Nomad
|
 |
« Reply #90 on: April 26, 2015, 20:03:43 PM » |
|
Не искам,а и не мога да ти правя разбор на съденето. Част от предимствата което според теб притежава това куче,като пигментация на видимите лигавици, лекота на движенията,големина на зъби не бяха отчетени при съденето в някой от другите класове. Да съм по- точен "открит" женски. Това ме кара да си мисля,че видиш ли кучето което е пазило овците на бай еди кой си е най-доброто и всички равнис по него. За обикновения човек дошъл един-два пъти на изложба,планирал да си вземе Каракачанско куче и виждайки първенеца ни- това е несериозно. Изказвам лично мнение и разбира се никой не е длъжен да го приема,но както е тръгнало май ще почнеме и ние по изложбите да се побираме в една малка зала!
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #91 on: April 26, 2015, 20:12:37 PM » |
|
Най напред, кучето е било пазач на стада на съвсем неизвестен човек от Бунцево, и въобще това че е пазач на стадо, като цяло може да бъде само плюс и то в район с голяма популация на хищници какъвто е района на Якоруда. И да, на мнение съм че колкото по често се премират на екстериорни изложби, работни екземпляри - какво по хубаво от това, и каква по добра раклама от това!? Толкова за работните кучета с примерен екстериор. Второ, бъди точен докрай и кажи какво имаш предвид при оценката в клас открит Женски, за да ти отговоря коректно. Трето, това че на изложби ще се събираме в малка зала, не съм съгласен и тази изложба го доказа - 80 кучета все пак не е никак малко, ти сам го каза, а знаеш че съдията винаги виновен така че аз съм готов да отговоря на всеки за всяко свое отсъждане.
|
|
|
|
|
|
|
Nomad
|
 |
« Reply #92 on: April 26, 2015, 20:20:29 PM » |
|
Никъде до сега не съм те обвинил. Опитвам се да разбера начина ти на съдене,но вече шеста година не мога. За женските кучета,какво по-конкретно от конкретното? Прегледай ги отново и ще разбереш какво питам. Не съм заинтересован лично,защото куче в този клас нямах.Въпроса е принципен.
|
|
|
|
|
|
|
Renegat23
Newbie

|
 |
« Reply #93 on: April 26, 2015, 20:22:56 PM » |
|
Милка Япе с тези задни крачето май и е пресилено първото място
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #94 on: April 26, 2015, 20:26:51 PM » |
|
Начина на съдене е характерен за всеки съдия и много зависи от материала който има пред очите си. Това е като грънчарството - каквато глина имаш в ръцете си, такова изделие можеш да направиш. А на изложбите материала (слава Богу) е различен всеки път. Пак не разбрах за открития клас женски, там бяха мисля 10-тина женски от които трябваше да се изберат три с най малко недостатъци, докато при избора за най-добро мъжко куче трябваше от три да избера едно. Надявам се схващаш разликата?
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #95 on: April 26, 2015, 20:36:19 PM » |
|
Пак обръщам внимание че в ринга в клас открит Женски имаше 11 женски животни. От тях трябваше да се изберат три, а тези три да се класират на първо, второ и трето място, според недостатъци и предимства и водимст и правилно представяне. Аболютно обаче не съм съгласен че кучка Милка, (която неправилно се изписва с приставка Япе, тя е развъждане на Чавдар Николов от Дивотино), е със слаба задница. На присъстащите, беше обяснено че в този клас реални пълновъзрастни кучки бяха три, останалите бяха на границата между двата класа - Интермедия и Открит, да не говорим че някои все още не бяха раждали. Милка беше една от пълновъзрастните кучки, която като масивност и формат на тялото се доближава максимално до стандарта на Каракачанското куче, а защо на тези масивни широки бутове, Renegat23, казвате "крачета" за мен е загадка.
|
|
|
|
|
|
|
Renegat23
Newbie

|
 |
« Reply #96 on: April 26, 2015, 20:39:49 PM » |
|
Пак обръщам внимание че в ринга в клас открит Женски имаше 11 женски животни. От тях трябваше да се изберат три, а тези три да се класират на първо, второ и трето място, според недостатъци и предимства и водимст и правилно представяне. Аболютно обаче не съм съгласен че кучка Милка, (която неправилно се изписва с приставка Япе, тя е развъждане на Чавдар Николов от Дивотино), е със слаба задница. На присъстащите, беше обяснено че в този клас реални пълновъзрастни кучки бяха три, останалите бяха на границата между двата класа - Интермедия и Открит, да не говорим че някои все още не бяха раждали. Милка беше една от пълновъзрастните кучки, която като масивност и формат на тялото се доближава максимално до стандарта на Каракачанското куче, а защо на тези масивни широки бутове, Renegat23, казвате "крачета" за мен е загадка. обърна ли внимание на задните и крака
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #97 on: April 26, 2015, 20:42:06 PM » |
|
Мисля че въпроса е излишен.
|
|
|
|
|
|
|
Renegat23
Newbie

|
 |
« Reply #98 on: April 26, 2015, 20:46:00 PM » |
|
Мисля че въпроса е излишен.
:smile:щом с тая приклекнала задница ти харесва
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #99 on: April 26, 2015, 20:51:09 PM » |
|
Не съдете само по снимки! Подчертавам, вкусове всякакви, но работата при съдийството е да отсееш от общата група, трите животни с най малко недостатъци, и от тях пак на базата на предимства и недостатъци да определиш първо, второ и трето място. Това е съвсем различно от личния избор на зрител който стои на едно място и си харесва куче. Така например аз казах на няколко човека че от цялата изложба най-много като куче ми хареса Бучо на Огнян Симеонов от Враца което беше в клас ветерани, но като съдия отсъжданията са други.
|
|
|
|
|
|
|
Renegat23
Newbie

|
 |
« Reply #100 on: April 26, 2015, 20:56:13 PM » |
|
Не съдете само по снимки! Подчертавам, вкусове всякакви, но работата при съдийството е да отсееш от общата група, трите животни с най малко недостатъци, и от тях пак на базата на предимства и недостатъци да определиш първо, второ и трето място. Това е съвсем различно от личния избор на зрител който стои на едно място и си харесва куче. Така например аз казах на няколко човека че от цялата изложба най-много като куче ми хареса Бучо на Огнян Симеонов от Враца което беше в клас ветерани, но като съдия отсъжданията са други.
Наско исками се да ти повярвам за отсъжданията но 
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #101 on: April 26, 2015, 20:59:35 PM » |
|
Явно се познаваме, щом ме наричаш така, но никой не задължавам да ми вярва. Аргументирам се мисля винаги, за всяко свое решение. Пак казвам вусове разни, но съдийството е нещо друго.
|
|
|
|
|
|
|
Renegat23
Newbie

|
 |
« Reply #102 on: April 26, 2015, 21:01:19 PM » |
|
Явно се познаваме, щом ме наричаш така, но никой не задължавам да ми вярва. Аргументирам се мисля винаги, за всяко свое решение. Пак казвам вусове разни, но съдийството е нещо друго.
:cheers:случайно се познаваме
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #103 on: April 26, 2015, 21:34:18 PM » |
|
Железница 2015 бе една чудесна изложба, доста добре организиран награден фонд, отлична организация на домакините и много добре експертна работа на съдията! Поздравления за добре проведената изложба! Надявам се, всяка следваща изложба да има все повече кучета и все повече зрители и почитатели на породата!
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Александър Христов
|
 |
« Reply #104 on: April 27, 2015, 05:33:33 AM » |
|
Е Трайко браво! Тук ми хареса!  Съдии! Техните решения са окончателни по презумпция!! Дано бъда разбран правилно.
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
|