Алекс Христов
|
 |
« Reply #300 on: August 13, 2012, 09:12:32 AM » |
|
а вашите ехидни намеци по правилата ли са
С "вашите" едва ли визираш всички пишешти и четящи в този форум!
|
|
|
|
Some people hear their inner voices with great clearness and they live by what they hear! Such people become crazy or they become legends!
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #301 on: August 13, 2012, 09:58:00 AM » |
|
ako вашият Арзан беше късокосмест и той доста щеше да прили4а фенотипно на тези ку4ета ,например.и Брадър нямам намерения да се хваля с никаква селекция,нека други се хвалят.пък за продаването това си е ли4но моя работа.ако обърнем другата страна на медала ти Каракитане пък си продал много наследници на Буян ,който по мнението на много хора е нетипи4ен и има кръв от санбернар.да отговоря и на другия въпрос на брадъра -да при нас има хора които не им пука от шефове и т.н,за разлика от МАКК ,където вси4ко се приема за 4иста монета и едва ли не като божа заповед щом е казано от св.св.Сидер и Атила.
goce_07, ти сериозно ли си вярваш на тези измишльотини? Като счупен грамофон я караш.  За пореден път в теб се разминават факти от лични щения. Въртиш сучеш и все стигаш до облягане на служители на "Инфо агенция Слухове форевър". Доказателствата ти издишат традиционно. Продаването си е твоя работа, никой не го оспорва. Но е и показателно. Ако имаш ясни принципи в развъждането на овчарски кучета няма да подпомагаш активно селекцията на мелези. И не се оправдавай че е било за големите пари, които баш-селекционера на БОК ти е дал. 200-300лв за куче ще ти дадат и доста други хора. Е да, тогава няма да си се отъркал до Председателя. Абе друго си е да кажеш - продадох куче на големия шеф. Реклама си е някак. И goce_07, ако в МАКК нещата бяха така както на теб ти се иска, то нямаше да има нужда аз и колегите ми да пишем вече 7 година из форумите фактологии. Нямаше открито да дискутираме с кой ли не. Нямаше да показваме документи и факти. Никой насила не съм накарал да ме чете или да приема моята теза. Излагам фактите, а човека сам да си ги анализира и реши. Любопитно е, че дори и 20 пъти да пиша и показвам някой неща, то все ще се намери някой, който пак да спори, защото "някои казвали", "на някой му се струвало", "на някой ми се искало", "на някой му звучало по добре" и т.н. Абре goce_07, ти хората в МАКК за абдали ли ги имаш? За безмозъчна маса чакаща свише благоволение? Много яко си се объркал момче. Това което описваш е реалност в други организации около които гравитираш. Там каквото каже Председателя - това е. Истината се заключва в мазето при "Кожата" и другите скрити лимонки. А в хола ухаят "цветя и рози".
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #302 on: August 13, 2012, 10:10:31 AM » |
|
ako вашият Арзан беше късокосмест и той доста щеше да прили4а фенотипно на тези ку4ета ,например.и Брадър нямам намерения да се хваля с никаква селекция,нека други се хвалят.пък за продаването това си е ли4но моя работа.ако обърнем другата страна на медала ти Каракитане пък си продал много наследници на Буян ,който по мнението на много хора е нетипи4ен и има кръв от санбернар.да отговоря и на другия въпрос на брадъра -да при нас има хора които не им пука от шефове и т.н,за разлика от МАКК ,където вси4ко се приема за 4иста монета и едва ли не като божа заповед щом е казано от св.св.Сидер и Атила.
Гоце, понеже онзи ден ме помоли да коментирам снимки на посочени от теб кучета, сега бих искал аз да те помоля да коментираш Буян Каракитан, за който каза че е определян като мелез. На кучето има достатъчно снимки публикувани тук, както снимки на доста негови потомци - и то кучета инбредни по самия Буян. Би ли коментирал екстериорните белези на кучето, които говорят за наличие на кръв от санбернар, както ти каза? Относно заповедите свише, за които спомена, аз не мога да се съглася. Ако следиш всички теми тук, по които се появява раздвижване, ще забележиш че има много спорове и дискусии и то не само от привърженици на идеята като мен, а и от развъдчиците на породата. От тук никога не е изтривано мнение и не е банван потребител за инакомислието си, освен ако не цепи откровени простотии и цинизми. И щото предполагам ще ме обявиш за седефчев защитник, бързам да те уверя че лично не познавам Атила Седефчев, а със Сидер Седефчев дори и една "електронна" приказка не съм разменял. Като се замисля, май освен Данди лично никой друг не познавам. И друго искам да ти кажа - точно в този форум е и мястото, към което гравитират болшинството от любителите на много аборигенни породи кучета - каракачански, кавказки, туркменски овчарки. Дори само по себе си, това е достатъчен атестат за насоката и целите на темите, по които се общува тука. ПП Предварително ти благодаря за отговора за Буян.
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #303 on: August 13, 2012, 10:11:27 AM » |
|
Аз викам да го признаят тоя пусти БОК, така най после ще се раздели зърното от плявата  защо да е плява вси4ко в БОК.има и доста хубави ку4ета в БОК.пък ако мисълта ти е 4е БОК нямат работни ка4ества много грешиш.за последните 4 г. при нас например ку4ета БОК.които са със стада убиха 3 вълка -1 въл4е ,един възрастен вълк и един млад ,като със младия е заснето и на клип ,който съм пускал тук във форума. То това дали кучета са убили вълк или не, не променя генотипа им. Или са БОК или не са. И ти така и не се определи за коя порода си. Постоянно си в раздвоение. Хем уж не си за типа БОК(Ст.Попов и А.Петков), хем определяш местните ви кучета като БОК и се въртиш около Попов. То е като да седиш на 2 коня едновременно. Ако си сложил крака в стремената ще те разчекнат. Ако не си, ще паднеш на земята помежду тях. Има и трети вариант - да се прехвърлиш само на единия кон. Ама кой да избереш?  Нещо като притчата за магарето застанало между две купи сено.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
goce_07
|
 |
« Reply #304 on: August 13, 2012, 12:40:03 PM » |
|
а защо мислиш ,4е няма още един вариант- да си нари4ам ку4етата БОК и в същото време да не харесвам визията на ку4етата на председателя.за неразбралите дотук аз съм зад наименованието БОК .и защо вси4ки са с убеждението ,4е само Стефан има ку4ета.има и много други хора които имат хубави ку4ета.и като казваш ,4е Стефан въди мелези къде ти са доказателствата,дай ги открито .да може според някои хора ку4етата да са нетипи4ни-но нетипи4но и мелез е разли4но.да аз не харесвам 4е Стефан хиперболизира ку4етата и засилва някои признаци -огромни глави и муцуни,голяма маса ,тежки кости.много ясно ,4е като се увели4ава глава,муцуна съ4етано с голяма маса по4ват да се появяват ку4ета груб тип с по-отпуснати бърни и по-голям фанон.и така ку4етата стават по-разли4ни,като визия.да същите признаци могат да се появят и вследствие мелезиране,напълно съм съгласен,но дай доказателства Каракитане.аз знам ку4ета в които и от двете страни има санбернар ,но никой не може да ги отли4и външно-бяло-4ерни,навъртяни,без никакъв стоп,без забележки в о4ите ,без изразени надо4ни дъги.на вси4кото отгоре не са и едри 68-70см, иди го познай.така 4е ,ако Каракитан има доказателства да ги даде пред целия форум.пък има и друго -никой не може да ме съгласи ,4е едно време ку4етата по ов4арниците са били уеднаквени.Ефти преди пусна една симка -,,Пирин голио,.ако я дадем на 4овек който не е виждал никога няма да каже ,4е това е БОК/Карака4анско.просто на вси4ки ве4е е втълпено 4е ку4ето трябва да е космато ,навъртяно,със супер прилепнали уши и да е до 70см.вси4ки говорят за разнотипие и запазване на отделните типове ,но никой не ги е пуснал на снимки тези разли4аващи се едно от друго ку4ета.ето Каракитан казват 4е имат над 4000 снимки,С.Попов също има.,предполагам и много други.еми нека се пуснат тези снимки да се види какво е имало и какво е нямало.колко ку4ета е имало по самите ов4арници разли4аващи от общоприетата представа.ето така трябва да се води дискусия и да се запознаят масово хората с така наре4ените стари ку4ета.
|
|
|
|
|
|
|
goce_07
|
 |
« Reply #305 on: August 13, 2012, 13:02:30 PM » |
|
и в допълнение към предишния ми пост ще кажа ,4е когато се пускат снимки на старите ку4ета много е важно да се пускат не само тези ку4ета ,които на нас ни харесват,а и тези които се разминават с нашата представа и идеал.ина4е се полу4ава 4е всеки си има собствена истина за визията на ку4етата ,макар 4е видиш ли виждали сме и друг тип ку4ета ама дай да си държим само на нашите ку4ета и нашата представа за идеал.а то момента(ако не си кривим душите) вси4ки мислим така- и аз и вси4ки останали.мисля 4е без едно всеобхватно фотопредставяне на едновремешните представители на породата и то със снимки предоставени от разли4ни(и 4есто противопоставящи се един на друг любители на породата и то от вси4ки организации) няма да стигнем до разбирателство.и под всеобхватно фотопредставяне имам предвид снимки на поне 200 разли4ни ку4ета от разли4ни райони.знам 4е има много снимки ,но много хора са ги един вид ,,засекретили,, а това не е правилно.е затва ме е яд, 4е едно време не се записах в кръжока по фотография 
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #306 on: August 13, 2012, 13:09:39 PM » |
|
goce_07 ,може да ти се струва неестествоно и приказка от 1001нощ,но които е виждал 100-тици истински кучета,които е имал възможноста да вникне в тези кучета мноооого трудно може да збърка оригинала,пък бил той по гол или грозноват.Изражението,тоя пронизващ те,с нищо неподсказващ за последващата реакция на тия кучета,първичния,див и някак си вълчи поглед не можеш да го сбъркаш,неможеш и да го видиш при никое друго куче.
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #307 on: August 13, 2012, 13:15:13 PM » |
|
Гоце, абсолютно не си прав! Първо искаш доказателства за мелезите - ето ти един пример - дорковското куче го знаеш нали? Знаеш ли колко кучки заплоди то? Знаеш ли кучето Баймак, или Кожата? Знаеш ли кучетата на Витко от Белозем и тяхното участие при кучетата от Златитрап и техните потомци, включително и в района на Велинград? Така че не си прав, Гоце! И другото за което не си прав са изтърканите вече приказки за Буян и Арзан! Сам казваш "да беше гол щеше да прилича на Ханхунт"! Аз допълвам и да беше и с по отчетлив стоп, също и да беше и с по влажна конституция, с по мек, глъдък косъм, да беше и с по провиснали клепачи и с по дълга опашка. Ама май станаха много по-тата! 
|
|
« Last Edit: August 13, 2012, 13:16:41 PM by kennel Vucho »
|
|
|
|
|
goce_07
|
 |
« Reply #308 on: August 13, 2012, 13:19:48 PM » |
|
Дънди за съжаление може да се види и погледа и други типи4ни екстериорни признаци при някои мелезаци.но не ми беше това мисълта .мнението ми беше 4е докато не се запознае широката публика с многобройни фотоси на разли4ни едновремешни представители на породата,съгласие няма да има и винаги ще се изпада в крайности.това ми беше мисълта.
|
|
|
|
|
|
|
goce_07
|
 |
« Reply #309 on: August 13, 2012, 13:27:12 PM » |
|
знам ги тези неща г-н Ву4ков,вие самият си казахте за Дорковското ку4е,което ви прави 4ест.освен това съм и приятел и с Петьо Графа и знам и неща и за кавказкото мелезиране и т.н.но не трябва да се слагат вси4ки ку4ета под един знаменател.ето вие като добре запознат кажете каква е родствената връзка между Марта на Стефан и Зана на Дан4о от Мокрище.и защо едната ще е мелез а другата не.
|
|
|
|
|
|
|
rex
|
 |
« Reply #310 on: August 13, 2012, 13:27:49 PM » |
|
Гоце и понеже не ми отговори, искам друго да те попитам. Като чета, според тебе няма мелези в БОК, а просто селекцията върви към по-едри кучета. Щом заставаш зад тази теза, би ли обяснил как за броени години се получават ръстови и тежки кучета, с изразен стоп и увиснали бърни? И как така от селекция на породни кучета излизат такива със странни черти и направо друг тип. Откъде са тези изменения в типа, щом не значат нечистопородност? И понеже обичаш да вадиш снимки на стари кучета, ти виждал ли си такива преди? Казваш също, че едни хора в породата БОК въдели такива кучета, ама имало и други, които въдели хубави кучета. В така описаната ситуация това според теб нормално ли е и описаните видове кучета все пак една порода ли са и ако да - какъв е типът, който ги свързва? Благодаря и се надявам този път да ми отговориш. 
|
|
|
|
По-добре пет дена срам на плажа, отколко цела година мъка у фитнеса!
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #311 on: August 13, 2012, 13:30:30 PM » |
|
а защо мислиш ,4е няма още един вариант- да си нари4ам ку4етата БОК и в същото време да не харесвам визията на ку4етата на председателя.за неразбралите дотук аз съм зад наименованието БОК .и защо вси4ки са с убеждението ,4е само Стефан има ку4ета.има и много други хора които имат хубави ку4ета.и като казваш ,4е Стефан въди мелези къде ти са доказателствата,дай ги открито .да може според някои хора ку4етата да са нетипи4ни-но нетипи4но и мелез е разли4но.да аз не харесвам 4е Стефан хиперболизира ку4етата и засилва някои признаци -огромни глави и муцуни,голяма маса ,тежки кости.много ясно ,4е като се увели4ава глава,муцуна съ4етано с голяма маса по4ват да се появяват ку4ета груб тип с по-отпуснати бърни и по-голям фанон.и така ку4етата стават по-разли4ни,като визия.да същите признаци могат да се появят и вследствие мелезиране,напълно съм съгласен,но дай доказателства Каракитане.аз знам ку4ета в които и от двете страни има санбернар ,но никой не може да ги отли4и външно-бяло-4ерни,навъртяни,без никакъв стоп,без забележки в о4ите ,без изразени надо4ни дъги.на вси4кото отгоре не са и едри 68-70см, иди го познай.така 4е ,ако Каракитан има доказателства да ги даде пред целия форум.пък има и друго -никой не може да ме съгласи ,4е едно време ку4етата по ов4арниците са били уеднаквени.Ефти преди пусна една симка -,,Пирин голио,.ако я дадем на 4овек който не е виждал никога няма да каже ,4е това е БОК/Карака4анско.просто на вси4ки ве4е е втълпено 4е ку4ето трябва да е космато ,навъртяно,със супер прилепнали уши и да е до 70см.вси4ки говорят за разнотипие и запазване на отделните типове ,но никой не ги е пуснал на снимки тези разли4аващи се едно от друго ку4ета.ето Каракитан казват 4е имат над 4000 снимки,С.Попов също има.,предполагам и много други.еми нека се пуснат тези снимки да се види какво е имало и какво е нямало.колко ку4ета е имало по самите ов4арници разли4аващи от общоприетата представа.ето така трябва да се води дискусия и да се запознаят масово хората с така наре4ените стари ку4ета.
Сега нека обърнем внимание на подчертания текст! И давам конкретен пример наследниците на Голия Караман- въпроса е като как кучето с чистопородни кучки дава нормални, не толкова тежки и влажни кучета а всички знаем какво стана с кучетата от тази кръв във клубовете за БОК! И за малките деца е ясно че не става въпрос за дълъг селекционен процес с подбор само на монстрозни, тежки животни, за да се получи още в първа, втора генерация подобни резултати като на известното куче "гараджията", ХанХунт и още много други! Без "набухватели" подобен генетичен взрив е непостижим - повярвайте ми! На хора селекционери са им нужни десетилетия работа за да затвърдят няколко типични признака и да получат малко увеличение на даден показател като например нежност на вълната при мериносовите породи овце, а тук става въпрос за огромен генетичен прогрес в рамките на няколко години - ръст, килограми, кости, овлажняване на типа като цяло - не става само с ядене, трябва и .......чужда кръв!
|
|
« Last Edit: August 13, 2012, 13:35:59 PM by kennel Vucho »
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #312 on: August 13, 2012, 13:33:14 PM » |
|
Рекс май аз съм ти отговорил, пишейки по едно и също време! 
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #313 on: August 13, 2012, 13:34:48 PM » |
|
знам ги тези неща г-н Ву4ков,вие самият си казахте за Дорковското ку4е,което ви прави 4ест.освен това съм и приятел и с Петьо Графа и знам и неща и за кавказкото мелезиране и т.н.но не трябва да се слагат вси4ки ку4ета под един знаменател.ето вие като добре запознат кажете каква е родствената връзка между Марта на Стефан и Зана на Дан4о от Мокрище.и защо едната ще е мелез а другата не.
Кой твърди че едната не е?
|
|
|
|
|
|
|
dandi
|
 |
« Reply #314 on: August 13, 2012, 13:36:53 PM » |
|
Дънди за съжаление може да се види и погледа и други типи4ни екстериорни признаци при някои мелезаци.но не ми беше това мисълта .мнението ми беше 4е докато не се запознае широката публика с многобройни фотоси на разли4ни едновремешни представители на породата,съгласие няма да има и винаги ще се изпада в крайности.това ми беше мисълта.
Знаех си,а и как иначе.Не goce_07 ,не може да се види,това изражение и тоя поглед не може да се види,но писах,трябва много да си вникнал в тези кучета за да го доловиш.
|
|
|
|
|
|
|
|