Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 13, 2025, 17:51:43 PM

Login with username, password and session length

Pages: [1] 2 3 ... 7
  Print  
Author Topic: Женско кученце  (Read 115120 times)
0 Members and 10 Guests are viewing this topic.
go6o_lud
Full Member

« on: September 22, 2014, 15:22:35 PM »

Здравейте, от скоро съм във форума и от скоро съм собственик на КК. Взех го от местни овчари, няма родословие и т.н. Та въпроса ми е следния: кученцето е на 48 дни и е 2.5кг, не е ли малко това? Или е нормално като тегло.  confused

Георги Кънчев
Zahari
Hero Member

« Reply #1 on: September 22, 2014, 16:36:06 PM »

Откаде сте сигурни че е КК?
Относно теглото,доста под нормалното!
« Last Edit: September 22, 2014, 16:39:29 PM by Zahari » Logged
go6o_lud
Full Member

« Reply #2 on: September 22, 2014, 17:43:30 PM »

Откаде сте сигурни че е КК?
Относно теглото,доста под нормалното!
Ами вижте, не съм специалист, но според нещата които изчетох от форума и според това, че виждам родителите, работещи с овце ежедневно, съдейки по външния вид и характера на родителите, смея да твърдя, че е каракачанско кученце. Относно теглото му, мисля че до дни ще е доста различно, тъй като кученцето беше слабо и пълно с паразити. Ще го претегля на 25.09 тъй като тогава стават 10 дни откакто е у мен и ще видя каква е разликата от 1вия ден.
П.С. Моля Ви не искам да споря с никой от форума, колко каракачанско е кучето ми и колко не, просто ме интересува развитието му да е добре, имам опит с кучета по принцип, но от тази порода не съм гледал.

Георги Кънчев
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #3 on: September 22, 2014, 18:09:08 PM »

Основните неща са обезпаразитяване вътрешно, външно, след месец пак. До колкото разбирам сте го свършил. Относно развитието то е индивидуално за всяко кутре. Едни са като топки и ядат всичко, други са капризни, в смисъл, че не ядат лакомо всеки път. Всичко е до ген и както вече казахме какво всъщност е кучето Ви ще разберем до няколко месеца. Таблица с килограми според възрастта при тази порода няма. Успех

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
go6o_lud
Full Member

« Reply #4 on: September 22, 2014, 20:48:07 PM »

Основните неща са обезпаразитяване вътрешно, външно, след месец пак. До колкото разбирам сте го свършил. Относно развитието то е индивидуално за всяко кутре. Едни са като топки и ядат всичко, други са капризни, в смисъл, че не ядат лакомо всеки път. Всичко е до ген и както вече казахме какво всъщност е кучето Ви ще разберем до няколко месеца. Таблица с килограми според възрастта при тази порода няма. Успех
Благодаря за отговора. Кученцето действително е много лакомо и яде по 6 пъти на ден, храня го с мляко и гранули за малки кученца. Казвате, че всичко е до ген- това означава ли, че трябва да очаквам доста да прилича на родителите си, не само визуално, но и по характер?
Имам и още един въпрос. Имам кавказка овчарка, мъжка на почти 7 месеца. Биха ли съжителствали добре и биха ли били ефективни пазачи заедно или повече ще си обръщат внимание едно на друго?

Георги Кънчев
Happy dog
Newbie
*

« Reply #5 on: September 22, 2014, 21:53:58 PM »

Здравей биха били добри пазачи не виждам причина да не са разликата в породата не е причина да не са
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #6 on: September 23, 2014, 05:05:54 AM »

Генът се наследява от родители, прародители  и т.н. затова казваме, че следва да се изчака със заключенията. Може да наследи нещо от родителите си, но може и да го наследи от прародителите си. както характер, така и външен вид . Ако мога да вметна, желателно е да не го гушкате, радвайте му се на земята.

Относно КО, няма проблем да пазят двора, разбира се ще си играят и едно с друго. Просто следва да сте внимателен при разгонването на женската.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
go6o_lud
Full Member

« Reply #7 on: September 23, 2014, 05:39:54 AM »

Мерси, няма да го гушкам, даже напротив забелязвам, че е доста темпераментно- в смисъл хапе, ръмжи се, играе много , дори лае и гони по-голямото куче  lol А относно разгонването, едното е в клетка, другото е на синджир, мисля че няма да има проблем да ги опазя.

П.С. След 2 дни ще го премеря и ще го снимам за да ВИ го покажа и да кажете мнение. Благодаря. cheers

Георги Кънчев
go6o_lud
Full Member

« Reply #8 on: September 25, 2014, 19:10:52 PM »

Днес премерих кученцето. Наддало е 1.5кг за 10 дни от 2.5 сега е 4 кг. Свикна и с каишката на врата му, мисля че добре се развива а още няма 2 месеца възраст. clap

Георги Кънчев
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #9 on: September 25, 2014, 19:55:43 PM »

Гледай си го и му се радвай. Развива се щенето. Просто помни, че следва да му даваш за вътрешни и външни паразити, не прави компромис.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #10 on: September 25, 2014, 21:12:27 PM »

Споко, пич, 5 кг. за двумесечно кутре от тази порода е напълно нормално. Давай храна съдържаща повече естествени протеини, витамини и минерали, да играе на воля и всичко ще е ОК.   Wink

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
go6o_lud
Full Member

« Reply #11 on: September 26, 2014, 13:20:45 PM »

Мерси момчета  cheers

Георги Кънчев
go6o_lud
Full Member

« Reply #12 on: November 12, 2014, 13:55:48 PM »

Момчета кажете ми моля ви приблизително тегло за 3 месечно женско кутре- някаква норма, за да си направя съпоставка за себе си  cheers

Георги Кънчев
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #13 on: November 12, 2014, 15:22:38 PM »

Абе Гошо няма норма и стандарт. Едни са запарчени и мръцкави на ядене и към 4-ят месец им се отваря гърлото и са лакоми и надават. Други са си лакоми от малки, трети пък са си мръцкави и те така. Храни и му се радвай, толкоз. Wink

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member

« Reply #14 on: November 12, 2014, 16:09:52 PM »

Важно е, кутрето да е здраво, пък колко тежи няма значение.
Pages: [1] 2 3 ... 7
  Print  

Jump to: