Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Предстоящо! 15.03.2025г. Юбилейна Национална изложба на Каракачански кучета "20 години от признаването на Първата Българска автохтонна порода - Каракачанско куче".

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 13, 2025, 15:28:40 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11
  Print  
Author Topic: национална изложба на Каракачанското куче-Железница 2015  (Read 105187 times)
0 Members and 9 Guests are viewing this topic.
Nomad
Hero Member

« Reply #90 on: April 26, 2015, 20:03:43 PM »

Не искам,а и не мога да ти правя разбор на съденето.
Част от предимствата което според теб притежава това куче,като пигментация на видимите лигавици,
лекота на движенията,големина на зъби не бяха отчетени при съденето в някой от другите класове.
Да съм по- точен "открит" женски.
Това ме кара да си мисля,че видиш ли кучето което е пазило овците на бай еди кой си е най-доброто и всички равнис по него.
За обикновения човек дошъл един-два пъти на изложба,планирал да си вземе Каракачанско куче и виждайки първенеца ни-
това е несериозно.
Изказвам лично мнение и разбира се никой не е длъжен да го приема,но както е тръгнало май  ще почнеме и ние по изложбите да се побираме в една малка зала!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #91 on: April 26, 2015, 20:12:37 PM »

Най напред, кучето е било пазач на стада на съвсем неизвестен човек от Бунцево, и въобще това че е пазач на стадо, като цяло може да бъде само плюс и то в район с голяма популация на хищници какъвто е района на Якоруда. И да, на мнение съм че колкото по често се премират на екстериорни изложби, работни екземпляри - какво по хубаво от това, и каква по добра раклама от това!? Толкова за работните кучета с примерен екстериор.
Второ, бъди точен докрай и кажи какво имаш предвид при оценката в клас открит Женски, за да ти отговоря коректно.
Трето, това че на изложби ще се събираме в малка зала, не съм съгласен и тази изложба го доказа - 80 кучета все пак не е никак малко, ти сам го каза, а знаеш че съдията винаги  виновен така че аз съм готов да отговоря на всеки за всяко свое отсъждане.
Nomad
Hero Member

« Reply #92 on: April 26, 2015, 20:20:29 PM »

Никъде до сега не съм те обвинил.
Опитвам се да разбера начина ти на съдене,но вече шеста година не мога.
За женските кучета,какво по-конкретно от конкретното?
Прегледай ги отново и ще разбереш какво питам.
Не съм заинтересован лично,защото куче в този клас нямах.Въпроса е принципен.
Renegat23
Newbie
*

« Reply #93 on: April 26, 2015, 20:22:56 PM »

Милка Япе с тези задни крачето май и е пресилено първото място
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #94 on: April 26, 2015, 20:26:51 PM »

Начина на съдене е характерен за всеки съдия и много зависи от материала който има пред очите си. Това е като грънчарството - каквато глина имаш в ръцете си, такова изделие можеш да направиш. А на изложбите материала (слава Богу) е различен всеки път.
Пак не разбрах за открития клас женски, там бяха мисля 10-тина женски от които трябваше да се изберат три с най малко недостатъци, докато при избора за най-добро мъжко куче трябваше от три да избера едно. Надявам се схващаш разликата?
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #95 on: April 26, 2015, 20:36:19 PM »

Пак обръщам внимание че в ринга в клас открит Женски имаше 11 женски животни. От тях трябваше да се изберат три, а тези три да се класират на първо, второ и трето място, според недостатъци и предимства и водимст и правилно представяне. Аболютно обаче не съм съгласен че кучка Милка, (която неправилно се изписва с приставка Япе, тя е развъждане на Чавдар Николов от Дивотино), е със слаба задница. На присъстащите, беше обяснено че в този клас реални пълновъзрастни кучки бяха три, останалите бяха на границата между двата класа - Интермедия и Открит, да не говорим че някои все още не бяха раждали. Милка беше една от пълновъзрастните кучки, която като масивност и формат на тялото се доближава максимално до стандарта на Каракачанското куче, а защо на тези масивни широки бутове, Renegat23, казвате "крачета" за мен е загадка.
Renegat23
Newbie
*

« Reply #96 on: April 26, 2015, 20:39:49 PM »

Пак обръщам внимание че в ринга в клас открит Женски имаше 11 женски животни. От тях трябваше да се изберат три, а тези три да се класират на първо, второ и трето място, според недостатъци и предимства и водимст и правилно представяне. Аболютно обаче не съм съгласен че кучка Милка, (която неправилно се изписва с приставка Япе, тя е развъждане на Чавдар Николов от Дивотино), е със слаба задница. На присъстащите, беше обяснено че в този клас реални пълновъзрастни кучки бяха три, останалите бяха на границата между двата класа - Интермедия и Открит, да не говорим че някои все още не бяха раждали. Милка беше една от пълновъзрастните кучки, която като масивност и формат на тялото се доближава максимално до стандарта на Каракачанското куче, а защо на тези масивни широки бутове, Renegat23, казвате "крачета" за мен е загадка.
обърна ли внимание на задните и крака
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #97 on: April 26, 2015, 20:42:06 PM »

Мисля че въпроса е излишен.
Renegat23
Newbie
*

« Reply #98 on: April 26, 2015, 20:46:00 PM »

Мисля че въпроса е излишен.

:smile:щом с тая приклекнала задница ти харесва
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #99 on: April 26, 2015, 20:51:09 PM »

Не съдете само по снимки! Подчертавам, вкусове всякакви, но работата при съдийството е да отсееш от общата група, трите животни с най малко недостатъци, и от тях пак на базата на предимства и недостатъци да определиш първо, второ и трето място. Това е съвсем различно от личния избор на зрител който стои на едно място и си харесва куче. Така например аз казах на няколко човека че от цялата изложба най-много като куче ми хареса Бучо на Огнян Симеонов от Враца което беше в клас ветерани, но като съдия отсъжданията са други.
Renegat23
Newbie
*

« Reply #100 on: April 26, 2015, 20:56:13 PM »

Не съдете само по снимки! Подчертавам, вкусове всякакви, но работата при съдийството е да отсееш от общата група, трите животни с най малко недостатъци, и от тях пак на базата на предимства и недостатъци да определиш първо, второ и трето място. Това е съвсем различно от личния избор на зрител който стои на едно място и си харесва куче. Така например аз казах на няколко човека че от цялата изложба най-много като куче ми хареса Бучо на Огнян Симеонов от Враца което беше в клас ветерани, но като съдия отсъжданията са други.
Наско исками се да ти повярвам за отсъжданията но smile
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #101 on: April 26, 2015, 20:59:35 PM »

Явно се познаваме, щом ме наричаш така, но никой не задължавам да ми вярва. Аргументирам се мисля винаги, за всяко свое решение. Пак казвам вусове разни, но съдийството е нещо друго.
Renegat23
Newbie
*

« Reply #102 on: April 26, 2015, 21:01:19 PM »

Явно се познаваме, щом ме наричаш така, но никой не задължавам да ми вярва. Аргументирам се мисля винаги, за всяко свое решение. Пак казвам вусове разни, но съдийството е нещо друго.
:cheers:случайно се познаваме
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #103 on: April 26, 2015, 21:34:18 PM »

Железница 2015 бе една чудесна изложба, доста добре организиран награден фонд, отлична организация на домакините и много добре експертна работа на съдията! Поздравления за добре проведената изложба! Надявам се, всяка следваща изложба да има все повече кучета и все повече зрители и почитатели на породата!

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
Александър Христов
Hero Member

« Reply #104 on: April 27, 2015, 05:33:33 AM »

Е Трайко браво! Тук ми хареса! Smiley
Съдии! Техните решения са окончателни по презумпция!! Дано бъда разбран правилно.

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11
  Print  

Jump to: