Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 13, 2025, 06:03:26 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 28
  Print  
Author Topic: Развъдник "Чобан".Прекратено членство! Извън селекционен контрол!  (Read 204179 times)
0 Members and 7 Guests are viewing this topic.
Александър Христов
Hero Member

« Reply #195 on: November 30, 2015, 22:57:46 PM »

Бягат от калъпа кашовци, затова има хън и мън. Уж говорим за вътрепородно разнообразие а все FCA- то мислят много хора, ще рече оеднаквени да са кучетата, лесно разпознаваеми,та да се продават лесно  Wink Много хора го мислят това, но малко ще го кажат на глас.
МАКК има, за мен, прекрасната политика да оставя развъдчиците да имат свои виждания и стратегии в развъждането. Защо тогава да речем линия Кашо е някак тихичко игнорирана? И не само по Кашо са така...

И това не го разбрах. По принцип глупостите са разпознаваеми и лесно разбираеми, но тук има известни противоречия...
Не е трудно, просто инакомислието не е глупост! Не бъркай понятията, нали си умен!
Чакай, още! Че запалих моторетката! Ти кои джинсове гледаш освен Горановите? Защо? Освен черно- бяло куче друго произвел ли си някога? Колко пари струва едно кутре при теб и с какви условия ги продаваш, интелигентни радетелю за породата???

И понеже стана въпрос, цитирам: "Колко пари струва едно кутре при теб и с какви условия ги продаваш, интелигентни радетелю за породата Huh?"
Ще публикувам две мой лични съобщения, до кого са, годината, датата и часа се виждат:
Въпросния непознат човек го бяха фитнали с някакво женско кученце и много страдаше.

първо - относно цената:

(Без заглавие)
« Sent to: Алекс Христов -: Юни 07, 2012, 22:19:50 »

Приятелю, ако искаш ще ти подаря женско кутре. При интерес обади се на 0878 40 87 30 - Огнян Симеонов,  или на лични във форума. Имам някои условия.     biggrin

и второ - относно условията:

Re: (Без заглавие)
« Sent to: Алекс Христов -: Юни 09, 2012, 15:39:50 »

Тези кучета днес трябва да отиват при хора, които ги ценят, обичат и не на последно място наистина могат да се грижат за тях. Остани жив и здрав.    biggrin

Нито те знам, нито те познавам.
Ако си ти Алекс Христов, виж си личните от юни 2012, ако не си, няма значение.....и много ти здраве. no

За мен са тия съобщения, не отричам.
Те изобщо не са безцелни!
За това и не съм се възползвал от предлагания от теб подарък!
Не вярвам на подаръци от хора които не познавам!
Такива подаръци по презумпция излизат скъпи.
Остани си със здраве!

Относно условията-  отново манипулация,
така и не ти дадох възможност да ми ги поставиш!!!!
Истината трябва да е цяла и неподправена.  cheers

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Александър Христов
Hero Member

« Reply #196 on: November 30, 2015, 22:59:28 PM »

И към Тошко- извинявай за спама.
А към Админа- моля изтрийте цялата тая гнус или я преместете на подходящо място, ако има такова.

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #197 on: November 30, 2015, 23:18:32 PM »

Не бързай толкова, това са важни неща и подмолни процеси, които трябва да са на светло, това е МАКК.

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #198 on: December 01, 2015, 05:43:12 AM »

И една хубава снимка на Грета То По,правена от Вано  smile

По ирония на съдбата тук "гаранциите" за произхода на баща и на Грета,не са сигурни,но понеже е произведен от развъдник Горан и всичко е наред Smiley
Тук за Шаро Горан (Брежанския) ли става въпрос? Ако да, дай твоята версия.
Аз версия за Шаро нямам-кучето много ми харесеаше! Щом съм взел негова щерка,значи нямам грижи,тук е и момента да кажа голямо благодаря на Цецо р-к Мировяне,за това че ми даде тази кучка да работя с нея  cheers А доколкото ми е известно производителя на Шаро на няколко пъти смени версията за родителите,та затова казвам ,че гаранциите са несигурни Smiley
« Last Edit: December 01, 2015, 05:43:55 AM by todor_govedarci » Logged

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
rex
Hero Member

« Reply #199 on: December 01, 2015, 06:36:17 AM »

...
Саше, не бъркай оценката от изложба с реалната "оценка" на едно куче Wink истинският тест за нашите кучета е на друго място, не на ринга, знаеш го добре Wink
Това, че има награди не означава, че струва нещо като куче, означава само, че е "красиво" по общоприетите критерии и нищо повече...
Вълците и айдуците не се впечатляват от купи и медали, за разлика от собствениците  Roll Eyes
Краси, не мисля че е баш съвсем така. Отсявката (примерно) по елиминиращи недостатъци е сериозен тест сама по себе си. От своя страна отличната оценка предполага, че съдията е видял едно физически здраво, добре свързано куче с отлични движения. Които като "механика" му позволяват да работи добре. И както неведнъж е казвал д-р Вучков примерно, точно тук се оценява и как конкретното куче се вписва в спецификите на "соя" си.
Иначе за другото си прав - здрави и прави кучета могат да се окажат без мозък, сърце или кураж. Което наистина няма как да се провери на 100 % в ринг. Но тук пак стигаме до въпроса - може ли да се поддържа породата само при/от животновъдите?
Поздрави,

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Zahari
Hero Member

« Reply #200 on: December 01, 2015, 07:14:25 AM »

И една хубава снимка на Грета То По,правена от Вано  smile

По ирония на съдбата тук "гаранциите" за произхода на баща и на Грета,не са сигурни,но понеже е произведен от развъдник Горан и всичко е наред Smiley

Аз версия за Шаро нямам-кучето много ми харесеаше! Щом съм взел негова щерка,значи нямам грижи,тук е и момента да кажа голямо благодаря на Цецо р-к Мировяне,за това че ми даде тази кучка да работя с нея  cheers А доколкото ми е известно производителя на Шаро на няколко пъти смени версията за родителите,та затова казвам ,че гаранциите са несигурни Smiley

Тошко,за кое куче произведено от производителя на Шаро Горан,знаеш истината казана от него?
« Last Edit: December 01, 2015, 07:15:59 AM by Zahari » Logged
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #201 on: December 01, 2015, 07:21:10 AM »

Колеги съфорумници, моля обмисляйте внимателно какво пишете, защото  е малко вероятно да се изтрие. Друго е, че темите, които засягате, няма как да бъдат изразени правилно тук във форума, защото пишеш едно, но се тълкува друго. Затова срещите очи в очи са най-благоприятни за подобни дискусии, дебати и коментари.

Смятам, че атаките помежду ни не са добра основа за правилна комуникация! Нагласата следва да се коригира. Форумът не е място да се избиват комплекси и да се натриват носове, не сте ли съгласни?
« Last Edit: December 01, 2015, 07:22:30 AM by trayko.asenov » Logged

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
vano
Guest
« Reply #202 on: December 01, 2015, 08:07:12 AM »

Колеги съфорумници, моля обмисляйте внимателно какво пишете, защото  е малко вероятно да се изтрие. Друго е, че темите, които засягате, няма как да бъдат изразени правилно тук във форума, защото пишеш едно, но се тълкува друго. Затова срещите очи в очи са най-благоприятни за подобни дискусии, дебати и коментари.

Смятам, че атаките помежду ни не са добра основа за правилна комуникация! Нагласата следва да се коригира. Форумът не е място да се избиват комплекси и да се натриват носове, не сте ли съгласни?

Именно това е хубавото на форума, че написаното остава, а не потъва като в модерния фейс. Когато в една организация няма скрито покрито, не виждам какво има да се притесняваме от всякакъв вид въпроси и дискусии. По-добре всеки да си каже къде го стяга чепика, да се види проблем в чепика ли е или просто има мазол и да се намери решение. Още навремето апостола го е казал "... кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все едно да вървим..."

Само мисля че мястото на тези дискусии не е в темата на Тошко, ако админа прецени нека да ги премести на подходящо място.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #203 on: December 01, 2015, 08:08:41 AM »

Тошко,за кое куче произведено от производителя на Шаро Горан,знаеш истината казана от него?
Захари не ти разбирам въпроса-Дали Драганов ми е казвал някаква версия за куче,или изобщо има ли истинска версия за куче произведено от него?!

rex
Hero Member

« Reply #204 on: December 01, 2015, 08:33:16 AM »

Именно това е хубавото на форума, че написаното остава, а не потъва като в модерния фейс. Когато в една организация няма скрито покрито, не виждам какво има да се притесняваме от всякакъв вид въпроси и дискусии. По-добре всеки да си каже къде го стяга чепика, да се види проблем в чепика ли е или просто има мазол и да се намери решение. Още навремето апостола го е казал "... кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все едно да вървим..."

Само мисля че мястото на тези дискусии не е в темата на Тошко, ако админа прецени нека да ги премести на подходящо място.
Абсолютно съгласен с vano. Какъв е изобщо смисълът да има форум и форумно общуване тук, ако няма да се казва това, което се мисли? Ако само ще си пляскаме и ще си викаме "браво" като идиоти - за това има предостатъчно други форуми. А изразените мнения по дадена дискусия както каза и Иван, много точно отразяват това дали човек си държи на мнението и си следва избраната посока, или се суче както и когато му е удобно. Щото наистина куче е трудно да се оцени от снимка, но от последователните мнения и действия на един човек може да се придобие представа колко е принципен.

По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
Zahari
Hero Member

« Reply #205 on: December 01, 2015, 09:13:45 AM »

Захари не ти разбирам въпроса-Дали Драганов ми е казвал някаква версия за куче,или изобщо има ли истинска версия за куче произведено от него?!
[/quot
И една хубава снимка на Грета То По,правена от Вано  smile

Аз версия за Шаро нямам-кучето много ми харесеаше! Щом съм взел негова щерка,значи нямам грижи,тук е и момента да кажа голямо благодаря на Цецо р-к Мировяне,за това че ми даде тази кучка да работя с нея  cheers А доколкото ми е известно производителя на Шаро на няколко пъти смени версията за родителите,та затова казвам ,че гаранциите са несигурни Smiley

В горния ти поуст написаното прозвуча,че едва ли не няма гаранция само за произхода на Шаро Горан от развъждането на Драганов.Мисля,че въпроса ми е разбираем smile
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #206 on: December 01, 2015, 09:20:32 AM »

Аз говоря за Шаро,защото пряко ме засяга,а има ли или не други кучета незнам,а не ме и интересува на този етап Wink Просто дадох пример за тесногръдието ни в което изпадаме,залитайки в една или друга посока Smiley

vano
Guest
« Reply #207 on: December 01, 2015, 09:30:32 AM »

Ако си вписваме кучилата в племенната книга, ако вадим родословия на кутретата и ако ги чипираме преди да ги дадем/продадем, след 10 години половината от тези разговори няма да ги има. От нас си зависи. В противен случай обричаме и тези след нас да се борят с тоя каза, оня каза, тоя лъже, оня маже.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #208 on: December 01, 2015, 09:37:48 AM »

Най- напред Тошко относно Шаро Горан (Брежанския), имаме подадена информация която е вкарана в базата данни и се придържаме към нея! Относно кучетата развъждане на р-к Горанвъобще, и тяхното включване в развъдната схема на МАКК - въпроса е коментиран многократно (виж по-назад в темите) и коментара се изчерпва с решението на МАКК взето още през 2006 година касаещо каракачанските кучета развъждани от този развъдник. Така че предъвкваме стари неща, вместо да се концентрираме към настоящите проблеми. Та да подкрепя с факти казаното от мен относно линията на Кашо - ето снимка на младия тогава Лексо сниман от Атила Седефчев при описване и чипиране на кучетата при Влади Величков на 17.02.2008 година.

Лексо- микрочип 968000005063908

Баща на Лексо - Мурад (б. Лексо М. Серафимов, м Куна), снимката е от интернет.

Майката на Лексо - Куна разв. на Боре от Д. Баня, снимката е от Николай Дормишев от Самоков.

Habits
Hero Member

« Reply #209 on: December 01, 2015, 09:41:40 AM »

Ако си вписваме кучилата в племенната книга, ако вадим родословия на кутретата и ако ги чипираме преди да ги дадем/продадем, след 10 години половината от тези разговори няма да ги има. От нас си зависи. В противен случай обричаме и тези след нас да се борят с тоя каза, оня каза, тоя лъже, оня маже.

cheers

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 28
  Print  

Jump to: