trayko.asenov
|
 |
« Reply #120 on: April 27, 2015, 19:48:22 PM » |
|
подрастващи мъжки (4 кучета)  Мечо на Борислав Павлов  Барон на Борислав Павлов Добри са наследниците на Барон Япе, браво!
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Пеньо
|
 |
« Reply #121 on: April 27, 2015, 20:01:40 PM » |
|
Бъчо и Бучо Горан, не са ли братя от едно кучило?
|
|
|
|
|
|
|
Borislav Pavlov
Newbie

|
 |
« Reply #122 on: April 27, 2015, 20:59:58 PM » |
|
подрастващи мъжки (4 кучета)  Мечо на Борислав Павлов  Барон на Борислав Павлов Добри са наследниците на Барон Япе, браво! Има какво още да се желае, но това не зависи от мен!Както каза г-н Вучков, проблема при Барон(младши) е размера на крайниците.Надявам се, а и наблюдавам, че кучетата, които са наследници на Барон Япе израстват на малко по-късен етап, дано и при тези двамата нещата да се развият така!Радвам се все пак, че ти харесват кутретата!
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #123 on: April 28, 2015, 05:13:20 AM » |
|
Бъчо и Бучо Горан, не са ли братя от едно кучило?
Същия въпрос го зададох на место когато оценях клас ветерани, но ясен отговор не получих. Освен това обаче съдията не трябва и не е длъжен да знае всяко куче на каква възраст е, и на кой е брат. За това е отговорен собственика. Бучо (кучето представени в клас Ветерани наистина ме грабна), но ако действително е брат от едно кучило на Бъчо (представен в клас открит), е много уместен въпроса: Защо кучета от едно кучило са представени от собственика си в два възрастови класа?
|
|
|
|
|
|
|
Zahari
|
 |
« Reply #124 on: April 28, 2015, 05:53:47 AM » |
|
Етикета на Оги като сериозен човек е налице.Защо е станало така,сигурно си има обяснение от негова страна.
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #125 on: April 28, 2015, 06:36:08 AM » |
|
Но всъщност чие задължение е да провери след записване на кучето за участие в изложбата, дали е за съответният клас или не и дали фигурира в родословната книга? Че не е работа на съдията е факт, но чия работа е?
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #126 on: April 28, 2015, 06:59:37 AM » |
|
Е хора, защо винаги трябва някой да проверява, да се съмнява и да не вярва!? Нали сме се събрали за една обща кауза - безкористно запазване на оригиналния тип на Каракачанското куче!? Коректността е необходимото и задължително условие и именно на нея се гради цялата дейност на Асоциацията. Възможно е да стават грешки - хора сме и грешим, никой не е застрахован от такива, но чак пък да се следим, да се проверяваме и т.н. полицейски приьоми са крайно неприложими и нямат и не бива да имат почва при нас. Ако не е така то ние сме загубили пътя! Искренно се надявам че не е така - всичко лежи на коректността и добронамерените човешки взаимодействия. За това се аргументирах за всяко свое съдийско решение - да е ясно и точно за всички. Да, вярно е че вкусове разни, но все пак се стремим да постигнем нещо чисто свято - а това може да се постигне само чрез доверие и разбиране по между нас, и да се проявява необходимото уважение към хора които са виждали и чели повече от нас.
|
|
« Last Edit: April 28, 2015, 07:02:44 AM by kennel Vucho »
|
|
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #127 on: April 28, 2015, 07:32:43 AM » |
|
Леко отклонение от моя страна. Питам един познат, който живее на метри от стадион Металурт в Перник, мястото на което се проведе изложбата на БОК организацията: Аз: Абе, в неделя разбра ли, че имаше киноложка изложба до вас на стадиона? Той: Абе видях някакви шатри и бусове, ама кучета почти нямаше... 
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
skolev
|
 |
« Reply #128 on: April 28, 2015, 07:42:09 AM » |
|
Каза Перник, та се сетих за `98 година....на изложбата тогава се видяха накуп Китан, Буян, Шабан на Славейко и Караман от Триград.. Куче Вълко най-много ми напомни за предците си, като визия, характер и невероятната лекота на движенията 
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #129 on: April 28, 2015, 08:41:44 AM » |
|
ОК, тогава какво значение има Бъчо и Бучо братя ли са от едно кучило! Съгласен съм напълно за моралните устои на организацията и ги подкрепям! И щом кучета са най-важни за мен изложбата остава място с много класни животни!
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #130 on: April 28, 2015, 09:21:33 AM » |
|
Да кучетата Бъчо и Бучо Горан са братя и са от едно кучило. Родени са 2006 г. в развъдник "Горан на Драганов". При нас са от есента на същата година. Вече са в последната права от живота си, единия вече даде поколение. Сега подготвяме и другия Бучо, казвам подготвяме защото има проблем със сухожилие на заден крак, вследствие травма получена преди две години. Кучетата са добра селекция, която не е силно застъпена като генетичен материал в организацията. Девет години ги гледаме и беше крайно време да бъдат изведени, при положение, че с единия вече има развъждане, а с другия да се надяваме. Смятам, че изложбата не е загубила с тяхното показване пред хората, дори напротив. Тези кучета трябва да бъдат видени на живо, не само на снимки. Защо ги вкарах в различните класове? Това Соломоново решение, го взех самият аз и поемам цялата отговорност за това, ако този месец, месец и половина във възрастта за някои хора е проблем. Така или иначе кучетата са си ветерани. Те не са извеждани и нямат никакво рингово поведение, нито разбират къде са, нито какво трябва да правят там. Реших, че е неправилно Бучо да влиза при кучетата в разцвета на възрастта си и силите си с оглед на непоправимата контузия, но бях убеден, че и това куче е добре все пак да бъде видяно. Изведох го при ветераните, там изискванията са други, това е едно показване на кучета от породата в своя залез. Тук нито организаторите, най-малко пък съдията в ринга могат да имат каквато и да е вина. Организацията и съденето за мен бяха на високо ниво, да не говорим за спонсорството и нека бъде винаги така и с все повече животни. Сега разбирам от препратките по-горе на някои колеги, че с появата си при втераните и условното му подреждане на трето място, Бучо е ощетил друг ветеран от лелеяната награда. Затова искам ясно да се разбере, че оттеглям участието на кучето Бучо Горан от изложбата за Каракачански кучета - Железница 2015, в полза на другите ветерани Гуджо, Талаф, Пирин и Ураган.
|
|
« Last Edit: April 28, 2015, 09:23:41 AM by SIMBEN »
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #131 on: April 28, 2015, 09:41:40 AM » |
|
Ето ги като бебета и Митко с Бъчо: 
|
|
« Last Edit: April 28, 2015, 09:42:39 AM by SIMBEN »
|
|
"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО." (Екзюпери, Малкият принц)
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #132 on: April 28, 2015, 11:13:14 AM » |
|
Нека тогава отново си припомним целта на на изложбата - дали това бе надпревара за медали или бе това да се представят кучетата от различните развъдни линии и да се представи вътрепородното разнообразие! За мен целта винаги е второто. Пеньо, не защитавам Оги и не обвинявам Д-ра, но щом веднъж е бил победител Ураган, това, че в неделя не е бил отново в челото не го прави по-малко куче. Според мен, а и не само кучето е отличен продължител на линията си. Бъди горд, че притежаваш този екземпляр и му се радвай, както му се радваме ние! Относно отеглянето на Бучо, то не променя това кое куче колко струва и какъв генетичен материал носи. Така, че давайте напред 
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
SIMBEN
|
 |
« Reply #133 on: April 28, 2015, 11:16:30 AM » |
|
 1. Уран Мировяне 2. Дъги Симбен 3. Демон КараБорун Ванка, разбирам, че Дъги ти харесва  , шегувам се разбира се, но има грешка при представянето. Втори в подреждането при клас интермедия е Демон КараБорун, а трети е Дъги, всъщност то се вижда от фотоса, но понеже сетивата са изострени...... Между другото се чака и включването на Виксата, а защо не и на Атила, те също знаят много добре, какво и как да снимат. 
|
|
|
|
|
|
|
vano
Guest
|
 |
« Reply #134 on: April 28, 2015, 12:19:58 PM » |
|
Абе няколко съм объркал, но просто един път се подреждаха така, един път обратно и не знам защо останах с впечатление че Наско нареди Дъги втори. Както и да е - тази година от много организиране забравихме табелите с номерата за класиране.
|
|
|
|
|
|
|
|