Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Желаете да станете член на МАКК?  Вижте тук!

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 07, 2025, 10:24:11 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8
  Print  
Author Topic: Каракачанското куче - публикации в БГ  (Read 135347 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
milkojor
Sr. Member

« Reply #30 on: March 26, 2009, 09:35:54 AM »

http://www.birdsinbulgaria.org/news.php?pageNum_News=6&id=665

Балкана ражда Хора,Полето Тикви !!!
kennel Kyurenitsa
Hero Member

« Reply #31 on: March 30, 2009, 15:48:59 PM »

утре 31.03.2009г. трябва да излезне интересен материал във вестник "Гласът на фермера" Wink

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

НАШИТЕ КУЧЕТА НЕУТРАЛИЗИРАТ АТАКИ НА ХИЩНИЦИТЕ !
kennel Kyurenitsa
Hero Member

« Reply #32 on: March 31, 2009, 14:12:51 PM »

Wink

http://www.facebook.com/pages/Karakachan-dog-Kennel-Kyurenitsa/119244154787012?ref=sgm

kennel Kyurenitsa
Hero Member

« Reply #33 on: March 31, 2009, 19:39:35 PM »

57 елитни овчарски кучета отровени през март в Пиринския край 
^ Животновъди от Сандански, Гоце Делчев и Кресна подозират, че в геноцида са замесени ловни дружинки

31 Mar 2009 / 07:27 pm :: Sandanski1.com

В жалба до главния прокурор на Р България и Областна прокуратура - Благоевград, животновъди от Сандански, Гоце Делчев, Кресна и други общини от Пиринския край гневно съобщават, че само през март някой систематично трови овчарските им кучета - пазачи на стада от крави и овцe.

"Имаме сигнали от животновъди в редица села от изброените общини, че някой най-нагло трови овчарските кучета. Уведомили сме за случващото се селските кметове, но реакция няма. Отрови се подхвърлят на всевъзможни места, както в населенита така и извън тях," се казва в оплакването.

Стопаните са разтревожени, че без охрана стадата им стават лесна плячса на хищни животни двукраки и четирикраки крадци.

Последния случаи е от днес, 31 март, когато в с. Джигурово, община Сандански, са отровени са 5 (пет) кучета, от които едното е чистокръвно каракачанско, последно от стара кръвна линия.

Животновъдите уведомяват, че за всички кучета имат паспорти, а някои са с родословие, проследено и доказано от 20 г. назад.

"Злодеянията продължават вече цял месец, но след днешното, чашата на търпението ни вече преля", предупреждават потърпевшите.

Стопаните подозират, че в геноцида са замесени местните ловни дружинки. Отровени кучета се откривали най-често след техни излети.

Животновъдите са решени на всичко, за да спрат безчинствата. Една от заканите им е да не допускат външни хора в засегнатите села и райони.

Жалбата е изпратена до прокуратурата от името на Асоциацията на овцевъдите от Югозападна България.

Б. ред. Данни за отровени кучета през март:

Община Сандански
с. Джигурово - 5 (пет) кучета;
с. Хърсово - 7 (седем) кучета;
с. Струма - 6 (шест) кучета;,
град Сандански - 8 (осем) кучета;

Обкина Кресна
с. Влахи - 5 (пет) кучета;

Община Гоце Делчев
град Хаджидимово - 25 (двадесет и пет) кучета;
с. Мосомище - 4 (четири) кучета. 

naughty

dandi
Hero Member

« Reply #34 on: May 05, 2009, 21:27:05 PM »

DIO
Sr. Member

« Reply #35 on: May 06, 2009, 05:17:06 AM »

Вартиш сучиш,ама все към Атаносов те дърпа biggrin
С кое по горе от написаното неси съгласна, били споделила.
dandi
Hero Member

« Reply #36 on: May 06, 2009, 06:34:19 AM »

Въртиш сучеш,все интрига търсиш-аманяма такава.
Кое те кара да мислиш че не съм съгласна с нещо?-Напротив с много от нещата съм съгласна smile
Материала е за Каракачанското Куче,тоя форум също ако не си забелязал.
DIO
Sr. Member

« Reply #37 on: May 06, 2009, 07:33:18 AM »

Въртиш сучеш,все интрига търсиш-аманяма такава.
Кое те кара да мислиш че не съм съгласна с нещо?-Напротив с много от нещата съм съгласна smile
Материала е за Каракачанското Куче,тоя форум също ако не си забелязал.
Ти сама си отговаряш на въпроса smile
Напротив с много от нещата съм съгласна - значи има и с които неси Wink

Целта на публикацията каква е?Защо си я качила?
Mad Max
Hero Member

« Reply #38 on: May 06, 2009, 07:40:33 AM »

Според мен е правилно, че статията е публикувана главно по две причини:

1. Като статия която може да е от полза на тези които се стремят към задълбочаване в материята.
2. И като пример за човек който променя позицията си в зависимост от угодността на момента.

Хубаво е да се знаят двете неща и да се публикуват подобни материали. Благодаря на Дънди.
Може би е редно да пусна и статията на Стефан Попов от МПК? Случаите са идентични с разликата че при Попов има повече лирически отклонения и умишлени преувеличения с цел хипербулизиране на реалните качества на каракачанското куче.

Все пак, тези хора имат претенции че са доайените в киноложките изследвания на българската порода каракачанско куче.
 smile

dandi
Hero Member

« Reply #39 on: May 06, 2009, 07:40:55 AM »

Ти с всичко което ти кажат ли си съгласен?

"Материала е за Каракачанското Куче,тоя форум също ако не си забелязал."
Май не си забелязал naughty
DIO
Sr. Member

« Reply #40 on: May 06, 2009, 08:33:27 AM »

Според мен е правилно, че статията е публикувана главно по две причини:

1. Като статия която може да е от полза на тези които се стремят към задълбочаване в материята.
2. И като пример за човек който променя позицията си в зависимост от угодността на момента.

Хубаво е да се знаят двете неща и да се публикуват подобни материали. Благодаря на Дънди.
Може би е редно да пусна и статията на Стефан Попов от МПК? Случаите са идентични с разликата че при Попов има повече лирически отклонения и умишлени преувеличения с цел хипербулизиране на реалните качества на каракачанското куче.

Все пак, тези хора имат претенции че са доайените в киноложките изследвания на българската порода каракачанско куче.
 smile
Поесни ми,че бавно загрявам по точка 2.
Каква му е угодността на момента confused
Mad Max
Hero Member

« Reply #41 on: May 06, 2009, 20:46:27 PM »

Аз мога само да гадая.
В случая - попитай автора.

Щото именно той твърдеше в последно време, че каракачанско куче не съществува.
И не било редно така да наричаме настоящата популация от работещи овчарски кучета, отговарящи на едновремешните описания на изследователите на породата /като д-р Гайтанджиев и мн. други/. Оспорваше историята на едно племе и умишлено заблуждаваше привърженици и любители с личната си противоречивост по форумите.

А по срещите очи в очи - никакъв го няма, за да уточни и затвърди най-накрая позицията си.
От там е логично - човек променя позицията си с времето или защото е придобил знания и опит които да оборят първоначалната му позиция; или защото е повърхностен и предпочита да сменя аудиториите си под звуците на почти никому изяснените научни термини и да се кефи на изпадащата в транс публика. От новата и нова "научно" звучаща позиция.

Аз лично - не мога да разбера хора като Николай Атанасов, Стефан Попов и др.
Не мога да разбера мераците им. Не мога да разбера езика, на който говорят.

Но мога да разбера, че са хора с променящи се във времето позиции.
Хаотични. Неподредени. Усложнени.
Приличат ми на хора, които когато нямат с кого да спорят започват да оспорват собствените си думи отпреди време.
Това ме отблъсква. Не искам да се занимавам с отсяване на вярното от невярното, особено в материя която не ми е позната и да си губя времето в лутане.

Предпочитам да се чувствам прост мераклия със собствена оценка за нещата около себе си, споделящ и следващ примера на хора със затвърдени във времето позиции, мераци и знания по тях, отколкото морска вълна между два бряга.
Въпрос на личен избор.
 smile

DIO
Sr. Member

« Reply #42 on: May 07, 2009, 06:08:06 AM »

Аз мога само да гадая.
В случая - попитай автора.

Щото именно той твърдеше в последно време, че каракачанско куче не съществува.
И не било редно така да наричаме настоящата популация от работещи овчарски кучета, отговарящи на едновремешните описания на изследователите на породата /като д-р Гайтанджиев и мн. други/. Оспорваше историята на едно племе и умишлено заблуждаваше привърженици и любители с личната си противоречивост по форумите.

А по срещите очи в очи - никакъв го няма, за да уточни и затвърди най-накрая позицията си.
От там е логично - човек променя позицията си с времето или защото е придобил знания и опит които да оборят първоначалната му позиция; или защото е повърхностен и предпочита да сменя аудиториите си под звуците на почти никому изяснените научни термини и да се кефи на изпадащата в транс публика. От новата и нова "научно" звучаща позиция.

Аз лично - не мога да разбера хора като Николай Атанасов, Стефан Попов и др.
Не мога да разбера мераците им. Не мога да разбера езика, на който говорят.

Но мога да разбера, че са хора с променящи се във времето позиции.
Хаотични. Неподредени. Усложнени.
Приличат ми на хора, които когато нямат с кого да спорят започват да оспорват собствените си думи отпреди време.
Това ме отблъсква. Не искам да се занимавам с отсяване на вярното от невярното, особено в материя която не ми е позната и да си губя времето в лутане.

Предпочитам да се чувствам прост мераклия със собствена оценка за нещата около себе си, споделящ и следващ примера на хора със затвърдени във времето позиции, мераци и знания по тях, отколкото морска вълна между два бряга.
Въпрос на личен избор.
 smile
Само нещо още да те попитам,виждам че си наясно с материята smile

А по срещите очи в очи - никакъв го няма

Ти срещала ли си се с него очи в очи, водила ли си някакъв диалог  и  разбра че никакъв го няма
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #43 on: May 07, 2009, 07:37:41 AM »

Дио - леко изопачаваш думите!
Преди известно време беше отправена покана към господин Н. Атанасов за публичен диспут на тема Каракачанско куче - очи в очи! Тишина и мълчание, даже се понесе мълва че бил зад граница. След като се завърна от странство отново нищо. Та за това става въпрос очи в очи - на някой му не стиска май!
DIO
Sr. Member

« Reply #44 on: May 07, 2009, 09:16:16 AM »

Дио - леко изопачаваш думите!
Преди известно време беше отправена покана към господин Н. Атанасов за публичен диспут на тема Каракачанско куче - очи в очи! Тишина и мълчание, даже се понесе мълва че бил зад граница. След като се завърна от странство отново нищо. Та за това става въпрос очи в очи - на някой му не стиска май!
Нищо неизопачавам докторе ;)запознат съм за тая покана,ако несе лъжа беше отправена в интернет пространството

Въпроса ми бе лично към Mad Max как тя му постави тази оценка и като каква-можеби като фотограф или като модератор в Максимус и т.н.
Ако се познават и са се срещали сигорно гое оборила в споровете си научно за да говори така ;)тогава и е простено-може да говори каквото си иска smile
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8
  Print  

Jump to: