Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 13, 2025, 05:48:06 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 28
  Print  
Author Topic: Развъдник "Чобан".Прекратено членство! Извън селекционен контрол!  (Read 204168 times)
0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #180 on: November 30, 2015, 18:17:35 PM »

Бягат от калъпа кашовци, затова има хън и мън. Уж говорим за вътрепородно разнообразие а все FCA- то мислят много хора, ще рече оеднаквени да са кучетата, лесно разпознаваеми,та да се продават лесно  Wink Много хора го мислят това, но малко ще го кажат на глас.
МАКК има, за мен, прекрасната политика да оставя развъдчиците да имат свои виждания и стратегии в развъждането. Защо тогава да речем линия Кашо е някак тихичко игнорирана? И не само по Кашо са така...

Не съм съгласен за калъпа и кашовци.Кучетата са си лесно разпознаваеми,вписват се в стандарта и са си доста типизирани като селекция,отделен въпрос е,че имат косури и бягат от общо приетия тип Smiley А ако се отглеждат кучетата за пари,значи нещо сме сбъркали  no

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #181 on: November 30, 2015, 18:50:51 PM »

бащата на кучката Wink

https://www.youtube.com/watch?v=WLJA--b3Wxs

Много добро куче, браво. Ако гаранциите за него са сигурни, това е супер......  clap
Какво ще рече ''Ако гаранциите за него са сигурни''? Да не би щот не е от определен развъдник и по определени линии,кучето да е мелез? Малко почва да ми писва да слушам за '' правата вяра"...

Не разбирам реакцията ти, кучето от клипа е хубаво и ме кефи. Какви определени развъдници, линии, че и правата на вярата намеси.... Става дума на тебе да са ти ясни и  точни нещата. Лексо и Кашо не са неизвестни кучета, но има поне още 8 или 10 кучета по веригата, а всъщност те влияят най-много при въпросната (внучка и правнучка) Не нужна мнителност и параноя.   Wink
Не всичко е горани-ай така ще ти го кажа,дано ме разбереш сега Smiley

Не, не те разбрах.
« Last Edit: November 30, 2015, 18:53:56 PM by SIMBEN » Logged

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #182 on: November 30, 2015, 18:53:36 PM »

Бягат от калъпа кашовци, затова има хън и мън. Уж говорим за вътрепородно разнообразие а все FCA- то мислят много хора, ще рече оеднаквени да са кучетата, лесно разпознаваеми,та да се продават лесно  Wink Много хора го мислят това, но малко ще го кажат на глас.
МАКК има, за мен, прекрасната политика да оставя развъдчиците да имат свои виждания и стратегии в развъждането. Защо тогава да речем линия Кашо е някак тихичко игнорирана? И не само по Кашо са така...

И това не го разбрах. По принцип глупостите са разпознаваеми и лесно разбираеми, но тук има известни противоречия...

todor_govedarci
Hero Member

« Reply #183 on: November 30, 2015, 18:59:27 PM »

Не, не те разбрах.
Значи нсма смисъл да ти обяснявам повече,няма да ме рязбереш Smiley
Но за твое успокоение,всичко за бащата и майката е гарантирано,жалкото е че са малко наследниците на тоз Лексо Smiley
« Last Edit: November 30, 2015, 19:03:39 PM by todor_govedarci » Logged

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Александър Христов
Hero Member

« Reply #184 on: November 30, 2015, 19:04:38 PM »

И това не го разбрах. По принцип глупостите са разпознаваеми и лесно разбираеми, но тук има известни противоречия...
Не е трудно, просто инакомислието не е глупост! Не бъркай понятията, нали си умен!

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Александър Христов
Hero Member

« Reply #185 on: November 30, 2015, 19:13:52 PM »

Не е трудно, просто инакомислието не е глупост! Не бъркай понятията, нали си умен!
Чакай, още! Че запалих моторетката! Ти кои джинсове гледаш освен Горановите? Защо? Освен черно- бяло куче друго произвел ли си някога? Колко пари струва едно кутре при теб и с какви условия ги продаваш, интелигентни радетелю за породата???

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #186 on: November 30, 2015, 19:28:01 PM »

Чакай, още! Че запалих моторетката! Ти кои джинсове гледаш освен Горановите? Защо? Освен черно- бяло куче друго произвел ли си някога? Колко пари струва едно кутре при теб и с какви условия ги продаваш, интелигентни радетелю за породата???

biggrin Няма как да те чакам, чакал съм те достатъчно. Загаси моторетката, не хаби горивото. Ще го закъсаш на сред пътя.

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #187 on: November 30, 2015, 19:35:27 PM »

Благодаря за инфото!

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #188 on: November 30, 2015, 19:49:50 PM »

Това, че имаш кучка не означава, че няма "хън-мън".
То винаги ще има " хън-мън" Трайко,българска черта си е Wink Просто да се знае,че нямам предрасъдаци за кучетата,за разлика от други,затова и показвам животинчето Smiley
Браво за мерака ти да ни запознаваш с различни кучето от района и не само! Говори ми за българските черти, по цял ден се занимавам с хората и техните проблеми! Ясно ми е, като бял ден!
« Last Edit: November 30, 2015, 19:53:12 PM by trayko.asenov » Logged

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Александър Христов
Hero Member

« Reply #189 on: November 30, 2015, 19:51:31 PM »

Абе бегай да си играеш бе Оги, плувай си у твоя си сос и се прави на интелигент!   Wink

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #190 on: November 30, 2015, 19:56:52 PM »

И една хубава снимка на Грета То По,правена от Вано  smile

По ирония на съдбата тук "гаранциите" за произхода на баща и на Грета,не са сигурни,но понеже е произведен от развъдник Горан и всичко е наред Smiley
Тук за Шаро Горан (Брежанския) ли става въпрос? Ако да, дай твоята версия.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #191 on: November 30, 2015, 20:01:54 PM »

Абе няколко човека май си нямате работа, а  biggrin
Саше, не бъркай оценката от изложба с реалната "оценка" на едно куче Wink истинският тест за нашите кучета е на друго място, не на ринга, знаеш го добре Wink
Това, че има награди не означава, че струва нещо като куче, означава само, че е "красиво" по общоприетите критерии и нищо повече...
Вълците и айдуците не се впечатляват от купи и медали, за разлика от собствениците  Roll Eyes

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #192 on: November 30, 2015, 20:05:30 PM »

Хора дайте да спазваме добрия тон. Няма лошо всеки да отстоява своето виждане в спора, но нека с аргументи да се опита да убеди събеседника си! Относно развъдните решения - разбира се че това е изконно право на всеки развъдчик и Правилника за Селекция и развъждане на МАКК го потвърждава. Въпрос на гледна точка е, как ще се извършва подбора при развъждането, но и никой не е застрахован от грешки. Относно линията на Кашо , не мисля че е игнорирана. Напротив това беше една от първите линии с надлежно описани и чипирани кучета при Влади и Ники от Самоков! Тогава беше описан и въпросния Лексо на Влади. Хубав каракачански пес!
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #193 on: November 30, 2015, 22:23:08 PM »

Бягат от калъпа кашовци, затова има хън и мън. Уж говорим за вътрепородно разнообразие а все FCA- то мислят много хора, ще рече оеднаквени да са кучетата, лесно разпознаваеми,та да се продават лесно  Wink Много хора го мислят това, но малко ще го кажат на глас.

Чакай, още! Че запалих моторетката! Ти кои джинсове гледаш освен Горановите? Защо? Освен черно- бяло куче друго произвел ли си някога? Колко пари струва едно кутре при теб и с какви условия ги продаваш, интелигентни радетелю за породатаHuh?

И понеже стана въпрос, цитирам: "Колко пари струва едно кутре при теб и с какви условия ги продаваш, интелигентни радетелю за породата Huh?"
Ще публикувам две мой лични съобщения, до кого са, годината, датата и часа се виждат:
Въпросния непознат човек го бяха фитнали с някакво женско кученце и много страдаше.

първо - относно цената:

(Без заглавие)
« Sent to: Алекс Христов -: Юни 07, 2012, 22:19:50 »

Приятелю, ако искаш ще ти подаря женско кутре. При интерес обади се на 0878 40 87 30 - Огнян Симеонов,  или на лични във форума. Имам някои условия.     biggrin

и второ - относно условията:

Re: (Без заглавие)
« Sent to: Алекс Христов -: Юни 09, 2012, 15:39:50 »

Тези кучета днес трябва да отиват при хора, които ги ценят, обичат и не на последно място наистина могат да се грижат за тях. Остани жив и здрав.    biggrin

Нито те знам, нито те познавам.
Ако си ти Алекс Христов, виж си личните от юни 2012, ако не си, няма значение.....и много ти здраве. no

« Last Edit: November 30, 2015, 22:28:49 PM by SIMBEN » Logged

Александър Христов
Hero Member

« Reply #194 on: November 30, 2015, 22:54:41 PM »

Бягат от калъпа кашовци, затова има хън и мън. Уж говорим за вътрепородно разнообразие а все FCA- то мислят много хора, ще рече оеднаквени да са кучетата, лесно разпознаваеми,та да се продават лесно  Wink Много хора го мислят това, но малко ще го кажат на глас.

И понеже стана въпрос, цитирам: "Колко пари струва едно кутре при теб и с какви условия ги продаваш, интелигентни радетелю за породата Huh?"
Ще публикувам две мой лични съобщения, до кого са, годината, датата и часа се виждат:
Въпросния непознат човек го бяха фитнали с някакво женско кученце и много страдаше.

първо - относно цената:

(Без заглавие)
« Sent to: Алекс Христов -: Юни 07, 2012, 22:19:50 »

Приятелю, ако искаш ще ти подаря женско кутре. При интерес обади се на 0878 40 87 30 - Огнян Симеонов,  или на лични във форума. Имам някои условия.     biggrin

и второ - относно условията:

Re: (Без заглавие)
« Sent to: Алекс Христов -: Юни 09, 2012, 15:39:50 »

Тези кучета днес трябва да отиват при хора, които ги ценят, обичат и не на последно място наистина могат да се грижат за тях. Остани жив и здрав.    biggrin

Нито те знам, нито те познавам.
Ако си ти Алекс Христов, виж си личните от юни 2012, ако не си, няма значение.....и много ти здраве. no

За мен са тия съобщения, не отричам.
Те изобщо не са безцелни!
За това и не съм се възползвал от предлагания от теб подарък!
Не вярвам на подаръци от хора които не познавам!
Такива подаръци по презумпция излизат скъпи.
Остани си със здраве!

Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 28
  Print  

Jump to: