Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 16:15:09 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 28
  Print  
Author Topic: Развъдник "Чобан".Прекратено членство! Извън селекционен контрол!  (Read 203946 times)
0 Members and 25 Guests are viewing this topic.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #90 on: June 22, 2015, 04:32:09 AM »

Така е. По добре беше да се уточните или на среща, или по телефона, но не тук.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #91 on: June 22, 2015, 06:49:31 AM »

Аз също смятам че в открития диалог няма нищо лошо. Напротив. Считам че така се вижда от всички че коректната работа с коректни хора е приоритет в МАКК. А Асоциацията не е витаещо във въздуха понятие - напротив, МАКК е всеки неин член, който работи за общата кауза - съхраняване на чистопородното Каракачанско куче. И именно от всеки член зависи посоката и идеята като цяло. Така че дай Боже повече открити разговори по темата, иначе с какво би ни отличило от алтернативните организации!?
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #92 on: June 22, 2015, 07:08:07 AM »

Напълно съм съгласен с д-р Вучков,открития диалог е за предпочитане,при нас няма скрито-покрито Smiley

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #93 on: June 22, 2015, 07:21:44 AM »

В тая връзка я сподели мнение за Гуджо на Влади по отношение на скачане! Лесно ли, трудно ли!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #94 on: June 22, 2015, 07:22:34 AM »

Дай и някоя по актуална снимка ако имаш.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #95 on: June 22, 2015, 08:09:29 AM »

Така, като първо асоциацията, освен че е всеки от нас, тя е и ръководен и контролен орган. Кой ръководи организацията? Кой решава дали ще се подпомагаме или не? Кой регистрира новите развъдници? Кой следи за тяхната работи? Кой вписва или отказва да впише куче или кучило в родословната/племенна книга? Кой отговаря за следеното на поголовието? Кой отговаря за измерванията на индивидите? Не мисля, че верният отговор е всеки член на МАКК!

Като второ, защо смятам, че вашият разговор не е за тази тема? Защото, не е удачно да изяснявате произход на куче, което при регистрирането на развъдника е част от него и е ясна волята на Тодор да плоди на нея! Този въпрос с чистопородното развъждане го коментираме за незнаем кой път! На мен ми се обясни, че има достатъчни кучета с ясен произход и не е нужно да ровя, защото е губене на време и ресурс. Просто не е добра реклама подобно тълкуване пред всички. Дали след като поговорихте ще се регистрира кучилото? Относно въпросът с Белка Мургаш, супер несериозно е да се твърди, че Краси е виновен за вписването на кучката в книгата! Да не говорим, че рева от две години почти, че въпросният развъдник стой гордо на сайта на МАКК, като развъдник, част от МАКК! Нищо лично д-р Вучков, при цялото ми уважение към теб, но имаме проблеми за решаване, ако искаме да не сме, като алтернативните организации.

Като трето, не само Тодор носи отговорност за действията. Носим я и всички ние! Защото идеята кутре, за което имаме съмнения, да е плод на развъдник от МАКК и да носи името на развъдника е срам за всички, не само за Тодор. Така смятам аз, ако греша поправете ме.

Идеята за грешките е, че се случват. Който работи-бърка. Но не бива да се парадира с тях. Ето това вече е присъщо на други организации.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #96 on: June 22, 2015, 08:27:42 AM »

Трайко, вече неведнъж съм казвал - УС на МАКК не е ГЕСТАПО!!! Няма и да бъде! Членството в МАКК е на доброволни начала и всеки който е член на асоциацията се е съгласил с тях. Относно развъдниците - хайде сега отвори си очите и виж началната страница на темата "Развъдници" към форума на МАКК! След като внимателно прочетеш първата страница, е редно да се извиниш! Това че коментираме с Тошко ситуация свързана с куче от неговия развъдник, не означава че то задължително имаме наличие на нечистопородно животно! Само акцентирах че все още е рано на кутрета родени от въпросната кучка да носят фамилията на развъдника, докато не се уточни напълно произхода на майката. И как да се съглася с теб че даден собственик не трябва да е отговорен за действията си и за информацията която дава!? Нали работим на принципа на коректността? Ако го няма доверието и ако трябва да се лъжем, то сме опорочили първоначалната идея! Замисли се преди да пишеш!
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #97 on: June 22, 2015, 08:36:53 AM »

При цялото ми уважение към теб, те моля да прочетеш внимателно написаното от мен. Също смятам, че има разлика между сайт и форум, извинявам се Wink
« Last Edit: June 22, 2015, 08:38:13 AM by trayko.asenov » Logged

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
vano
Guest
« Reply #98 on: June 22, 2015, 08:39:04 AM »

Аз предлагам да вземем да си спретнем една работна среща и на нея да обсъдим кой какви проблеми вижда, та да вземем някакво решение за тяхното отстраняване, ако наистина са проблеми. И без това има доста въпроси, които се повдигат переодично, да се съберем и да ги обсъдим на N на брой очи. Няма да е лошо ако направим такава среща да има по-сериозна активност от страна на развъдчиците, за да няма после тън, мън. Тази седмица в непринудени разговори се родиха и интересни идеи за изложбите, оценяването, селекционните прегледи, техническото им провеждане и други подобни.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #99 on: June 22, 2015, 08:41:36 AM »

Чакаме предложения.
vano
Guest
« Reply #100 on: June 22, 2015, 08:48:08 AM »

Като за начало да вземем да изместим последните постове от темана на Тошко, в някаква тема от рода на "Работна среща".

След което да видим има ли желание от страна на развъдчиците и членовете на МАКК за такава среща, ако има всеки да каже какви въпроси го вълнуват за обсъждане, после да видим кога ще е удобно да се направи, предвид отпускарския сезон и накрая да я направим.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #101 on: June 22, 2015, 08:57:55 AM »

В тая връзка я сподели мнение за Гуджо на Влади по отношение на скачане! Лесно ли, трудно ли!
Гуджо е страхотно куче,много разумно и с адекватни реакции! Няма да коментирам физиономия,глас,зъби,тоя сой си е ясен  Wink Снимки не съм му правил,първо защото е лято и кучето не е в топ форма и второ не мисля че тези кучета предатавляват интерес за повечето четящи и пишещи тук  Wink За скачането-типичен кашовец никакви грижи няма Smiley

Към Трайко,никой нищо не петни с тази дискусия,напротив с това показваме,че сме отворени към диалог и казваме нещата каквито са!

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
Zahari
Hero Member

« Reply #102 on: June 22, 2015, 09:57:39 AM »

Така, като първо асоциацията, освен че е всеки от нас, тя е и ръководен и контролен орган. Кой ръководи организацията? Кой решава дали ще се подпомагаме или не? Кой регистрира новите развъдници? Кой следи за тяхната работи? Кой вписва или отказва да впише куче или кучило в родословната/племенна книга? Кой отговаря за следеното на поголовието? Кой отговаря за измерванията на индивидите? Не мисля, че верният отговор е всеки член на МАКК!

Като второ, защо смятам, че вашият разговор не е за тази тема? Защото, не е удачно да изяснявате произход на куче, което при регистрирането на развъдника е част от него и е ясна волята на Тодор да плоди на нея! Този въпрос с чистопородното развъждане го коментираме за незнаем кой път! На мен ми се обясни, че има достатъчни кучета с ясен произход и не е нужно да ровя, защото е губене на време и ресурс. Просто не е добра реклама подобно тълкуване пред всички. Дали след като поговорихте ще се регистрира кучилото? Относно въпросът с Белка Мургаш, супер несериозно е да се твърди, че Краси е виновен за вписването на кучката в книгата! Да не говорим, че рева от две години почти, че въпросният развъдник стой гордо на сайта на МАКК, като развъдник, част от МАКК! Нищо лично д-р Вучков, при цялото ми уважение към теб, но имаме проблеми за решаване, ако искаме да не сме, като алтернативните организации.

Като трето, не само Тодор носи отговорност за действията. Носим я и всички ние! Защото идеята кутре, за което имаме съмнения, да е плод на развъдник от МАКК и да носи името на развъдника е срам за всички, не само за Тодор. Така смятам аз, ако греша поправете ме.

Идеята за грешките е, че се случват. Който работи-бърка. Но не бива да се парадира с тях. Ето това вече е присъщо на други организации.
Като начало,Трайко,мислех че си направил крачка нагоре след толкова писане по форума!
Ти чете ли дискусията с кучката при Росен?
Кой направи същата грешка?
« Last Edit: June 22, 2015, 09:59:38 AM by Zahari » Logged
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #103 on: June 22, 2015, 10:20:33 AM »

Преди да коментираш движението и стъпките ми, не е ли редно внимателно да прочетеш какво пиша?! Какво искаш да кажеш със същата грешка?

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Zahari
Hero Member

« Reply #104 on: June 22, 2015, 10:31:02 AM »

От една страна голяма загриженост към МАКК!
От другата страна нехайство,от към целите на МАКК?!
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 28
  Print  

Jump to: