Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 17, 2025, 14:33:11 PM

Login with username, password and session length

Pages: [1]
  Print  
Author Topic: зачервени очи и подпухнали клепачи  (Read 26706 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
RITA
Newbie
*

« on: June 28, 2014, 15:09:45 PM »

Здравейте,
Нашето куче е на 3 месеца,
от известно време, няколко седмици бих казала, му се зачервяват клепачите, долните
текат му сълзи и гурли, подпухват и долни и горни клепачи, ужасно ми е жал да го гледам
1 или 2 седмици след втората имунизация се разболя - температура, разтройство и не искаше да яде,
доктора му би 3 инжекции - 3 дни подред по 3 инжекции
още първия ден се развесели
оттогава е само на гранули, никаква друга храна
сега весело е, играе си
но доктора казва че зачевяването на очите – то започна преди да се разболее, е от тревите и казва да мием очите с лайка, нищо друго не ни съветва
не му минават напълно обаче
ние му капим и капки Тобрекс мисля, че се казваха, не са край мен и кучето не е край мен,гледат го на село- майка ми  и баща ми
ето от 1 седмица му капим капки е вече не му висят клепачите, не са отекли, едното око е почти минало и не сълзи, но друготе не иска да мине,
Моля ви споделете случвало ли ви се, и какво сте правили
От Плевенско е кучето, ако кажете друг доктор ще убедя майка ми да го заведе и при него
Благодаря
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #1 on: June 28, 2014, 18:06:27 PM »

Разтворът от лайка действа, като лек дезинфектант, капкити, които казвате мисля също. Аз имах подобен проблем, кучето имаше зачервени очи и клепачите долният се дърпа надолу, горният нагоре. Оказа се краста, след като ветеринаря взе секрет и го прати в лаборатория. Проведохме курс, всяка седмица по една инжекция подкожно, забравих името на препарата. Най-добре е да го види специалист!

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
valiadi
Jr. Member
**

« Reply #2 on: June 28, 2014, 18:24:02 PM »

Капките са локален антибиотик за очи, на децата слагаме такива, когато имат тежка хрема или конюнктивит. Миля, че за тях трябва да се консултирате с лекар - колко дълго да се слагат.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #3 on: June 28, 2014, 20:01:03 PM »

Точно така беше, капките ги даде доктора в съмнения за конюктивит и после каза, че те, капките само помагат на крастата.

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
RITA
Newbie
*

« Reply #4 on: June 29, 2014, 06:58:38 AM »

Благодаря за отговорите,

Моля препоръчайте ветеринарен доктор в Плевен

Изглежда нашият доктор настоява, че е от тревите - два пъти го питахме за очите и двата пъти казва така; аз се радвам, ако е това причината, а не друга по-сериозна, но не се оправят очите, втория път вече ни каза да мием очите с лайка
Но откакто се зачервиха клепачите и особено откакто се беше разболяло (предполагаме че е изяло някакъв боклук от двора) не позволяваме да ходи никъде освен на райграса,
в никакви други треви не го пускаме горкото
капките ни ги препоръча ветеринарен доктор от ветеринарна аптека, а нашия ветеринар ни каза да мием очите с лайка, имат ефект наистина и двете неща - не са подпухнали клепачите, те бяха толкова подпухнали, че долните клепачи бяха увиснали надолу
но не се оправят напълно и не се оправят
Nomad
Hero Member

« Reply #5 on: June 29, 2014, 10:46:20 AM »

Има един вет.лекар,мисля,че името му беше д-р Ивайло Илиев.Заедно със собствениците на р-к Кайлъка основаха
клуб на Каракачанското куче в Плевен,само,че нито знам къде му е кабинета,нито що за доктор е.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #6 on: June 29, 2014, 12:24:24 PM »

Д-р Ивайло Илиев е мой добър приятел и колега! Има и най добрата практика в Плевен и района за дребни животни. clap
RITA
Newbie
*

« Reply #7 on: June 29, 2014, 13:09:58 PM »

Благодаря! Ще го заведем при д-р Илиев, надявам да не се влошава горкото! а капките съм ги объркала, капим Торбакулин и има ефект, но не максимален, утре ги спираме вече, защото стават 10 дни
EXIIIT
Jr. Member
**

« Reply #8 on: July 10, 2014, 09:08:12 AM »

Ако не е късно вече.............. В Плевен има няколко д-р Илиев. Този за когото става дума и може да ти окаже адекватна помощ клиниката му е на ул " Неофит Рилски"- това е като тръгнеш от окръжна болница НАДОЛУ  на вторият светофар в ляво там е улицата. Клиниката е от дясна страна по посока движението. Няма как да не я видиш винаги и пълно с коли отпред.На 100 метра след като завиеш на светофара се пада от дясно.Успех.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: