Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 13, 2025, 15:36:15 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11
  Print  
Author Topic: национална изложба на Каракачанското куче-Железница 2015  (Read 105196 times)
0 Members and 11 Guests are viewing this topic.
vano
Guest
« Reply #75 on: April 26, 2015, 18:34:06 PM »

1. Милка Япе
2. Атина Номад
3. Тангра Горан
Renegat23
Newbie
*

« Reply #76 on: April 26, 2015, 18:38:19 PM »

Кучето Гриво Тито беше изведено от ринга поради невъзможност да се контролира от собственика си. Невъзможно беше да му се покаже захапката и да се извърши проверка на тестиси. Кучето ми е слабост още от млада възраст и лично съм казвал че тепърва ще става куче което ще прави впечатление. Но важни  условия  при представяне на куче на екстериорна изложба са водимост и абсолютен контрол на хендлера върху представяното от него куче.
в тази бостановка е нормално кучето да се изнерви трябваше да му дадете време на Тошо да го успокои
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #77 on: April 26, 2015, 18:44:05 PM »

Дадох достатъчно време на водача, но просто кучето не можеше да бъде контролирано. Много злобни кучета имаше в ринга, които обаче бяха абсолютно акуратно подчинени на водачите си. Мисля с това да приключим темата.
vano
Guest
« Reply #78 on: April 26, 2015, 18:46:41 PM »

ветерани мъжки (6 кучета)

Бучо Горан

Гуджо на Христо Бинев

Мечо на Тодор Симеонов

« Last Edit: April 26, 2015, 18:46:53 PM by vano » Logged
vano
Guest
« Reply #79 on: April 26, 2015, 18:48:04 PM »

Пирин КараБорун

Талаф на Христо Бинев

Ураган КараКитан
vano
Guest
« Reply #80 on: April 26, 2015, 18:48:44 PM »

1. Мечо на Тодор Симеонов
2. Талаф на Христо Бинев
3. Бучо Горан
Nomad
Hero Member

« Reply #81 on: April 26, 2015, 18:49:04 PM »

Това ли ще се дискутира сега!?
И да беше оставил кучето какво от това?!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #82 on: April 26, 2015, 18:53:54 PM »

Това ли ще се дискутира сега!?
И да беше оставил кучето какво от това?!
Не Андрей, въпроса е принципен. Кучето при показване на изложба трябва да е в абсолютен контрол от хендлера. Иначе може да се окаже много особена ситуация - риск за водача, за зрители, и за съдии. Това са основни правила които трябва да се спазват.
« Last Edit: April 26, 2015, 18:55:26 PM by kennel Vucho » Logged
vano
Guest
« Reply #83 on: April 26, 2015, 18:56:00 PM »

ветерани женски (3 кучета)

Лиса на Владимир Величков

Шарка КараБорун

Сирма Горан

Nomad
Hero Member

« Reply #84 on: April 26, 2015, 18:56:53 PM »

За шампиона се разбра,че е куче с много история,но нищо пояснително  с какво надделя на другите мъжки
претенденти.Така ли трябва да изглежда най-доброто мъжко куче на една екстериорна изложба?
vano
Guest
« Reply #85 on: April 26, 2015, 18:57:47 PM »

1. Лиса на Владимир Величков
2. Шарка КараБорун
3. Сирма Горан

/не съм сигурен дали това са местата на Шарка и Сирма или обратно/
vano
Guest
« Reply #86 on: April 26, 2015, 19:05:16 PM »

победител мъжки кучета - Мечо на Тодор Симеонов

победител женски кучета - Жара Калин

развъдна двойка - Траян То-По и Зара Мировяне

развъдна група - Нане Мировяне

end smile
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #87 on: April 26, 2015, 19:10:58 PM »

За шампиона се разбра,че е куче с много история,но нищо пояснително  с какво надделя на другите мъжки
претенденти.Така ли трябва да изглежда най-доброто мъжко куче на една екстериорна изложба?
Това най-вероятно е въпрос към мен. Да според мен от представените три мъжки кучета - победители в класовете Интермедия, Открит, и Ветерани, кучето Мечо, развъждане на Суат Рамиз, ме грабна със изключителната си типичност и запазена жизненост на 12 годишна възраст. Карам с предимствата на кучето - леки движения със широк размах на крайниците при тази възраст, много породно излъчване на лицето на кучето - тъмни очи с плътно прилепнал клепач, суха, но плътна муцуна със силна долна челюст, автентична типична за породата окраска - светло лице, при преливащи тонове на пигментираните петна. Но най-много ме впечатли силната пигментация на видимите лигавици при Мечо. Устни и клепачи, включително и почти цялата устна лигавица бяха като лакирани с черен лак. Това все по рядко се среща в съвременната популация. Към всичко това, като се прибавят и големината и масивността на зъбите, мисля че везните достатъчно наклониха към това куче. Надявам се да съм бил обстоятелствен в обосновката си.
Nomad
Hero Member

« Reply #88 on: April 26, 2015, 19:22:20 PM »

Не си длъжен да ми даваш обяснение,но това което пишеш е несериозно.
Повечето хора не познават Суат Рамиз,но вчера единственото което разбраха,че неговото куче
е изпитало несгодите на овчарския живот и за това е победител!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #89 on: April 26, 2015, 19:24:15 PM »

Не си длъжен да ми даваш обяснение,но това което пишеш е несериозно.
Повечето хора не познават Суат Рамиз,но вчера единственото което разбраха,че неговото куче
е изпитало несгодите на овчарския живот и за това е победител!

Не разбрах кое е несериозно? Аз не се обяснявам, а обосновавам решението си, за което ме попита.
« Last Edit: April 26, 2015, 19:46:48 PM by kennel Vucho » Logged
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11
  Print  

Jump to: