Форум КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ
News: База данни за кучетата от породата Каракачанско куче.

*
Welcome, Guest. Please login or register. March 13, 2025, 23:27:18 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 20
  Print  
Author Topic: Facebook дискусия: използване на аборигенно куче в развъждане  (Read 248206 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #120 on: June 12, 2014, 12:23:56 PM »

За всяко едно куче което му е известен произхода като майка и баща, то то не може да се определи като аборигенен екземпляр според възприетите схващания. Ето например майката на въпросния Шаро се знае как върви назад, но нейната майка вече може да е аборигенен вкзвмпляр от ТКЗС в района на Добринище, например.
goce_07
Hero Member

« Reply #121 on: June 12, 2014, 12:31:28 PM »

За всяко едно куче което му е известен произхода като майка и баща, то то не може да се определи като аборигенен екземпляр според възприетите схващания. Ето например майката на въпросния Шаро се знае как върви назад, но нейната майка вече може да е аборигенен вкзвмпляр от ТКЗС в района на Добринище, например.
Значи пак опираме до доверието и доброжелателноста на отделните лубители и развъдчици в смисъл информацията ,която дават или споделят.
kennel Vucho
Global Moderator
Hero Member

« Reply #122 on: June 12, 2014, 12:53:38 PM »

Абсолютно! За това винаги е по добре информацията да се засече от различни независими източници. Тогава когато има съвпадение достоверността е по голяма.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #123 on: June 12, 2014, 19:25:13 PM »

Добре бре, goce_07, като смяташ, че има кучета, които са развъжда ни чисто след текезесарски те години и твърдо стоиш зад своите убеждения, свърши се официално с МАКК, с молба да ти сътрудничат в проверката на животните, зад които заставаш в идеята, че са чистопородни и нека заедно проследим инбридинга, инцеста и така нататък. Стига само сме си чешали езиците, дай да видим зад какво всъщност заставаш. И ако се окажеш прав, добре дошъл в редиците на тези дето се борим за опазване на породата организирано! И ако се окаже, че не си прав, мммм да, поне сме опитали. Съгласен ли си?

"Да бъдеш себе си в свят, който
постоянно се опитва да те
направи нещо друго, е
най-голямото постижение."

Ралф Уолдо Емерсън
goce_07
Hero Member

« Reply #124 on: June 12, 2014, 20:18:16 PM »

Добре бре, goce_07, като смяташ, че има кучета, които са развъжда ни чисто след текезесарски те години и твърдо стоиш зад своите убеждения, свърши се официално с МАКК, с молба да ти сътрудничат в проверката на животните, зад които заставаш в идеята, че са чистопородни и нека заедно проследим инбридинга, инцеста и така нататък. Стига само сме си чешали езиците, дай да видим зад какво всъщност заставаш. И ако се окажеш прав, добре дошъл в редиците на тези дето се борим за опазване на породата организирано! И ако се окаже, че не си прав, мммм да, поне сме опитали. Съгласен ли си?
А не може ли вместо с молба просто да ида пред централата на МАКК и да падна на колене?Аз съм отворен към всички ,никой досега не съм излъгал ,или пък да съм му отказал да помогна по някакъв проблем свързан с нашето овчарско куче.Ако някой се интересува хубаво,ако не се- здраве да е.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #125 on: June 14, 2014, 18:33:55 PM »

Goce_07, ето за това говорех през цялото време, пиша го тук, въпреки, че не те познавам лично. Ако се видим ще го заявя и лице в лице: щом поставяш интересите си и чувствата си над идеята за запазване на Каракачанското куче, полза няма да имаш. Докато мислиш по този начин, кои са МАКК, дали да не им се поклоня, ше си гледаш стоката из Гоце Делчевско и ше си менкаш кучетата с аверите и тетака. Вместо да свалиш гарда и да потърсиш помощта на МАКК, помощта на специалисти в породата, отдадени на Каракачанското куче, ти смяташ че си повече. Наистина жалко за добрите животни, ако има такива.

С това и аз ви оставям в темата. Нека никой, никога не поставя себе си и собственото си аз, над интересите на КАРАКАЧАНСКОТО КУЧЕ! Нека всеки българин цени това, което историята ни е оставила и поверила! Нека запазим това, което днес, е най-грамотно и правилно, организирано от МАКК!

Бъдете здрави

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
goce_07
Hero Member

« Reply #126 on: June 14, 2014, 19:57:57 PM »

Goce_07, ето за това говорех през цялото време, пиша го тук, въпреки, че не те познавам лично. Ако се видим ще го заявя и лице в лице: щом поставяш интересите си и чувствата си над идеята за запазване на Каракачанското куче, полза няма да имаш. Докато мислиш по този начин, кои са МАКК, дали да не им се поклоня, ше си гледаш стоката из Гоце Делчевско и ше си менкаш кучетата с аверите и тетака. Вместо да свалиш гарда и да потърсиш помощта на МАКК, помощта на специалисти в породата, отдадени на Каракачанското куче, ти смяташ че си повече. Наистина жалко за добрите животни, ако има такива.

С това и аз ви оставям в темата. Нека никой, никога не поставя себе си и собственото си аз, над интересите на КАРАКАЧАНСКОТО КУЧЕ! Нека всеки българин цени това, което историята ни е оставила и поверила! Нека запазим това, което днес, е най-грамотно и правилно, организирано от МАКК!

Бъдете здрави
Ние в Гоцеделчевско бяхме хубави преди години ,когато всички се бяха осрали с мелезацията и много хора идваха да взимат чистокръвни животни и да си поправят грешките.и най-хубаво на тези им беше ,че взимаха от бедните и в болшинството неграмотни овчари   на безценица (по 100 лв) хубави кучета, с които да оправят осраната си селекция.някои кучета примерно Черния на Драганов бяха направо откраднати от собствениците им.да ама това време свърши- хем няма толкова кучета ,хем хората не си ги дават или ги дават за по-сериозни пари.тарикатите продаваха кученца от развъдниците по 300-350 лв на 40 дена и все още искат от нас и от помаците да им даваме готови зрели кучета за по 100-150 лв.миналата година при нас се продаваха 2 супер кучета- това сивото ,което пусна Пламен-пац с момчето с носията и още едно ,което не му отстъпва по нищо.тогава всички ,които се итересуваха се шашкаха как така искат за тези кучета по 450-500 лв.и аз с председателя на нашия клуб си направихме експеримент. на него му хареса по снимка една кучка ,ако не се лъжа по Фаргос Горан,обадихме се за цената -1000 лв.Тогава окончателно се убедих ,че всичко опира до келепира .И затова ме предупредиха да не всявам смут в душите на запалянковците,щото недай си боже някой да хареса хубавите кучета ,които показвам и да иде да си вземе кученце от Банско или Гоце Делчев.ЯВНО  там ги боли някои хора .Ако МАКК са толкова заинтересувани ще питат и не само мен .Нека питат примерно Зънде ,Коле Гурев от Банско,Динко Катев ,Боби Татанов.и Трайко примерно аз съм ги насочил МАКК да речем към един хубав екземпляр ,този шарения син на Шабан,който всички харесахте.топката е във вашето поле,ако искате ги ползвайте тези кучета ,ако искате недейте.И престанете с тази безкрайна мантра ,че всичко в банско-разложкия район е мелези.Ако се изкарат на една изложба останалите хубави кучета от Банско , Разлог и Гоце Делчев на  много хора ще им паднат ченетата.
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #127 on: June 14, 2014, 20:16:48 PM »

Трайко ,преди всичко всеки си гледа кучетата за собствено удоволствие и след това за каквато и да е работа или помощ или цел и бъди сигурен ,че едвали някой който се е занимавал повече време с тези кучета не е слагал собствените си чувства и интереси пред всичко останало по един или друг повод и това не е било изключение  ......а с времето се е разбрало дали е бил прав или не с действията си . По повод goce_07 ,според мен човека е виждал как изглеждат истински кучета и показва ,дали негови или не но е факт ,че показва добри кучета ,които познава и като произход и като визия и работа ,та ако е искал да се насочва на някъде то това ще си е негова работа . По другия повод със специалистите - мислиш ли че аверите и хората не членуващи никъде са по малко в час , или пък не си знаят кучетата от къде им идват, или с какви кучета да ги съешават, та да излизат добри поколения ...или пък да не се интересуват от произход по малко от хората във организациите ,защото си мисля че си в голяма грешка по тези въпроси . Поздрави Smiley
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #128 on: June 14, 2014, 20:22:24 PM »

Бъдете здрави
Ние в Гоцеделчевско бяхме хубави преди години ,когато всички се бяха осрали с мелезацията и много хора идваха да взимат чистокръвни животни и да си поправят грешките.и най-хубаво на тези им беше ,че взимаха от бедните и в болшинството неграмотни овчари   на безценица (по 100 лв) хубави кучета, с които да оправят осраната си селекция.някои кучета примерно Черния на Драганов бяха направо откраднати от собствениците им.да ама това време свърши- хем няма толкова кучета ,хем хората не си ги дават или ги дават за по-сериозни пари.тарикатите продаваха кученца от развъдниците по 300-350 лв на 40 дена и все още искат от нас и от помаците да им даваме готови зрели кучета за по 100-150 лв.миналата година при нас се продаваха 2 супер кучета- това сивото ,което пусна Пламен-пац с момчето с носията и още едно ,което не му отстъпва по нищо.тогава всички ,които се итересуваха се шашкаха как така искат за тези кучета по 450-500 лв.и аз с председателя на нашия клуб си направихме експеримент. на него му хареса по снимка една кучка ,ако не се лъжа по Фаргос Горан,обадихме се за цената -1000 лв.Тогава окончателно се убедих ,че всичко опира до келепира .И затова ме предупредиха да не всявам смут в душите на запалянковците,щото недай си боже някой да хареса хубавите кучета ,които показвам и да иде да си вземе кученце от Банско или Гоце Делчев.ЯВНО  там ги боли някои хора .Ако МАКК са толкова заинтересувани ще питат и не само мен .Нека питат примерно Зънде ,Коле Гурев от Банско,Динко Катев ,Боби Татанов.и Трайко примерно аз съм ги насочил МАКК да речем към един хубав екземпляр ,този шарения син на Шабан,който всички харесахте.топката е във вашето поле,ако искате ги ползвайте тези кучета ,ако искате недейте.И престанете с тази безкрайна мантра ,че всичко в банско-разложкия район е мелези.Ако се изкарат на една изложба останалите хубави кучета от Банско , Разлог и Гоце Делчев на  много хора ще им паднат ченетата.

Доста хора си показват кучетата ,основно пред приятели за да няма сакатлъци по един или друг повод и може би това е една от причините доста кучета от онзи край да остават неизвестни и скрити , а истината е че в действителност има доста кучета и доста от тях са много  хубави ,поне това което аз съм виждал лично на мен доста ми е харесвало . Smiley
goce_07
Hero Member

« Reply #129 on: June 14, 2014, 20:48:05 PM »

Трайко ,преди всичко всеки си гледа кучетата за собствено удоволствие и след това за каквато и да е работа или помощ или цел и бъди сигурен ,че едвали някой който се е занимавал повече време с тези кучета не е слагал собствените си чувства и интереси пред всичко останало по един или друг повод и това не е било изключение  ......а с времето се е разбрало дали е бил прав или не с действията си . По повод goce_07 ,според мен човека е виждал как изглеждат истински кучета и показва ,дали негови или не но е факт ,че показва добри кучета ,които познава и като произход и като визия и работа ,та ако е искал да се насочва на някъде то това ще си е негова работа . По другия повод със специалистите - мислиш ли че аверите и хората не членуващи никъде са по малко в час , или пък не си знаят кучетата от къде им идват, или с какви кучета да ги съешават, та да излизат добри поколения ...или пък да не се интересуват от произход по малко от хората във организациите ,защото си мисля че си в голяма грешка по тези въпроси . Поздрави Smiley
МНого си прав Божко.там им е проблема на много хора ,че мислят че познавачите са само в МАКК. просто и извън МАКК има много хора ,които са маниаци на тема чистота на породата.това че хората в МАКК СА РЕШИЛИ че ще градят селекцията върху десетина кучета ,не означава че при другите няма други 20-30 кучета родоначалници ,които са неизвестни или частично известни на хората в МАКК.И ако се появи някое едро хубаво куче или брънзесто куче -веднага почват да викат мелез.ми по тая логика Пепеленовия Шаро трябва да е азиат.но щом е от техните може да е брънзесто ,нали е по Пепеленовото.или ,ако е с изпъкнал череп (бомбе),пак може ако е по Пайо да речем .ако е  някое куче извън организацията ,веднага такова куче става мелез .не можело да са едри кучетата ,ами идете Банско и помолете Зънде ,КРОКОДИЛА ,Коле Гурев примерно да ви покажат стари снимки да видите колко едри кучета е имало.но едно си баба знае едно си пее-санбернара та санбернара.и санбернара е 1986-1987г .ами ако видите снимки с едри брънзести кучета преди тези години ,тогава каква песен ще се пее.И както каза Божко всеки ,който мисли ,че хората извън МАКК или въобще ,извън организациите не си знаят кучетата е в голяма грешка.
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #130 on: June 15, 2014, 04:07:20 AM »

Отново Ви благодаря за коментарите. Вашето мнение е от полза, както за посетителите на форума, така и за тези отговорни лица в МАКК, от които зависи да се обърне внимание на кучетата, които имате. Щом смятате, че сте направили всичко, което е зависело от Вас, и сега топката е в МАКК, очаквайте адекватно включване.

Бъдете здрави

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Bojko Dobrevski sbg
Hero Member

« Reply #131 on: June 15, 2014, 07:01:32 AM »

Отново Ви благодаря за коментарите. Вашето мнение е от полза, както за посетителите на форума, така и за тези отговорни лица в МАКК, от които зависи да се обърне внимание на кучетата, които имате. Щом смятате, че сте направили всичко, което е зависело от Вас, и сега топката е в МАКК, очаквайте адекватно включване.

Бъдете здрави

Не мога нещо да те разбера и това е то  no , излагаш определени твърдения ,а самия ти неможеш да ги отстояваш и трябва да намесваш хора ,което не е правилно според мен , както и да е ..... жив и здрав бъди и ти и останалите които пишат и нека спрем до тук с тези твърдения и отплесвания по темата и нека да оставим хората които имат какво да кажат по същество за самата тема ,а не да я извеждаме в друга посока . Поздрави Smiley  cheers 
SIMBEN
Hero Member

0888313132

« Reply #132 on: June 15, 2014, 08:59:18 AM »

Не разбирам какъв е проблема! Нали хубавите кучета за, които става дума в Гоце Делчев и Банско са обхванати в клуб, който работи с тях. Прави се развъдна дейност, изложби и т. н. Тези кучета си имат произход и родословия, те не са паднали от небето. Зад тази информация стои с авторитета и тежестта си сред хората съответната организация. Не виждам къде е връзката на хората от МАКК с цялата тази работа. Защо трябва да се чувствам гузен, че не работя с тези кучета. Аз не знам Аврам или Динко да се притесняват, че не работят с моите кучета например.
По-горе се говори за покупки, продажби, цени.... На всички е ясно, че фактическата цена на едно нещо е тази, която се заплаща за това нещо, а не тази, която се търси за него. На въпроса защо едни успяват когато се наложи да продават по-скъпо, а други не, нека всеки сам да си отговори.
« Last Edit: June 15, 2014, 09:00:28 AM by SIMBEN » Logged

"Най-същественото е невидимо за ОЧИТЕ. Най-хубавото се вижда само със СЪРЦЕТО."
                                         (Екзюпери, Малкият принц)
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #133 on: June 15, 2014, 12:14:28 PM »

Бъдете здрави

Не мога нещо да те разбера и това е то  no , излагаш определени твърдения ,а самия ти неможеш да ги отстояваш и трябва да намесваш хора ,което не е правилно според мен , както и да е ..... жив и здрав бъди и ти и останалите които пишат и нека спрем до тук с тези твърдения и отплесвания по темата и нека да оставим хората които имат какво да кажат по същество за самата тема ,а не да я извеждаме в друга посока . Поздрави Smiley  cheers 

Кое точно на разбираш, Божко? Своите твърдения защитавам и обяснявам. Своите мнения, повтарям мнения изказвам, без да се притеснявам. Не намесвам никой, които сам не иска да бъде намесен. Кое точно не е правилно според теб, нека не спамваме тема, кажи точно какво искаш да кажеш, моля? Относно темата смятам, че вече направих извода за себе си, както се и видя ползата за породата! Но това всеки сам да го играем сам за себе си, аз ше гледам и ше развъждай пък после ше менкаме, без сътрудничеството на МАКК, не го одобрявам и подкрепям. За мен това е грешка.

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
trayko.asenov
Hero Member

ТОРЛАК

« Reply #134 on: June 16, 2014, 04:14:25 AM »

Оги, извинявам се, за БОК и СРОК ли говорим?

направи нещо друго, е

Ралф Уолдо Емерсън
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 20
  Print  

Jump to: