trayko.asenov
|
 |
« Reply #90 on: June 11, 2014, 07:48:18 AM » |
|
Няма проблем. Нали сме за това.
Така е и аз уважавам това, което е развъдено до сега. Но не смятам, че това е изцяло правилният подход. И ако обърнеш внимание, ще забележиш, че пиша само за определена част или решение, от което се води, дали той, дали хората около него.
Лично не го познавам, но не смятам, че да изразявам мнение относно решението му или решението на организацията зад него е лошо и проява на неуважение. Ако обърнеш внимание ще забележиш, че не одоброрявам определено действие. С това мое мнение не омаловажавам развъдната дейност, която има и прави, нито кучетата, които има.
Относно изразяването на мнение за хора,които не познавам лично и не съм им бил сянка 10 години и дали е възпитано или не е, ето един пример: Кой познава лично Бойко Борисов? Кой е говорил с него? Кой знае причините, защо използва властта, която има по един или друг начин? Никога ли не си го коментирал? Никога ли не си изразявал мнение за работата му?
Не мисля, че да изразявам мнение, когато го правя, е невъзпитано.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #91 on: June 11, 2014, 07:50:25 AM » |
|
Ехеее, дайте да се върнем в темата!
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #92 on: June 11, 2014, 07:52:15 AM » |
|
Просто иска да покажа, че да познаваш човека и да наблюдаваш неговата работа има разлика. И не е неуместно да коментирам работата или даден аспект от работата, без да познавам лично човека.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #93 on: June 11, 2014, 07:56:57 AM » |
|
Просто иска да покажа, че да познаваш човека и да наблюдаваш неговата работа има разлика. И не е неуместно да коментирам работата или даден аспект от работата, без да познавам лично човека.
Трайко до каква степен познаваш работата на Драганов?
|
|
« Last Edit: June 11, 2014, 07:57:15 AM by todor_govedarci »
|
|
Ако живота ти затваря вратата влез през прозореца 
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #94 on: June 11, 2014, 08:17:29 AM » |
|
Трайко до каква степен познаваш работата на Драганов? До такава, че изразя мнение.
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #95 on: June 11, 2014, 08:22:05 AM » |
|
До такава, че изразя мнение. Би ли казал какво в работата му не е наред? Да не би кучетата му да не са разпознаваеми ? Да не би в другите организации да не работят с тях?
|
|
|
|
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #96 on: June 11, 2014, 08:35:20 AM » |
|
Тошко, в работата на р-к Горан, няма нещо "не наред" според вижданията на самия собственик и развъждач. Подчертавам - в р-к Горан. Но общо за породата, стесняването на генетичното разнообразие, определянето на различния от чернобелия цвят като дефект, и съответно бракуване на такива кучета, отричането на вродено късата опашка и изключването на подобни екземпляри от разплод, отричане на кучета с муцуна, която не е под формата на клин - всичко това наред ли е според теб за породата като цяло?
|
|
« Last Edit: June 11, 2014, 08:36:52 AM by kennel Vucho »
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #97 on: June 11, 2014, 08:37:21 AM » |
|
До такава, че изразя мнение. Би ли казал какво в работата му не е наред? Да не би кучетата му да не са разпознаваеми ? Да не би в другите организации да не работят с тях? Не е това темата на дискусията, но кой е казал, че не разпознаваме кучето Български горан? И кога съм казвал, че кучетата на г-н Драганов са лоши или нечистопородни? Ако бяха такива, МАКК нямаше да работи с тях. Моля, Тодоре, чети внимателно какво пиша, за да няма недоразумения или объркване. Благодаря ти.
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Habits
|
 |
« Reply #98 on: June 11, 2014, 08:39:26 AM » |
|
Тошко, в работата на р-к Горан, няма нещо "не наред" според вижданията на самия собственик и развъждач.
Това крайно изказване не е много вярно ...
|
|
« Last Edit: June 11, 2014, 08:41:23 AM by Habits »
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #99 on: June 11, 2014, 08:40:01 AM » |
|
Тошко, в работата на р-к Горан, няма нещо "не наред" според вижданията на самия собственик и развъждач. Подчертавам - в р-к Горан. Но общо за породата, стесняването на генетичното разнообразие, определянето на различния от чернобелия цвят като дефект, и съответно бракуване на такива кучета, отричането на вродено късата опашка и изключването на подобни екземпляри от разплод, отричане на кучета с муцуна, която не е под формата на клин - всичко това наред ли е според теб за породата като цяло?
И аз не съм съгласен с виждането за цвета и опашката,но това не пречи с много "горани" да се работи в МАКК,нали така? Почти няма развъдник в МАКК без кръв от Драганови кучета,нали? Просто не съм съгласен с Трайко,че всичко извън МАКК е брак 
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #100 on: June 11, 2014, 08:40:50 AM » |
|
Тошко, в работата на р-к Горан, няма нещо "не наред" според вижданията на самия собственик и развъждач.
Това не е верно. Приятелю, аргоментирай се, моля.
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
kennel Vucho
|
 |
« Reply #101 on: June 11, 2014, 08:43:03 AM » |
|
И аз не съм съгласен с виждането за цвета и опашката,но това не пречи с много "горани" да се работи в МАКК,нали така? Почти няма развъдник в МАКК без кръв от Драганови кучета,нали? Просто не съм съгласен с Трайко,че всичко извън МАКК е брак  Стига де, това мисля че го уточнихме вече!
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #102 on: June 11, 2014, 08:44:28 AM » |
|
И аз не съм съгласен с виждането за цвета и опашката,но това не пречи с много "горани" да се работи в МАКК,нали така? Почти няма развъдник в МАКК без кръв от Драганови кучета,нали? Просто не съм съгласен с Трайко,че всичко извън МАКК е брак  Стига де, това мисля че го уточнихме вече! Ми аз от дискусията това разбирам  инак ми е ясно твоето мнение докторе 
|
|
|
|
|
|
|
todor_govedarci
|
 |
« Reply #103 on: June 11, 2014, 08:45:37 AM » |
|
До такава, че изразя мнение. Би ли казал какво в работата му не е наред? Да не би кучетата му да не са разпознаваеми ? Да не би в другите организации да не работят с тях? Не е това темата на дискусията, но кой е казал, че не разпознаваме кучето Български горан? И кога съм казвал, че кучетата на г-н Драганов са лоши или нечистопородни? Ако бяха такива, МАКК нямаше да работи с тях. Моля, Тодоре, чети внимателно какво пиша, за да няма недоразумения или объркване. Благодаря ти. Трайко ти критикуваш за нещо Драганов,не аз  Това че не е член на МАКК не му е попречило да въди кучета и МАКК да ги ползва,не разбирам защо изобщо го споменаваш?
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #104 on: June 11, 2014, 08:50:04 AM » |
|
И аз не съм съгласен с виждането за цвета и опашката,но това не пречи с много "горани" да се работи в МАКК,нали така? Почти няма развъдник в МАКК без кръв от Драганови кучета,нали? Просто не съм съгласен с Трайко,че всичко извън МАКК е брак  Трайко не твърди, че всичко извън МАКК е брак. Той твърди, че по-полезно е това, което не е брак извън МАКК, да влезе там,където му е мястото. И това единствено, за да може да се работи организирано и под наблюдението на специалистите на МАКК. Тошко, не умаловажавам работата на никой, но смятам, че има бъдеще, когато е организирано и чисто. За да няма утре, съмнения на еди кой си кучето по кои кучета беше и от къде точно идва! На къде искаме да развиваме! Просто повтарям го за незнам кой път и няма да спра да го повтарям, МАКК е бъдещето на породата, организирано, такова, каквото следва да бъде, като идея, стандарти, мисъл, стратегия, либералност, граници и разнообразие! Останалите, според мен е време да започнат да се питат по кой път вървя и накъде отивам? Да не се окаже, че губят безцелно времето си и усилията си. 
|
|
|
|
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
|