Habits
|
 |
« Reply #150 on: June 17, 2014, 21:14:46 PM » |
|
Божко!Изобщо не съм се объркал.Май ТИне доста,ами страшно много си се объркал.А бе,ти отСРОК ли си? В МАКК няма човек БЯЛА РОЗА. Това е име на основоположничка на фамилия и на развъдник в МАКК.А понеже от мен не успяхте да вземете нито едно кутре-взехте мелизирани не от човека БЯЛА РОЗА,а от оня,който го обявих за съдружник.С теб диалога -до тук.Нека чете Гоце 07 и си прави изводи!!!!!
Последно взели ли са кучета от теб или не са?
|
|
|
|
"За величието на една нация и моралния и прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
|
|
|
Bojko Dobrevski sbg
|
 |
« Reply #151 on: June 17, 2014, 21:20:31 PM » |
|
Божко!Изобщо не съм се объркал.Май ТИне доста,ами страшно много си се объркал.А бе,ти отСРОК ли си? В МАКК няма човек БЯЛА РОЗА. Това е име на основоположничка на фамилия и на развъдник в МАКК.А понеже от мен не успяхте да вземете нито едно кутре-взехте мелизирани не от човека БЯЛА РОЗА,а от оня,който го обявих за съдружник.С теб диалога -до тук.Нека чете Гоце 07 и си прави изводи!!!!!
Последно взели ли са кучета от теб или не са? Е как , поне 10  ....беше си казал човека - Гергана ,Пагане и на другите им забравих имената .......  ще измисля някакви имена сега и ще подновим тези смехории ......
|
|
|
|
|
|
|
BQLA ROZA
|
 |
« Reply #152 on: June 17, 2014, 21:36:15 PM » |
|
Май,май изобщо не съм нервен. ;)Май ти си нервния!Пиша на Гоце 07,пиша на колегата СИМБЕН,дето разправя,че може да вярва в СРОК-ти къде се навираш?Ми направете си един ваш сайт,там форум-морум и си се лъжете колкото искате.Кво си тръгнал да са напъваш?Кучетата на СРОК от вашата къща ли тръгват 
|
|
|
|
|
|
|
Bojko Dobrevski sbg
|
 |
« Reply #153 on: June 17, 2014, 21:52:18 PM » |
|
Не тръгват ,но така излиза когато неможеш да се изразяваш както трябва , кучета на дружеството се показват на доста мероприятия и голяма част се знаят влючително аз съм извеждал и на изложба на МАКК , мойте приятели с които сме заедно вече втора година извеждат питомците си на мероприятия на МОКК , водим от три години под ред и на Изложения на БГ породи (основно в Калофер на Паниците - където сме заедно със МАКК и МОКК) и то по покана на организаторите на тези събития , преди това аз и компания сме участвали и в по голямата част на мероприятията на БКК за БОК ,а преди това сме водили и кучета на мероприятия на НКБОК и всичко това може да се провери . Във връзка с твоето твърдение ,защото то е такова ,че при нас има кучета - да се уточня в клуба ни -идващи от BQLA ROZA и някакъв Калоян който не бил наред - само мога да ти кажа да дадеш уточнение за да ти докажа ,че думите ти са вятърничеви . Говориш ,че BQLA ROZA не е персонаж ,а ти самия се обръщаш към хората по подобен начин ,а именно като не ги назоваваш с имена ,а с никнеймовете им . Сега бъди любезен и дай имена на собственици и кучета които идват от по горе написаните от теб кучета .
|
|
|
|
|
|
|
BQLA ROZA
|
 |
« Reply #154 on: June 17, 2014, 22:20:59 PM » |
|
Защо аз да ти дам имена?Дай ги ти!Последното куче от връзката Гергана/Б.Роза/по-Калоян,на Атанас Желязков бе закупено миналата година октомври месец от брата на Убрито.Дошъл е в с.Войводиново с бял микробус ,накичен с плакати на БОК,СРОК и т.н.Абе вие куче от контейнера взимате и родословие му правите.Айде със здраве.Беше ми неприятно,че споделихме мнения! Сериозната тема я започна Гоце 07,навря се Божко и обърна всичко в бокаджийска сплетня.
|
|
|
|
|
|
|
Bojko Dobrevski sbg
|
 |
« Reply #155 on: June 18, 2014, 07:44:02 AM » |
|
Защо аз да ти дам имена?Дай ги ти!Последното куче от връзката Гергана/Б.Роза/по-Калоян,на Атанас Желязков бе закупено миналата година октомври месец от брата на Убрито.Дошъл е в с.Войводиново с бял микробус ,накичен с плакати на БОК,СРОК и т.н.Абе вие куче от контейнера взимате и родословие му правите.Айде със здраве.Беше ми неприятно,че споделихме мнения! Сериозната тема я започна Гоце 07,навря се Божко и обърна всичко в бокаджийска сплетня.
 За сетен път се убеждавам ,че думите ти BQLA ROZA са плод на неясноти , микробусите са на друго място , кича и знамената също ,човека който ти си дал за пример също е на друго място и още също никой ,ама никой от моето обръжение не е взимал каквито и да е кучета ,кутрета от външни лица в Пловдивска област имащи връзка с BQLA ROZA или някой си Калоян това също аз мога да ти го докажа ,защото не сме чак толкова много ,че да не зная кучетата на приятелите си ,но се съмнявам ,че ти можеш да докажеш каквото и да е от твърденията си в постове от момента на включването си до сега - ето ти още жокери от моя страна - . Лошо е че сам се оплиташ с думите си и това всичко говори за доста ниско ниво , поне имай мъжеството , когато не си прав да се извиниш, а не да стреляш с още думи и тези които сам не можеш да защитиш .Във форума съм от доста отдавна и се включвам на доста места и когато не съм прав имам доблеста да се извиня ,също смея да кажа ,че познавам по голямата част от основнопишещите тук във форума с малки изключения ,така и по различни мероприятията на които се засичаме и до момента едвали някой който ме познава има против включванията ми във връзка с темите по които съм писал . Във връзка със самата тема , то КaraKitan ,д-р Вучков и goce_07 я приключиха още преди няколко страници .
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #156 on: June 18, 2014, 08:17:43 AM » |
|
Трайко от тук нататък ще се постарая да бъдеш по информиран по темите които те засягат по всички въпроси с които бих и мога да помогна или да бъда полезен ,ако това е възможно разбира се за да не оставаш в грешка с мен и организацията в която членувам  може да си позволя да вметна че не организацията е важна ,а самите хора и взаимоотношенията по между им , имам близки приятели във всяка една организация и да ти кажа не ми се е налагало да се карам с някой ,защото е член или не на организация ,ако ти съдиш хората по това къде членуват ,то аз не го правя ,а и не ми пречи да говоря или да кажа на някой когато едно куче ми харесва или да подържам връзка с всички с които ми е приятно да говоря без да се ограничавам от каквото и да било . Божко, виждаш ми се свестен и грамотен човек. Подбъзикваш се няма лошо и аз съм човек с чувство за хумор. Друга е темата и виж сега, въпросът не е с кого си говорим, като приятели. Въпросът не е с членовете на кои организации сме близки. Въпросът не е дали аз деля хората или не ги деля. Въпросът е следният, след като се установи, че аборигенни кучета днес няма, множеството от клубовете са размили кръвта няколко пъти, данни за миналото на животните са кът или мит,обясни ми как и с какви доказателства заставаш зад мътната организация зад теб? Аз например смело твърдя, че не мога да науча много нито за СРОК, нито за кучетата, с които се работи там. Платете го тоя домеин де.
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
Bojko Dobrevski sbg
|
 |
« Reply #157 on: June 18, 2014, 08:38:42 AM » |
|
Сайта е спрян основно заради обновителни процеси ,които скоро ще приключат ,просто става по бавно , наши кучета показвам в по голямата част от постовете ми и можеш да цъкнеш на профила ми и да дадеш на последни постове ,започваш от страница 12-та където съм направил модел на тези с които основно работя аз самия тъй като от там снимките се виждат без да са изчезнали и ще видиш снимки на кучета имащи връзка с думите зад които заставам на повечето мисля съм дал уточнение за момента имам още с какво да го допълня модела ,защото тогава когато го правих не бях в къщи и бях ограничен от към снимков материал .Подобно нещо съм направил и във Facebook до колкото съм успял разбира се основно по няколкото линий с които работим за момента . Подкрепям с по нещо и тримата от хората които съм изброил в по предния си пост ,че са приключили темата със своите тези .
|
|
|
|
|
|
|
Добромир
Newbie

|
 |
« Reply #158 on: June 20, 2014, 15:36:29 PM » |
|
Привет, макар дискусията отново да мина в махленска свада, тук е мястото да дам един пример по съществото й. През Януари 2014 закупих мъжко кутре от Росен Михайлов, р-к Тито – можете да видите снимките по-долу. Родено е на 18 Ноември 2013. Случайно видях снимки на бащата на кучето – Караман и понеже много ми хареса, отидох да го видя. Оказа се че има 3 кученца останали от него (или поне така ми беше казано) и Росен ми предложи най-голямото от тях, и най-хубавото, което бил оставил за себе си. Попитах коя е майката, като отговора беше – най-хубавата ми кучка. Поисках да ми я покаже, но отговор не последва. По-късно по телефона, отново го питах за майката, но без отговор от негова страна. Всеки ще прецени как е кучето като екстериор, на мен ми прилича на кръстоска с хрътка, и то при положение че изяжда сериозно количество храна. По отношение на характера и поведението му мога да кажа че е 100% помияр. Няма сила която да го накара да тръгне с овцете. Постоянно скита по селото когато е отвързано, умилква се на всеки и очаква храна. За известен период беше вързан и след като пастирите го отвързваха всяка сутрин, а той много добре разбира какво се очаква от него – присвива уши, свива опашка и се скътава някъде в обора. С две думи, изобщо не го виждам като каракачанско куче – нито като екстериор, още по-малко като поведение. Като имаме предвид и че нищо не ми бе казано за произхода му, то логичен е въпроса това куче чистокръвно ли е? Ако да – как е възможно чистокръвно МАКК каракачанско куче да има такива характеристики, а в светлината на темата би бил добър пример за това което бе казано по-горе от КараКитан – че такова куче би могло да се използва, за разлика от перфектно работно и екстериорно куче, но без доказан произход. Според мен нещо напълно погрешно. Ако това куче не е „чисто“ – то как така се допуска такива кучета да се произвеждат и продават от лицензиран МАКК развъдник, и какво следва от това. http://img.photo-forum.net/site_pics/102/1403278155_F65A7768.JPGhttp://img.photo-forum.net/site_thumbs/102/1403278128_F65A7766.JPGhttp://img.photo-forum.net/site_thumbs/102/1403278102_F65A7754.JPG
|
|
« Last Edit: June 20, 2014, 15:37:24 PM by Добромир »
|
|
|
|
|
Ariman
|
 |
« Reply #159 on: June 20, 2014, 15:52:53 PM » |
|
Колега, би ли дал директен линк към албума в профила ти, във фото форума! Ако ли не, качи по - големи като размер снимки, тъй като от представените, не може да се види почтни нищо.
|
|
« Last Edit: June 20, 2014, 15:53:22 PM by Ariman »
|
|
Страхът прави вълка да изглежда по - голям...
|
|
|
Добромир
Newbie

|
 |
« Reply #160 on: June 20, 2014, 15:59:39 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Bojko Dobrevski sbg
|
 |
« Reply #161 on: June 20, 2014, 16:12:36 PM » |
|
Добре изглежда с изключение ,че изправя ушите .....при доста от линийте се среща този проблем ...не ми се изброява обаче ,че са доста , но пък не е болка за умиране, а в крайна сметка могат да се премахнат и още нещо с времето ще се променя доста ,а и не е от значение как изглежда сега ,а по скоро това би се гледало по късно ,но не и сега . По повод злобата има голям процент кучета които като малки неможе да им се чуе гласът и изведнъж се променят коренно и стават доста агресивни към хора ,според мен лично познавайки доста хора които гледат работни кучета и голямата им болка на тия хора е именно когато работното кучето стане агресивно на хора и винаги трябва да са нащрек когато са пуснати за да не ухапят някой заблуден . Човека от който си го взел кучето има хубави животни , така че гледай напред и съм на мнение ,че кутрето ще стане съвсем различно
|
|
|
|
|
|
|
trayko.asenov
|
 |
« Reply #162 on: June 20, 2014, 18:47:14 PM » |
|
Не сме адвокати на Росен, следва да се обърнеш към МАКК, да си поискаш родословие. Следва да ти се представи информация кои са родителите на кучето. Факт е че е рано да се определи как ще изглежда като голямо. Защо Росен не ти дава инфо за майката, не разбирам  По този начин поставя петно на работата си, но може би не знаем всичко. Относно вървенето със стадото, дали тръгна с теб и с овцета от 3,4 месечно и беше ли преди това петнадесетина дни с овцете в кошарата?
|
|
|
|
"Да бъдеш себе си в свят, който постоянно се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение."
Ралф Уолдо Емерсън
|
|
|
DonKrasi
Hero Member

мераклията
|
 |
« Reply #163 on: June 20, 2014, 19:37:36 PM » |
|
Като изключим ушите не е зле. Нормално за растящо и развиващо се куче, не са особено красиви през този период. Иначе Божко е прав, за кучето трябва да съдиш и да даваш крайни оценки след време, като се оформи напълно. Колкото до това, че не се интересува от овце и чобанлък, тук да се намесят и да дадат мнение хората с опит в тази област. Аз съм чувал, а то е и логично да е така, че от малко трябва да го свикнеш със стоката, изпуснеш ли го после трудно се получават нещата. Чел съм и за кучета на по 8-10 месеца, които тепърва се внедряват във стадо и се приспособявали амаа нещо не ми се вярва......Според мен от малко трябва да се пуска при стоката и ако си има мерака нещата се получават, ако не се интересува го сменяш и толкова.
|
|
|
|
Няма Големи и Малки има ДОСТОЙНИ и ЖАЛКИ! Д-р Тодор Гайтанджиев: "Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка-то или побеждава или умира!" "Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче!" - Cesar Millan
|
|
|
KaraKitan
|
 |
« Reply #164 on: June 20, 2014, 19:38:05 PM » |
|
1.За да не се остава с погрешно впечатление трябва да се уточни, че МАКК може да издаде родословие само когато собственика на кучката е регистрирал връзката и кучилото.
2. Не мога категорично да се съглася с Божко, че при доста линии се срещат този тип уши. Масово в линиите се среща нормалното за породата клепнало ухо. Но в конкретния случай не може да се коментира каквото и да е преди да е ясно кои са родителите на кученцето. Тази информация е задължен да подава развъждача.
3. Към Добромир: струва ми се че не сте разбрал съвсем тезата ми. Превеждам я на по прост език. Кръстоска независимо от качествата и няма място в развъдната политика и развъдна книга на МАКК. Все пак опазваме чистокръвността на автохтонна порода. От друга страна чистокръвно куче с недостатък би могло да се използва след преценка на степента на недостатъка и при внимателен подбор на партньор. Това не значи, че всяко куче с какъвто и да е недостатък ще се използва. Значи, че има възможност да се направи компромис с недостатък, ако останалите качества на кучето са ценни и търсени.
|
|
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident" Arthur Schopenhauer /1788-1860/
|
|
|
|