Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: Втора национална изложба на Каракачански кучета, 31 март 2024г. гр.Пловдив.  Резултати и фотогалерия

*
Welcome, Guest. Please login or register. April 06, 2025, 04:31:22 AM

Login with username, password and session length

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8
  Print  
Author Topic: Организационни  (Read 93282 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
KaraKitan
Administrator
Hero Member

« Reply #30 on: June 26, 2014, 10:53:52 AM »

Тъй като дискусията наистина излезе от основната си тема (използване на аборигенно куче в развъждане), предлагам да спрем с обсъждане на придадените теми. Същевременно приканвам заинтересуваните към по-практични действия:

- Всеки, който има оформено предложение за оптимизиране на контрола в МАКК да го изпрати в офиса на e-mail: [email protected]

- Всеки който има конкретни предложения за допълнително финансиране да ги изпрати в офиса на e-mail: [email protected]

Така предложенията ще могат да се обсъдят на оперативно ниво от съответните органи на МАКК. Имайте предвид, че доброто предложение/идея/ е: 1.реалистично; 2.реализуемо на практика; 3.оптимално.

"All truth passes through three stages.
 First, it is ridiculed.
 Second, it is violently opposed.
 Third, it is accepted as self-evident"
                         Arthur Schopenhauer
                                     /1788-1860/
Александър Христов
Hero Member

« Reply #31 on: June 26, 2014, 10:58:47 AM »

Съгласен с изказаното от Доктор Вучков мнение по въпроса с финансирането. Относно същинската тема- какво стана с много, според мен, злободневното предложение на skolev?

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
Добромир
Newbie
*

« Reply #32 on: June 26, 2014, 12:50:58 PM »

Нека бъдем реалисти, преди всичко! Тук за 200 - 300 лева българина е готов да мами и лъже само да се докопа до нещо.Какво остава за сериозните суми които се цитират в тези програми. Напълно споделям мнението изказано по напред, че все още не сме готови да издържим на изкушение от този характер. Дори и да има подобна опция за финансиране по линия на тези фондове, което ми се струва малко вероятно за организация от типа на МАКК, то ще се породи ударна вълна от кандидат членове и кандидат развъдчици, сребролюбци. Ако от УС се стопира тази вълна, то веднага същия ще бъде моменталически обвинен в злоупотреби и алчност и егоизъм. Така че считам че наистина на този етап - още не сме готови! Да се върнем в темата за използване на аборигенни кучета в развъждането на МАКК!

Д-р Вучков - не затривайте с лека ръка толкова писане...Smiley Не е сериозно да се отхвърля подобен проект с аргументи за сребролюбци, кинтолози, ударни вълни и прочие. По тези проекти контрола е доста сериозен от страна на донора, а и като се има предвид характера и УС на МАКК такива злоупотреби са изключени. От друга страна управлението на подобeн проект изобщо не е толкова сложно, вярно че бумащината е в повечко но това не е причина за отказване!

Странно е да казвате че не сте готови за изкушението - за измами ли говорите? Защо просто не се свърши работата?

Не мислите ли че оставяте неприятното чувство в много хора които ще решат че не искате да хвърлите светлина по този доста тъмен, но фундаментален проблем?

Това, извинявайте e точно по темата и моето предложение е да се помисли за проект който да има резултат:

- ДНК анализ и профил на популацията
- уеб-сайт на който са качени всичките родословия, подобен на този на НАК - и дори още по-добър и функционален, и с характеристиките които предлага skolev.
Александър Христов
Hero Member

« Reply #33 on: June 26, 2014, 13:15:42 PM »

Хм, след последния пост вече съм убеден че тролове съществуват! Само не разбирам трън в очите на кого е МАКК че се опитват да ни омаскарят, или всичко е пак за хатъра на парата!?! Смятам че във времето МАКК се е доказала, а това автоматично прави формата на управление в Асоциацията работеща и ефективна! Та пак на въпроса- кому е нужно това въртене и сукане та ха дано се наденем на тоя с финансирането???

Some people hear their inner voices with great clearness and live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #34 on: June 26, 2014, 14:14:45 PM »

Добромир, прочетете внимателно последния ми пост! Не ми слагайте ваши умозаключения в контескта на написаното от мен, моля.
Nomad
Hero Member

« Reply #35 on: June 26, 2014, 14:56:09 PM »

Добромир,дано бъркам,но имам чувството,че си мислиш,че в тая Асоциация,която съществува сигурно вече десетина години,
болшинството са консервативно племе,а ти си пионера,който разсича трънаците и слънцето огрява туземците.Говориш за неща
обсъждани на много общи събрания на МАКК,още преди и да си имал кучета сигурно.Дебатирано е не еднократно за евентуално членство в FCI,както и за възможни парични помощи от някъде.Атила по нагоре писа-изготви предложение и го представи.Към момента  сме обединени за запазване на породата в истинския й вид,въпреки,че имаш основание да поставиш думите ми под съмнение.Иначе темата,която я поизкривихме няма да приключи скоро.
Краси,имаш думата за аборигените...
Habits
Hero Member

« Reply #36 on: June 29, 2014, 12:09:21 PM »

"10-те божий заповеди" на Американските развъдчици на КК:

http://www.karakachandog.com/id1.html

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
valiadi
Jr. Member
**

« Reply #37 on: June 29, 2014, 17:02:37 PM »

Харесват ми  smile! Само не разбирам, защо трябва да се използват само за охрана стада. Има много хора, които биха ги отглеждали и като домашни любимци. Това е съхранило доста породи овчарски и пастирски кучета. Мисля, че е разбираемо и логично, защото както у нас, така и в света като цяло хората отглеждащи стада животни не са много.
Habits
Hero Member

« Reply #38 on: June 30, 2014, 10:15:46 AM »

Аз мисля, че в САЩ има доста ферми, като им гледам списъка с членовете на организацията там, хич не са малко. А това е една мижава част от всичките фермери там.
Ползват ги за охрана на стада, защото това е естествената среда на КК, така се запазват ценните, а според много американци вече и незаменими, качества на кучетата.

"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
В. Динчев
Administrator
Full Member

« Reply #39 on: December 26, 2019, 20:03:33 PM »

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #40 on: January 07, 2020, 07:07:28 AM »

Какво правим с препоръките?

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #41 on: January 14, 2020, 09:41:01 AM »

Похвално е, че е публикувано становището на агенцията, но наистина няма да го коментираме? Няма ли да коментираме проблемите си? Не бих искал да си помисля, че нямаме интерес към развитие, защото липсата на есенна изложба, липсвата на календари, липсата на родословия не навяват на желание за работа и развитие на асоциацията ни.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
В. Динчев
Administrator
Full Member

« Reply #42 on: January 14, 2020, 13:44:34 PM »

Моля, коментирайте!

trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #43 on: January 14, 2020, 15:19:42 PM »

Моля, коментирайте!

Тъй, доктора допуснал грешка и си я коригира. Дайте сега по-важните неща да видим с тая скорост, с която аз си коригирам нещата.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Пеньо
Hero Member

« Reply #44 on: January 14, 2020, 17:58:32 PM »

Похвално е, че е публикувано становището на агенцията, но наистина няма да го коментираме? Няма ли да коментираме проблемите си? Не бих искал да си помисля, че нямаме интерес към развитие, защото липсата на есенна изложба, липсвата на календари, липсата на родословия не навяват на желание за работа и развитие на асоциацията ни.
С последното изречение на Трайко съм абсолютно съгласен. И какво, Динчев, като МАКК има най-прекрасната развъдна програма, с най-добрите резултати от проверките, след като МАКК няма живот?!? Това, г-н Председател, е благодарение на "правилното" ръководене. Както се оака с НОК, така и с МАКК. И двете бяха "чудесен пример" за добре работещи организации, според теб и не само според теб. Но... бяха.

За протокола: цитат от Голямата книга "...и както искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях. Лука 6:31".
Сполай ти, дрОгарю председател!
« Last Edit: January 14, 2020, 17:59:59 PM by Пеньо » Logged
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8
  Print  

Jump to: