убедил Огнян в гаранцията за Лексо Wink
« Last Edit: December 01, 2015, 12:51:13 PM by todor_govedarci » Logged

Iliyan Dushanov
Full Member

« Reply #224 on: December 02, 2015, 17:39:58 PM »

Тошко за бащата на Мурад имаше подадена информация  от Николай Дормишев от Самоков че се казва Леско и е на Методи Стефанов от Богданов дол има негова снимка ако те интересува.
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 28
  Print  

Jump to: