Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 12, 2025, 11:11:10 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 28
  Print  
Author Topic: Развъдник "Чобан".Прекратено членство! Извън селекционен контрол!  (Read 203579 times)
0 Members and 14 Guests are viewing this topic.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #75 on: June 21, 2015, 14:10:55 PM »

От кои родители е кутрето?
Гуджо на Влади и Янтра

Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца Wink
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #76 on: June 21, 2015, 15:33:13 PM »

Какъв е смисъла?
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #77 on: June 21, 2015, 15:39:01 PM »

Ами инбридинг по Лиса II - III,допадат ми физиономиите дет излизат по нея  Wink

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #78 on: June 21, 2015, 15:45:07 PM »

Имам предвид Янтра.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #79 on: June 21, 2015, 15:47:36 PM »

Имам предвид Янтра.
Дава хубави кутраци,с хубави глави,гилеми зъби и сериозен характер

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #80 on: June 21, 2015, 15:53:58 PM »

Е,  и? Навремето и Караман на Райчо от Дорково даваше такива.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #81 on: June 21, 2015, 15:58:17 PM »

Е,  и? Навремето и Караман на Райчо от Дорково даваше такива.
Аз за мен съм си изяснил произхода  Wink Ако имаше капка съмнение,нямаше да я гледам  smile

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #82 on: June 21, 2015, 16:12:30 PM »

Сериозната развъдна работа изисква действия по правила, а не подтикнат от емоционални решения. Ти беше свидетел на разговора ми с Ицо брадата от Костенец, видя че първоначалните версии за произхода на кучката се смениха поне три пъти. Това че кучката "вади" кутрета с типичен екстериор и характер при съешаване с доказано чистопородни мъжки кучета нищо, ама нищо не доказва за нейния произход. Към момента произхода на кучката не е категорично изяснен. Какво означава - "за мен съм си изяснил произхода"? Произхода или е ясен за всички или за никой! Не мисля че е редно и по правилата на правилника за селекция и развъждане, който сме приели, от кучка с неизяснен произход да се произвеждат кучета носещи фамилия на развъдник, регистриран в МАКК.
DonKrasi
Hero Member

мераклията

« Reply #83 on: June 21, 2015, 16:34:38 PM »

А, след като има някакви съмнения, какъв е проблема кучката да мине през така наречената инбридингова проверка? Синовете от първото и кучило трябва да стават вече, или ако още не са, то скоро да са готови за пускане? Когато не може да се събере достатъчно инфо или има разминаване/съмнения нали се прилага този метод и ако в полученото потомство от инцеста няма нищо съмнително се вписва, не може ли и в този случай да стане така, какъв е проблема не разбирам?
« Last Edit: June 21, 2015, 16:36:19 PM by DonKrasi » Logged

Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ!
Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!"
"Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #84 on: June 21, 2015, 17:04:05 PM »

Сериозната развъдна работа изисква действия по правила, а не подтикнат от емоционални решения. Ти беше свидетел на разговора ми с Ицо брадата от Костенец, видя че първоначалните версии за произхода на кучката се смениха поне три пъти. Това че кучката "вади" кутрета с типичен екстериор и характер при съешаване с доказано чистопородни мъжки кучета нищо, ама нищо не доказва за нейния произход. Към момента произхода на кучката не е категорично изяснен. Какво означава - "за мен съм си изяснил произхода"? Произхода или е ясен за всички или за никой! Не мисля че е редно и по правилата на правилника за селекция и развъждане, който сме приели, от кучка с неизяснен произход да се произвеждат кучета носещи фамилия на развъдник, регистриран в МАКК.
Ицо какво каза? Бащата е негово производство,майката местна кучка?! Бащата на Янтра - Шериф(който е " непроверения) е произведен от Стоян от Малко Белово,онзи ден бях при него и каза майка му се казваше Айше и е стара тукашна кучка с кръв от беловския Мурад... Нали не смятате,че човек като чичо Ники ще гледа мелези? Хора известни със своя потбор и критерии?! Малката съм и сложил фамилия "Чобан", защото е произведена от мен,но на всеки взел от тази кучка човек му е обяснено,че тя не е вписана в ПК на МАКК,тъй че пазя името на асоциацията чисто,няма нужда да го коментираме това! Имам едно питане- Как бе вписана и проверена Белка Мургаш?

kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #85 on: June 21, 2015, 17:04:53 PM »

Няма проблем, само да се направи по правилата. Инбредната проверка може да даде резултат само ако се инбридира пряко по предполагаемия "проблемен" прародител. Подчертавам - предполагаемия проблемен родител! Не говорим задъжително че има нсличие на чужда кръв! Тук в случая е по сложно защото неизвестното, е куче, което е доста назад в Янтра на Тошко. Допълнително усложнение е и факта че процента на "доказаната чистопородна кръв" е много. От тук съешаването на пълни брат и сестра, или син с майка няма да бъде с очакваната достоверност. Най удачния вариянт е да се инбридира Янтра по баща си, но това вече няма как да стане. По добре би било да се търси вариянт за инбридиране през куче което е полубрат на Янтра но от друга майка. Това сме го коментирали с Тошко многократно.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #86 on: June 21, 2015, 17:24:47 PM »

Тошко, най-напред никой не говори за мелези, а за изяснен произход! Първата версия беше че бащата на Янтра е куче на Ицо. Тази версия падна. После се оказа че дядото на кучката е производство на Ицо - и това се оказа че не е вярно. Въпросния Шериф е произведен от Стоян Лишко от Малко Белово, който ми е приятел, и той го дава на Кольо. Кучето съм го виждал наживо и го познавам. Оказа се че родителите на бащата на кучето са били при Ицо, но той така и не успя да каже кои по точно са те. Знаеш ли колко, и какви кучета са минали през Ицо от Костенец? Само можеш да предполагаш! Да, ако ставаше въпрос за старите му кучета от времето на Караман, Рашо и другите - няма проблем. Но в по ново време текучеството на кучета от там е голямо. По отношение на Белка - информацията е подадена и подписана лично от собственика и тогава - Красимир Динов. Да, и на мен не ми допада особено като екстериор кучката, но има и доста други кучета които имат недостатъци. Въпреки това отговорност за достоверността на информацията носи изключително собственика. Ние не сме стражари все пак и да проверяваме с детектор на лъжата всяка една информация. При Янтра се стигна до то тук че просто имаше неизвестност по отношение на произхода и и несъответствие във версиите.
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #87 on: June 21, 2015, 17:31:54 PM »

Тошко, най-напред никой не говори за мелези, а за изяснен произход! Първата версия беше че бащата на Янтра е куче на Ицо. Тази версия падна. После се оказа че дядото на кучката е производство на Ицо - и това се оказа че не е вярно. Въпросния Шериф е произведен от Стоян Лишко от Малко Белово, който ми е приятел, и той го дава на Кольо. Кучето съм го виждал наживо и го познавам. Оказа се че родителите на бащата на кучето са били при Ицо, но той така и не успя да каже кои по точно са те. Знаеш ли колко, и какви кучета са минали през Ицо от Костенец? Само можеш да предполагаш! Да, ако ставаше въпрос за старите му кучета от времето на Караман, Рашо и другите - няма проблем. Но в по ново време текучеството на кучета от там е голямо. По отношение на Белка - информацията е подадена и подписана лично от собственика и тогава - Красимир Динов. Да, и на мен не ми допада особено като екстериор кучката, но има и доста други кучета които имат недостатъци. Въпреки това отговорност за достоверността на информацията носи изключително собственика. Ние не сме стражари все пак и да проверяваме с детектор на лъжата всяка една информация. При Янтра се стигна до то тук че просто имаше неизвестност по отношение на произхода и и несъответствие във версиите.
Факт за Ицо и кучетата.... Няма смисъл от повече полемика относно Янтра,аз си поемам отговорността за рабоботата с нея!

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #88 on: June 21, 2015, 20:13:09 PM »

Простете, но смятам, че този разговор не би следвало да се състои тук!

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
todor_govedarci
Hero Member

« Reply #89 on: June 22, 2015, 04:10:11 AM »

Простете, но смятам, че този разговор не би следвало да се състои тук!
Защо Трайко? Няма нищо лошо в това да се назовават нещата такива,каквито са!

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 28
  Print  

Jump to: